eva_eset
24. nov 2016
29 

Už 10 000 000 používateľov ho má, a čo vy?

#eset #eset_mobile_security

Možno ste zachytili informáciu, že ESET Mobile Security pre Android si stiahlo už viac desať miliónov používateľov. Ak patríte medzi nich, pravdepodobne už viete, čo sa v ňom ukrýva, ak nie rada Vám ho predstavím.

Aj mobilné zariadenia sú pri pripojení na internet, pri prehliadaní stránok alebo čítaní elektronickej pošty  vystavené rôznym druhom malvérov. Pre vaše mobilné telefóny či tablety bežiace na Androide existuje už viac ako 1,2 milióna aplikácií a hier, ktoré si môžete stiahnuť. Okrem toho samozrejme väčšina z nás sťahuje hudbu, filmy alebo knihy, ktoré sú dostupné na Google Play. Už viackrát sme sa mohli presvedčiť, že ani oficiálny obchod nezabezpečuje bezpečnosť aplikácií.

S ESET Mobile Security máte zabezpečenú neustálu kontrolu vašich aplikácií vďaka skenovaniu v reálnom čase, pokiaľ sa vám aj napriek tomu niečo nepozdáva, môžete kedykoľvek spustiť kontrolu vášho zariadenia. On-demand skenovanie vás nebude rušiť, prebieha na pozadí a vy môžete naďalej pokračovať vo svojej činnosti. Všetky nájdené hrozby sú automaticky presunuté do karantény a vy sa môžete rozhodnúť, či ich ponecháte alebo odstránite.

Všimli ste si, že niektoré aplikácie od vás pri inštalácii požadujú napríklad informácie o polohe alebo prehľad správ s Apps Auditom máte podrobný prehľad všetkého, k čomu majú vaše aplikácie prístup. ESET Mobile Security ponúka aj možnosť monitorovania zariadenia, skontroluje celkový stav zabezpečenia, povolené dáta, Wi-Fi pripojenia, roaming a dostupnú pamäť. Objavovať internet môžete aj vďaka vlastnosti Anti-Phishing, ktorá bráni podvodným stránkam, aby získali vaše citlivé údaje.

Čo v prípade ak sa vaše zariadenie stratí alebo vám ho ukradnú? Pomôže vám funkcia Anti-Theft. Svoje zariadenie môžete lokalizovať cez GPS a na diaľku zablokovať. Pri hľadaní môže pomôcť aj vzdialené spustenie sirény. Zabezpečenie heslom môže ochrániť zariadenie pred odinštaláciou. Ak by niekto do vášho telefónu cudziu SIM kartu, SIM Guard  vám zašle na zvolené telefónne číslo dôležité informácie. Ak by ste sa obávali zneužitia svojich údajov môžete ich aj na diaľku vymazať.

Ak si chcete užívať pokojné chvíle nastavte si filter SMS a volaní. Hovory môžete blokovať vždy v určitý čas a povoliť ich napríklad len rodine. Jednotlivým skupinám kontaktov môžete tiež nastaviť blokovanie, niektorých poteší aj možnosť blokovať skryté čísla. Ak vám práve volala otravná anketárka môžete využiť blokovanie posledného volajúce a s tým všetky budúce hovory z tohto čísla. Je to jednoduché, rýchle a ukončí to nechcené hovory navždy.

ESET Mobile Security si môžete jednoducho stiahnuť a poteším vás, základné funkcie sú úplne ZDARMA.  Ak si nie ste istí, či vám budú prémiové funkcie vyhovovať máte možnosť vyskúšať si ich počas 30 dní, po uplynutí ktorých sa automaticky zmení na verziu zdarma. Prechod na prémiovú verziu je možný kedykoľvek.

Ak vo svojom zariadení nemáte systém Android, ale využívate Windows Mobile alebo Symbian ESET ponúka Mobile Security aj pre vás.

Začni písať komentár...

Odošli