evuska32
14. dec 2016
157 

Ak nechcete, aby boli vaše deti nevychované, prestaňte robiť týchto 5 chýb

Ak nechcete, aby boli vaše deti nevychované, prestaňte robiť týchto 5 chýb

Takmer všetkým rodičom sa stáva, že ich deti majú záchvaty hnevu a správajú sa nevhodne. Nedokážu rozpoznať problém, ktorý stojí za ich správaním.

Našťastie, ukážeme vám 5 chýb, ktoré robí každý rodič. Ich odstránením pomôžete správne vychovať svoje deti.

Pokiaľ nebudete reagovať na tieto malé chyby v správaní včas, ovplyvníte tým život svojich detí. Potvrdila to tiež Emma Jenner, slávna žena, ktorú poznáme z americkej televíznej šou s názvom„Take Home Nanny“.

V tomto programe odhalila 5 chýb, ktoré rodičia robia pri výchove svojich detí a neskôr trpia na ich následky.

Podľa Emmy je dôležité, aby rodičia začali požadovať viac od svojich detí alebo od nich viac očakávať, umocniť ich úsilie a prekážky. Ak im dáte menej, aby ste ich prinútili postarať sa o seba, zmeníte ich.

Uvádzame 5 chýb, ktoré rodičia pravidelne robia pri výchove svojich detí:

1. Bojíte sa o svoje deti

Príklad: Ak chce dieťa vypiť mlieko z inej šálky a nie z tej, ktorú obvykle používa, rodičia hneď začnú hľadať inú šálku namiesto toho, žeby venovali pozornosť želaniu svojho dieťaťa. Obávajú sa, že ich dieťa bude plakať alebo sa odmietne najesť. Emma sa domnieva, že by to mohla byť obrovská chyba.

Vaše dieťa vám nesmie rozkazovať. Nechajte svoje deti, aby sa vyplakali, ak chcú a choďte niekam inam, ak nechcete počúvať ich plač.

Ale nikdy nevychovajte svoje deti tak, aby ste im všetko dovolili a splnili im všetky ich priania.

Musíte premýšľať o tom, aké posolstvo im zanecháte, keď im dáte všetko, čo chcú len preto, že začnú plakať. Urobíte s tým niečo?

2. Výhovorky („Veď sú to deti“)

Ak sa ospravedlňujete za správanie a výbuchy na verejnosti svojich detí s využitím tejto frázy, budete svoje deti motivovať k tomu, aby sa naďalej správali nevhodne a nezodpovedne.

Deti sú v skutočnosti schopné robiť oveľa viac ako to, čo od nich očakávajú rodičia. Vytráca sa tým rešpekt, maniere, každodenné práce, veľkorysosť a seba-ovládanie.

Emma tvrdí, že je dôležité, aby ste zvýšili očakávania od svojich detí, čím ich naučíte, ako sa majú vhodne správať.

3. Nenecháte iných, aby ich karhali

V minulosti učitelia a profesori mohli karhať naše deti, ak sa správali nevhodne.

V súčasnej dobe je to takmer nemožné, pretože ak učiteľ alebo zamestnanec poučuje dieťa, jeho rodičia sa zvyknú hnevať.

Dokonca sa ani nesnažia zistiť, prečo sa nadriadení hnevali. Ak sa budete takto správať, v podstate hovoríte vašim deťom, aby sa správali nevhodne a že ani vy, ani zamestnanec neurobíte nič, aby ste ich zastavili.

4. Deti kladiete na prvé miesto

Rodičia sa zvyknú o svoje deti starať až príliš. Je to dobré pre ich vývoj, ale mali by sme si vytvoriť časový harmonogram, ktorý by sme prispôsobili potrebám detí, ako sú potraviny, oblečenie, ošetrenie a iné.

Súčasní rodičia kladú potreby svojich detí na inú úroveň, kedy podrobujú svoje povinnosti a duševné zdravie deťom, aby splnili všetky ich potreby a požiadavky. Nemôžete im dať všetko, čo chcú a kedy chcú.

Nemôžete tiež vybuchnúť zo všetkého, čo sa vás opýtajú.

Takto stratíte svoj pokoj a zdravie, ale predovšetkým vašim deťom ukážete, že ony sú jediné, ktoré majú nad všetkým kontrolu.

Vášmu dieťaťu sa nič nestane, ak si vyhradíte trochu času pre seba (ak situácia nie je príliš naliehavá). Nič sa nestane, ak poviete nie.

5. Využívate možnosti modernej technológie

Rodičia sa dnes často uchyľujú k používaniu rôznych technologických zariadení, aby predišli tomu, že by sa ich deti nudili, a takto sa začali správať nevhodne.

Kedykoľvek ich s nimi len zaťažujú, keď čakajú u lekára, keď nastupujú do lietadla, keď čakajú na autobus, keď varia alebo upratujú v domácnosti.

Musíte naučiť svoje deti ako byť trpezliví a naučiť ich, aby sa rozveselili sami.

Mali by ste ich tiež naučiť, že jedlo nenavaríte a nenaservírujete kedykoľvek ony budú chcieť. Predovšetkým by ste svoje deti mali naučiť, aby vám pomáhali v kuchyni, ale nie s varením, ale s umývaním riadu.

Takto im pomôžete, aby boli silnejšie. Snažte sa nerobiť týchto 5 chýb a byť lepšími rodičmi pre svoje deti!

je to skopírované z FB, ale úplne sa s tým stotožňujem 😉

14. dec 2016

Aj ja..deti.su teraz velmi.maznave a drze a vidim to.podla rodicov. Som zvedava ako vychovam svoje dieta ja , ale toto co som si.precitala vie sama.od seba uz davno na.to.netreba citat knihy o vychove

14. dec 2016

@pumpkincake to áno, len občas sa na niektoré veci pozabudne...tu sú pekne pokope 😉

14. dec 2016

no dnes som mala "pekny" zazitok. doteraz sme vychovavali nase deti- dobry den, dakujem, prosim prepac(te) ale asi s tym skoncime....

14. dec 2016

Začni písať komentár...

Odošli