Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    #eset #dni_s_eset
    Kamarátov by sme si mali vyberať srdcom, preto som aj ja dnes žrebovala víťazov našej víkendovej súťaže s ESET ľavou rukou - od srdca. Všetky výtvory detičiek boli krásne, ale odmeniť sme mohli len niektorých z vás. Tentoraz sa šťastie usmialo na tieto žienky: @igiana @vonava007 a @jankaks . Blahoželám vám a poprosím vás o zaslanie kontaktných údajov do IP. Všetkým ostatným ďakujem za účasť v súťaži. Aj keď ste nevyhrali, nesmúťte, v skupine ESET - Objavujte internety pre vás pripravujeme štedrý december. Ďakujem 😘

    #eset #dni_s_eset
    O pár hodín končí týždeň Dni s ESET. Chcem sa vám všetkým poďakovať za čas, ktorý sme spolu strávili, za každú vašu reakciu, komentár, za všetky vaše súťažné príspevky a najmä za milé slová, ktoré ste mne a spoločnosti ESET venovali.
    Aj napriek tomu, že Dni s ESET pomaly končia, ESET tu na koníku pre vás stále ostáva v skupine ESET - Objavujte internety https://www.modrykonik.sk/group/8478/ a taktiež môžete aj naďalej sledovať môj blog ambasádorky spoločnosti ESET @astarte123 .
    Využite ešte čas a zapojte sa do našej veľkej víkendovej súťaže, ktorú vyhodnotím dnes večer: https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-eset/velka-vikendova-sutaz-kamarat-pre-eset-robota/ Držím vám palce.
    VŠETKÝM VÁM PATRÍ MOJE VEĽKÉ ĎAKUJEM 😘

    #eset #dni_s_eset
    Prvú adventnú nedeľu oslávime malou srdiečkovou anketou. Napíšte mi do komentára, aký je slogan spoločnosti ESET. A keďže na adventných vencoch máme 4 sviečky aj ja vám za správnu odpoveď pošlem 4 srdiečka ♥♥♥♥ . Nápovedu nájdete tu: https://www.eset.com/sk/

    #eset #dni_s_eset
    Kúpili ste si nový počítač alebo smartfón a vaša licencia na antivírusový softvér stále platí? S ESET Unilicense to nie je žiadny problém. Svoju platnú licenciu si môžete preniesť na iný počítač alebo iný operačný systém. Viac o tejto možnosti sa dozviete tu: https://www.eset.com/sk/domacnosti/unilicense/

    #eset #dni_s_eset
    Neviete si dať rady? Máte problém s aktiváciou produktu, zabudli ste svoje prihlasovacie údaje alebo potrebujete pomôcť s niečím iným? ESET pre vás vypracoval databázu znalostí, ktorá vám pomôže objasniť rôzne problémy. Ak náhodou v databáze nenájdete to, čo potrebujete, je tu pre vás podpora v slovenčine: http://support.eset.sk/?segment=home

    #eset #dni_s_eset #srdiecka
    Dnes mám náladu na rozdávanie srdiečok. Pošlem vám 5 ♥♥♥♥♥ ak mi do komentára napíšete, ako sa volal prvý vírus, ktorý objavili zakladatelia spoločnosti ESET. Pomôžem vám, tu je nápoveda: https://www.eset.com/sk/o-nas/spolocnost/

    #eset #dni_s_eset
    Vrátili sme sa spolu v čase a v súťaži sme si zaspomínali na retro IT zariadenia. Zo všetkých vašich spomienok som vyžrebovala @sadul . Blahoželám a poprosím zaslať mi kontaktné údaje do IP. Ešte stále máte možnosť zapojiť sa do našej veľkej víkendovej súťaže, kde odmeníme až troch z vás.

    #eset #dni_s_eset
    Aj takéto výhry na vás čakajú v našich súťažiach. Tento balíček potešil našu prvú víťazku @nikenzi z diskusie vo fóre Dni s ESET. Zapojte sa aj vy, súťaže stále prebiehajú 😉 Držím vám palce

    #eset #dni_s_eset
    Viete, že na Modrom koníku sa nachádza skupina ESET - Objavujte internety? Nájdete tu šikovných ľudí, ktorí vám vždy radi poradia, dozviete sa veľa zaujímavostí a ešte si aj súťažíte o rôzne ceny. Ešte nie ste medzi nami? Nech sa páči, radi vás privítame: https://www.modrykonik.sk/group/8478/detail/

    #eset #dni_s_eset
    ESET stará o to, aby si bezpečnejšie technológie neužívali len zákazníci, ale aj zamestnanci. Takto vyzerá sídlo spoločnosti ESET v Bratislave. Aké je Vaše pracovné prostredie?

    eva_eset
    25. nov 2016    Čítané 44x

    Jednorazová kontrola ZDARMA

    Máte pocit, že vaše zariadenie nefunguje tak ako obvykle? Možno ste sa stali obeťou malvéru a ani o tom netušíte. Najjednoduchší spôsob ako to zistiť je skontrolovať si to. ESET má pre vás pripravené riešenie - ESET Online Scanner. 

    ESET Online Scanner je jednorázová kontrola, ktorá je poskytovaná úplne ZDARMA. Táto prvá online pomoc vám pomôže nielen odhaliť, ale aj odstrániť malvér. Poskytne vám hĺbkovú kontrolu, ktorá preskenuje aj archívne súbory, aby odhalil známe aj neznáme vírusy, červy, Trójske kone, spyvér, phishing či iné internetové hrozby. Použiť ho môžete so všetkými prehliadačmi bez akejkoľvek registrácie. Svoje zariadenie skontrolujete jednoducho -  stačí pár kliknutí. 

    Na stránke ESET  si stiahnete súbor ESET Online Scanner, ktorý spustíte. Potom, ako si prečítate a odsúhlasite Podmienky používania sa môžete rozhodnúť, či chcete povoliť aj detekciu potenciálne nechcených aplikácií. 

    Potenciálne nechcené aplikácie sú programy, ktoré obsahujú adware, inštalujú panely nástrojov alebo sledujú ďalšie nejasné ciele. Vyskytujú sa situácie, keď sa používateľ rozhodne, že výhody, ktoré mu potenciálne nechcená aplikácia poskytuje, prevyšujú riziko spojené s jej používaním. Z tohto dôvodu ESET radí tieto aplikácie do kategórie s nižším rizikom ako iné typy škodlivého softvéru, napr. trójske kone alebo červy.

    V rozšírených nastaveniach môžete upraviť, čo všetko chcete kontrolovať. Môžete ponechať predvolené nastavenia a rovno spustiť kontrolu. Počas celého kontrolovania máte možnosť sledovať priebeh kontroly a stav kontrolovaných súborov. 

    Všetky nájdené hrozby môžete po skontrolovaní liečiť, v prípade, že ste na začiatku zvolili automatickú liečbu hrozieb, ESET Online Scanner túto liečbu vykoná automaticky. 

    Po ukončení liečby označte možnosť odstránte dáta aplikácie pri zatvorení a kliknete na dokončiť. Aj s  ESET Online Scanner si môžete užívať bezpečnejšie technológie. 

    #eset #dni_s_eset #sutaz
    A sú tu výsledky ďalšej súťaže - ohodnoťte svoj ESET. 🎉 🎉 🎉 Vyžrebované víťazky sú: @velryba96 🎁 a @martina374 🎁 . Blahoželám a poprosím kontaktné údaje do IP. Ostatní nemusíte smútiť, ďalšia súťaž práve prebieha a Dni s ESET ešte neskončili. Držím vám palce.

    #eset #dni_s_eset
    Máte už svoj antivírusový softvér od ESET? Nezabudni si vytvoriť aj účet na https://my.eset.com/?wrfsts=true Na tejto stránke nájdete úplný prístup k online službám od ESET.

    #eset #dni_s_eset #eset_parental_control
    ♥♥♥
    Šikovnou rodičovskou aplikáciou ESET Parental Control sprevádza deti aj rodičov tento milý kamarát. Napíšte mi do komentára, aké meno by ste mu vymysleli a ja vám pošlem 3 srdiečka. Viac o aplikácii ESET Parental Control pre Android sa dozviete tu: https://goo.gl/nekKV4

    eva_eset
    24. nov 2016    Čítané 29x

    Už 10 000 000 používateľov ho má, a čo vy?

    Možno ste zachytili informáciu, že ESET Mobile Security pre Android si stiahlo už viac desať miliónov používateľov. Ak patríte medzi nich, pravdepodobne už viete, čo sa v ňom ukrýva, ak nie rada Vám ho predstavím.

    Aj mobilné zariadenia sú pri pripojení na internet, pri prehliadaní stránok alebo čítaní elektronickej pošty  vystavené rôznym druhom malvérov. Pre vaše mobilné telefóny či tablety bežiace na Androide existuje už viac ako 1,2 milióna aplikácií a hier, ktoré si môžete stiahnuť. Okrem toho samozrejme väčšina z nás sťahuje hudbu, filmy alebo knihy, ktoré sú dostupné na Google Play. Už viackrát sme sa mohli presvedčiť, že ani oficiálny obchod nezabezpečuje bezpečnosť aplikácií.

    S ESET Mobile Security máte zabezpečenú neustálu kontrolu vašich aplikácií vďaka skenovaniu v reálnom čase, pokiaľ sa vám aj napriek tomu niečo nepozdáva, môžete kedykoľvek spustiť kontrolu vášho zariadenia. On-demand skenovanie vás nebude rušiť, prebieha na pozadí a vy môžete naďalej pokračovať vo svojej činnosti. Všetky nájdené hrozby sú automaticky presunuté do karantény a vy sa môžete rozhodnúť, či ich ponecháte alebo odstránite.

    Všimli ste si, že niektoré aplikácie od vás pri inštalácii požadujú napríklad informácie o polohe alebo prehľad správ s Apps Auditom máte podrobný prehľad všetkého, k čomu majú vaše aplikácie prístup. ESET Mobile Security ponúka aj možnosť monitorovania zariadenia, skontroluje celkový stav zabezpečenia, povolené dáta, Wi-Fi pripojenia, roaming a dostupnú pamäť. Objavovať internet môžete aj vďaka vlastnosti Anti-Phishing, ktorá bráni podvodným stránkam, aby získali vaše citlivé údaje.

    Čo v prípade ak sa vaše zariadenie stratí alebo vám ho ukradnú? Pomôže vám funkcia Anti-Theft. Svoje zariadenie môžete lokalizovať cez GPS a na diaľku zablokovať. Pri hľadaní môže pomôcť aj vzdialené spustenie sirény. Zabezpečenie heslom môže ochrániť zariadenie pred odinštaláciou. Ak by niekto do vášho telefónu cudziu SIM kartu, SIM Guard  vám zašle na zvolené telefónne číslo dôležité informácie. Ak by ste sa obávali zneužitia svojich údajov môžete ich aj na diaľku vymazať.

    Ak si chcete užívať pokojné chvíle nastavte si filter SMS a volaní. Hovory môžete blokovať vždy v určitý čas a povoliť ich napríklad len rodine. Jednotlivým skupinám kontaktov môžete tiež nastaviť blokovanie, niektorých poteší aj možnosť blokovať skryté čísla. Ak vám práve volala otravná anketárka môžete využiť blokovanie posledného volajúce a s tým všetky budúce hovory z tohto čísla. Je to jednoduché, rýchle a ukončí to nechcené hovory navždy.

    ESET Mobile Security si môžete jednoducho stiahnuť a poteším vás, základné funkcie sú úplne ZDARMA.  Ak si nie ste istí, či vám budú prémiové funkcie vyhovovať máte možnosť vyskúšať si ich počas 30 dní, po uplynutí ktorých sa automaticky zmení na verziu zdarma. Prechod na prémiovú verziu je možný kedykoľvek.

    Ak vo svojom zariadení nemáte systém Android, ale využívate Windows Mobile alebo Symbian ESET ponúka Mobile Security aj pre vás.

    #eset #dni_s_eset #sutaz
    Máme tu víťaza prvej súťaže v rámci Dní s ESET. Zodpovednosť za výsledok som prenechala svojmu drahému, ktorý zo všetkých zúčastnených vyžreboval @nikenzi . Všetkým ďakujem za každý jeden príspevok o tom, čo pre vás znamená bezpečnosť. Víťazke blahoželám a prosím o zaslanie adresy do IP. Ak ste nevyhrali nezúfajte, čakajú vás ešte ďalšie súťaže a jedna práve prebieha. Držím Vám palce 👏 🎉

    #eset #dni_s_eset
    Dajme si malú ♥ srdiečkovú anketu. Viete čo symbolizuje názov spoločnosti ESET? Tu je nápoveda: https://www.eset.com/sk/o-nas/spolocnost/

    Ešte nemáte svoj antivírusový softvér od ESET? Využite výhodnú ponuku ESET Family Security Pack - balík, v ktorom si môžete nakombinovať licencie podľa potreby až na štyri zariadenia. Teraz vo výhodnej ponuke 18 mesiacov ochrany za cenu 12 mesiacov. Viac ako o ponuke nájdete tu: http://goo.gl/xUHHGq
    ESET taktiež ponúka skvelé zľavy aj pre študentov, držiteľov karty ITIC, Euro <26 a držiteľov preukazu ZŤP a ZŤP/S. Ako môžete zľavy získať sa dozviete tu: https://www.eset.com/sk/obchod/zlavy/

    Chcete sa stať súčasťou tímu ESET? Skúste svoje šťastie na www.joineset.sk Nájdete tu všetky voľné pracovné miesta, ktoré ESET momentálne ponúka. Držím Vám palce 😉

    eva_eset
    23. nov 2016    Čítané 16x

    Jedno riešenie pre všetko

    Svet digitálnych technológií napreduje neuveriteľnou rýchlosťou. Keď som bola dieťa, bol pre nás počítač a mobil vysnívaným a ťažko dostupným želaním. Dnes je už počítač bežnou súčasťou našich domácností a okrem neho má väčšinou každý člen aj smartfón alebo tablet. Výrobcovia týchto technológií sa snažia sprístupniť ich pre každého. Aby sme si mohli užívať všetky naše technológie bezpečne a jednoducho ESET pre nás pripravil výhodné riešenie.

    Jeden produkt, v jednom balíku, až pre štyri zariadenia to je ESET Family Security Pack. Dnes si v rámci rubriky Spoznaj ESET o tomto balíku povieme viac.

    Pre mňa osobne je najväčšou výhodou balíka, že si môžem nakombinovať produkty, ktoré sú pre moje zariadenia najvhodnejšie. Nevadí, že v PC je Windows (hoci aj najnovší Windows 10), notebook je Mac alebo Linux a tablet aj smartfón bežia na Android. ESET si poradí aj s tým. Jedna licencia, znamená jedna úhrada pre všetky zariadenia spoločne a nemusím tak sledovať, kedy ktorému zariadeniu vyprší platnosť licencie. Mať všetko „pod jednou strechou“ sa oplatí.

    Aby bolo zdieľanie súborov medzi všetkými našimi zariadeniami jednoduchšie, vytvárame si domáce siete. Ochrana domácej siete nám pomáha zlepšiť bezpečnosť nášho domáceho Wi-fi routeru a prehľad jednotlivých zariadení, ktoré sú na sieť pripojené. Dokonca aj zariadenia, ktoré využívajú deti môžu byť vďaka rodičovskej kontrole „kids-friendly.“

    Nákupný ošiaľ v čase zliav alebo aj bežné úhrady platené cez internet môžeme bezpečne vykonávať vďaka ochrane online platieb. Registrácia na e-shopoch a podobných stránkach so sebou prináša riziko, že si každý deň nájdeme v inboxe množstvo reklám a propagačných mailov, tomuto sa dá zabrániť s funkcionalitou antispam.

    Na Slovensku po slovensky, aj taká dôležitá maličkosť ako podpora v rodnom jazyku – slovenčine, je prostredníctvom e-mailu alebo telefonicky dostupná v balíku zdarma.

    Internetová ochrana a antivírus ESET Family Security Pack ešte navyše ponúka:

    • Anti-Theft – lokalizácia notebooku v prípade jeho straty
    • Ochrana webkamery – upozorní, ak sa nejaká aplikácia snaží získať prístup k webovej kamere a umožní ju zablokovať
    • Ochrana pred botnetmi – zabezpečí, že sa vaše zariadenie nestane súčasťou škodlivej siete počítačov (botnet) a nebude zneužité na spúšťanie sieťových útokov
    • Personálny firewall – bráni hackerom v prístupe na vaše zariadenie a robí ho neviditeľným na verejnom Wi-fi
    • Ochrana pred sieťovými útokmi – nadstavba personálneho firewallu, ktorá chráni pred nebezpečnou sieťovou komunikáciou
    • Ochrana proti skriptovými útokmi – zachytáva škodlivé skripty útočiace na Windows PowerShell a prehliadače
    • Nízka záťaž systému – udržuje hardvér v dobrej kondícií a predlžuje jeho životnosť
    • Skenovanie s podporou cloudu – zrýchľuje skenovanie pomocou vytvárania zoznamu bezpečných súborov na základe reputačnej databázy
    • Exploit blocker – ochrana pred útokmi špeciálne navrhnutými tak, aby sa vyhýbali odhaleniu
    • Hráčsky mód – režim, v ktorom sú popup okná, aktualizácie a iné vyťažujúce aktivity odložené
    • Anti-phishing – ochrana od pokusov falošných stránok získať vaše citlivé údaje
    • Antivírus a antispyware – ochrana pred rôznymi typmi hrozieb

    Všetky ďalšie dôležité informácie nájdete aj na stránke ESET.

    #eset #dni_s_eset #eset_parental_control
    Moderná doba prináša moderné technológie. Moderné technológie prinášajú moderné obavy. Prestaňte sa báť s rodičovskou aplikáciou od ESET - ESET Parental Control pre Android. Viac info na: https://goo.gl/nekKV4

    #eset #dni_s_eset
    Vedeli ste, že ESET je slovenská spoločnosť, ktorá bola založená pred viac ako 25 rokmi? Od vtedy sa rozrástla - svoju pobočku má vo vyše 200 krajinách sveta a zamestnáva viac ako 1 000 zamestnancov. Založiť spoločnosť ESET bol rozhodne dobrý slovenský nápad, čo dokazuje aj množstvo ocenení, ktoré spoločnosť získala.
    Čo pre vás predstavuje dobrý slovenský nápad?

    eva_eset
    22. nov 2016    Čítané 39x

    Priateľská rodičovská aplikácia

    Deti  sa s počítačmi a mobilnými zariadeniami kamarátia od malička a aj na základnej škole sa pre nich internet stáva neoddeliteľnou súčasťou školského života. Je najmä na nás, na rodičoch, aby sme dohliadli na to, čomu sa deti po potulkách internetom venujú. Nemusíme na to však byť úplne sami. ESET má pre nás skvelú pomôcku - aplikáciu ESET Parental Control pre Android. V dnešnom článku si povieme aké možnosti nám ponúka.

    Toto áno, toto nie

    Vďaka aplikačnému a webovému ochrancovi môžete nastaviť, ktoré stránky môže dieťa navštevovať. Pomôžu k tomu vekové filtre a kategorizácia stránok. Zvolené stránky môžete zablokovať aj jednotlivo. Na nevhodný obsah upozorní prívetivá postavička, ktorá deti sprevádza počas ich celého pobytu na internete.

    Deti sa chcú hrať

    Nastavte deťom časový plán hier. Môžete im určiť kedy a koľko času smú stráviť hraním hier. Ak sa chcú hrať dlhšie môžu vás o to požiadať priamo cez aplikáciu ESET Parental Control. Časový plán môžete prispôsobiť aj režimu počas školských dní.

    Niečo navyše

    Aplikácia vytvára rodičom aj reporty, ktoré sumarizujú ako deti používali svoje mobilné zariadenia a akým online aktivitám sa venovali.

    V prémium verzii máte taktiež možnosť skontrolovať polohu dieťaťa. Zobrazia sa vám všetky zariadenia dieťaťa, ktoré sú pripojené na internet.

    Ak chcete dieťa na niečo upozorniť, alebo ho len tak pozdraviť napíšte mu rodičovskú správu. Kým si dieťa správu neprečíta, nemôže pokračovať v používaní zariadenia.

    Pre ľudí z ESET je dôležité, aby používanie rodičovskej kontroly nenarušilo vzťah medzi rodičmi a deťmi. Preto dieťa vždy vie, do akej miery je sledované a koľko času na hranie mu ostáva. Na rodičoch ostáva už len vysvetliť, prečo je pre dieťa takáto ochrana potrebná.

    Ak si myslíte, že Vaše dieťa nie je dosť veľké na to, aby mohlo používať všetky aplikácie a navštevovať všetky webové stránky, alebo že trávi "na mobile" príliš veľa času ESET Parental Control je pre Vás tým najvhodnejším riešením.

    Ako chránite Vaše na internete vy? Využívate rodičovské aplikácie?

    Dobré ráno. Dnes sme pre vás pripravili zaujímavú súťaž. Súťažíme vo fóre Dní s ESET: https://www.modrykonik.sk/forum/dni-s-eset/sutaz-co-pre-vas-znamena-bezpecnost/
    Teším sa na vaše príspevky. Vyhodnotenie súťaže bude už zajtra večer na mojom blogu 😉

    #eset #dni_s_eset #eset_mobile_security
    Poznáte ESET Mobile Security? Okrem klasickej antivírusovej ochrany obsahuje mnoho ďalších doplnkových funkcií. Napríklad, ak svoje zariadenie stratíte, môžete v ňom vďaka vzdialenej správe spustiť sirénu. Táto vám môže pomôcť pri jeho hľadaní v rôznom teréne 😉

    #eset #dni_s_eset #eset_parental_control
    Srdiečková anketa ♥ Na internete najčastejšie deti pozerajú rozprávky. Platí to aj pre vaše ratolesti? Aká je ich najobľúbenejšia rozprávka?
    Aby ste mali čas, ktorý deti trávia online pod kontrolou, stiahnite si rodičovskú aplikáciu od ESET - ESET Parental Control: https://goo.gl/nekKV4 , ktorá vám pomôže stať sa partnerom vašich detí pri objavovaní internetu.

    eva_eset
    21. nov 2016    Čítané 61x

    ESET Anti-Theft

    Mnohí z nás už isto zažili situáciu, keď prišli o svoje zariadenie, či už stratou alebo krádežou. Ani jedna z týchto možností nikoho nepoteší. ESET nám však ponúka možnosť, ako sa k zariadeniu dostať späť, vďaka funkcii ESET Anti-Theft.

    Čo všetko táto funkcia ponúka a ako sa používa sa dozviete v tomto článku.

    S ESET Anti-Theft máte možnosť sledovať, či vaše zariadenie niekto používa a lokalizovať jeho polohu pomocou IP adresy, čím narastá šanca, že sa zariadenie nájde a vaše osobné dáta nebudú odcudzené či zneužité. S pomocou sietí v dosahu, ESET Anti-Theft lokalizuje polohu vášho zariadenia na mape, aby vám pomohol ho získať späť.

    Pomocou printscreenov obrazovky a fotografií z webkamery môžete zistiť, kto vaše zariadenie používa a čo na ňom robí. 

    Ak sa vaše zariadenie stratilo, môžete na ňom zobraziť správu s ľubovoľným textom, napríklad vaším menom a adresou alebo kontaktnými údajmi. Nálezca tak bude hneď vedieť, komu a kam má zariadenie odovzdať. 

    Aktívne chráni vaše dáta a údaje pred zneužitím a to všetko môžete spustiť jednoducho zo svojho účtu na my.eset.com. Po prihlásení môžete zmeniť stav svojho zariadenia na stratené a to aktivuje automatické monitorovanie, ktoré vám umožní prezerať fotografie z web kamery a snímky plochy obrazovky. Keď svoje zariadenie nájdete stačí iba vo svojom účte opäť zmeniť jeho stav.

    Pozrite si ako to funguje: 

    #eset #dni_s_eset
    Ahoj všetci. Práve nám začali Dni s ESET, ktorými vás budem sprevádzať. Možno ma poznáte aj ako @astarte123 - tu na koníku pôsobím ako ambasádorka spoločnosti ESET. Pozorne sledujte môj blog a fórum. Dozviete sa kopu zaujímavých informácií a samozrejme si aj zasúťažíme o pekné ceny od ESET.