Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Podarilo sa mi pridať na moju stránku článok "Cesta za mojím snom." z januárového čísla časopisu Mama a Ja. Tak sa nechajte inšpirovať príbehom mojej klientky Janky.
    SNAZILKY január: http://fertilitycoaching.sk/?page_id=262

    Dnes veľa meditujem a prichádzajú krásne myšlienky, tak sa podelím, snáď niekomu zarezonujú. Napadlo mi, že zdravie a blaho si spájame viac s fyzickým cvičením a stravovaním, ale emocionálnu podporu a rovnováhu trochu podceňujeme. Čo to vlastne tá emocionálna rovnováha je? Keby som to mala definovať, tak poviem, že byť emocionálne v rovnováhe znamená mať pozitívny prístup k životu. To znamená, že ľudia, ktorí sú emocionálne zdraví majú vo všeobecnosti pozitívny prístup k životu, cítia sa dobre sami so sebou, majú zdravé sebavedomie, zmysel pre humor, uvedomujú si svoje emócie a majú ich pod kontrolu. Vybudovať si svoje "emocionálne svaly" nás tiež stojí prácu na sebe. Byť emocionálne zdravý však neznamená, že nikdy nebudete pociťovať smútok, sklamanie, hnev, ktoré sú súčasťou života aj emocionálne zdravého človeka z času na čas. Každý z nás má schopnosť vybudovať si emocionálne zdravie, rozvíjať svoje šťastie a zdravie.

    Krásny deň všetkým, ja mám nádherný, ďalšia moja klientka je tehotná. Držím palce a želám jej radostné, zdravé a šťastné tehotenstvo.

    Zdravie nášho tela a orgánov je v jednote s tým ako myslíme a cítime. Teda naše emócie a myšlienky ovplyvňujú naše zdravie. Toto bola moja hlboká viera na začiatku mojej praxe a štúdiom najmä zahraničnej literatúry a výskumov v tejto oblasti, stále rástla. Dnes už môžem s istotou tvrdiť, že moja prax a skúsenosti s klientmi sú toho dôkazom. Stretávam sa aj s tým, že ľudia majú pocit, že čím viac sa budú svojimi pocitmi zaoberať, tým viac bolesti to prinesie. Môže to tak vyzerať, ale pravda je, že ak s tými pocitmi pracujeme správne, dajú sa zmeniť na pozitívnu energiu a dokonca vyliečiť aj naše telo. Klienti, ktorí so mnou majú skúsenosť vedia, že moja práca je práve o tom.

    Včera ma oslovila jedna múdra myšlienka - "človek sa môže zmeniť k lepšiemu kedykoľvek, len si musí priznať pravdu a pozrieť sa jej do očí." To je veľmi múdra myšlienka. Vždy to hovorím klientkám na prvom stretnutí, naše sedenia budú mať význam, len v prípade, že budete úprimné samé k sebe. To by ste neverili aké je to ťažké. Preto si vás všetky veľmi vážim, za tú odvahu pozrieť sa pravde do očí. Niekedy je to ako hľadieť do očí tigrovi - rovnako to naháňa strach. Krásny deň všetkým

    V januárovom čísle časopisu MAMA A JA si môžete prečítať článok od mojej skvelej klientky Janky pod názvom: "Moja cesta za splneným snom." Ďakujem Janke, že sa s vami podelila o svoj príbeh a tým vás inšpirovala na vašej ceste za vašimi snami.

    Ďakujem redaktorke Martine Záchenskej za pozvanie do relácie Ženy tu a teraz a za krásny rozhovor. Som hrdá na to, že ma zaradili medzi výnimočné ženy, je to pre mňa záväzok byť stále lepšia ako odborník a aj ako človek. Nech sa páči, tu je náš rozhovor:
    http://tv.teraz.sk/zeny-tu-a-teraz/141044-011-0...

    Jeden z mojich rozhovorov do médií - mesačník EVA - HRIEŠNE DOBRÁ.
    http://eva.cas.sk/clanok/4433/v-hlave-mame-zako...

    Dnes rozhovor s Petrou Bernasovskou pre Slovenský rozhlas o FertilityCoachingu. Ak máte záujem vypočuť si seriál o tom, čo koučing vlastne je a aké sú rôzne druhy koučingu,môžete počúvať RTVS - Slovenský rozhlas, budúci týždeň od 13.10- 17.10. v ranných hodinách - od 6:00 hod. ráno. Pre tých, ktorí si radi ráno pospia sa seriál bude opakovať vo večerných hodinách - od 21:00.

    Koncom septembra sa ďalšej mojej klientke narodilo dieťatko - chlapček. Blahoželám a želám veľa radosti, zdravia a lásky. Krásny deň všetkým.

    Dnes na tému ODVAHA. Myslím si, že často nám chýba odvaha a zvedavosť v bežnom živote. Čo to vlastne tá odvaha je a akú má odvaha súvislosť s osobným rastom? Ak máme odvahu, môžeme robiť, čo chceme, pretože vieme, že je to správne. Odvaha je to, čo nám umožňuje žiť život podľa svojich predstáv. Odvaha nám pomôže zvíťaziť tam, kde iní zlyhali. Odvaha nám tiež umožňuje využiť všetok potenciál, ktorý nám život poskytuje. Tí, ktorí zvládli sami seba, majú dostatok odvahy.

    V mojej praxi pomáham ženám, ktoré sa snažia o bábätko nájsť psychickú rovnováhu, pracujeme s emóciami a pozitívnym nastavením. Zistila som, že v tejto téme sú kľúčové tieto 3 problémy, ktoré páry zažívajú počas cesty plodnosti:
    1. Nevedia, prečo nemôžu otehotnieť.
    2. Majú pocit, že vyskúšali všetko a nič nepomohlo.
    3. Sú úplne vystresovaný na základe toho, že sa im nedarí počať.
    Často sa stretávam s tým, že mi píšu ženy, ktoré sú zúfalé a nešťastné a žiadajú ma o pomoc. Paradoxne práve táto kategória žien nevyužije ani prvú nezáväznú hodinu. Týmto vás chcem povzbudiť, aby ste venovali sebe aspoň tú prvú nezáväznú a bezplatnú hodinu FertilityCoachingu a na tom základe sa rozhodli, či spolupráca je pre vás prínosná alebo nie. V rámci Bratislavy pracujem s klientkami na osobnej báze a mimo BA cez skype.Teším sa na vás.

    Včera som začala čítať knihu od Jozefa Banáša - KÓD 9 a hneď prvé strany ma oslovili a uvedomila som si paralelu medzi mojou prácou a týmito myšlienkami: " Chcem riadkami, ktoré si dúfam prečítate, povzbudiť ženy, ale nielen ich, aby prevzali zodpovednosť za seba do vlastných rúk. Nejestvuje žiadny spasiteľ, ktorý príde a urobí čosi za nás. Každý z nás si môže a musí pomôcť sám. Potom mu pomôže aj BOH. Lebo taký je zákon."
    Mojou prácou a myslím, že aj poslaním je pomôcť vám nájsť samých seba, odpovede na vaše otázky, objaviť svoj obrovský potenciál a tým dosiahnuť aj to, po čom veľmi túžite.

    Dnes som dostala krásny darček od klientky - Baby Album - so želaním, aby bol čoskoro plný detičiek, ktoré sa aj vďaka mojej práci narodia. Ďakujem krásne za tento milý darček a tiež aj fotku bábätka, ktoré klientka v lete 2014 porodila, zatiaľ je to prvá fotka do albumu. Okrem tohto bábätka, ináč úžasný, nádherný chlapček, by v albume doposiaľ mohlo byť ešte 16 bábätiek. Už sa teším, keď album bude plný detičiek. Krásny deň.

    Otehotnenie nie je vždy jednoduché, mnohým párom sa nedarí otehotnieť aj v prípade, že skúšajú nové technológie ako je IVF, IUI. Skutočnosť, že vám dlhšie nedarí otehotnieť má za následok negatívne myšlienky a emócie ako sú: hnev, seba obviňovanie, pocity viny, smútok a žiaľ. Tieto negatívne emócie sú normálne a očakávané. Ak sa však stanú súčasťou vášho života je čas začať s tým niečo robiť. Je vedecky dokázané, že ženy, ktoré majú problém otehotnieť majú rovnakú úroveň depresie a úzkosti ako ťažko chorí ľudia - trpiaci napr. rakovinou. Je dôležité naučiť sa s týmito emóciami pracovať, prípadne vyhľadať odborníka.

    V tomto čase FertilityCoaching oslavuje svoje 4 výročie. Som veľmi hrdá na svoje klientky, ktoré počas svojej cesty urobili obrovské pokroky - zlepšili svoj život, svoje vzťahy, porodili svoje vytúžené dieťa a stali sa ešte lepšími ľuďmi. Svoju prácu robím s nadšením, láskou a vierou v potenciál každého jednotlivca. Myslím, že som inšpiráciou aj pre svojich kolegov, keďže som svoju značku a myšlienku už u viacerých objavila. Mňa to motivuje k tomu, aby som bola ešte lepšia, viac sa učila a viac na sebe pracovala.

    S radosťou oznamujem, že včera sa narodilo ďalšie bábätko FertilityCoachingu - dievčatko. Malej princeznej a rodičom blahoželám a želám veľa radosti, lásky, zdravia a šťastia. Veľmi sa teším a želám aj vám všetkým krásny deň, môj je úžasný.

    Okolo 15% zo všetkých párov sú nedobrovoľne bezdetní. Tieto páry premýšľajú: "Prečo práve my?Čo robíme zle?" Niekedy nájdete príčinu svojej bezdetnosti, niekedy nie. Pravda je, že stres a frustrácia sa stupňuje každým mesiacom neúspechu počať dieťa. Nedobrovoľná bezdetnosť môže ovplyvniť viacero oblastí vášho života: partnerstvo, kariéru, emócie, vaše sny, vašu sebadôveru...Ako odborník na FertilityCoaching vás sprevádzam na vašej ceste za bábätkom. Podporujem vás v tom, aby ste dôverovali vášmu telu a mysli a obnovili svoju seba-dôveru. Spolu pracujeme na odstránení emocionálnych blokov, stresu a úzkosti. Taktiež vás mentálne pripravujem na proces IVF.

    Neschopnosť počať dieťa je jednou z najväčších výziev, ktoré môže žena zažiť. Keď si uvedomíme naše okolnosti cez objektív zúfalstva je ľahké podľahnúť izolácii a smútku. Liečba plodnosti sa môže zdať devastujúca, smútime za dieťaťom, ktoré by malo byť v našom náručí už teraz. Táto bolesť je ľútosť za nenaplnenou túžbou. Medicína a jej technológia je nástroj. Môže nám ublížiť alebo nás vyliečiť v závislosti ako ju využívame. Čo môže pomôcť? Pozrieť sa na svoju situáciu komplexne a z nadhľadu, vyliečiť svoje telo a myseľ, nájsť rovnováhu a radosť vo svojom živote.

    Ak chcete otehotnieť jednou z dôležitých vecí je redukovať stres. Ako to môžete urobiť? Najskôr to musí byť vaša priorita. Rezervujte si miesto pre seba vo svojom kalendári. Počas svojho "času pre seba" môžete:
    - ísť do prírody na prechádzku
    - cvičiť jogu - najlepšie hormonálnu
    - dať si profesionálnu masáž
    - venovať sa zdravej výžive
    - meditovať
    - ísť na terapiu
    - navštíviť FertilityCoaching
    - hlavne sa smejte, tak často ako je to možné

    Dnes som sa dostala k zaujímavým informáciám, tak zdieľam. Viete ako súvisí váš vzťah k vlastnému telu s plodnosťou? Údajne súvisí. Vysvetlenie je celkom logické. Tak ruku na srdce koľké z vás vnímajú svoje telo ako krásne, jedinečné a úchvatné? Výskumy varujú, že len veľmi málo žien na svete svoje telo takto vníma. Dokonca výskumy tvrdia, že negatívne vnímanie vlastného tela môže spôsobiť problémy s počatím. Je to ako domino efekt, to ako vnímame svoje telo ovplyvňuje našu náladu, naše emócie a to ovplyvňuje naše sexuálne zdravie a intimitu s partnerom.Potrebujeme veriť v seba a svoju krásu, ktorá je jedinečná. K tomu vám želám veľa pozitívnych myšlienok. Jedna pekná afirmácia:" Moje telo je krásne, dokonalé a jedinečné."

    Viac informácií o FC víkende a skupinovom FC si môžete pozrieť tu:
    http://fertilitycoaching.sk/?page_id=12

    S radosťou oznamujem, že 2.6. 2014 sa mojej klientke narodilo bábätko - chlapček. Želáme mu veľa lásky, radosti, šťastia a zdravia a tiež jeho rodičom. Je to už 16 dieťatko, ktoré sa narodilo aj vďaka FC.

    V lete 2014 sa narodia ďalšie detičky mojim klientkám, teším sa aj z ďalších tehuliek. V prípade záujmu o spoluprácu - individuálny koučing osobne alebo cez skype, skupinový koučing alebo FC relaxačný víkednový pobyt, ma prosím, kontaktujte: marcela.korcekova@gmail.com. Želám krásny deň.

    V lete 2014 pripravujem "FertilityCoaching" víkend pre kočky, ktoré chcú otehotnieť. V prípade záujmu, mi prosím, pošlite mail - marcela.korcekova@gmail.com.
    Viac info tu:
    http://fertilitycoaching.sk/?page_id=12

    Túto sobotu nás čaká III. BLOK skupinového FC. Veľmi sa teším na svoje dievčatá a verím, že aj naďalej skupinový FC bude prispievať k vašej pohode, optimizmu a plodnosti. Želám všetkým krásny "malý piatok".

    Viacerí ste počuli, že JOGA je prínosná pre redukovanie stresu, výborná na prípravu tela pre pôrod počas tehotenstva. Jeden z málo známych prínosov JOGY je, že tiež môže zvýšiť vaše šance otehotnieť. 5 úžasných prínosov JOGY pre plodnosť:
    -redukuje stres
    -podporuje endokrinný systém
    -zvyšuje prúdenie krvi do reprodukčných orgánov
    -podporuje pozitívne myslenie
    -zvyšuje libido
    Tak sa pridajte k nám na skupinový FC a okrem iného si zacvičíme aj JOGU pod vedením trénerky JOGY.

    Uvoľnilo sa nám jedno miesto na skupinový FertilityCoaching. Posledná možnosť sa prihlásiť, čakajú na vás III. BLOKY nabité energiou, pozitívnym prerámcovaním, informáciami o harmonickom fungovaní tela a ducha, informáciami ako si nastaviť výživu, cvičením JOGY. Ak chcete niečo zmeniť a nastaviť svoje telo a myseľ na úspech, je tu šanca pre vás. Tešíme sa na vás - Marcela Korčeková, Katarína Grich, Iveta Kulajtová.
    Kontakt tu:
    http://fertilitycoaching.sk/?page_id=22

    fertilitycoaching