edulkobaby
28. okt 2013

Okrúhle výmesačie - desiate

Ahojte kamaráti,

Hlásim sa vám po oslávení môjho okrúhleho desaťmesačného jubilea. Oslávila som ho netradične dlhým denným spánkom. 22.10. som si doobedu pospala 2 hodiny a poobede 2,5 a spala by som aj dlhšie, ale mama ma zobudila. To ako kedy mám dospať tie bezsenné noci, keď sa veľa budím a prehadzujem a neviem zaspať?

 Určite ste zvedaví, čo mám nové, tak poďme na to, rada sa pochválim:

Tohtomesačné „poprvé“

  • Mám ďalší zub. /Vykukol 24.9./ Už siedmy. Sedmička je vraj šťastné číslo, tak som mu ostala celý mesiac verná. A už nevyzerám ako taký zajo, keď vycerím úsmev.
  • 1.10. som dostala prvé papučky. Mäkučké sú, ani neviem, že ich mám na nožičke.
  • 3.10 ma bola pozrieť Alibabka a dostala som svoj prvý laptop. Konečne vám už nepíšem z maminho, ale z vlastného.
  • Bola som po prvý raz v divadle. Áno, aj také malé bábätká potrebujú nejakú tú kultúru. Nielen tú živú v jogurte. Predstavenie sa volalo FARBATOLÁRIUM a konalo sa v DPOH. Lezenie bolo povolené, tak som preliezla celkom blízko k tete herečke, aby som dobre videla a potom som vliezla do pasteliek.
  • 10.10. som prvý raz posedela na šerblíku. Moc som nechcela, ale keď mi k tomu pustili telku, tak som sa pozabudla a posedela som. A...pozor, teraz fanfáry...13.10. som sa do šerblíka aj vykakala. Dostala som veľkú pusu, pochvalu, štátne vyznamenanie a diplom.
  • 11.10. nastal ďalší míľnik v mojom živote. Dostala som prvé topánočky. Takže teraz som už naozajstný malý človek. 21.10. som absolvovala prvú veľkú špacírku popred barák. Tlačila som si pred sebou kamoša levíka a prešla som celú trasu popred všetky vchody trikrát.

Smotánka alebo, kde a s kým som tento mesiac bola:

27.9. som bola na Kramároch ukázať tete doktorke moju „dieročku po chvostíku“, čo mám nad zadočkom. Vraj to nič nie je a keď pekne chodím a nemám žiadne ťažkosti, tak sa tým netreba znepokojovať. Ale pre istotu pôjdem v decembri na jedno vyšetrenie. Cestou odtiaľ sme sa zastavili u mamy v robote. Naposledy som tam bola v máji a odvtedy som predsa dosť vyrástla, tak som sa chcela predviesť. V trolejbuse som si chytro zdriemla a potom som mala dostatok energie rozdávať úsmevy, točiť sa na kacelárskej stoličke, otestovať žalúzie na balkóne a hrať sa s pexesom. Dobre bolo, skoro ako v herni.

 28.9.-29.9. som žúrovala na chate v Pezinku. Aj kamoša Kubka som konečne opäť videla po dlhej dobe.

11.10. sme mali opäť stretávku s ostatnými decembrovčiatkami. Bolo mi ľúto, že sa už nedá piknikovať vonku, ale poviem vám, v takej hravej kaviarni je ešte lepšie. Nové hračky,

Bazén s guličkami, z ktorého sa mi ani nechcelo vyliezť von,

Hojdačka

A šmýkalka, po ktorej som sa snažila vyliezť nahor.

Aha, koľko nás bolo. A tá krátkovlasá teta, čo ma drží, to je mama. 2.10. sa dala ostrihať.

13.-16.10 som bola na dovolenke v Kubíne. Nechala som mamu si trochu pospať /ale iba cez deň, v noci som ju pravidelne budila, ako vždy/ a hrala sa s Alibabkou a dedkom. Napríklad na lanovku

…na hádzanie syrových nití na zem

…na chodenie po schodoch

…na zvonkohru s lustrom…

A to je nateraz všetko, priatelia, zatváram notebook.

29. okt 2013

Začni písať komentár...

Odošli