Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ewita1712
    4. nov 2017    Čítané 348x

    Predtým než som bola MAMA

    Predtým, než som bola mama...
    Som spala tak dlho ako som chcela a nikdy som sa nestarala o to, ako neskoro idem spať. Česala som si vlasy a umývala zuby každý deň.
    Predtým, než som bola mama...
    Som každý deň upratovala dom. Nikdy som nezakopla o hračky ani nezabudla slová uspávanky. Nerobila som si starosti s tým, či sú moje rastliny jedovaté. Netušila som o očkovaní.
    Predtým, než som bola mama...
    Nikdy som nebola povracaná, ocikaná, okadená. Mala som úplnú kontrolu nad svojou mysľou a myšlienkami. Prespala som celú noc.
    Predtým, než som bola mama...
    Nikdy som nedržala dieťa, aby lekár mohol robiť testy. Nikdy som sa nepozrela do uslzených očí a neplakala pritom. Nikdy som nebola tak šťastná z jedného úsmevu. Nikdy som sa neposadila v noci nesledovala dieťa ako spí.
    Predtým, než som bola mama...
    Nikdy som nedržala spiace dieťa len preto, že som ho nechcela položiť. Nikdy som sa necítila ako mi zovrelo srdce, keď som nemohla utíšiť bolesť dieťaťa. Nikdy som nevedela, že niečo tak malé môže ovplyvniť môj život tak veľmi. Nikdy som nevedela, že by som mohla milovať niekoho tak veľmi. Nikdy som nevedela, že by som mohla byť šťastná, keď budem matkou.
    Predtým, než som bola mama...
    Nepoznala som pocit - mať svoje srdce mimo vlastného tela. Nevedela som, aké je to zvláštne kŕmiť hladné dieťa. Nevedela som, aké je puto medzi matkou a jej dieťaťom. Nevedela som, že niečo tak malé by mi mohlo dať pocit takej dôležitosti.

    Predtým, než som bola mama...
    Nikdy som nevstala v noci každých 10 minút, aby som sa ubezpečila, či je všetko v poriadku. Nikdy som nepoznala teplo, radosť, lásku, smútok alebo uspokojenie, ktoré súvisia s tým, že som mamou. Nevedela som, že budem schopná toľko cítiť, keď budem mamou.