169 / 349
    punčová klasika

    Mozem poprosit recept?Aka je to velka forma 24 cm?

    14. aug 2016
    ejkula
    autor

    toto bola 25 cm forma, piekla som len klasické korpusy : koľko vajec, toľko PL kryštálového cukru a toľko PL múky (hladkej aj polohrubej), trošku PDP. Biely korpus bol z 9 vajec a ružový zo 6.
    Punč : 0,5 l vody rozvariť s 0,5 kg cukru. Po vychladnutí pridať 2 - 3 dcl rumu, 3 dcl ananásového džúsu a šťavu z 1 citróna.
    Korpusy lepím marhuľovým lekvárom. Polievam každú vrstvu zvlášť a na druhý deň pretočím celú tortu, aby šťava začala "stekať" späť. Dúfam, že je to dosť zrozumiteľné 🙂 .

    14. aug 2016

    @ejkula mohla by si mi napisat ako robis Presne tu ruzovu polevu vyzera super To ti vobec nestekala po krajoch? Dala by sa aj biela urobit?

    31. máj 2017

    Torta vyzera super 😉

    31. máj 2017
    ejkula
    autor

    @alenaalenka prepáč, že až teraz odpisujem, skôr som nestihla. To je klasická cukrová poleva len voda a cukor (práškový) a trošičku citrónovej šťavy pre lepšiu chuť. Pomer Ti nenapíšem, pretože to bolo robené "od oka" , aby to bolo dosť husté. Čiže prirodzene je poleva biela, ja som ju dofarbovala. A nestiekla preto, že som mala tortu jeden deň v ráfiku, kým poleva vytuhla.

    3. jún 2017