foxylady13
3. apr 2017
349 

Čo sa deje s vaším telom počas cvičenia?

Kočky, prinášam vám odpoveď na moju otázku z rána: Čo s nami urobí pravidelné cvičenie - za hodinu, deň, týždeň, mesiac a rok? Našla som pre vás skvelý článok, ktorý vás nakopne do cvičenia. Ak ešte váhate, alebo sa bojíte, alebo máte x výhovoriek, prečo ste ešte nezačali, tak vás možno motivujem. Čítajte ďalej.

Pri tréningu - zdvíhate ťažké váhy, preťažujete svaly a nútite ich vydržať dlhšie, zvládať viac. V túto chvíľu svaly nerastú. Svalové vlákna sa narúšajú. Stimulujete obehový systém, nervovú sústavu i celý pohybový aparát. Pri aeróbnom cvičení dochádza k oxidácii a páleniu svalového aj pečeňového glykogénu, ale aj podkožného tuku.

Hodinu po skončení cvičenia - svaly sú boľavé a vyžmýkané. Treba rýchlo doplniť energiu v podobe jednoduchých cukrov a ľahko stráviteľných bielkovín. Telo nutne potrebuje kvalitnú výživu, aby mohlo poškodené svalové vlákna zaceliť. Svaly sa regenerujú aj silnejú a navyše máte vďaka endorfínom výbornú náladu.

Druhý deň po tréningu - natiahnuté svaly bolia. Doprajte si odpočinok, aby sa mohli dôkladne zregenerovať a rásť. Metabolizmus pracuje na plné obrátky a vy ste na seba patrične pyšní!

Po týždni - po týždni, v ktorom odcvičíte viac, ako jeden poctivý tréning, sa budete cítiť skvele. Nervová sústava bude dobre vyladená, látková výmena pobeží ako hodinky a vy sa budete tešiť na ďalšie tréningy. Bude sa vám lepšie dýchať, nebudete mať chuť prejedať sa.

Po mesiaci - ste asi o dve kilá ľahšia. Postava je spevnená, cítite sa výborne, metabolizmus funguje. Chceli by ste vidieť výraznejšie výsledky, ale máte chuť svoju misiu za lepšou postavou a pevnejším zdravím vzdať? To rozhodne nerobte! Mesiac cvičenia je príliš krátka doba na to, aby sa začali rysovať svaly na bruchu! Pomaly nastáva čas zmeniť existujúci tréningový plán.

Po 3 mesiacoch - v zrkadle vidíte rysujúce sa svaly. To by pre vás mala byť motivácia pokračovať. Už máte zabehnutú cvičebnú rutinu a bez tréningu si svoj týždeň ani nedokážete predstaviť. Než vložíte do úst niečo nezdravé, rozmyslíte si to, pretože viete, že telo musíte vyživovať správnymi potravinami. Znateľne sa zlepšila vaša sila i vytrvalosť.

Za rok - cvičenie neberiete ako niečo dočasné - je to súčasť vášho životného štýlu. Metabolizmus funguje tak, že sa nič nestane, ani keď si dáte o polnoci kus čokoládovej torty. Vyzeráte špičkovo a tiež sa tak cítite. Chcete sa posunúť ďalej, hľadáte nové výzvy, skúšate nové športy a pohyb vás baví čím ďalej viac! Cvičenie je pre vás liekom na zlú náladu aj na každodenný stres.

ZDROJ: www.fithall.sk

#ketodiet #motivacia_inspiracia 

😉👍

3. apr 2017

👏👍

4. apr 2017

Uplne som sa v tom nasla 🙂

4. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli