gilian
30. apr 2016
564 

AKO SA NAUČIŤ VYKLADAŤ TAROT

Tarot je skvelým nástrojom na prehĺbenie intície a na to, aby ste jej začali viac veriť. Ak budete nasledovať moje rady, mali by ste byť niekde, kde vás nikto nebude rušiť, a kde nebudete vystavené žiadnemu hluku, ktorý by vás mohol vyviesť z koncentrácie.

Môžete použiť buď tarotové karty, alebo hocijaké iné karty, ktoré majú obrázky, nie len čísla. Môžu to byť cigánske, alebo anjelské karty, alebo len Veľká Arkana z tarotovej sady. Avšak, ak sa chcete vykladať Tarot, nemali by ste sa toho báť. Kúpte si celú sadu tarotových kariet a jednoducho do toho skočte plnou parou vpred. Netreba strácať čas strachom z neúspechu, alebo čakaním na „vhodnú chvíľu“. Ak čítate tento email, ten čas nastal teraz!

Odporúčam vám kúpiť si klasickú sadu Tarotu, ktorá sa volá Raider-Waite Tarot (Raider a White sú dvaja autori (žena a muž), ktorý vytvorili moderný Tarot za začiatku 20. storočia). Sada tarotových kariet má 78 kariet. Ak má sada menej, ako 78 kariet, nepovažuje sa už za tarotovú sadu, ale skôr orákulovú, cigánsku, či anjelskú sadu kariet.

Vykladanie Tarotu je bezpečným spôsobom nahliadnutia nie len do budúcnosti, ale musíme rešpektovať ich „moc“ a to, že sa napájame na duchovný svet, a teda na vyššie dimenzie, ktoré nevidíme voľným okom. Tak isto, ako keď by ste nevložili ruku do ohňa len tak, lebo vám hrozí, že sa popálite, nemali by ste sa s Tarotom len tak „hrať“. Pri práci s duchovným svetom ide o riziká, pred ktorými sa treba ochrániť, a ktoré treba rešpektovať. Takže, pred každým výkladom vám odporúčam, aby ste si spravili moju MEDITÁCIU S BIELYM SVETLOM, ktorá vás ochráni, a zároveň sa obráťte na vašich anjelov a požiadajte ich o ochranu pred negatívnymi energiami.

Ak máte záujem o túto meditáciu, prosím, kontaktujte ma. Je ZDARMA.

Ak venujete pár minúť na svoju energetickú ochranu, budete pripravená na prácu s kartami.

SILA OBRÁZKOV

Vaša myseľ myslí v obrazoch. Tarot obsahuje 78 farebných obrázkov a symbolov, ktoré vám umožnia napojiť sa priamo na vaše podvedomie. Mnohé z týchto symbolov sú starodávne a majú korene až v starovekom Egypte. Obrazy sú jednou z najstarších metód učenia sa. Rozprávajú nám príbehy, ktoré sa ukladajú priamo do pravej hemisféry mozgu, ktorá je zodpovedná za predstavivosť, kreativitu a intuíciu. Čím viac viete stimulovať túto časť mozgu, tým viac budete stimulovať aj vašu intuíciu.

Študovanie obrázkov na tarotových kartách je veľmi účinnou a priamočiarou metódou na napojenie sa váš šiesty zmysel. Obrázky, symboly a farby sa uložia do vášho podvedomia a poskytnú vám odpovede, ktoré sú správne pre vás. Iní ľudia vidia niečo iné v tom isto obrázku, pretože karty podávajú každému inú správu—tú správu, ktorá sa hodí priamo pre nich individuálne.

Cvičenie a pracovanie s intuíciou je ako cvičenie s činkami. Intuícia je ako sval. Čím viac ho používate a trénujete, tým sa stane silnejším a na zdvihnutie väčšej váhu budete potrebovať menej úsilia a energie. Takto vytrénovaná intuícia vám bude dostupná ľahko a bez ťažkostí.

RELAXÁCIA A DÝCHANIE, SPRÁVNA OTÁZKA PRE TAROT

Nájdite si tiché miesto, kde vás nikto nebude rušiť. Niekoľko krát sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite. Vydýchnite stres a obavy. Vdýchnite sebavedomie a mier. Keď sa budete cítiť uvoľnená, zoberte svoju sadu kariet a zamiešajte ju. Ako miešate, myslite na to, čo sa kariet chcete opýtať. Malo by to byť niečo konkrétne a nemalo by sa na tú otázku odpovedať „áno/nie“. Tarot je nástrojom, ktorý radí a usmerňuje v živote. Nie je vhodný na otázky, na ktoré sa odpovedá buď áno, alebo nie. Takisto neodporúčam, aby sa vaša otázka týkala budúcnosti. Na to, aby ste si vedeli vyložiť budúcnosť potrebujete viac praxe, dobrú znalosť Tarotu a jeho symbolov a dobre vyvinutú intuíciu.

Vaša otázka by mala byť zameraná na získanie rady, odhalenie smeru, ktorým by ste sa mali uberať, alebo pravú podobu energií v danej situácii. Veľmi dobrým príkladom sú otázky:

  • „Čo by som mala vedieť o danej situácii, čo by mi pomohlo spraviť to správne rozhodnutie?“
  • „Aká je daná situácia naozaj, ale ja to zatiaľ nevidím?“
  • „Čo mi bráni v tom, aby som sa pohla v živote tým správnym smerom?“
  • „Čo robím dobre a mala by som to viac rozvíjať?“

Nesnažte sa vykladať karty o druhých osobách, ako napríklad váš partner, alebo kamoška. Tarot je najefektívnejší, ak je zameraný na vás—pretože ste Tarotu otvorená a nemáte v sebe žiadne energetické bloky, ktoré by mohli pôsobiť, ako prekážka. Ide tu o energiu a nie všetci sú energeticky otvorení. Niekto, o kom chcete vyložiť karty, môže prechádzať veľmi emocionálnym obdobím, alebo je len jednoducho veľmi silný skeptik, a teda jeho/jej energia je blokovaná a výsledkom bude, že vyberiete pre daného človeka karty, ktoré vám nebudú dávať žiaden zmysel. To vás môže zdeptať, alebo si poviete, že to neviete. Zbytočne si tým uškodíte, lebo začnete o sebe pochybovať.

Keď budete cítiť, že ste karty dobre zamiešali, položte sadu na stôl. Rozprestrite karty pred seba smerom zľada doprava. Vidíte zadnú stranu kariet, nie obrázky kariet.

VIDINY, ZVUKY, POCITY

Vytiahnite si jednu kartu, ku ktorej vás to ťahá. Nestresujte sa. Všimnite si vaše prvé myšlienky a pocity, ktoré vás napadnú, keď sa na kartu pozriete.

Snažte sa o karte nerozmýšľať. Len ju pokojne vnímajte a nechajte, nech k vám informácie prídu samé. Nevytvárajte ich vo vašej mysli. Nechajte, nech vás samé napadnú. Nepýtajte sa sama seba, že ako je to možné, že vás niečo také napadlo, alebo že také niečo nemôže byť pravda. Zapíšte si všetko, čo k vám prišlo na papier. Bez diskriminácie—napíšte si na papier úplne všetko, čo k vám príde.

Počujete nejaký zvuk v mysli? Nejaké slová? Čo vám karta „hovorí“ (slová, vety)? Aký má tón hlasu (prísny, benevolentný, pokojný, nervózny)?

Aké pocity táto karta vo vás vyvoláva? Kde v tele ich pociťujete – v srdci, hlave, nohách, bruchu, chrbte, alebo inde?

Vidíte nejaké obrazy, ku ktorým vás karta inšpirovala? Sú farebné, alebo čierno-biele? Hýbu sa, alebo sú ako fotografie?

Pociťujete nejaké tlaky, alebo pocity vo vnútri tela, alebo na pokožke? Ak áno, aké a kde?

Choďte s prvými obrazmi, víziami, pocitmi, atď, ktoré vás napadnú, ktoré k vám prídu. Tie sú poväčšine najpresnejšie. Nepozerajte sa na vašu kartu príliš dlho, lebo potom preberie vládu vaša racionálna myseľ a začnete kartu analyzovať a nakoniec vás to donúti znegovať tie prvé pocity a obrazy, ktoré ste dostali cez intuíciu.

Keď budete cítiť, že už viac informácii z karty nedostanete. Odložte pero nabok a prečítajte si vaše poznámky. Budete prekvapená, ako veľa zaujímavých a RELEVANTNÝCH informácii ste dostali. Postupom času, ako budete takto trénovať, sa tento proces vo vás uľahčí a vy sa naučíte postupne rozoznávať, čo je vaša intuícia, a čo racionálna myseľ.

 

Odporúčam vám takto trénovať každý deň, alebo každý druhý deň. Keď budete dostávať intuitívne správy bez problémov a budete sa cítiť, že si veríte, potom si začnite vyťahovať dve karty—ale to je už pokročilejšia zručnosť.  🙂

Dúfam, že vás tento článok zaujal. Budem rada, ak mi dáte vedieť, či ste to vyskúšali s vašimi kartami, a aké ste mali zážitky.

Autorka: JonikaVestenieTarot

Začni písať komentár...

Odošli