familytravel
14. mar 2019
1217 

Mallorca – ideál rodinnej dovolenky

     Keď sa povie dokonalá rodinná dovolenka, napadne ma ako prvé Mallorca. Široké piesočnaté pláže, pozvoľný vstup do mora, chutné jedlo a pitie, dych vyrážajúce prírodné scenérie, kvalitné akvaparky, zábavné parky a v neposlednom rade výborné cesty, bezpečné letoviská, to všetko sú dieliky tej pravej dovolenkovej mozaiky.

Po dva a pol hodinovom lete z Bratislavy vystúpite na rušnom letisku v Palme, ktoré na vás hneď dýchne tou pravou dovolenkovou atmosférou.

    Z letiska sa môžete dostať tromi spôsobmi. Úplne najjednoduchšie a najmenej stresujúce je zabezpečiť si transfer priamo pri kúpe zájazdu. Ak sa rozhodnete cestovať na vlastnú päsť, môžete využiť autobusovú dopravu. Tá je na Mallorce kvalitná a dovezie vás z letiska do všetkých väčších letovísk.

    Čo však vrelo doporučujem – požičajte si auto. Požičovne tu nie sú drahé a cesty sú výborne upravené, takže šoférovať zvládne každý priemerne zdatný šofér. Naviac ostrov nie je veľký, takže aj do najvzdialenejších oblastí sa dostanete do 90 minút.

Ktoré letovisko zvoliť?

Mallorca ponúka veľké množstvo letovísk, ale zďaleka nie všetky sú vhodné na rodinnú dovolenku. Vyhnite sa veľkému a hlučnému El Arenalu, zvoľte si radšej pobyt v Alcúdii, prípadne na východnom pobreží, ktoré je známe svojimi nádhernými dlhými piesočnatými plážami. Za zmienku stoja strediská Cala Millor, Sa Coma, S’Illot, Porto Colom, Cala Mandia.

                zdroj obrázku: abcmallorca.com

Chcete ísť na výlet?

Mallorca je ako stvorená na strávenie aktívnej dovolenky s deťmi. Okrem pláží ponúka aj množstvo ďalších aktivít...

Palma de Mallorca 

Vyrazte na výlet do hlavného mesta Palmy de Mallorca. Palma vás privíta malebnými historickými uličkami a námestiami. S deťmi zamierte do prístavu, kde kotvia obrovské výletné lode, jachty a plachetnice. Zaplesá tu srdiečko každého dobrodruha. Naopak, všetkým sa určite zapáči majestátna Katedrála La Seu, čiže katedrála Slnka. Dospelých očarí nadpozemské  farebné divadlo, ktoré rozohrajú slnečné lúče svietiace cez obrovské vitráže v oknách katedrály, deťom učaruje ihrisko, ktoré je priamo pod katedrálou.

Palma Aquarium (https://palmaaquarium.com/en/) - rybičky, ryby, rybiská

V Palme nemôžete vynechať miestne akvárium. Hlavným lákadlom sú obrovské žraloky a dažďový prales, ktorý akoby z oka vypadol tomu skutočnému. No a samozrejme tu nájdete Nema aj Dory🙂

Marineland Mallorca (https://www.marineland.es/mallorca/en/planifica-tu-visita/) - ďalšie rybičky a iné príšery

Keďže zvieratiek nie je nikdy dosť, zoberte deti na predstavenie tuleňov a delfíniu šou v Marinelande. V kontaktnom bazéne si pohladkajú raje a zabavíte sa pri vtipnej pirátskej šou s papagájmi. Naviac sa deti dozvedia veľa aj o záchrane morských živočíchov, keďže súčasťou Marinelandu je nemocnica, kde sa starajú o choré alebo zranené korytnačky, rybky alebo iné zvieratká, ktoré to potrebujú.

Vlakom do Solléru (http://trendesoller.com/en/timetable/ ). 

Nádherný výlet historickým vláčikom pomedzi hory, pretkaný množstvom tunelov a krásnych výhľadov. Štartovacia stanica je v hlavnom meste Palma, pre tých, ktorí si chcú skrátiť rovinatú panorámu odporúčame nastúpiť v stanici Bunyola. Možno tam uvidíte aj veľkého čierneho kocúra vylihujúceho v pletenom košíku vystlanom novinami. Pamätajte, že počas jazdy platí „Nenakláňajte sa z okien“, keďže citrónovníkové a pomarančovníkové plantáže sa zdajú byť naozaj na dosah ruky.

Deťom sa jazda dreveným vláčikom bude určite páčiť a ak budete mať chuť, môžete ju doplniť ešte historickou električkou, ktorá premáva z mestečka Sollér až do malebného prístavu Port de Sollér.

Pláž Sa Calobra
Na túto pláž a na cestu k nej sa jednoducho nedá pripraviť. Treba to zažiť. Cesta sem je tak kľukatá, že pre tých, čo horšie znášajú cestu autom, alebo autobusom je Kinedril povinná výbava. Máte pocit, že serpentíny sa snáď nikdy neskončia, deti budú výskať nadšením. Na vzdialenosti 13 kilometrov klesnete o neuveriteľných 900 výškových metrov z pohoria Tramuntana až k moru. Vydržať cestu ale stojí za to. Pláž je skrytá medzi skalami a vy aj deti sa budete cítiť ako moreplavci, ktorí objavia novú, dosiaľ nepoznanú krajinu.

A čo ešte?

Možností je nepreberné množstvo.

Môžete navštíviť napríklad jeden z výborných aquaparkov, vydať sa na výlet „na koniec sveta“ k majáku na polostrove Cap de Formentor, či navštíviť Dračie jaskyne. Ako bonus všade nájdete vybavenie pre deti a detské ihriská. Deti sú na Mallorce totiž viac než vítané.

Naše tipy na ubytovanie:

Grupotel Gran Vista & Spa - Gran Vista

Insotel Cala Mandia

Condesa de la Bahia

Hipotels Mediterraneo Club

Martina Pfeilerová

www.rodinnedovolenky.skInsotel Cala Mandia

Condesa 😍 boli sme bez deti, pozicanu sme mali motorku. Urcite sa tam vratime este raz s detmi.

14. mar 2019

Mallorcu mozem len odporucat, je uzasna, prekrasna, ma "dusu". Jedina nevyhoda je naozaj preludnenost v hlavnej sezone poslednych par rockov

14. mar 2019

Mallorca je aj bezbariérová, s výbornými službami, či už pre vozičkárov, alebo celkovo pre všetkých. A sú tam blízko aj rôzne atrakcie, lunapark, aquarium.. Fajn bol aj Megapark. Určite odporúčam každému. Voda bola koncom septembra tepla.

14. mar 2019

...ooo, hned ako vyhram sportku Ti pisem a poprosim si takuto dovolenku so vsetkym co tam opisujes! 😍

14. mar 2019

Mallorka je super 😎 boli sme vlani a bolo perfektne. Vyborne pocasie, krasne more, promenada pri plazi, uzasnee 🙂 Urcite sa tam niekedy vratime.

14. mar 2019

aj my sme boli minuli rok S’Illot, spokojnost

14. mar 2019

Máme precestovanych dosť destinácií, ale Mallorku odporúčam všetkými desiatimi. Úžasná Valldemosa, romantická, no preplnená pláž Es Trenc, Manacor- Nadalove rodisko, cesta na Formentor. Jednoducho úžasný ostrov.

14. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli