edibedi
10. dec 2017
295 

Rýchlo, jednoducho a bezpečne - tak sa tankuje s mobilnou platbou Shell 🙂

Ahojte,

sme 4-členná rodinka v zložení mamina, ocko, Emmka (4,5 roka) a Peťko (1 rok). Žijeme na dedine, mesto máme na skok ale na prepravu používame autá, sem-tam MHD, ktorá k nám jazdí. V rodine máme dve autá, s jedným chodí náš ocko do práce a druhé máme doma pre prípad, že treba niekam odbehnúť, prípadne ísť k lekárovi atď. 

Autíčka sú často "smädné" ako to moja dcéra nazvala a keď prišla možnosť zapojiť sa do testovania mobilnej platby od spoločnosti Shell, s malou dušičkou no o to väčšou nádejou, že si nás vyberú som sa prihlásila. A nakoniec si nás teda vybrali, aj keď testovanie sa trochu posunulo, oneskorilo...no nakoniec prišla zásielka a my sme sa mohli pustiť do toho.

Povedzme si pár slov o tom, pre koho je táto služba určená, na ktorú skupinu ľudí sa týmto chceli asi zamerať... Keďže ide o tankovanie spôsobom "prídem, natankujem a odídem", zamerali sa na ľudí, ktorých obťažuje po natankovaní vystávať pri pokladni, prípadne pre tie z nás, ktoré majú v aute svoje poklady, ktoré sú buď neposedné a tankovanie s nimi nie je práve najlepší nápad, keďže ich buď necháte samých v aute kým zaplatíte, alebo trvá tankovanie neskutočne dlho  keďže platiť ich vezmete so sebou. Čiže treba počítať s časom, ktorý sa strávi vyberaním a nakladaním detí naspäť do auta, vysvetlovaním pri pokladni, že nič iné nekúpime atď...a priznajme si, je to jednoduchšie ak netreba ohľadne týchto vecí stresovať, že áno? 🙂

Tak poďme na to, pozrime sa bližšie, ako to celé funguje:

Prvý krok, ktorý je pre nás najdôležitejší, je stiahnutie appky do svojho mobilného telefónu. Appka sa volá Masterpass AT CZ SK a nájdete ju v App store (pre tých, čo vlastnia Iphone) alebo v Obchod Play (pre tých, čo vlastnia mobil s Androidom). Ja mám Iphone, takže budem opisovať postup aký je potrebný pri IOS.

Ďalší krok po otvorení appky je zadanie mPINu, ktorý si zvolíme, prípadne je možnosť zaškrtnúť použitie Touch ID pre Masterpass, kde si môžeme appku otvoriť odtlačkom prsta.

Ďalej je potrebné zadať platobnú kartu, z ktorej budeme platiť. Bez tohto kroku nie je možné tankovanie týmto spôsobom.

Tu určite mnohých napadne, či je to bezpečné, či nemôže dôjsť k zneužitiu karty atď. Je to riadne chránené, celé zadanie karty sa potvrdzuje kódom, ktorý obdržíte v SMS takže si myslím, že nie je sa čoho báť, ale aj tu platí, kto v takýchto veciach nemá dôveru, ten sa týmto veciam vyhýba - to mi je jasné. Každopádne, ja v tom nevidím v dnešnej dobe nič zlé, je to chránené, čiže obavy sa vo mne nevyskytli žiadne.

Z karty sa po úspešnom zadaní stiahla suma 0,05€, čo nám potvrdilo správnosť zadania.

Čo nasleduje? Môže sa ísť tankovať 🙂

My sme si na tankovanie zvolili víkend, aby sme mohli zobrať aj nášho ocka, ktorý poslúžil ako "fotodokumentátor" celej akcie 🙂

Postup znel jednoducho: stačí naskenovať QR kód, zvoliť stojan a čiastku, natankovať a odísť.

Priznám sa, mala som motýle v bruchu, keďže som sa bála aby som niečo nespravila zle, ale išlo to veľmi jednoducho a zdržali sme sa na čerpačke presne 3 minúty.

1.krok: prihlásiť sa do appky (zadaním mPINu alebo použitím TouchID)

2.krok: nascanovanie QR kódu na stojane 

3. krok: výber stojanu, výber čiastky, potvrdenie

Ak ste všetko správne zadali a potvrdili, dostanete sa na obrazovku s hláškou o prebehnutí platby (medzitým mi cinkla aj SMS z banky), a máte 90 sekúnd na začatie tankovania.

Zvolila som čiastku len 5€, lebo som to skúšala poprvýkrát a mala som obavy, aby všetko prebehlo tak ako má. Mne tentokrát natankoval manžel, ale ponúkol sa aj pán z obsluhy, čiže z auta nie je potrebné sa ani pohnúť. 

Stojan zastavil na čiastke 4,70€. 

Manžel nasadol a mohli sme odísť.  Transakciu som si pred odchodom skontrolovala v appke na záložke Transakcie.

Do pol hodinky mi cinkla SMS z banky, kde som mala rozdiel 0,30€ vrátený naspäť.

To je všetko...jednoduché, však?

A moje dojmy?

Výhody vidím jednoznačne v tom, že je to neuveriteľná pomoc pre matky s deťmi. Proste kto má deti, určite vie o čom píšem.

Ďalšia výhoda, pokiaľ chcete rýchlo natankovať a nezdržiavať sa, prípadne výhodné aj pri tankovaní menších súm.

Nevýhody možno len v tom, že kto je menej zdatný pri práci s mobilom tak mu to môže trochu dlhšie trvať, ale aj na toto sa dá zvyknúť...prvýkrát to potrvá dlhšie a na druhýkrát to už zvládne každý 🙂

Čo by som možno ocenila, je aby o tom bol personál viac vyškolení...totižto ešte pred týmto testovaním som bola odskúšať mobilnú platbu a keďže mi to nešlo nakoľko som na mobile nemala zapnuté Bluetooth a Lokalizáciu tak som natankovať nevedela a išla som si po radu k personálu. Zo všetkých čo tam boli mi vedela poradiť len jedna pani, takže by bolo celkom fajn keby vyškolili všetkých rovnako. Ale tá pani bola veľmi ochotná a ukázala mi to všetko vo svojom mobile (samozrejme nenatankovali sme ale proste všetky kroky mi pekne vysvetlila pri stojane).

Ak to mám zhrnúť, odporúčam a budem využívať ak budem musieť tankovať s deťmi 🙂

Ďakujem koníku a spoločnosti Shell za možnosť testovať.

Ako odmenu za testovanie sme od tímu Modrého koníka a Shell obdržali kartu s kreditom 50€, pomocou ktorej sme si natankovali plnú nádrž, za čo veľmi pekne ďakujeme 🙂

V prípade otázok ohľadom tankovania týmto spôsobom odporúčam aj stránku spoločnosti Shell, kde sa dozviete nielen to, že takýmto tankovaním ušetríte na cene pohonných hmôt:

  • 0,05 EUR na Shell Fuel Save 95 a Diesel
  • 0,10 EUR na Shell V-Power 95 a Diesel
  • 0,10 EUR na Shell V-Power 100 Racing,

ale nájdete tu aj najčastejšie Otázky a odpovede týkajúce sa tejto služby 

http://www.shell.sk/motoristi/akcie/pohodlna-platba-v-aute/questions-and-answers.html

#test_mobilna_platba_shell

sme IT pozitivni, platievame na pumpe uz len takto mobilom, je to skvele a uspora 10 centov na liter tiez potesi (tankujeme drahsi diesel).

12. dec 2017
edibedi
autor

@blows super, myslim si ze to nie je az take zlozite ako sa to moze niekomu na prvy pohlad zdat. Prave naopak, je to velka vyhoda takto tankovat 👍🏻

12. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli