Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    gilian
    2. jún 2020    Čítané 78x

    Tajomna komnata BLOG

    https://tajomnakomnata.com/

    Chcem vas pozvat na novy verejny blog: TAJOMNÁ KOMNATA Toto je verejný

    Blog o intuícii, ezoterike, meditácii, duchovnom svete, osobnom raste, lekciách života, astrológii, snoch a všetkom nadprirodzenom.

    https://tajomnakomnata.com/

    Táto stránka je vhodná pre všetkých, ktorí majú túžbu svoj príbeh zverejniť. Môžete to urobiť aj vy! 

    Podeľte sa s nami s vašimi skúsenosťami, šťastnými náhodami, či nevysvetliteľnými zážitkami.

    Oboznámte nás so svojimi vedomosťami o kryštáloch, čakrách, pozitívnom myslení.

    Zdieľajte s nami to, ako ste dostali “lekciu života”, vďaka ktorej ste si uvedomili mnohé veci a zlepšili svoj život.

    Zverte sa nám s tým, ako strata vašej milovanej osoby zmenila váš život.

    Podeľte sa s nami s vašimi skúsenostiami, ako vám terapia u psychológa pomohla získať pozitívnejší pohľad na seba a svet.

    Príbehy o posmrtnom živote, médiách (médium je človek, ktorý dokáže komunikovať so zosnulými), near-death experience–ak ste boli klinicky mŕtvy a vrátili ste sa naspäť–takéto príbehy sú na tomto blogu vítané.

    Príbehy o intuícii, ezoterike, sile kryštálov, čakrách, meditovaní, komunikácii s anjelmi a podobne sú na tomto blogu vítané.

    https://tajomnakomnata.com/

    gilian
    22. dec 2016    Čítané 660x

    OČISTA SOĽOU

    Ahojte,

    tento článok som nenapísala ja, ale chcem ho sem pridať, lebo píše o veľmi účinnom spôsobe, ako sa večer očistiť od negatívnej energie...veľmi jednoduchý a lacný spôsob prečistenia tela a ducha. 🙂 

    ----------------------------------------------------------------------

    Nohy si položila do nádoby so soľou. Budete naozaj prekvapení, keď zistíte, čo táto soľná očista urobila s jej telom.

    U mnoho národov sveta je soľ symbolom čistoty a poctivosti. Niet divu, že je soľ zaraďovaná do mnohých kozmetických, ale aj liečivých procedúr. Soľ sa už dlhšie používa pri tzv. očiste tela a pokožky a jej hlavná výhoda je najmä silný kladný náboj, ktorý obsahuje.

    Soľ je schopná pritiahnuť a absorbovať negatívnu energiu počas niekoľkých minút, a preto odporúčame, aby ste nestrácali čas a urobili si relaxačný zábal alebo teda procedúru. Občasná očista je pre naše telo i dušu veľmi dôležitá.

    Pre takúto očistnú soľnú terapiu budete potrebovať lavór alebo veľkú misku, do ktorej sa vám zmestia obe nohy a budete sa hlavne cítiť pohodlne. Taktiež si pripravte morskú hrubozrnnú soľ a postupujte podľa nasledujúcich pokynov.

    Rituál soľnej očisty

    Rituál robte v miestnosti, ktorá je izolovaná od vonkajšieho aj vnútorného hluku, niekde v pokoji, kde môžete relaxovať. Mali by ste byť čo najmenej rozptýlené okolím. Pripravte si veľa kamennej soli. Určite vám nemusí byť ľúto väčšieho množstva. Potom už len položte obe chodidlá do soľného zábalu a pokojne si trochu premasírujte nohy. Následne už len relaxujte dovtedy, pokiaľ vám je pohodlne.

    Snažte sa mysľou posielať všetky negatívne myšlienky smerom von cez nohy. Predstavujte si, ako všetky zlé veci odchádzajú práve do soli. Neváhajte a pokojne sa postavte a prešľapávajte, urobíte len dobre. Čím viac energie budete cítiť, tým je čistenie účinnejšie. Môžete prípadne aj skákať, otáčať sa a hrať sa so zrnkami.

    Keď budete mať pocit, že všetka negativita je preč, očistite svoje nohy a chvíľu si poseďte, aby ste načerpali novú energiu. Nastáva posledná fáza liečby. Soľ zabaľte do tašky alebo spláchnite v záchode. Musí odísť z vášho domu. Nezabudnite sa v duchu poďakovať.

    Táto očista je skvelá pre všetkých, ktorí majú v živote nejaké ťažkosti a trápia sa niečím vážnym. Aplikovať ju môžete aj keď máte zlú náladu a chcete prísť na nové myšlienky. Vyskúšajte a uvidíte, či to funguje. Každý jedenkrát je táto očista účinnejšia. Tradične by ste dokonca mali túto soľ vysypať do rieky.

    gilian
    4. dec 2016    Čítané 102x

    AKO SA NAPOJIŤ NA SVOJU INTUÍCIU

    Koľkí z vás by ste chceli vedieť, ako sa napojiť na svoju intuíciu a vnímať svet cez okuliare duchovného sveta, ale nájsť si pokojnú chvíľku na meditáciu je skoro nemožné? Aj napriek tomu, že mnohé aktivity, ktoré vyžadujú používanie šiesteho zmyslu potrebujú dostatočný kľud a ticho, máme k dispozícii mnohé jednoduché techniky, ktoré môžeme používať pri každodenných aktivitách, ako chôdzi do školy, alebo do roboty, šoférovaní, chodení na prechádzku, či vysávaní, alebo umývaní riadu. Počas nasledujúcich dní vám predstavím štvoro jednoduchých techník na to, aby ste sa ľahšie dokázali spojiť so svojou intuíciou. 

    1. Tip: SPRÁVNA TECHNIKA DÝCHANIA

    Nielen, že vám to pomôže otvoriť vašu Slenčnú čakru (oblasť žalúdka), ktorá je zodpovedná za osobnú silu a zdravý vývin vyšších emócii, ale sa zároveň budete aj lepšie cítiť. Vo väčšine situácii nedýchame správne. Skúste nasledovať tieto rady: Keď v najbližšej dobe pôjdete niekam pešo, alebo ak budete sedieť a budete nad niečím pracovať, z hlboka sa nadýchnite. Vtiahnite vzduch úplne čo najnižšie do vášho trupu. Naplňte svoje pľúca až úplne do vrchu a pokračujte v nadýchnutí, kým sa vám nenaplní brušná dutina (obrazne povedané), až tak kým sa vám už nedá ani trošku nabrať viac. Vypučte brucho s nádychom. Teraz sa na sekundu zastavvte. V duchu si povedzte, „Raz.“ Po tejto sekunde pomaly vydýchnite. Precíťte váš výdych. Prestavte si, ako dobre sa cítite pri výdychu, akoby všetky problémy opúšťali vaše telo spolu so vzduchom. Snažte sa citíť, ako sa váš trup uvoľní. 

    Takto sa nadýchnite a vydýchnite tri krát za sebou. ak nemáte čas, spravte to len raz. Ale snažte sa to poriadne precítiť. Výsledkom je to, že sa budete cítiť uvoľnene. Toto dýchacie cvičenie neposilňuje len vaše inštinkty, ale zvyšuje aj vašu energiu. Budete sa cítiť tak, že ste pod kontrolou vašich emócii a vaša energia nemôže byť ukradnutá inými ľudmi.

    2. Tip: BUĎTE SI VEDOMÉ/Í, KDE STE


    Veľmi často robíme veci zo zvyku. Koľko krát sa vám stane, že idete domov, alebo do obchodu a je to taká rutinná záležitosť, že ulicami kráčate rozmýšľajúc nad dennými problémami (napríklad, čo idete variť na večeru, alebo dúfate, že v obchode nebude veľa ľudí)? Nabudúce, keď budete napríklad prať, alebo budete čítať časopis na gauči, otvorte svoju myseľ a všimnite si svoje okolie. Vnímajte, kde sa nachádzate. Toto cvičenie dobre funguje aj v knižniciach, alebo na verejných miestach, kde nie je veľký hluk. Ak ste doma sama/sám, otvorte svoju myseľ a vycíťte, aká je u vás energria/atmosféra. Čo počujete? Aké zvuky, ak vôbec nejaké? Ak si umývate ruky, cítite, ako sa správa voda na vašich rukách? Ako ju pociťujete? Je tvrdá, mäkká, studená, horúca? Príjemná, nepríjemná? Ako sa cítite: Ako keby vás voda zbavila všetkej negatívnej energie z vonku? Alebo vás voda osviežuje a nabíja vašu energiu? Keď sa pozriete von oknom, čo vidíte? Čo sa deje vonku? Aká atmosféra tam vládne? Princípom tohto cvičenia je naučiť sa dávať väčší pozor na malé veci, ktoré inak uniknú našej pozornosti. Keď sa vytrénujete vnímať to, čo sa deje okolo nás do najmenších detailov, tak vám to umožní vnímať aj iné, skryté reality, resp. duchovný svet.

    3. TIP: BUĎTE SI VEDOMÉ/Í ĽUDÍ OKOLO VÁS


    Mnohí z nás chcú pracovať na svojej intuícii nie len pre vlastné potreby, ale aj preto, lebo chcú pomôcť iným ľuďom. Pod intuíciu spadá aj empatia. Empatia je nástroj intuície, cez ktorý dokážeme identifikovať náladu, alebo profil človeka/ľudí v našom okolí. Empatia funguje aj nadiaľku. Ak jú máte vyvinutú dostatočne, dokážete vycítiť človeka, ktorý sa nachádza kilometre ďaleko od vás. Zatiaľ sa však budeme sústrediť na ľudí, ktorí sú v našom najbližšom okolí. Empatia má uzku súvislosť s telepatiou, čo v praxi vyzerá tak, že veľmi často vycítime, ako sa daný človek cíti, a zároveň aj čo si o nás myslí. Zajtra, keď budete cestovať v autobude, trolejbuse, alebo električke, vyberte si jednu osobu z davu a skúste vycítiť, v akej nálade tento človek je, čo cíti, alebo v akej životnej situácii sa nachádza. Ak ste v práci, trénujte na vašich kolegoch. Skúste vycítiť, v akom znamení sú narodení? Aká je ich profesia? Sú vydaté/ženatí? Majú deti (koľko)? Sú slobodné/í? Sú spokojné/í, šťastné/í, alebo nešťastné/í? Buď dajte daným energiám, ktoré vycítite jednoslovné názvy (napríklad: spokojná, jedno dieťa, slobodná matka, tipujem, že je Baran), alebo vymyslite malý príbeh o danom človeku. Neskôr sa môžete opýtať toho, ktorého človeka, či ste sa trafili, ak na to budete mať príležitosť. Tajomstvom úspechu je neprestať, aj keď sa budete cítiť, že si všetko vymýšľate. Ak budete mať pociť, že máte bujnú fantáziu, a že nie je možné, že všetky informácie dostávate prostredníctvom vašej intuície, to je vporiadku. To je dobrý znak. Pokračujte v trénovaní. Postupne si vyberajte ľudí, pri ktorých si môžete overiť vaše intuitívne fakty.

    4. TIP: NAUCTE SA BYT SAMA/SAM SO SEBOU.

    Vsetci travime vela casu s inymi ludmi – bud s nasom rodinou, priatelmi, alebo v praci. Ak sme same/-i, dostavame sa pod natlak spolocnosti, ktory nam diktuje, aby sme si naprikla rychlo niekoho nasli, s kym budeme zdielat zivot. Vela krat sa necitime byt pripravene/-i na zivot s partnerom. Rovnako, velakrat sa ani dobre nepozname, co zase sposbobuje to, ze sme si neiste/-i a nevieme, co so sebou robit, ked sme zrazu same/-i. Nachadzame svoj zmysel zivota v ziti pre inych, nie pre same/-mych seba, co nas este viac vzdaluje od nasho vnutorneho Ja. Ak sa chceme dostat opat do kontaktu s nasou intuiciou, duchovnym svetom, nasim potencialom, a nasim Vyssim Ja, musime sa naucit byt osamote. Musime sa vzdialit od vsetkych, ktori nas zivot s nami zdielaju a vydat sa na “cestu vnimania” – cas osamote, ktory nam da prilezitost naladit sa na nas vnutorny hlas. Nasa inuticia hovori tichym hlasom. Aby sme ju poculi, musime utisit nas vonkajsi hlas a vsetky hlasy v nasom okoli. Musime sa vzdialit of vsetkych zdrojov rozptylenia. Toto cvicenie sa najlepsie robi, ked sme same/-i doma. Vypnite vsetky elektronicke masinky (radio, TV, mobily, pocitace) a budte doma uplne potichu. Sadnite, alebo lahnite si na gauc a pocuvajte svoje myslienky, ktore sa vam zenu myslou. Snazte sa tieto myslienky nepocuvat – poslite ich dalej do eteru. Sustredte sa na ticho, v ktorom ste sa ocitli. Prekopirujte toto ticho zvnonku (z vasho bytu, alebo domu) do vasej mysle. Utiste sa vnutorne. Skuste nemysliet na nic konktretne, len sledujte, ako sa vam myslienky objavia a odidu. Sustredte sa na toto “nemyslenie” tak dlho, kym obrazne neprestanete mysliet na nic. Vasa myself bude prazdna.

    Autorka: Jonika

    gilian
    30. nov 2016    Čítané 156x

    ŠIKANOVANIE MEDZI DOSPELÝMI

    Chcela by som sa trošku venovať šikanovaniu, pretože neexistuje len medzi deťmi a mladými ľuďmi, ale aj medzi pracujúcimi dospelákmi. Prejavy šikany medzi dospelými môžu vyzerať trošku odlišne, ako u detí na školách, a preto je dôležité rozoznať šikanu čo najskôr, aby sme vedeli nejako zakročiť a nenechali situáciu dôjsť do extrémov.

    Čo je to šikanovanie?

    Šikanovanie je akákoľvek forma správania sa, ktorá nejako človeka/obeť zastrašuje a vydiera. Vyvoláva v obeti pocity strachu, ako napríklad strachu z fyzického útoku. Môže to byť aj forma vyhrážky o tom, že obeť stratí prácu, alebo vyhrážky o nejakých negatívnych dôsledkoch pre obeť. Formou šikanovania je aj to, keď je človeku zabránený prístup k niečomu, čo je pre človeka dôležité, alebo keď si človek myslí, že stratí niečo, čo je pre neho dôležité.

    Ste šikanovaná, ak:

    1. Niekto vás neustále ponižuje, alebo má o vás uštipačné, jedovaté poznámky.
    2. Niekto na vás často zvyšuje hlas/kričí, alebo vás kritizuje.
    3. Niekto vás izoluje od spoločenských udalostí, alebo udalostí v práci.
    4. Niekto vám stále dáva „návrhy na zlepšenie“, a keď ich nezrealizujete, tak vo vás vyvoláva pocit viny.

    Šikanovač neustále prejavuje správanie, ktoré je agresívne. Správanie šikanovača voči druhému človeku je neprimerané/bezdôvodné. V praxi to znamená, že si vás šikanovač vytypuje a jeho správanie je viac než nepríjemné, alebo neslušné. Cieľom šikanovača je ublížiť vám a zabrániť vám vykonávať si svoju prácu.

    Ak vás niekoho správanie a sarkazmus mierne iritujú, nechajte to tak. Neriešte to. Ak ste však v takom stave, že nemôžete spávať, nenávidíte chodiť do práce, alebo sa cítite v depresii a menejcenne kvôli tomu, ako sa niekto k vám správa, potom treba niečo spraviť:

    1. Napíšte si všetko, čo zažívate, a čo vám šikanovač hovorí. Všetko zdokumentujte.
    2. Vyhľadajte pomoc, ak môžete. Ak ste šikanovaná v práci, zistite si, či môžete hovoriť s personálnym oddelením.
    3. Ak šikanovača budete konfrontovať, buďte asertívna, ale nie agresívna. Hovorte fakty, nie pocity. Tu použijete dokumentáciu, ktorú ste si pripravili.
    4. Ak vidíte, že niekto niekoho šikanuje, skúste zakročiť ráznym, asertívnym, ale nie agresívnym spôsobom.
    5. Vymaňte sa zo situácie. Odíďte. Dospelí ľudia majú možnosť odísť z negatívnej situácie.

    Šikanovači sú zbabelci, ktorí si budujú svoje ego na tom, že sa snažia získať moc nad druhými ľuďmi. V podstate sú to veľmi slabí jedinci, ktorým chýba zdravé sebavedomie. Čím viac vás ponížia, tým sa oni cítia lepšie. Priamou konfrontáciou je možné šikanovača zastaviť a ukázať mu, že narazil na rovnocenne silného protivníka, nad ktorým nebude môcť získať žiadnu moc. Najlepšie je proti šikanovačovi zakročiť hneď, ako zistíte, že ste šikanovaná. Ak sa vám nepáči, ako sa k vám niekto správa, vyjadrite svoj odpor hneď vtedy, keď sa to stane a priamo do očí šikanovača. Použite rázny hlas, ale nekričte. Čím dlhšie šikanovanie necháte pokračovať, tým to bude pre vás horšie. Emocionálne vás to vyšťaví a šikanovač tak bude vidieť, že ste slabá. To ho povzbudí k tomu, aby vás šikanoval ešte viac. Každý krok šikanovača sa musí stretnúť s proti-krokom od vás, ktorý šikanovačovi ukáže, že si vybral nesprávnu „obeť“.

    Moje skúsenosti so šikanovaním

    Mám jednu skúsenosť so šikanovaním na pracovisku, ktorá mi utkvela v pamäti. Pred pár rokmi som pracovala v jednej firme, ktorá sa venovala službám zákazníkom. Pracovala som pre ženu, ktorá bola staršia odo mňa len o pár rokov. Hneď od začiatku mojej práce pre ňu som spozorovala nasledovné metódy, ktorými sa ma snažila šikanovať:

    1. Zakaždým, keď som zvihla telefón a začala som komunikovať so zákazníkom, mi moja šéfka začala veľmi nepríjemným spôsobom a zvýšeným hlasom niečo hovoriť, alebo sa ma začala zvýšeným hlasom pýtať, „kto je to?!...čo chce?“ Mnohokrát som ani nemala čas zistiť, kto je na telefóne.

    2. Druhú vec, ktorú som spozorovala, bola tá, že mi lichotila bez toho, že by som si o to požiadala. Jej malé pochvaly a lichôtky neboli úprimné. Skôr to boli formy jej psychickej manipulácie. Mnohokrát sa stalo ,že mne do očí lichotila, pochválila ma za niečo, zatiaľčo poza môj chrbát o mne navravela klamstvá celému oddeleniu—za tú istú vec, za ktorú ma pochválila.

    3.  Tretia vec bola, že sa ma pred zákazníkmi na verejnosti snažila zosmiešniť, alebo ma nejako potopiť. Snažila sa tak ukázať, že ona je tá, ktorá všetko vie a ja som len neschopná pomocníčka. Nehovorím o tom, že jej ego muselo byť väčšie ako zemeguľa.

    4. Štvrtú vec, ktorú som spozorovala, bola tá, že mala na mňa nepríjemné a uštipačné poznámky—aj pred cudzími ľuďmi. Napríklad, raz mi pred kolegom povedala, že moje písmo je odporné a nečitateľné (a začala smiať, že akože to bol super vtip), alebo začala mať poznámky o tom, čo som mala v ten deň oblečené.

    5. Piata vec bola, že vlastne ma vôbec nevytrénovala na pozíciu, ktorú som robila, ale vyžadovala odo mňa to,aby som všetko vedela. Pre mňa to boli veľké stresy.

    Jej šikanovanie nebolo fyzického charakteru, ale to bol skôr psychologický teror, cez ktorý sa ma snažila kontrolovať a pozdvihovať svoju dôležitosť a nenahraditeľnosť.  Ako ste sa dočítali vyššie, šikanovači sú veľmi slabí jedinci, ktorí sú vo vnútri veľmi sami sebou neistí. Takže je veľmi dôležité, aby ste si uvedomili , že chyba nie je vo vás, ale V NICH. Vy ste nespravili NIČ ZLÉ. Práve naopak: takéto jednanie si nezaslúžite a ani by ste ho nemali tolerovať.

    Ako som to riešila?

    Keď ma jedného dňa nazvala škaredým menom, povedala som si dosť. Rozhodla som sa, že to musím nejako riešiť a nenechať ju, aby sa takto ku mne správala. Išlo už aj o moje psychické zdravie. Išla som za manažérkou personálneho oddelenia a povedala som jej, čo sa deje, a ako sa ku mne šéfka správa. Tá ma vypočula a požiadala ma, aby som to všetko napísala do správy. To som aj urobila. Manažérku si za to pozvali „na koberček“. Ja som z tejto firmy odišla v deň, keď som personálnemu oddeleniu odovzdala moju sťažnosť, takže neviem, čo sa stalo s mojou šéfkou. Viem len to, že z toho mala dosť veľký problém a táto správa sa dostala do jej personálnej zložky. Nemali o nej ani šajnu, že sa takto správa k svojej asistentke (ja som bola už asi štvtá v poradí za ten daný rok). Mala z toho problém aj preto, lebo vlastne stratili mňa—plnohodnotnú zamestnankyňu, ale neviem, či za mňa prijali nejakú náhradu. To nie je dôležité. Dôležité je,že som nejako konala a bránila sa.

    Nenechajte sa šikanovať, lebo to dlho nevydržíte. Psychicky vás to naruší a zničí vám to sebavedomie. Ja som to riešila cez oficiálne cesty, lebo taká možnosť bola k dispozícii. Keď som sa nad tým zamyslela, rozhodla som sa, že pre tú firmu nechcem pracovať, lebo by mi to pripomínalo nepríjemnosti, ktoré mi moja šéfka spôsobila. Niekedy je najlepšie rozhodnutie proste odísť a vymaniť sa tak z negatívnej situácie tohto druhu.

    Ak ste v situácii, kedy ste šikanovaná, začnite premýšľať nad vašimi možnosťami, ako sa z toho dostať von.

    Dúfam, že vás tento článok zaujal.

    Ďakujem za srdiečko 🙂

    gilian
    28. nov 2016    Čítané 158x

    KĽUDNÁ MYSEĽ VYTVÁRA SILU

    Na to, aby ste získali myseľ naplnenú pokojom, sa musíte naučiť „vyprázdniť“ si ju od myšlienok. Je to schopnosť, ktorá sa dá naučiť, ak ju dostatočne trénujete. V podstate sa vaša myseľ nedá vyprázdniť od myšlienok, lebo hlavnou úlohou mozgu je myslieť. Ale čo si treba uvedomiť, že so treba vyprázniť myseľ od myšlienok, ktoré vám neslúžia k dobru: strach, pochybnosti, nenávisť, pocity viny, nedostatočnosti, atď. Už len to, že sa o to budete usilovať, vám prinesie úľavu.

    Keďže si myseľ vypráznite, vznikne tam voľný priestor pre niečo iné. Vákuum v mozgu nemôže existovať dlho. Po vyprázdnení si mysle od negatívnych myšlienok si ho okamžite začnite napĺňať myšlienkami, ktoré vás povzbudia a podporia. Staré negatívne myšlienky, s ktorými ste žili už dlho, sa určite budú snažiť vrátiť naspäť a ovládnuť vašu myseľ, ako predtým. Na toto buďte pripravené. Ak si zaplníte voľné miesto v mysli dobrými a láskyplnými myšlienkami,  negatívne myšlienky sa tam nebudú môcť usalašiť. Ukáže sa im nápis „obsadené!“

    Jeden veľmi múdry muž raz povedal, „ Človek je tým, na čo celý deň myslí.“ Slávny psychológ sa vyjadril, „Človek má veľmi silnú tendenciu byť takým, akým si sám seba neustále predstavuje.“ Hovorí sa, že myšlienky sú veci. Obsahujú dynamickú silu. Keď sa na tým zamyslíte, dáva to zmysel. Sila myšlienky vie prekonávať akékoľvek prekážky. Mnohé z vás zažili niečo také, keď ste sa doslova vašimi myšlienkami dostali do, alebo z, nejakej situácie. Predstavte si, že ste na základnej škole a želáte si, aby vás pani učiteľka dnes nevyvovala. Určite ste v takýchto momentoch praktizovali silu pozitívneho myslenia a doslova ste si želaný výsledok „vy-mysleli“. Želali ste si, aby vás nevyvolala a to sa aj stalo. Myšlienkami si môžete priviesť zlé zdravie, alebo si môžete zdravie pozitívnym myslením zlepšiť. Záleží na tom, akým smerom sa vaše myšlienky uberajú—každú hodinu, každý deň.

    Ak myslíte istým spôsobom, pritiahnete si tak podmienky, ktoré to odrážajú. Myslite odlišne a odrazí sa to aj na podmienkach, v ktorých sa ocitnete. Vonkajšie podmienky sú vytvorené myšlienkami. Myšlienky sú vytvárané podmienkami—toto platí už oveľa menej.

    Pozitívne myšlienky priťahujú výsledky s rovnakou frekvenciou. To znamená, že ak VERÍTE (nie len dúfate, ale veríte. Dúfanie je vyjadrenie strachu-negatívnej emócie. Musíte si veriť!), že sa vám niečo podarí, tak si okolo seba ovplyvníte podmienky takým spôsobom, že sa k vám pozitívny výsledok aj dostaví. To isté platí aj pri negatívnom myslení. Ak ste zvyknutá stále sa sťažovať, byť nervózna zo všetkého a vo všetkom vidieť len problém, tak si tak formujete vonkajšie podmienky, ktoré vám často prinesú negatívne výsledky.

    Na to, aby ste si zmenili vaše podmienky života, musíte začať od vášho myslenia. Myslite odlišne, ako doteraz. Pasívne neakceptujte negatívne podmienky, ale si ich predstavte tak, ako majú byť. Udržte si tento obraz v mysli, vytvorte ho do detailov, verte mu, že existuje, meditujte o ňom, modlite sa k nemu, pracujte na ňom a nikdy na neho nezabudnite. Ak naň budete myslieť deň, alebo dva, alebo týždeň a potom prestanete—to nebude fungovať. Musíte naň myslieť a veriť neustále. Každý deň.

    Ak myslíte negatívne, pritiahnete si negatívne výsledky.

    Ak myslíte pozitívne, prídu k vám pozitívne výsledky.

    Zákon prosperity a šťastia hovorí, „Verte si a úspech sa dostaví.“

    Ďalším spôsobom, ako sa naučiť myslieť pozitívne, je cez rozhovor. Veľmi záleží na tom, aký máte so sebou vnútorný dialóg. Ak si budete stále hovoriť, že nie ste dosť dobrá, alebo že niečo neviete, tak je veľmi možné, že nebudete so sebou nikdy spokojná. Ak chcete byť v pokoji a mieri, rozprávajte sa so sebou bez hnevu. Ak sa chcete zbaviť strachu, upokojte sa svojimi vlastnými slovami. Nezačnite si hovoriť, aké je to strašidelné a čo všetko sa môže stať.

    Ak sa ocitnete v konverzácii s druhými ľuďmi o niečom negatívnom, snažte sa do konverzácie vkladať slová, ktoré sú pokojné a celú atmosféru ukľudňujú. Potom si všimnite, ako to pôsobí proti napätiu v konverzácii. Dávajte si pozor, aké slová vyslovujete pri raňajkách. Ak budete negatívna už pri raňajkách, nastavíte si tak tón na celý deň. Vždy si povedzte, že váš deň bude pokojný, a ak sa stretnete s problémami, budete ich vedieť vyriešiť pozitívnym spôsobom. Takýmto spôsobom si „nastavíte“ svoj deň, ale aj svoje myslenie. Sledujte aj to, ako sa vyjadrujete. Vynechajte z akejkoľvek konverzácie negatívne myšlienky a nápady, sarkazmus, nervozitu, frustráciu.

    Slová vytvárajú myslenie. A ak budete určité slová vyslovovať dosť často, vytvoríte si tak myslenie, ktoré bude tieto slová odrážať. Cez myslenie vznikne viera—a ak v niečo veríte, tak vlastne následne prispôsobujete svoje správanie a očakávania tomu, v čo o sebe veríte. Ako príklad uvediem: stále si opakujete, že na túto prácu nie ste dosť dobrá. Na začiatku tomu neveríte, ale máte strach z danej práce. Postupom času, ako si túto vetu neustále opakujete, tomu začnete podvedome veriť. Potom sa táto podvedomá myšlienka začne premietať do vedomia cez vašu vieru, že „naozaj na to nemám“. No a to následne bude ovplyvňovať vaše činnosti ...ako výsledok zostanete v starej práci, ktorá vás nenapĺňa a nudí a nikdy nepožiadate o zmenu a povýšenie, lebo „na to nemáte“.

    Ďalším efektívnym spôsobom, ako si vytvoriť kľudnú myseľ, je cez ticho. Každý deň si vyhraďte cca 10-15 minút, počas ktorých budete ticho. Choďte do tichej izby, ľahnite si na gauč, alebo na posteľ a jednoducho len buďte. Neriešte nič, na nič nemyslite, nech vás nikto neotravuje, s nikým sa nerozprávajte, nič nečítajte. Dajte si myseľ do „neutrálu“.

    Vždy si v mysli vytvárajte pozitívne slová a myšlienky.

    Jonika

    gilian
    9. okt 2016    Čítané 175x

    VERTE SI! POZITÍVNE MYSLENIE

    Autorka: Jonika

    Verte si viac!

    Dôverujte si! Majte vieru vo vaše schopnosti! Nemôžete byť šťastné, alebo úspešné, ak vám chýba skromná, ale primeraná viera vo vaše vlastné schopnosti. Sebavedomie vedie k seba-uvedomeniu a úspešnému dosiahnutiu cieľov.

    Určite ste si všimli, že sa veľa ľudí cíti mizerne a neúspešne v živote. Stále sa na niečo sťažujú, stále im niečo chýba, alebo veci nie sú dosť dobré. Trpia na „komplex menejcennosti“. Tomuto komplexu sa dá vyhnúť, ak sa využijú potrebné kroky na jeho prevenciu. Každá z nás si môže vytvoriť vieru vo svoje vlastné schopnosti, ktorá nie je prehnaná, ale primeraná a reálna.

    Efektívnou metódou, akou si podvedome vytvoríme pozitívny charakter/pozitívne myslenie je cez odstránenie určitých myšlienkových pochodov a slovných vyjadrení, ktoré môžeme nazvať „malé negatíva“. Tieto malé negatíva sa v konverzácii priemerného človeka zvyčajne nahromadia celkom rýchlo. Sú relatívne neškodné a nezaujímavé, ak sa na ne pozrieme, len ako na jednotlivé výrazy reči. Avšak, keď sa pozrieme na ich celkový efekt, zistíme, že oni vlastne naše podvedomie formujú negatívnym spôsobom.

    Skúste sa zamyslieť nad tým, ako sa vyjadrujete. Ja som napríklad na sebe zistila, že som mala tendenciu používať veľa malých negatív: „Bojím sa,že budem meškať.“ , „Som zvedavá, či nedostanem defekt.“, „Toto nedokážem.“, „Nikdy sa z tejto práce neoslobodím. Mám toľko práce, že neviem, kde mi hlava stojí.“ Ak sa niečo nepodarilo, povedala som si: „Toto som presne čakala, že sa stane.“, alebo „Vedela som, že bude pršať!“

    Tieto a iné podobné výroky nazývam malými negatívami, lebo samé o sebe majú len veľmi malú moc niečo ovplyvniť. ALE musíte si uvedomiť, že ich sila je kumulatívna. To znamená, že ak ich budete používať dosť často počas dňa a každý deň, začne sa ich sila nabaľovať, a tak začnú váš život ovplyvňovať. Začnú mať zvýšenú moc. Malé negatíva sa zmenia na „veľké negatíva“.

    Začnite si uvedomovať, čo hovoríte počas konverzácie, alebo keď sa rozprávate sama so sebou. Koľko malých negatív naráte za deň? Ako často ich používate?

    Začala som si uvedomovať, čo hovorím. Zistila som, že používam veľa malých negatív a začala som ich naschvál nahrádzať pozitívnymi slovami. Chcela som vedieť, či sa tým niečo zmení. Zmena aj nastala. Po čase som zistila, že sa cítim lepšie. Postupne som sa začala cítiť optimistickejšie, a zistila som, že sa mi aj viac darí. Ak sa mi stalo niečo nepríjemné, nemalo to na moju psychiku až taký silný dopad. Bola som sa schopná nad to povzniesť a ísť ďalej bez toho, aby som na tú negatívnu situáciu myslela deň a noc.

    Ak teda začnete prehlasovať, že všetko dobre dopadne, že prácu postupne zvládnete, že nedostanete defekt, že tam prídete načas, privoláte si tak silu „Zákona pozitívneho efektu“. Začnú sa vám dostávať kladné výsledky. Veci jednoducho dopanú dobre—

    Čo môžete urobiť dnes na to, aby ste si vybudovali pozitívne myslenie a zdravé sebavedomie?

    Nasledujte týchto desať pravidiel. Sú síce jednoduché, ale veľmi účinné. Pomôžu vám prekonať váš vlastný pocit menejcennosti a naučia vás viac si veriť. Vybudujte si vieru vo vlasnú silu.

    1. Premyslite si to a následne nezmazateľne prilepte do svojej mysle obraz toho, že ste úspešná—že sa vám darí, a že sa vám veci podaria priviesť do úspešného konca. Nikdy nedovoľte, aby táto predstava vybledla a dostala sa do zabudnutia. VŽDY si predstavte úspech. Nezáleží na tom, ako veľmi sa vám v prítomnosti nedarí.
    2. Kedykoľvek vás napadne niečo negatívne o sebe, alebo vašej osobnej sile, naschvál a cielene túto myšlienku nahraďte kladnou myšlienkou. Tým túto negatívnu myšlienku vymažete.
    3. Nevytvárajte si v mysli prekážky. Ak vás nejaké napadnú, zľahčite ich. Nesmiete nafukovať ich silu cez strach a obavy. Ak sa nejaké prekážky naozaj objavia, budete ich efektívne riešiť, ale nesmiete si začať vytvárať katastrofické scenáre.
    4. Neporovnávajte sa s druhými ľuďmi a nesnažte sa ich kopírovať. Nikto iný nemôže byť vami. Len vy sama ste sama sebou. Pamätajte, že väčšina ľudí pôsobí navonok sebavedome, bezproblémovo a super-úspešne, ale pravda je taká, že v skutočnosti sú vystrašení a pochybujú o sebe, tak ako vy.
    5. Desať krát denne opakujte tieto slová: “Ak anjeli (Boh) stoja pri mne, kto môže stáť proti mne? Nikto.” Zopakujte si tieto dve vety hneď  teraz, pomaly a sebavedomo. Verte im. Sú pravdivé.
    6. Nájdite si dobrého psychológa, ktorý vám pomôže pochopiť, prečo robíte to, čo robíte. Zistite príčinu toho, prečo sa cítite menejcenne, a prečo o sebe pochybujete. Tieto často vznikajú v detstve a potrebujete si uvedomiť, kde leží zdroj vašich negatívnych myšlienok. Ak ste si vedomé, prečo sa niečo deje, budete schopné to aj zmeniť. Ak si nič neuvedomujete, nepriznáte si nič, nikdy nič nezmeníte.
    7. Desať krát denne si opakujte tento výrok silno nahlas: „Dokážem spraviť všetko, čo chcem s vlastnou vnútornou silou a za pomoci mojich anjelov (duchovného sveta, Boha a pod.). Povedzte si tieto slová HNEĎ teraz. Budú pôsobiť, ako vakcína proti pocitom neistoty a negatívnym myšlienkam.
    8. Úprimne a pravdivo ohodnoťte svoje schopnosti. Potom zvýšte svoje hodnotenie o 10%. Nebuďte narcistami, ale ide tu o vytvorenie si celistvého pocitu „ocenenia“ samej seba. Rešpektu voči sebe. Majte vieru vo svoje schopnosti. Tým, že si ich o 10% prikrášlite, si dodáte viac sebadôvery. Ľuďia majú tendenciu podceňovať sa...
    9. Odovdajte sa do rúk vašich anjelov (do Božích rúk, duchovnému svetu, svojich anjelom strážnym) tak, že si poviete: “Som v prítomnosti anjelov.”, alebo “Som v Božích rukách.” A potom verte tomu, že PRÁVE TERAZ prijímate všetku silu, ktorú potrebujete. Predstavte si, ako cítite, že táto sila vchádza do vášho tela. Získavate toľko sily, koľko potrebujete na prekonanie všetkých prekážok. Verte tomu a vaša viera sa zmanifestuje vo vašom živote konkrétnym spôsobom.
    10.      Nezabudnite na to, že anjeli, duchovný svet, či Boh sú vo vás. Nič vás nemôže poraziť. Túto duchovnú silu môžete príjmať KEDYKOĽVEK chcete. Aj hneď teraz. 
    gilian
    17. sep 2016    Čítané 201x

    Intuitívna Hra - niečo pre zábavu

    NOVÁ INTUITÍVNA HRA NA TENTO VÍKEND. Všetci sú vítaní zúčastniť sa. 🙂

    ZISŤUJEME, ČO SA VÁM SNAŽI ODKÁZAŤ VAŠE VYŠŠIE JA

    Vyberte si kartu a napíšte svoju voľbu do komentárov.

    Vyššie Ja máme všetci. Je našou súčasťou a zároveň i časťou Všetkého. Nepredstavuje rozšírenie fyzizkého ja; v skutočnosti sme to my, kto je rozšírením duchovnej sféry! Vyššie Ja sa môže skladať z jednej až nekonečného množstva bytostí z veľa rôznych duchovných úrovní. Čím vyššia je úroveň ich vedomí, tým majú väčšie schopnosti a tým viac nám môžu pomôcť.

    -------------------------------------

    Výsledky tejto hry zverejním v nedeľu večer. (y)

    ------------------------------------
    Poznámka: Toto je hra určená pre zábavu. Jej cieľom je pomôcť zúčastneným k tomu, aby ich naviedla na to, čo si potrebujú uvedomiť o ich danej situácii/živote. Táto intuitívna hra nie je určená na to, aby sa ľudia vzdali kontroly nad svojimi vlastnými životmi a svojimi rozhodnutiami. To ani nie je možné, keďže má každý z nás slobodnú voľu, ktorú nám nikto a nič nemôže zobrať bez nášho súhlasu. Cieľom tejto hry je obohatiť a pozdvihnúť tie aspekty života, ktoré zúčastneným môžu pomôcť dosiahnuť ich ciele—ich vlastným pričinením. Účasť v tejto hre je čisto dobrovoľná. Nikto sa jej nemusí zúčastniť, ak nechce. Cieľom tejto intuitívnej hry nie je uškodiť v žiadnej oblasti, ale pomôcť a podporiť pozitívny prístup k životu.

    ZDROJ: www.facebook.com/JonikaVestenieTarot

    gilian
    5. sep 2016    Čítané 87x

    AKO SI ZNÍŽIŤ STRES A STRACH Z BUDÚCNOSTI

    Určite ste už niekedy boli v situácii, ktorú ste chceli dostať pod svoju kontrolu a snažili ste sa z celej sily, aby ste dosiahli, čo ste mali naplánované. Takáto kontrola je niekedy potrebná: niekedy si život vyžaduje, aby ste si dupli nohou a nepopustili.

    No, v mnohých prípadoch sa držíme tejto kontroly až príliš upäto. Nechceme popustiť ani za svet...

    Aby sme si boli plne vedomí kde sme, a ako žijeme, musíme sa sústrediť na prítomnosť. Ľudia, ktorí potrebujú mať všetko pod kontrolou, sa vždy sústreďujú len na budúcnosť. Celý čas trávia plánovaním do budúcnosti namiesto toho, aby žili v prítomnosti.

    Ak sa snažíte kontrolovať všetko okolo vás už dlhú dobu, vybudovali ste si z toho silný zvyk. Potreba riadiť sa stala impulzom. Cesta k stabilite, zníženému stresu a zvýšenému šťastiu vedie ale cez to, že sa budete snažiť zbaviť sa tohto impulzu. Váš stres zmizne, ako šibnutím čarovného prútika, ak nepohľahnete inštinktu veci okolo seba riadiť, ale sa namiesto toho zhlboka nadýchnete a vydýchnete a necháte im voľný priebeh.

    Z osobnej skúsenosti viem, že ľudia, ktorí majú potrebu mať všetko pod kontrolou, sú veľmi netrpezliví. Nástoja na tom, aby sa ich potreby uspokojili hneď a zaraz. Bez omeškania. Tvrdia, že ich potreby sú dôležitejšie, než potreby tých druhých. Poviem vám humorný príklad. Jedno leto som išla v okolí Banskej Bystrice "na vodu", t.j. nazbierať minerálku do fliaš domov na pitie. Zišli sme sa tam pekná hŕstka ľudí (bola sobota). Zrazu sa tam objavila mladá dáma, ktorá nerešpektovala to, že sme tam my ostatní a začala sa tlačiť k prameňu. Keď videla, že sa na ňu všetci pozeráme v nemom úžase, ona nám všetkým oznámila: "Nemôžem čakať. Ponáhľam sa."...Zatiaľčo sme sa my zasmiali nad jej "asertívnosťou", ona musela byť v dosť veľkom strese, pretože v podstate išla proti "pravidlám", ktoré každý z nás rešpektoval, lebo sa rozhodla, že prevezme kontrolu nad situáciou.

    Znížte si úroveň vášho stresu akceptovaním, že veci sa uskutočnia, vyriešia, objasnia v ich vlastnom čase. Ak necháte veci, nech pracujú svojím vlastným tempom, veľa krát dosiahnete oveľa viac, ako keď sa silou mocou snažíte o to, aby ste dosiahli to svoje v tom čase, v ktorom vy chcete. Zníži sa vám stres a prestanete sa cítiť, že nemáte na nič čas, alebo že, "Bože môj, nič sa nehýbe, čo budem robiť?"

    Naučte sa tiež byť flexibilní. Ak sa vám v niečom stále nedarí, zrejme je to signál z duchovného sveta, aby ste prehodnotili svoje ciele a zamysleli sa nad tým, či sú tieto ciele pre vás tie správne. Odstúpte od situácie, dajte jej čas na dozretie a vráťte sa k nej neskôr, keď budete kľudnejší.

    Americkí Indiáni majú jednu tradíciu, ktorá sa používa do dnes. Ak sa v kmeni vyskytne nejaký vážny problém, zíde sa celá Rada a snažia sa spoločne nájsť riešenie. Ak sa na ničom nevedia dohodnúť, náčelník povie: "Necháme tento problém tak. Vrátime sa k nemu na budúci mesiac." A takto dajú problému šancu, aby sa vyriešil sám, alebo aby sa našlo riešenie.

    Takže nabudúce, keď sa budete cítiť, že neviete kam z konopí, alebo že vám príležitosti unikajú pomedzi prsty, zastavte sa, predýchajte to a odstúpte od situácie.

    gilian
    30. júl 2016    Čítané 370x

    AKO POLOŽIŤ OTÁZKU PRE TAROT

    Tarot je forma veštenia, ktorá má rada konkrétne otázky. Čím viac je otázka konkrétnejšia a zameraná na špecifický cieľ, tým je tarotový výklad konkrétnejší a presnejší. Ak otázka nemá presné zameranie, alebo ak samy neviete, čo sa chcete dozvedieť, odpoveď bude tiež všeobecná, alebo bude odrážať vašu nerozhodnosť.

    Ide teda o jednoduchú rovnicu:

    Otázka s presným zameraním prinesie odpoveď s presným zameraním.

    1. Konkrétnosť

    Napríklad: Ak sa chcete spýtať otázku, ktorá sa týka oblasti života, ako je napríklad láska, odporúčam vám, aby ste Tarotu dali určité nasmerovanie, ktorým sa má výklad uberať. Netreba odhaliť všetky detaily situácie. Stačí len, aby ste Tarot nasmerovali na tú konkrétnu oblasť, ktorú potrebujete poriešiť.

    A naopak, ak svoju otázku nešpecifikujete, Tarot vám poskytne buď veľmi všeobecnú odpoveď, ktorá vám síce bude dávať zmysel, ale veľa sa nenaučíte o tom, ako váš problém vyriešiť, alebo ukáže len maličkú časť toho, čo chcete vedieť.

    Namiesto toho, aby ste sa Tarotu opýtali, „Aká je moja budúcnosť v láske?“, či len „Láska?“,

    by ste sa mali opýtať,

    „Som vo vzťahu s priateľom a zaujíma ma, ako sa to ide vyvíjať, či sa vezmeme.“, alebo „Už dlho som sama. Nájde sa pre mňa niekto?“,

    alebo „Som vydatá, ale neklape nám to. Aké sú tam príčiny, čo môžem urobiť? Ako to medzi nami dopadne?“

    Tento istý princíp platí aj pre ostatné oblasti života, ako je práca, kariéra, finančná situácia, atď.

    Príklady dobre položených otázok:

    „V práci sa mi nepáči. Je to dobrý nápad začať si hľadať druhú prácu? Nájdem si vôbec niečo? Ako mám túto situáciu riešiť?“

    „Ako by som mala postupovať, ak chcem dosiahnuť finančný postup v kariére?“

    „V poslednej dobe sa mi v ničom nedarí. Prečo? Ako to môžem zmeniť?“

    2. Áno/nie

    Vyhnite sa otázkam, ktoré si vyžadujú „áno/nie“ odpoveď. Takéto otázky sú extrémne limitujúce. Uvediem príklad:

    „Vrátime sa k sebe s mojím ex priateľom? – touto otázkou sa limitujete dvoma spôsobmi:

    A) nedávate si možnosť toho, že sa možno vo vašom živote objaví niekto nový;

    B) Odpoveďou by bolo len „áno/nie“, bez toho, aby ste sa dozvedeli detaily.

    Radšej sa opýtajte,

    „Povedz mi niečo o mojom vzťahu s ex priateľom.“, alebo „S priateľom sme sa rozišli, ale neviem sa s tým zmieriť. Ako môžem docieliť to, aby sme k sebe sa vrátili. Je to vôbec možné?“

    Ďalší príklad: „Kúpim si dom do konca tohto roku?“

    Lepšia otázka by bola,

    „Ako sa bude vyvíjať moja snaha kúpiť si byt do konca roka?“, „Čo môžem urobiť preto, aby som si kúpila byt do konca roka?“

    3. Čas

    Je veľmi lákavé spýtať sa otázku, ktorá vám dá  presne načasovanie odpovede v budúcnosti. My, ľudia, potrebujeme z času na čas získať nejakú istotu o tom, čo sa ide stať, a že sa naše plány dosiahnu presne vtedy, keď to očakávame. Avšak, ak sa vo vašej otázke zameriate len na čas, zbytočne sa tým limitujete, pretože čas je relatívny a nie vždy sa niečo dá predpovedať presne do mesiaca a do dňa. Zároveň, budúcnosť nie je vytesaná z kameňa, nie je nemenná a predurčená do bodky. Budúcnosť sa môže zmeniť vašimi rozhodnutiami, ktoré urobíte medzi tarotovým výkladom a plánovaným zavŕšením situácie. Áno, sú udalosti, ktoré sa dajú presne predpovedať, ale vo väčšine prípadov pre každú z nás existujú rôzne scenáre budúcnosti. Buď je to tak,že rôzne cesty vedú k jednému a tomu istému výsledku, alebo je váš osud taký, že každé rozhodnutie vás posunie na inú cestu životom.

    Ak toto aplikujeme na otázku pre Tarot, vy sa môžete chcieť spýtať, „Kedy ma Martin požiada o ruku?“

    Lepšia otázka by bola,

    „Ako môžem zlepšiť moje šance na to, aby ma Martin požiadal o ruku?“, alebo „Aká je moja budúcnosť s Martinom?“, „Akým smerom sa vyvíja môj vzťah s Martinom?“

    Ďalší príklad, „Kedy sa od nás odsťahuje moja svokra?“

    Lepšie formulovaná otázka by bola,

    „Ako by som mohla presvedčiť moju svokru, aby sa od nás odsťahovala?“, alebo „Čo potrebujem vedieť, aby som zlepšila naše vzťahy so svokrou?“

    4. Mentálne rozpoloženie

    Je dôležité, aby ste zostali pokojná, keď sa tarotu pýtate otázku. Tarot odráža energie v tom danom momente a na základe nich aj odráža udalosti v budúcnosti. Mali by ste sa snažiť uvoľniť od stresu, či prílišnej nervozity a strachu, keď si žiadate o tarotový výklad. Ak je vaša myseľ veľmi negatívna, ste totálne vystresovaná a bojíte sa, že „čo ak mi vyjde toto, alebo hento?“, „dúfam, že mi nevyjde to, že ma môj muž podvádza!“, vaše negatívne emócie majú moc výklad ovplyvniť. Výklad tak môže odraziť vaše mentálne rozpoloženie namiesto toho, aby vám ukázal pravý charakter energií danej situácie.

    Snažte sa, aby ste boli pokojná. Neočakávajte to najhoršie. Myslite pozitívne. Verte tomu, že vám Tarot pomôže nájsť nasmerovanie a odpovede, ktoré potrebujete počuť. Zhlboka sa nadýchnite a vydýchnite.

    Tieto rady sú vašou pomôckou na to, aby ste získali z vášho tarotového výkladu čo najviac, aby vám odpovede dali to presne, čo chcete a potrebujete vedieť. Ak ste si nie istá, akú otázku by ste mali Tarotu položiť, kľudne ma kontaktujte a spoločne váš problém môžeme prediskutovať a zistiť, čo sa Tarotu opýtať.

    autorka: JonikaVestenieTarot

    gilian
    21. júl 2016    Čítané 166x

    AKO SA MÔŽEME DUCHOVNE PREBUDIŤ

    Či tomu veríte, alebo nie, spojenie s duchovným svetom vám môže predĺžiť život a zvýšiť kvalitu života. Prepojenie s „vyššími“ energiami (či už je to náboženstvom, alebo inými spôsobmi) nám prináša jasno v tom, čo je naším poslaním v tomto živote, pocit, že sme sami so sebou zmierené, ale aj vnútornú silu, ktorá nás poháňa vpred napriek všetkému. Duchovné prebudenie sa väčšinou stáva postupne, lebo je to proces, cez ktorý rastieme. Týmto procesom sa dostávame do bližšieho kontaktu s naším Vyšším Ja, alebo dušou. Stane sa to ale iba tým ľuďom, ktorí to chcú. Nestane sa to len tak náhodou. Je to súhrn určitých rozhodnutí, zmeny pohľadu na svet, zmeny pohľadu na samú seba. Poďme sa pozrieť na to, ktoré veci nás privedú bližšie k duchovnu:

    VERÍME V POZITÍVNU DUCHOVNÚ ENERGIU (ALEBO BYTOSŤ), KTORÁ NÁS SPREVÁDZA ŽIVOTOM

    Ak veríme v pozitívnu duchovnú silu, celkovo sa cítime, že život nie len o utrpení. To nás napĺňa nádejou, že všetko zlé je na niečo dobré, čo nás nezabije, to nás posilní, a teda, že možno máme pre niečo žiť. Pozitívne duchovné presvedčenie sa prejavuje takto:

    • Hľadáme podporu a spojenie s duchovným svetom
    • Snažíme sa požiadať Boha, alebo duchovný svet, aby nám pomohol vyriešiť problémy
    • Odpúšťame
    • Naše choroby tu nie sú na to, aby nás Boh potrestal, ale aby sme sa stali silnejšími

    Len kladný prístup k duchovnému svetu má moc predĺžiť nám život. Ak sa na život pozeráme z negatívneho pohľadu, alebo že život je plný nešťastia a utrpenia, tým si podvedome vytvárame stres, čo vedie vyššej šanci rôznych chorôb, či dokonca úmrtia.

    Negatívne vnímanie duchovného sveta sa prejavuje tak, že:

    • Veríme, že Boh (duchovný svet) trestá
    • Bojujeme o našich náboženských presvedčeniach s priateľmi a rodinou
    • Bojíme sa démonov, diabolských bytostí, alebo prekliatí
    • Sme neustále nespokojní na duchovnej úrovni
    • Spochybňujeme silu duchovného sveta

    ODPÚŠŤAME

    Niekto vás obral o peniaze? Partner vás oklamal? Vaši rodičia sa o vás nestarali? Ktokoľvek, alebo čokoľvek vám spôsobilo krivdu, odpustenie minulých hriechov je signálom, že ste pripravené na to, aby ste sa dostali do bližšieho kontaktu z duchovným svetom. Minulosť má veľkú silu držať nás na uzde a brániť nám vo vývoji. Každá z nás má príležitosť nechať minulosť v minulosti a umožniť nové a dobré energie, aby vstúpili do nášho života. Všetko zlé, čo sa nám stalo nás posunulo do tohto momentu—do momentu, kedy sme pripravené odpustiť a odtrhnúť sa od toho, čo náš drží pri zemi. Myslite na minulosť bez hnevu. Odpustite si za to, že ste nevedeli reagovať lepšie, alebo že ste sa nedokázali ochrániť. To je všetko vporiadku. Všetko zlé nás posilňuje do budúcnosti.

    Žijeme dnes, tu a teraz. Máme moc zmeniť našu budúcnosť,nie minulosť. Vašu minulosť nechajte tam, kam patrí—v minulosti. Obklobte všetko vo vašej minulosti láskou—aj tú vašu bolesť.

    UMOŽNÍME SI SMÚTIŤ

    Bolesť zo straty, krivdy, ktoré sme zažili v živote, sú emocionálnou cestou, ktorá nám posilní naše spojenie s duchovným svetom. Keď necháme samé seba, aby sme precítili bolesť a smútok, tým tieto pocity naplno príjmene. Prijatie aj toho negatívneho v živote je dôležité. Ak neakceptujeme to všetko, čo nás bolí, tak si nikdy nebudeme môcť uvedomiť, čo treba zmeniť.

    Keď prechádzame depresiou, keď plačeme, sústredíme sa na našu minulosť. Tým, že prežívame našu minulosť, akceptujeme, čo sa nám stalo. Takto si dáme „povolenie“ k tomu, aby sme smútok mohli od seba odtrhnúť, a aby sme sa naplno mohli venovať prítomnosti. Dôležité je, aby sme spracovali náš smútok zdravým spôsobom, lebo sa môže stať, že zostaneme v depresívnej nálade naveky. Vždy by sme sa mali niekomu vyrozprávať. Dostať to zo seba von. Mali by sme hľadať pomoc od druhých, ktorí by nám pomohli náš smútok emocionálne spracovať.

    VEĽMI DOBRE POZNÁME NAŠE ZÁKLADNÉ HODNOTY A POSTOJE

    Spomeňte si na všetko to, čo je pre vás dôležité, čo cítite, že vyjadruje vaše hodnoty. Ak sme si vždy verné, ak sme verné našim vlastným vnútorným štandardom a hodnotám, to nás automaticky približuje k duchovnému svetu. Ak konáme proti sebe, od duchovného sveta sa vzďaľujeme. Mali by sme podporovať čestnosť, spravodlivosť, rešpekt a lásku voči ľuďom. Ak budeme takto konať, budeme tak priťahovať ľudí, ktorí majú podobné hodnoty—tým sa dostaneme do spoločnosti ľudí, ktorí majú tiež silnejšie spojenie s duchovným svetom. Takáto kultúra má synergický efekt. Budeme sa takýmto spôsobom navzájom podporovať a zvyšovať tak našu spoločnú vibráciu—t.j. našu uvedomelosť, duchovné spojenie.

    SME ŠTEDRÉ

    Štedrosť vytvára pozitívne emocionálne prepojenie s ľuďmi a posilňuje naše prepojenie s duchovným svetom. Dávajme bez toho, by sme očakávali, že sa nám to vráti. Rozdávajme to, čoho máme dostatok. Rozdávajme dobré slovo, rozdávajme úsmev a lásku.

    VIEME PRIJÍMAŤ

    Ak sa naučíme prijímať dary, dobré slovo, kompliment, lásku, či pomoc od druhých, tým si otvoríme srdce duchovnému svetu. Akceptujeme v sebe to, že áno, sme hodné toho, aby nežistne pomohol niekto aj nám. Zaslúžime si to. Tie, ktoré sa neotočia pomoci chrbtom, ale prijmú ju s vďačnosťou, sú pripravené prijať všetko pozitívne, čo duchovný svet môže ponúknuť.

    ŽIJEME V PRÍTOMNOSTI, TU A TERAZ

    Dnešný deň je darom. Je to najľahší, a zároveň aj najťažší spôsob, ako si posilniť spojenie s duchovným svetom. Zostať v prítomnosti je ťažké, lebo nás to láka, aby sme mysleli na to, čo sa ide stať neskôr. Ak sa ale sústredíme na prítomnosť, na dnešok, začneme konať, čo najlepšie v danom momente. Tým si uvoľníme stres z myšlienky, čo sa môže stať zajtra. Ak sa snažíme robiť všetko len to najlepšie tu a teraz, nemusíme sa báť, čo sa bude diať neskôr. Všetko je tak, ako má byť.

    Dúfam, že vás tento článok zaujal. Ak chcete so mnou zdieľať vaše myšlienky na túto tému, napíšte mi do kometnárov. Teším sa na vaše príspevky.

    gilian
    30. apr 2016    Čítané 192x

    CLAIRAUDIENCE | JASNOPOČUTIE | MIMOZMYSLOVÝ SLUCH

    Clairaudience v preklade znamená jasnopočutie, alebo mimozmyslový sluch. Je charakterizovaný tým, že “počujeme” veci, ktoré sa nedejú priamo fyzicky okolo nás, ale ktoré prichádzajú od nášho Vyššieho Ja, alebo našich anjelov, zosnulých, či duchovných sprievodcov. Čiže fyzicky tam nemá čo vytvárať zvuk (sme sami), ale my aj napriek tomu niečo počujeme. Prejavuje sa to tak, že napríklad počujeme slová, frázy, hudbu, alebo rôzne zvuky. Médiá, alebo ľudia, ktorí dokážu komunikovať so zosnulými, prijímajú veľa informácii prostrednícvom mimozmyslového sluchu. Môžu počuť mená, dátumy, alebo zvuky, ktorými sa im zosnulí snažia niečo “povedať”.

    Slovo Clairaudience pochádza z Francúzštiny. “Clair” znamená “jasný, čistý” a “Audience” znamená “počutie, sluch”. A teda, clairaudience sa môže preložiť, ako počutie na rámec našich prirodzených sluchových schopností.

    AKO SA CLAIRAUDIENCE PREJAVUJE

    Správy počujeme vo vnútri našej hlavy, prostredníctvom nášho vnútorného ucha. Duchovný svet s nami komunikuje cez telepatiu, a preto to cítime, ako keby sme počuli “hlasy vo vnútri našej hlavy”.

    Tieto hlasy nie sú silné, ako keď počúvame rádio. Môžu byť silné, ale v drvivej väčšine prípadov je to len jemný hlások, ktorý zmizne tak rýchlo, ako sa objavil. Predtavte si, ako si potichu čítate sami pre seba. Tak isto vyzerá aj mimozmyslový sluch.

    Hlasy, alebo zvuky, ktoré “počujeme” môžu prísť v podobe nášho vlastného hlasu, alebo je to hlas našich duchovných sprievodcov, alebo zosnulých, ktorí sa s nami snažia komunikovať. To znamená, že ak komunikujeme so ženskou energiou, jej hlas sa prejaví, ako ženský—nie mužský. To isté platí pre dieťa, alebo mužskú energiu. To znamená, že ak s vami bude komunikovať vaša babka, ktorá zomrela pred pár rokmi, tak sa s vami bude “rozprávať” jej vlastným hlasom, ktorý mala ešte zaživa. Spoznáte ju na základe jej “hlasu”.

    Príklad: Pamätám si, že keď som bola ešte na strednej škole, zvykla som večer pred spaním komunikovať s mojimi duchovnými sprievodcami. Viedli sme spolu rozhovory, ktoré sa odohrávali čisto vo vnútri mojej hlavy. Nahlas som nemusela povedať ani slovko. Komunikovali sme telepaticky. Každý s nich mal svoj vlastný hlas aj tón. Vedela som identifikovať aj ich “pohlavie”. Komunikovala som s dvoma ženskými energiami a dvoma mužskými energiami.

    Clairaudience môže byť aj “vonkajšia”. To znamená, že niečo počujeme navonok a sme si vedomí, že daná správa je určená nám. Toto sa stáva, ak nás duchovný svet chce varovať a pošle nám veľké a silné “pozor!”, na ktoré máme reagovať hneď tu a teraz.

    AKO ZISTÍTE, ČI MÁTE MIMOZMYSLOVÝ SLUCH

    • Je pre vás ľahké identifikovať hlasy, komu patria.
    • Ak počúvate veľa hudby. Bez hudby nemôžete existovať.
    • Ak je pre vás ľahšie zapamätať si veci, ktoré vám niekto prečítal, alebo povedal, než ak sa ich musíte naučiť z kúsku papiera.
    • Ak ste citliví na zvuky. Vnímate zvuky všade okolo vás. Možno sa cítite, že ste hypercitliví na zvuk.
    • Ak získavate nové nápady a myšlienky k vám prichádzajú, ako keby vám ich niekto povedal vo vnútri vašej mysle. Alebo že vám vaša vlastná myseľ dáva nápady a inšpiráciu.
    • Máte tendenciu počuť šepkanie okolo vás, keď ste v miestnosti sami. Máte pocit, že máte bujnú fantáziu, ale pritom by ste prisahali na Bibliu, že ste niečo počuli.
    • Stáva sa vám, že tesne pretým, ako sa zobudíte, alebo tesne pred zaspaním počujete hlas/hlasy, ktoré vám niečo povedia. Veľa krát si tie slová aj zapamätáte a majú niečo dočinenia s problémom, ktorý práve riešite, alebo vám dávajú radu na vyriešenie nejakej dilemy.

    AKO SI CLAIRAUDIENCE VYTRÉNOVAŤ

    Jeden zo spôsobov, ako si tento talent vytrénovať je jednoducho sadnúť, alebo ľahnúť si v tichej miestnosti, kde vás nikto nebude rušiť.

    Zatvorte oči. Položte si na oči tmavé tričko, ktoré vám zablokuje akékoľvek svetlo.

    Začnite sa sústrediť na svoj sluch. Snažte sa vnímať všetky zvuky okolo vás. Identifikujte ich—odkiaľ prichádzajú a čo predstavujú (napríkad: muž rozpáva dole na ulici, auto prechádza popred môj dom).

    Po chvíľke takéhoto sústredeného počúvania si začnete uvedomovať menšie, slabšie zvuky, ako napríklad zvuk zapnutého počítača, alebo chladničky v kuchyni, či televízie vo vedľajšom byte (ak bývate v byte). Možno začnete vnímať tep vášho srdca vo vašich ušiach.

    Od počutia “fyzických zvukov” k počutiu “duchovných zvukov” je už len malý krôčik. Začnete byť viac zvyknutí na počúvanie zvukov, čo vám vlastne zvyšuje vašu citlivosť na všetky podnety, ktoré na vás vplývajú.

    Postupom času si začnete uvedomovať, že vám niekto našepkáva, čo máte robiť, alebo ktorým smerom sa udať pri rozhodovaní. Možno začujete jednoslovné odpovede vo vašej mysli, ak sa budete sama/sám seba pýtať nejakú otázku…

    Dôležité je aj vaša schopnosť zvuk si “predstaviť”. Skúste si predstaviť spievanie škovránka, alebo zvuk vašej obľúbenej pesničky. Predstavte si hlas niekoho z vašej rodiny, s kým ste si boli blízki.

    Ďalšou neoddeliteľnou súčasťou tréningu je meditácia. Stále to opakujem, že treba meditovať, pretože je to tak. Bez práce nie sú koláče. J Avšak, cez meditáciu nie len pracujeme na dosihanutí nejakých cieľov, ale zároveň nám pomáha upokojiť telo a myseľ od stresu. Je veľmi dôležité, aby ste si vedeli ukľudniť myseľ a vybudovať schopnosť “vyprázdniť” si myseľ od každodenných myšlienok. Technicky nie je možné si myseľ vyprázdniť a nemyslieť na nič. Ale meditovaním sa naučíte, ako myšlienky poslať do úzadia mysle, na základe čoho si potom znížite frekvenciu mozgových vĺn. Podobne, ako pri spánku. Keď nemyslíme na nič konkrétne, umožňujeme tak duchovnému svetu, aby s nami komunikoval. Keď si meditáciou znížime frekvenciu našich mozgových vĺn, priblížime sa  tak frekvencii astrálneho sveta (duchovného sveta) a bytostí, ktorí tam existujú. Pre tieto bytosti (zosnulí, duchovní sprievodcovia) je potom ľahšie s nami komunikovať a priblížiť sa k nám tak, že sme si vedomí ich prítomnosti.

    Dúfam, že vás tento článok zaujal a inšpiroval na to, aby ste si začali trénovať vaše mimozmyslové vnímanie. Ak máte skúsenosti s clairaudience, dajte mi vedieť do komentárov! Máte nejaké otázky? Šup s nimi do komentárov!

    Autorka: JonikaVestenieTarot

    gilian
    30. apr 2016    Čítané 564x

    AKO SA NAUČIŤ VYKLADAŤ TAROT

    Tarot je skvelým nástrojom na prehĺbenie intície a na to, aby ste jej začali viac veriť. Ak budete nasledovať moje rady, mali by ste byť niekde, kde vás nikto nebude rušiť, a kde nebudete vystavené žiadnemu hluku, ktorý by vás mohol vyviesť z koncentrácie.

    Môžete použiť buď tarotové karty, alebo hocijaké iné karty, ktoré majú obrázky, nie len čísla. Môžu to byť cigánske, alebo anjelské karty, alebo len Veľká Arkana z tarotovej sady. Avšak, ak sa chcete vykladať Tarot, nemali by ste sa toho báť. Kúpte si celú sadu tarotových kariet a jednoducho do toho skočte plnou parou vpred. Netreba strácať čas strachom z neúspechu, alebo čakaním na „vhodnú chvíľu“. Ak čítate tento email, ten čas nastal teraz!

    Odporúčam vám kúpiť si klasickú sadu Tarotu, ktorá sa volá Raider-Waite Tarot (Raider a White sú dvaja autori (žena a muž), ktorý vytvorili moderný Tarot za začiatku 20. storočia). Sada tarotových kariet má 78 kariet. Ak má sada menej, ako 78 kariet, nepovažuje sa už za tarotovú sadu, ale skôr orákulovú, cigánsku, či anjelskú sadu kariet.

    Vykladanie Tarotu je bezpečným spôsobom nahliadnutia nie len do budúcnosti, ale musíme rešpektovať ich „moc“ a to, že sa napájame na duchovný svet, a teda na vyššie dimenzie, ktoré nevidíme voľným okom. Tak isto, ako keď by ste nevložili ruku do ohňa len tak, lebo vám hrozí, že sa popálite, nemali by ste sa s Tarotom len tak „hrať“. Pri práci s duchovným svetom ide o riziká, pred ktorými sa treba ochrániť, a ktoré treba rešpektovať. Takže, pred každým výkladom vám odporúčam, aby ste si spravili moju MEDITÁCIU S BIELYM SVETLOM, ktorá vás ochráni, a zároveň sa obráťte na vašich anjelov a požiadajte ich o ochranu pred negatívnymi energiami.

    Ak máte záujem o túto meditáciu, prosím, kontaktujte ma. Je ZDARMA.

    Ak venujete pár minúť na svoju energetickú ochranu, budete pripravená na prácu s kartami.

    SILA OBRÁZKOV

    Vaša myseľ myslí v obrazoch. Tarot obsahuje 78 farebných obrázkov a symbolov, ktoré vám umožnia napojiť sa priamo na vaše podvedomie. Mnohé z týchto symbolov sú starodávne a majú korene až v starovekom Egypte. Obrazy sú jednou z najstarších metód učenia sa. Rozprávajú nám príbehy, ktoré sa ukladajú priamo do pravej hemisféry mozgu, ktorá je zodpovedná za predstavivosť, kreativitu a intuíciu. Čím viac viete stimulovať túto časť mozgu, tým viac budete stimulovať aj vašu intuíciu.

    Študovanie obrázkov na tarotových kartách je veľmi účinnou a priamočiarou metódou na napojenie sa váš šiesty zmysel. Obrázky, symboly a farby sa uložia do vášho podvedomia a poskytnú vám odpovede, ktoré sú správne pre vás. Iní ľudia vidia niečo iné v tom isto obrázku, pretože karty podávajú každému inú správu—tú správu, ktorá sa hodí priamo pre nich individuálne.

    Cvičenie a pracovanie s intuíciou je ako cvičenie s činkami. Intuícia je ako sval. Čím viac ho používate a trénujete, tým sa stane silnejším a na zdvihnutie väčšej váhu budete potrebovať menej úsilia a energie. Takto vytrénovaná intuícia vám bude dostupná ľahko a bez ťažkostí.

    RELAXÁCIA A DÝCHANIE, SPRÁVNA OTÁZKA PRE TAROT

    Nájdite si tiché miesto, kde vás nikto nebude rušiť. Niekoľko krát sa zhlboka nadýchnite a vydýchnite. Vydýchnite stres a obavy. Vdýchnite sebavedomie a mier. Keď sa budete cítiť uvoľnená, zoberte svoju sadu kariet a zamiešajte ju. Ako miešate, myslite na to, čo sa kariet chcete opýtať. Malo by to byť niečo konkrétne a nemalo by sa na tú otázku odpovedať „áno/nie“. Tarot je nástrojom, ktorý radí a usmerňuje v živote. Nie je vhodný na otázky, na ktoré sa odpovedá buď áno, alebo nie. Takisto neodporúčam, aby sa vaša otázka týkala budúcnosti. Na to, aby ste si vedeli vyložiť budúcnosť potrebujete viac praxe, dobrú znalosť Tarotu a jeho symbolov a dobre vyvinutú intuíciu.

    Vaša otázka by mala byť zameraná na získanie rady, odhalenie smeru, ktorým by ste sa mali uberať, alebo pravú podobu energií v danej situácii. Veľmi dobrým príkladom sú otázky:

    • „Čo by som mala vedieť o danej situácii, čo by mi pomohlo spraviť to správne rozhodnutie?“
    • „Aká je daná situácia naozaj, ale ja to zatiaľ nevidím?“
    • „Čo mi bráni v tom, aby som sa pohla v živote tým správnym smerom?“
    • „Čo robím dobre a mala by som to viac rozvíjať?“

    Nesnažte sa vykladať karty o druhých osobách, ako napríklad váš partner, alebo kamoška. Tarot je najefektívnejší, ak je zameraný na vás—pretože ste Tarotu otvorená a nemáte v sebe žiadne energetické bloky, ktoré by mohli pôsobiť, ako prekážka. Ide tu o energiu a nie všetci sú energeticky otvorení. Niekto, o kom chcete vyložiť karty, môže prechádzať veľmi emocionálnym obdobím, alebo je len jednoducho veľmi silný skeptik, a teda jeho/jej energia je blokovaná a výsledkom bude, že vyberiete pre daného človeka karty, ktoré vám nebudú dávať žiaden zmysel. To vás môže zdeptať, alebo si poviete, že to neviete. Zbytočne si tým uškodíte, lebo začnete o sebe pochybovať.

    Keď budete cítiť, že ste karty dobre zamiešali, položte sadu na stôl. Rozprestrite karty pred seba smerom zľada doprava. Vidíte zadnú stranu kariet, nie obrázky kariet.

    VIDINY, ZVUKY, POCITY

    Vytiahnite si jednu kartu, ku ktorej vás to ťahá. Nestresujte sa. Všimnite si vaše prvé myšlienky a pocity, ktoré vás napadnú, keď sa na kartu pozriete.

    Snažte sa o karte nerozmýšľať. Len ju pokojne vnímajte a nechajte, nech k vám informácie prídu samé. Nevytvárajte ich vo vašej mysli. Nechajte, nech vás samé napadnú. Nepýtajte sa sama seba, že ako je to možné, že vás niečo také napadlo, alebo že také niečo nemôže byť pravda. Zapíšte si všetko, čo k vám prišlo na papier. Bez diskriminácie—napíšte si na papier úplne všetko, čo k vám príde.

    Počujete nejaký zvuk v mysli? Nejaké slová? Čo vám karta „hovorí“ (slová, vety)? Aký má tón hlasu (prísny, benevolentný, pokojný, nervózny)?

    Aké pocity táto karta vo vás vyvoláva? Kde v tele ich pociťujete – v srdci, hlave, nohách, bruchu, chrbte, alebo inde?

    Vidíte nejaké obrazy, ku ktorým vás karta inšpirovala? Sú farebné, alebo čierno-biele? Hýbu sa, alebo sú ako fotografie?

    Pociťujete nejaké tlaky, alebo pocity vo vnútri tela, alebo na pokožke? Ak áno, aké a kde?

    Choďte s prvými obrazmi, víziami, pocitmi, atď, ktoré vás napadnú, ktoré k vám prídu. Tie sú poväčšine najpresnejšie. Nepozerajte sa na vašu kartu príliš dlho, lebo potom preberie vládu vaša racionálna myseľ a začnete kartu analyzovať a nakoniec vás to donúti znegovať tie prvé pocity a obrazy, ktoré ste dostali cez intuíciu.

    Keď budete cítiť, že už viac informácii z karty nedostanete. Odložte pero nabok a prečítajte si vaše poznámky. Budete prekvapená, ako veľa zaujímavých a RELEVANTNÝCH informácii ste dostali. Postupom času, ako budete takto trénovať, sa tento proces vo vás uľahčí a vy sa naučíte postupne rozoznávať, čo je vaša intuícia, a čo racionálna myseľ.

    Odporúčam vám takto trénovať každý deň, alebo každý druhý deň. Keď budete dostávať intuitívne správy bez problémov a budete sa cítiť, že si veríte, potom si začnite vyťahovať dve karty—ale to je už pokročilejšia zručnosť.  🙂

    Dúfam, že vás tento článok zaujal. Budem rada, ak mi dáte vedieť, či ste to vyskúšali s vašimi kartami, a aké ste mali zážitky.

    Autorka: JonikaVestenieTarot

    gilian
    31. mar 2016    Čítané 89x

    CLAIRCOGNIZANCE | MIMOZMYSLOVÉ VEDENIE

    Čo je to Claircognizance? Toto zložité slovo v preklade znamená Jasné Vedenie. Je to schopnosť niečo vedieť a vedieť, že je to pravda, bez toho, aby sme to mohli potvrdiť dôkazmi o jeho pravdivosti. Nedokážeme ani vysvetliť, ako sa k nám táto informácia dostala. Táto informácia sa objaví v našej mysli okamžite a sme presvečení o jej pravdivosti, lebo cítime, že o nej nemusíme pochybovať. Vieme, že je to tak, ako to vidíme v našej mysli.

    Claircognizance (Clair – jasný, Cognizance – vedomosť) je jedným zo štyroch schopností mimozmyslového vnímania. Okrem Claircognizance, poznáme tiež Clairvoyance (jasné videnie), Clairaudience (jasné počutie) a Clairsentience (jasné cítenie).

    Ako Vieme, že Niečo Vieme?

    Stalo sa vám niekedy, že sa vám v mysli objavili náhodné informácie a vedeli ste, že sú pravdivé? Skúste si spomenúť, akého charakteru boli tieto informácie. Stalo sa vám napríklad, že keď ste stretli niekoho nového, zrazu ste o tomto človeku „vedeli“, že ___________ (že si dané tričko kúpil len včera, alebo sa mu nedarí v kariére. Možností je nekonečno.)? Tieto záblesky informácii môžu byť predpovede, či predtuchy. Môžu to byť pocity istoty o ich správnosti. Môžete vedieť veci o rôznych miestach, situáciách, alebo ľuďoch bez toho,  aby vám niekto niečo o nich povedal v predstihu. Niekedy sa nám tieto informácie objavia v podobne  „déja vu“.

    Jasné vedenie je schopnosť rozpoznať náhle intuitívne informácie a chápanie ohľadom nejakej otázky, alebo životnej situácie. Claircognizance úzko súvisí s naším Tretím Okom.

    Informácie, ktoré vnímame týmto spôsobom  nemusia byť len o prítomnosti. Môžu byť aj o minulosti, alebo budúcnosti. Môže sa nám stať, že jednoducho budeme vedieť, čo sa ide stať v blízkej budúcnosti ohľadom nejakého problému, ktorý práve riešime.  Vieme, ako dopadne vaša kamarátka, ktorá sa rozhodla začať randiť s jej novým objavom. Alebo dokonca vieme, čo sa ide stať s nami – s naším životom. V iných prípadoch môžeme vedieť, aké to muselo  byť v minulosti, alebo čo daný človek vyviedol—bez toho, aby ste si tieto informácie mohli overiť.

    Veľa krát sa stáva, že toto vedenie nám hovorí niečo úplne iné, alebo opačné, ako nám tvrdia o danej situácií iní. Kvôli tomu sa môžeme cítiť, že sa sme outsideri, alebo sa cítime byť osamelí. Myslíme si niečo úplne iné, čo je všeobecne akceptované, ako pravda. Ako príklad môžem uviesť niekoho, o kom si všetci myslia, aký je úžasný a dobrosrdečný. Vy si však myslíte presný opak. Nemáte toho človeka radi, lebo ste presvedčení, že klame, pretvaruje sa a všetky dobrosrdečné skutky robí, lebo tým niečo získa (sebeckosť).

    Zdroj Jasného Vedenia

    Mnohí veria, že informácie tohto druhu k nám prichádzajú od anjelov, alebo duchovných sprievdocov. Je to forma komunikácie so silami duchovného sveta. Jasné vedenie môže ale prísť aj od nás samých—z nášho vnútra. Je všeobecne akceptované, že informácie sa k nám dostávajú z nášho Vyššieho Ja—čiže zvonka—cez našu Korunnú čakru. Korunná čakra je navyššou čakrou a nachádza sa na vrchu hlavy, tesne nad lebkou. Na to, aby sme tieto informácie  mohli dostávať, naša Korunná čakra musí byť  dostatočne otvorená. Naše Vyššie Ja je vlastne našou dušou,  ktorá má kontakt s duchovným svetom a všetkými informáciami, ktoré existujú (databáza týchto informácii sa tiež nazýva Akášické záznamy).

    Ľudia, ktorí majú silve vyvinutú Claircognizance myslia analyticky. Neustále hľadajú odpovede na ich otázky a predstava duchovného sveta ich fascinuje. Takisto sú si vedomí, že majú šiesty zmysel. Čím sú starší, tým viac chápu, ako ich talent funguje, a ako sa  líši od ostatných talentov mimozmyslového vnímania. Vedia rozlíšiť, či daná informácia k nim prišla formou Jasného Vedenia, alebo to bola Clairvoyance, alebo telepatia a podobne.

    Ako si Vyvinúť Claircognizance

    Najlepším spôsobom je samozrejme meditácia. Meditácia je veľmi účinný nástroj, ktorým vieme posilniť všetky druhy mimozmyslovného vnímania. Meditáciou by sme sa mali sústrediť na naše čakry, na ich vyčistenie a otvorenie.

    Ďalším spôsobom, ako si posilniť Claircognizance, je tzv. Automatické písanie. Jednoducho si sadnite za stôl, dajte si pred seba čistý papier a pero, ktorým sa ľahko píše. Uvoľnite sa. Zatvorte oči a tri krát sa z hlboka nadýchnite a vydýchnite.Tak sa ešte viac uvoľníte. Snažte sa na nič konkrétne nemyslieť. Všetky problémy na chvíľu zamknite v priečinku vaše mysle, aby vás zbytočne neotravovali. Snažte sa zachovať si relatívne „prázdnu“ myseľ. Sústreďte sa na svoj dych, to vám pomôže. Zoberte si pero do ruky a začnite písať hocičo, čo vám v tom danom momente napadne. Nerozmýšľajte o tom, o čom píšete. Jednoducho to napíšte. Nerozmýšľajte o gramatike, alebo krasopise. Píšte bez rozmýšľania...

    Keď  skončíte a prečítate si svoje poznámky. Budete prekvapení, čo všetko ste napísali. Nebudete veriť, a ani si nebudete pamätať, že vás napadli  takéto myšlienky. Nebuďte prekavapení, ak dané informácie budú v sebe niesť veľa pravdy o vás, či vašom živote (čím práve prechádzate).

    Autorka: Jonika Vestenie Tarot

    gilian
    29. mar 2016    Čítané 207x

    CLAIRVOYANCE | MIMOZMYSLOVÉ VIDENIE

    Clairvoyance znamená „jasné videnie“. Takmer všetci vedia, čo mimozmyslové videnie znamená—je to schopnosť vidieť duchov, duchovný svet, energie prostrednícvtvom Tretieho Oka. Ľudia, ktorí majú mimozmyslové videnie dobre vivinuté, dokážu vidieť duchov, energie, ako aura, symboly a „vidia“ budúcnosť. Nie je to ťažké vyvinúť si mimozmyslové videnie—v tomto príspevku vám dám rady, ako na to.

    Ľudí, ktorí majú vyvinutú clairvoyance, budem ďalej v tomto článku volať „clairvoyanti“.

    Clairvoyanti vidia s ich Tretím Okom a niektorí sú schopní vnímať duchovno aj cez ich fyzické oči. Viac rozšírený je však spôsob videnia cez mozog, resp. Tretie Oko. Ak by som to mohla porovnať, tak clairsentient (človek, ktorý vníma duchovno hlavne prostredníctvom pocitov) sa pozrie na vašu fotku a zistí, ako sa cítite, a aké emócie prechovávate. Clairvoyant bude vidieť vašu auru, vašich duchovných sprievodcov, alebo anjelov okolo vás. Ak clairvoyant analyzuje sitáciu, vidí ju ako film pred očami. Obrazy mu prechádzajú pred očami. Tento „film“ je metafora toho, čo sa deje v skutočnosti.

    Ako to v skutočnosti vyzerá, keď používame naše mimozmyslové videnie? Obrazy nevyzerajú, ako keď sa pozeráme na televíziu. Skúste si spomenúť na sen, ktorý sa vám nedávno sníval. Ako to vyzerá? Všetky obrazy vyzerajú skôr trošku rozmazane pri okrajoch, vsak? Len určité symboly, alebo časti daných obrazov sú jasné, ostré...zvyšok je trošku rozmazaný, nejasný...ako keby bol za závojom. Takto isto vyzerajú vízie, ktoré prijímame cez clairvoyance.

    Dostávanie vízií a obrazov je jedna vec, ale nie každý clairvoyant dokáže dané obrazy aj správne interpretovať. Na to, aby sme obrazy správne vyložili, musíme do toho procesu zapojiť aj ďalšie mimozmyslové vnímania, napríklad: claircognizance (vnímanie cez to, že „vieme“. Dostávame priamu vedomosť o danej veci.), alebo clairaudience (vnímame duchovný svet cez mimozmyslový sluch).

    Neskôr napíšem články aj o týchto talentoch mimozmyslového vnímania, ale dnes som sa rozhodla začať mimozmyslovým videním, pretože tento je najznámejší a veľa ľudí si myslí, že najľahší na ovládanie. Avšak musím povedať, že clairvoyance nie je až taká rozšírená, ako sa nám vďaka holywoodskym filmom môže zdať.

    PREČO VäČŠINA ĽUDÍ NEPOTREBUJE MIMOZMYSLOVÉ VIDENIE

    Clairvoyance nie je lepšia, ako ostatné spôsoby mimozmyslového vnímania. Všetky metódy mimozmyslového vnímania sú rovnako dôležité a funguju spoločne. Môžem dokonca povedať, že clairvoyance nie je až taká dôležitá, okrem tých prípadov, kedy ju potrebujeme na videnie zosnulých (mediumship).

    Väčšina ľudí potrebuje mať dobre vyvinutú clairsentience („jasné cítenie“) na to, aby dokázali vycítiť vibrácie tých druhých. Claircognizance („jasné vedenie“), alebo clairaudience („jasné počutie“) sú nápomocné, ak sa dostaneme do zlej situácie a naši duchovní sprievodcovia nám chcú povedať, „Utekaj!“, alebo „Nechoď tadiaľ, je to nebezpečné!“

    Z vlastnej praxe môžem povedať, že používam clairvoyance, clairsentience a claircognizance—videnie, cítenie a vedenie—asi rovnakým dielom. Posledný talent, ktorý nie je až taký silný u mňa je clairaudience („jasné počutie“). Málokedy sa mi stáva, že by som dostala správu od mojich duchovných sprievodcov prostredníctvom „sluchu“, pretože zvyšné talenty sú dosť silné na získanie správ z duchovného sveta. Clairaudience sa u mňa prejavuje, keď potrebujem byť v strehu—keď idem zle odbočiť, alebo ak sa zamyslím a duchovní sprievodcovia mi povedia, aby som sa začala sústrediť: „Zobuď sa!“, alebo „Pozor, tam nie!“ a podobne. :D

    AKO SA VYVINIE CLAIRVOYANCE – MIMOZMYSLOVÉ VIDENIE

    Každý z nás si ju môže vytrénovať. Najlepším spôsobom na tréning je meditácia na čakry, alebo farby, lebo tým si trénujeme otváranie Tretieho Oka. Tu je príklad:

    Nasledujte túto meditáciu:

    Predstavte si, že držíte sedem balónov. Balóny sú v týchto farbách: červená, oranžová, žltá, zelená, modrá, svetlomodrá, tmavomodrá a fialová. Začnite balóny púšťať jeden za druhým—začnite s červeným. Keď takto odletí červený balón, pokračujte s oranžových, atď. Sledujte, ako sa každý z balónov od vás vzďaľuje ďalej a ďalej, až kým úpne nezmizne na oblohe.

    Ak nie ste zvyknutí na to, že si niečo dlho predstavujete, toto cvičenie bude na začiatku trochu ťažké, ale nebojte sa. Zlepší sa to, len musíte vydržať. Snažte sa sústrediť na každý balón a jeho farbu zvlášť. Predstavte si, aké sú tieto farby sýte a jasné.

    Akékoľvek cvičenie na predstavivosť je vhodné na trénovanie si vašej clairvoyance. Vaša predstavivosť je kľúčom k úspechu. Veľa krát vízie, ktoré ľudia dostávajú cez ich Tretie Oko, sa môžu zdať, ako výplod fantázie. Ale toto je to tajomsto—nie je to výplod fantázie a musíme sa naučiť viac si veriť. Musíme sa naučiť veriť v to, že duchovný svet existuje a máme schopnosť s ním komunikovať.

    Tu je ďalší spôsob, ako si vytrénovať clairvoyance. Predstavte si vaše Tretie Oko v strede vášho čela (medzi obočiami). Predstavte si, ako sa jeho viečko otvára, a ako sa Oko pozerá na svet z vášho čela.

    Všetky cvičenia tohto typu majú za účelom nastaviť nás na určitý smer. Ak budete robiť tieto cvičenia pravidelne, pošlete tak duchovnému svetu jasnú správu o tom, že chcete, aby ste si vyvinuli clairvoyance a otvoriť si vaše Tretie Oko.

    ROZDIEL MEDZI PREDSTAVIVOSŤOU A MIMOZMYSLOVÝM VIDENÍM

    Ako dokážeme zistiť rozdiel medzi videním a predstavivosťou?

    Keď získavame správy „z hora“, nemáme kontrolu nad tým, čo dostávame. My nie sme tí, ktorí vytvárajú tieto obrazy. Oni sa len objavia v našej mysli bez toho, aby sme k tomu niečo my prispeli. Tieto „vidiny“, vízie, alebo obrazy sa nám v mysli objavia ihneď.

    Predstavivosť potrebuje našu snahu. Musíme pozormýšľať, čo si ideme predstaviť. Väčšinou trvá pár sekúnd, kým sa nám predstava ukáže v mysli.

    BLOKY MIMOZMYSLOVÉHO VIDENIA

    • Mnohí ľudia potrebujú nejaký dôkaz toho, že túto schopnosť naozaj majú. Ak žiaden dôkaz nedostanú (nevidia duchov, ani auru a pod.), neveria, že daný dar majú, a teda ich clairvoyance je blokovaná.
    • Ľudia, ktorí zažili nejakú traumu v detstve—ak videli ducha a vystrašilo ich to, mohli si sami Tretie Oko zablokovať.
    • Ľudia, ktorí žijú život s vierou, že duchovný svet neexistuje, alebo žijú v nejakom „klamstve“—ich život nie je úprimný, alebo sa správajú neúprimne k druhým z rôznych dôvodov (pre peniaze, nenávisť, atď.). Žijú v mylnej predstave o sebe a nedokážu čeliť pravde.

    AFIRMÁCIA NA POSILNENIE MIMOZMYSLOVÉHO VIDENIA

    Hovorte si tieto afirmácie, a tým si posilnite vaše Tretie Oko:

    „Začínam si vyvíjať svoje mimozmyslové videnie.“

    „Všímam si krásu všade okolo seba stále viac a viac.“

    Autorka: JonikaVestenieTarot

    gilian
    29. mar 2016    Čítané 151x

    Láska a Tarot

    Konečne sme sa dostali cez najtmavšie obdobie roku (december a január). Dni sú trošku dlhšie a slniečko svieti trošku jasnejšie. Dúfam, že ste nemuseli stráviť túto časť roka sami a bez lásky! Láska je ako kyslík pre naše telo a myseľ. Čím viac sme v spojení s druhými, tým sme zdravší nie len z fyzického, ale aj mentálneho hľadiska. Čím menej sme spojení s druhými, tým je tam väčší risk, že skončíme s depresiou. Je dokázané, a aj viditeľné v bežnom živote, že čím menej lásky máme v živote, tým je pravdepodobnejšie, že budeme mať depresiu. Depresia sa môže prejaviť rôznymi spôsobmi. Môžeme to nazývať „ťažké srdce“, alebo „smútok na duši“, či nechuť byť medzi ľudmi. Kľúčom k „vyliečeniu“ z depresie je priznať si, že máme problém a uvedomiť si, že nie je normálne stále cítiť melanchóliu, alebo smútok. Nie je to ľahké, ale ak to dokážeme, bude to polovica nášho úspechu. Budeme pripravení začať pracovať na pozitívnej zmene.

    Neviditeľné sily existujú všade okolo nás. Síce im nerozumieme a nevidíme ich, sú okolo nás a ovplyvňujú nás. Niektorí ich volajú jin/jang, iní zase karma. Isté je to, že tieto sily na nás nielen vo vnútri, ale aj navonok, neustále pracujú. Láska je jedna z týchto síl. Láska je všadeprítomná a je to tá najsilnejšia sila, ktorá existuje.

    A preto, ak nám chýba láska v živote, nesmieme sa cítiť tak, že sa to nikdy nebude dať zmeniť. Musíme si uvedomiť, že láska je všade okolo nás. Môžeme ju pritiahnuť do svojho života, ak to naozaj chceme a vieme ako na to. Niekedy je potrebné, aby sme ju aktívne vyhľadávali a snažili sa na nej pracovať. Inokedy sa zase musíme snažiť prestať držať situáciu pod kontrolou a nechať lásku, aby k nám prišla automaticky, ako klinec k magnetu. V takomto prípade by sme sa radšej mali sústrediť na nás samých a našom osobnom prístupe k životu.  Len ak milujeme samých seba a vieme oceniť samých seba, budeme schopní vyjadriť lásku k iným.

    Praktický Prístup k Láske

    Láska je síce všade okolo nás, ale láska sa len tak nestane. Mnohí ľudia veria tomu, že láska k nim príde sama a zostane v ich živote naveky. Ak sa tak nestane, začnú o sebe pochybovať, dostanú sa do depresie a možno sa začnú cítiť, že si lásku nezaslúžia. Láska sa stane súčasťou nášho života, len ak vieme, ako s ňou narábať, a ako sa o ňu starať. Ak sa o ňu nestaráme, láska vyhorí, zomrie. Je to presne tak, ako keď nepolievame kvetinku na okne. Kvetina jednoducho zomrie, vyschne, lebo si ju nevšímame a nestaráme sa o ňu.

    • Láska je schopnosť, ktorá sa dá naučiť. Nevyplýva len z hormónov a emócii. Erich Fromm, nemecký sociálny psychológ, psychoanalytik, sociológ, a filozof nazval lásku “Akt našej vôle.” Láska (nie zaľúbenosť, alebo pobláznenie) je spojená s toleranciou a bezpodmienečnou akceptáciou.
    • Je veľmi dôležité, aby sme sa naučili rozlíšiť lásku od zaľúbenosti. Zaľúbenosť nikdy dlho netrvá, aj keď sa pri nej cítime božsky. Zaľúbenosť trvá priemerne šesť mesiacov. Láska je dlhotrvajúca a vzniká zo zaľúbenosti. Na druhej strane, zaľúbenosť nemusí prerásť do lásky.

        Schopnosť komunikovať je kritickou vlastnosťou na to, aby sme mohli lásku upevňovať a rozvíjať. Efektívna komunikácia vytvorí vzájomnú dôveru a istotu medzi partnermi. Ak komunikujeme, cítime sa, že nás naše okolie počuje a akceptuje nás. Toto nám zaručí, že dosiahneme vysokú úroveň osobného šťastia.

    7 Tarotových Kariet Lásky

    Ja, ktorá pracujem s Tarotom, dostávam od klientov veľa otázok ohľadom lásky a vzťahov. Som veľmi rada, že ľudia chcú vedieť, čo im radí Tarot, pretože Tarot je nástrojom, ktorý nikdy neklame. Tarot je nestranný, nikoho neľutuje, ani nezavádza. Tarot je perfektne objektívny a vždy ukáže pravú tvár energií, ktoré danú situáciu ovplyvňujú. Určité tarotové karty nám zaručene ukážu, či sa dívame na lásku, alebo nie.

    Eso pohárov – Eso pohárov vyjadruje extrémne pozitívny vzťah a sľubuje vzťah naplnený láskou.
    Obaja partneri cítia, že majú medzi sebou spojenie. Silná zaľúbenosť medzi partnermi. Stretnutie s osudovou osobou.

    Dva poháre - Karta 2 Pohárov resprezentuje naše pocity zaľúbenia a túžbu po tom, aby sme spoznali svojho partnera hlbšie. Karta vyjadruje naše spojenie a vzájomnú potrebu byť k sebe čo najbližšie. Emocionálne sme na jednej vlne. Neznamená to, že budeme fyzicky intímni, ale intimita tam existuje, pretože si vytvárame citové spojenie s tým druhým. Aj ak má náš partner zlé stránky, my ich nevidíme. Registrujeme len to, čo je na ňom/nej dobré. 

    Desať pohárov – Karta Desať pohárov zobrazuje veľmi šťastný zväzok dvoch ľudí. Vzťah je veľmi stabilný, aj keď partneri nie sú zobratí. Vzťah vyzerá a funguje, ako rodina. Partneri sú spolu a chcú spolu aj zostať.

    Desať mincí - Karta Desať mincí ukazuje veľmi stabilný vzťah. Obaja partneri sú zaangažovaní vo vzťahu a chcú ďalej budovať a stavať na ňom. Uvažujú nad tým, že srpavia ďalší krok vo vzťahu: deti. Bohatstvo nie len materiálne, ale aj duchovné. Partneri su si oddaní.

    Cisárovná - Karta Cisárovná resprezentuje krásny a stabilný vzťah. Zaručuje, že vzťah je založený na hlbokej láske a vzájomnej podpore. Partneri pociťujú vnútorné prepojenie medzi sebou. Cisárovná zároveň reprezentuje zmyselnosť oboch partnerov a erotiku vo vzťahu, ktoré veľmi ľahko  môžu prerásť do tehotenstva partnerky.

    Milenci – Karta Milenci nám hovorí, že partneri si boli súdení. Obaja si budú musieť prejsť skúškami lásky, ktoré sa môžu skončiť dobre, alebo zle. Partneri si "sadli" na mnohých stránkach. Partneri pociťujú hlboké spojenie jeden s druhým.

    Hviezda – Toto je veľmi šťastná karta sľubujúca šťastnú budúcnosť vzťahu. Partner je v očiach toho druhého výnimočný a úžasný. Prítomné sú radosť a pocity šťastia. Váš partner vás miluje s celým srdcom a chce si s vami vybudovať budúcnosť.

    Dúfam, že vás tento príspevok zaujal. Ktoré ďalšie karty by ste pridali do zoznamu? Neváhajte a napíšte mi svoje postrehy do komentárov. 🙂


    Autorka: JonikaVestenieTarot

    gilian
    24. mar 2016    Čítané 393x

    PSYCHOMETRIA - “VIDENIE HMATOM”

    Psychometria je jedným z druhov mimozmyslového vnímania. Psychometria znamená, že dokážeme vycítiť charakteristiky hmotného objektu prostredníctvom hmatu. Ľudia, ktorí majú dobre vyvinutú psychometriu dokážu z hmotných vecí zistiť informácie, ako napríklad osobnostné charakteristiky osoby, ktorá danú vec vlastnila, jej fyzický vzhľad, alebo čo sa stalo s človekom, ktorý tento predmet vlastnil. Na získanie informácii z predmetu stačí, aby sme danú vec držali v ľavej ruke, alebo sa jej dotýkali prstami.

    Psychometria nie je až taká záhadná, ako sa nám môže javiť z jej názvu. Všetko okolo nás sa skladá z atómov. Častice – atómy, či molekuly každej látky sú v neustálom pohybe pretože sú poháňané energiou. Táto energia je aj v nás (lebo aj my sa skladáme z atómov). A preto môžeme—nevedecky—povedať, že všetky energie sa spolu navzájom miešajú. Žiadny druh energie nie je úplne izolovaný od iných energií. Túto vedomosť môžeme aplikovať aj na nás. Ak niečo nosíme každý deň (napríklad retiazku), energia tohto predmetu sa spojí s energiou nášho tela. Napríklad zdedíme brošňu od babičky. Zakaždým, keď ju nosíme, alebo ju držíme v ruke, cítime, akoby bola babička stále s nami. Jej osobná energia zostala zachytená na brošni.

    Najpoužívanejšie predmety na používanie psychometrie sú osobné predmety, ako šperky (prstene, náramky, náhrdelníky, náušnice), hodinky, alebo oblečenie. Čím viac ich majiteľ nosí/nosil na sebe, tým bude ich osobná energia na predmete silnejšia. Prstene s kryštálmi, alebo drahými kameňmi sú takisto veľmi vhodné na psychometriu, pretože kryštály a drahokamy sú prírodné energetické „batérie“, alebo „zosilovače“. Uľahčujú uskladnenie osobnej energie na predmete. Toto isté platí aj pre hodinky s kryštálom v mechanizme (kedy kryštál zabezpečuje presnosť).

    Ako Si Vytrénovať Psychometriu

    Psychometria sa dá naučiť, tak ako aj iné druhy mimozmyslového vnímania (videnie tretím okom, empatia a pod.). Nasledujte tieto kroky:

    1. Sadnite si na pohodlnú stoličku, alebo do kresla s operadlom. Váš chrbát by mal byť pohodlne podporovaný operadlom.
    2. Zatvorte oči a tri krát sa hlboko nadýchnite a vydýchnite. Snažte sa pri každom výdychu vypudiť všetky problemý a negatívne myšlienky z tela von. Prestavte si, ako sa tieto negatívne myšlienky od Vás vzďaľujú, až kým neodletia do vesmíru. Každým výdychom sú od Vás ďalej a ďalej.
    3. Snažte nemyslieť na nič konkrétne.
    4.     Do ľavej ruky si zoberte predmet, ktorý chcete psychometricky zanalyzovať. Neočakávajte nič konktrétne. Sústreďte sa na vaše pocity. Čo pociťujete? Aké emócie? Máte pocit, že vidíte nejaké farby? Aké? Cítite, že tento predmet chce byť vo vašej ruke, alebo cítite, že ho musíte dať preč?
    5. Neočakávajte, že sa vám pred očami začnú ukazovať vízie, ako akčný film na plátne v kine. Tieto zážitky budú skôr vyzerať tak, ako keď sa snažíte spomenúť si na sen. Nebudú ostré, možno ani jasné. Taktiež sa vám objavia veľmi rýchlo, takže dávajte pozor a nezahoďte ani jeden pocit, či obraz, ako výmysel vašej fantázie. Dôležité je to, aby ste si nenechali vašou racionálnou myseľou nahovoriť, že je to výmysel. Verte si. Verte, že psychometria existuje.
    6. Zapíšte si všetky pocity, vízie, emócie, ktoré ste získali. Neskôr sa k nim vráťte a uvidíte, ako veľa ste z predmetu dokázali zistiť.

    Osobné Skúsenosti so Psychometriou

    Ja mám niekoľko psychometrikých zážitkov, ktoré mi utkveli v pamäti.

    Psychometria je fascinujúca a niekedy až šokujúca v tom, koľko môžeme zistiť z jednej malej veci.

    Keď moja babička zomrela, zanechala po sebe retiazku s príveskom z bieleho zlata. Jej retiazku sme si nechali ako spomienku na ňu. Jedného dňa som si povedala, že si ju vyskúšam s začnem ju nosiť (mala som asi len 17 rokov). Už hneď, ako som si ju zobrala do ruky som cítila, akoby moja babka nechcela, aby som retiazku chytala. Cítila som, že mi tá retiazka nepatrí a nemám ju ani čo chytať do rúk (moja babička bola prísna žena). Akonáhle som si ju zavesila na krk, retiazka ma začala fyzicky páliť. Bola som z toho v šoku. Najprv som si povedala, že sa mi to len zdá, ale čím dlhšie som ju mala na krku, tým viac pálila. Bolo to až také nepríjemné, že som si ju musela zložiť. Počula som moju babičku v mysli, ako mi hovorí, že sa jej nepáči, že ju nosím. Toto by mi bola povedala, keby bola stále nažive. Retiazka bola jej naobľúbenejšia a pamätám si, že ju nosila prakticky stále.

    Môj ďalší psychometrický zážitok je z detstva. Keď som so starkou bola jednu nedeľu v kostole (moja starká bola veľmi nábožensky založená), našla som tam malú a veľmi peknú modlitebnú knižku. Keďže sme sa ponáhľali domov, tak som si povedala, že si ju doma pozriem a vrátim ju naspäť do kostola na ďalší týždeň. Hneď ako som sa jej dotkla objavila sa mi vízia starého pána v čiernom obleku, bielej košeli a čiernom klobúku. Nerozumela som, prečo má ten pán klobúk, lebo však klobúky už neboli moderné (vydedukovala moja detská myseľ). Avšak, keď som s knižkou bola sama doma a mohla som si ju nerušene popozerať, psychometriou som videla, že daný pán už nežije, a že na jeho modlitebnú knižku sa zabudlo. Pán mal asi 80 rokov, keď umrel a narodil sa v 20tych rokoch 20.storočia. Nechel, aby som sa s jeho modlitebnou knižkou hrala, lebo taká vec predsa nie na hranie. Knižku som neskôr vrátila naspäť skinky pod lavicou v kostole, kde som ju aj našla.

    Keď som bola už v dospelosti v zahraničí, pracovala som s americkým Indiánom. Bol to veľmi zaujímavý človek. Patril do kmeňa Cherokee. Hneď som si všimla, že nosí hruby strieborný prsteň s kameňom Tyrkys. Ako sme sa začali rozprávať o práci a povinnostiach na daný deň, moja pozornosť bola na jeho prsteni. Fascinoval ma. Začala som, len tak automaticky, získavať o prsteni informácie. Zrazu som vedela, že prsteň je veľmi starý, že pochádza z prelomu 19. a 20. storočia. Dal si ho vyrobiť jeho pra-pra dedo. Prsteň nebol len taký obyčajný prsteň, ale podával sa z generácie na generáciu mužom v rodine, ktorí boli liečitelia. Videla som tváre všetkých mužov, ktorí tento prsteň nosili. Keď ma môj indiánsky kolega videl, že zízam na jeho prsteň, povedal mi, že prsteň je veľmi starý a je vlastnený len jeho rodinou. Na tom som mu odpovedala, že áno, že viem. On sa na mňa začudovane pozrel, ale potom som videla, že vie, že viem. Neskôr sme sa porozprávali o psychometrii a ďalších mimozmyslových talentoch. Všetky inforácie, ktoré som ja získala z prsteňa mi môj kolega potvrdil.

    Takže, ako vidíte, psychometria má mnoho podôb a mnohokrát si ani neuvedomujeme, že to, čo “získavame” z danej veci je preto, lebo zapájame naše mimozmyslové vnímanie. Rozhodne je to téma zrelá na diskusiu a určite by si každý z nás mal psychometriu viac vyvinúť.

    Máte aj vy skúsenosti so psychometriou? Ak áno, neváhajte a napíšte svoje zážitky do komentárov.  Ak sa vám tento článok páči, zdieľajte ho!


    Autorka: JonikaVestenieTarot