icon
7 / 326
likérové spice.
avatar

poprosím recept, ďakujem.

Odpovedz
8. apr 2018
avatar
fadama
autor

@miroslavabalaz Ja robim z tohoto pomeru a je to na cca 40 spicov vysokych do 10 cm. Nerobime ich moc vysoke aby nepadali a su tak na 3-4 x do ust 😃 recept je naozaj velmi lahky a rychly!nemusis byt zdatna cukrarka

zaklad : 250 g prašku bolero + 0,5 L rastlinnej smotany (nemenit za inu,ja kupujem v Tescu znacka MEGGLE) vyšlahat mixerom do husta.Pozor aby si neprešlahala.

bufflery (mozes použit piskoty opavia) si peciem tiez sama,su vyborne : 3 vajcia, 3PL kryšt.cukru,3 a pol PL hl.muky, trocha kypr.prášku
- oddelis žltka od bielkov. Zltka+2PL cukru vyslahas, potom pridaj 2PL muky a kypr.prasok. Vyšlahaj zvyšne bielka a potom do nich pridaj zvysny cukor (1PL). Zltkovu hmotu opatrne zmiesaj s bielkovou a jemne domiesaj zvysnu muku. Mas peniste,nadychane cesto a upec si piskoty z neho. Na plech rob s lyzickou kopceky velke, tak ako chces spodok na spice.CEsto sa ti nebude roztekat, je huste.Keby si robila obycajne piskotove,tak sa ti rozteka,skusala som to.Pec cca 10 minut...po upečeni piskoty potri roztopenou cokoladou a nechaj zaschnut
konakova plnka : slahacka v prašku 1 ks, 200 ml vajecneho likeru, 1 piknik (3PL salka) - salko sme si sami vytunili lebo iba konak so slhackou mi prisiel strasne silny v tom spici. Takze salka podla chuti... plnku klasicky vyslahaj iba prasok na slahacku a vajcak.Slahaj do pozadovanej hustoty,mozes trosku huste,mozes aj hustejsie.Osladis to tym salkom podla seba
Ked piskoty uschnu s cokoladov tak si daj do vrecka alebo pistole ten nadstavec na spice a striekaj rurky na piskot.Nastriekaj si plech a daj na balkon stuhnut alebo do ladnicky.Nezabudni si nechat nejaku zmes na uzatvorenie spicov,na hlavicky...Ked budes vidiet ze ti to dobre stuhlo a stoja pevne,napln ich konakovou zmesou (ja lejem z nadobky so sosacikom),asi tak 0,5 cm od vrchu nechaj miesto,nelej do plna uplne.Potom si vymen na saciku koncovku na zdobenie alebo s hviezdickou alebo aku mas a urob ukoncenie spicu,zatoc hlavicku.Na to prides ako sa to robi ked si doma obcas nieco upecies
Daj ich na balkon do zimy zase stuhnut a ked budu stuhnute tak roztop horku cokoladu,daj do pohara (najlepsie šalka alebo pohar) a rychlo macaj v cokolade.Otoc dole hlavou spic a namoc cely.Musia byt stuhnute aby ti nespadli do cokolady 😃 😃
Recept mam od @hubena2211

Odpovedz
8. apr 2018
avatar

@fadama jupiiiiii 😊😊😊 som rada ze som dobre poradila!!!

Odpovedz
8. apr 2018
avatar
fadama
autor

@hubena2211 👏😍

Odpovedz
8. apr 2018
avatar

@fadama obšírne opísané, fakt ďakujem, na budúci týždeň skúsim, aj keď sa toho bojím...ale jedla by som ich ako chlieb...

Odpovedz
8. apr 2018
avatar
fadama
autor

@miroslavabalaz nie je coho sa bát, ide to velmi lahko.

Odpovedz
8. apr 2018
avatar

@fadama Dala by som si, vyzerá to úžasne 🙂 Nepripomína vám to niečo,babenky ?

Odpovedz
18. apr 2018
avatar
Odpovedz
18. apr 2018
avatar

prosím, čo je prášok bolero?

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

aha, už som našla... :D

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

haha mne to v prvom momente pripominalo pipiky 😂😂😂

Odpovedz
18. apr 2018
avatar
fadama
autor

áno pripomina nam to nieco.....no nebojte sa su chutneeeeee😂🙂

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

No ale soudružky děvčata ! 😂😂😂

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

@fadama prosím ťa kde kupuješ prášok bolero?dakujem

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

@auberggine veru tak 😀 soudružky 🙂 ... aj mne to na prvý pohľad pripomenulo. hm no... to ...
@dadka_bb 😀 ... @fadama ved sa nečudujem že chutia -D aaach a ja že načo mám chuť? po obede? 😀 😀 😀

Odpovedz
18. apr 2018
avatar
fadama
autor

😂😂😂😂😂@bocianka123 😂
@bocianka123

Odpovedz
18. apr 2018
avatar
fadama
autor

@zabura jedine cez internet, tam to maju 1kg balenie za 4.80 alebo tak nejak. 🙂

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

ako chuti ten prasok, nieje to velmi umele s tou rastlinou slahackou?

Odpovedz
18. apr 2018
avatar
fadama
autor

@abriela je to take dost cokoladove, ale nam to chuti je to fajnotka,

Odpovedz
18. apr 2018
avatar

@fadama samozrejme je to o chuti. Mala som raz praskovy zeensan - su rozne chute, tiez sa kombinuje s rastlinnou slahackou no pre mna to bolo velmi umele. Bolero nepoznam, aj ked je to asi podobne

Odpovedz
19. apr 2018
avatar

@abriela Je to uzasna vec,,,ja som nadmieru spokojna...kuk na fotku som sa pohrala trochu inak,,,🙂

Odpovedz
19. apr 2018
avatar

🙂cize v skratke odporučaj aj ja bolero prašok😉

Odpovedz
19. apr 2018
avatar
Odpovedz
19. apr 2018
avatar
fadama
autor

@abriela neviem to porovnat ako to chuti to ''moje'' co robim ja a to co predavaju v cukrarni. Nikdy som to nejedla, nechutilo mi to ale toto mi chuti, neviem sa toho dojest. 😂

Odpovedz
19. apr 2018
avatar

@fadama prosím ťa kúpila som to bolero a v predajni mi povedala pani čo má tieto cukrárske veci že to mám vyšľahať s Cestou to bolero a vodou že inak nebudú tuhé a budú padať ale myslím že ta rastlinná šľahačka je aj na to aby držali tvar a lepšie chutili ďakujem

Odpovedz
19. apr 2018
avatar

Mňam vyzerajú famózne

Odpovedz
16. jún 2018
avatar
fadama
autor

@zabura rastlinna slahacka staci, bude to velmi tuhe.

Odpovedz
16. jún 2018
avatar
fadama
autor

@monika20111990 dakujem, aj tak chutia.🙂

Odpovedz
16. jún 2018
avatar

@fadama prosim ta neposlala by si mi recept do spravy? neda sa mi to skopirovat. d.

Odpovedz
18. júl 2018
avatar
fadama
autor

@gelinka75 jasne poslem ale asi len v piatok lebo prave ideme na stanovacku.😀

Odpovedz
18. júl 2018
avatar

@fadama ok v pohode 🙂

Odpovedz
18. júl 2018
avatar

@fadama prepac uz nemusis nejak sa mi to podarilo, z akej stranky objedavas to bolero?

Odpovedz
18. júl 2018
avatar

@cecilia68 mne to čo aj vám😂😂😂

Odpovedz
9. okt 2018