familytravel
14. nov 2017
909 

V zime k moru, alebo Nebojte sa exotiky

Zrazu vás prepadne pocit, že sa potrebujete okúpať v mori a že by ste sa radi vyhriali na slniečku na pláži. A vlastne aj deťom by prospelo pár dní v teple. Do hlavy sa vkradne neodbytná myšlienka na exotickú dovolenku.

Aj s deťmi sa dá užívať exotika. Tu je pár tipov na destinácie, ktoré vás nesklamú a sú na rodinnú dovolenku ako stvorené.

Omán

Dĺžka letu: 6:30 hodiny (priamy let z Bratislavy)

Nájdete tu:

pokojnú dovolenku na nádherných plážach (hovorí sa, že v Ománe je piesok jemný ako múka), vône a chute Orientu, luxusné hotelové rezorty.

Omán bol dlho prehliadanou destináciou na zimnú dovolenku, ale v posledných rokoch je stále populárnejší. A právom. Pre rodinnú dovolenku je ako stvorený. Je to relatívne blízka destinácia so širokými plážami s jemným bielym pieskom, tropickým podnebím a luxusnými rezortami.

Vďaka svojmu životnému štýlu a bezpečnosti je Omán často označovaný ako Švajčiarsko Stredného východu.

V ponuke cestovných kancelárií nájdete oblasť okolo Salalah, ktorá je charakteristická príjemným počasím, nádhernými plážami a prírodnými scenériami. Oblasť je známa aj svojimi kokosovými palmami, plantážami s banánovníkmi a papájou.

Okrem kúpania v mori ponúka Omán aj možnosti na výlety, či netradičné zážitky – pozorovanie delfínov a veľrýb, púštne safari, rybárčenie, či výlety za Ománskou históriou.

Komu sa bude v Ománe páčiť?

Rodinám, ktoré hľadajú kľud, pohodu, čisté prostredie, krásne pláže a výborné služby v luxusných rezortoch.

Dubaj

Dĺžka letu: 5:35 hod (priamy let z Bratislavy aj Viedne)

Čaká na vás:

kozmopolitné mesto s množstvom obchodov, atrakcií a lákadiel priamo v Dubaji, krásne široké piesočnaté pláže a výborné All Inclusive hotely v Ras Al Kaimah, či Fujairah, exkluzívne hotely priamo v Dubaji.

Dubaj netreba špeciálne predstavovať. Je to stálica na nebi celoročných dovoleniek. Kým v lete stúpajú horúčavy do neznesiteľných výšok, na jeseň prichádza obdobie, kedy si mesto aj pláže užijete v príjemných teplotách 25 – 30 °C .

Len málo miest na svete má na takom malom území sústredených také množstvo atrakcií pre rodiny s deťmi, ako má Dubaj.

Tematické parky, všetky možné aj nemožné vodné športy, aquaparky, ale aj ľadovú plochu, či zjazdovku so sedačkovou lanovkou – toto všetko vám a vašim deťom ponúkne Dubaj.

Ak si chcete užiť hlavne more a dobré služby za prijateľnú cenu, poobzerajte sa po rezorte, ktorý nie je priamo v meste, ale v niektorom z okolitých emirátov. Nádherné pláže má hlavne Ras Al Kaimah, či Fujairah. Kým priamo v Dubaji sú hotely drahé a takmer neponúkajú All Inclusive služby, v spomínaných emirátoch nájdete luxusné All Inclusive hotely za prijateľné ceny.

Čo si nesmiete nechať ujsť?

Legoland Dubaj, výstup na Burj Khalifa, fontánu The Dubai Fountain, Dolphin Bay, aquapark Atlantis na Palm Island, predstavenie akrobatov v La Perle, púštne safari, zábavný park Wonderland.

Zanzibar

Dĺžka cesty: z Bratislavy s prestupom v Dubaji cca 16:30 hod, z Viedne s prestupom v Addis Abeba cca 12:50 hod

Čakajú vás:

široké pláže s bielym pieskom lemované palmami, Stone Town s uchvacujúcou históriou, menšie hotelové areály, ležérny štýl dovolenky.

Zanzibar je prekrásny ostrov v Indickom oceáne so zaujímavou a bohatou históriou. Je známy svojimi belostnými plážami a fotogenickými západmi slnka.

Nájdete tu množstvo výborných plážových hotelov, ktoré sú väčšinou neveľké, s kľudnou atmosférou a výborne zapadajú do scenérie exotického pobrežia.

Takmer celý východ ostrova tvorí jedna dlhá, palmami lemovaná pláž s bielym jemným pieskom. My vám však odporučíme oblasť Nungwi, ktorá nie je tak veľmi ovplyvnená odlivom. Ten je na Zanzibare veľmi výrazný a neraz musíte prejsť za vodou pomerne ďaleko. Preto sa vždy pred pobytom v Zanzibare poraďte, aby ste hotel vhodne zvolili.

Tipy na aktivity v Zanzibare:

Stone Town s jeho bohatou históriou, vodné športy – šnorchlovanie, potápanie, rybolov na mori, jazda na kajaku, plachtenie na tradičných plachetniciach, potápanie k lodným vrakom.

Peknú dovolenku želá Maťa z Family travel

www.rodinnedovolenky.sk

Boli sme aj v omane a v Dubaji dokonca na Vianoce a odporúčam obidve destinacie😄.

14. nov 2017

@evulienka26 v ktorych hoteloch ste boli? Boli ste aj s detmi?

14. nov 2017

V omane sme boli samy hotel sálalah beach hotel tak nejak.a v Dubaji sme boli6krat aj samy aj s malou.2krat v hiltone.acacia,al hamra,mangrove.ja už poriadne ani nepamätám lebo sa mi to všetko pletie😄

14. nov 2017

👍

Super zhrnuté, jednoducho stručne napísané.

Odporúčam Omán, takisto aj Zanzibar 🌞

15. nov 2017

@veroni_21 Ďakujem 🙂

15. nov 2017

ja by som odporucila aj Bali, aj Sri Lanku a kludne aj Madagaskar vsade sme boli aj s detmi (od 1 roka)

18. feb 2018

Prosím vás máte v ponuke aj Kubu ?

27. sep 2018

Začni písať komentár...

Odošli