Sviatok zamilovaných sa musí osláviť poriadne sladký dezertom. S láskou upečeným. Alebo nepečeným. Podľa toho čo má vaša drahá polovička rada. Prinášame vám inšpiráciu v podobe valentínskych minitortiček. Aký je ten váš obľúbený valentínsky recept? Napíšte nám a pamätajte, že môžete upiecť akúkoľvek dobrotu, stačí ju len romanticky dozdobiť - marcipánovými srdiečkami, ružami, farebným cukrárskym sypaním ... Ale aj obyčajná bublanina na plech určite urobí vášmu miláčikovi radosť. Dôležité je, aby bola pripravená z lásky. 🙂
Valentínske minitortičky
Na cesto:
- 250 g polohrubej múky
- 125 g Hery maslovej
- 150 g krupicového cukru
- 2 vajcia
- 250 ml cmaru
- červená gélová farba
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- potravinárske farbivo
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 300 ml smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
- vanilkový prášok
Na ozdobu:
- maličké cukrové srdiečka
- farebný posyp, oblátky, sušienky…
Najskôr vyšľahajte cukor a Heru maslovú. Šľahajte asi tri minúty a pridajte vajcia. Pokračujte v šľahaní, dokiaľ nie je zmes krémová.
Predhrejte rúru na 170 °C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. Rošt v rúre dajte doprostred.
Do vyšľahaného cukru, Hery maslovej a vajec pridajte múku, do ktorej ste vmiešali štipku soli a prášok do pečiva.
V cmare rozšľahajte potravinárske farbivo (podľa druhu farby, stačí asi tak 1 lyžička) a túto farebnú zmes pridajte do misy s cestom. Všetko dôkladne premiešajte.
Cesto nalejte na pripravený plech a pečte vo vyhriatej rúre asi 20 – 30 minút.
Zatiaľ čo sa pečie korpus si pripravte krém. Do šľahača dajte mascarpone, smotanu na šľahanie, cukor a vanilkový prášok alebo extrakt. Všetko vyšľahajte na hladký krém.
Z upečeného a úplne vychladnutého základu vykrajujte guľatou nehrdzavejúcou formičkou kolieska. Na cesto dajte trochu krému, potom ešte jedno koliesko z cesta a opäť krém. Ozdobte podľa vašej vlastnej fantázie.
#hera #valentin https://i.modrykonik.sk/skupina_hera