gilian
31. mar 2016
89 

CLAIRCOGNIZANCE | MIMOZMYSLOVÉ VEDENIE

Čo je to Claircognizance? Toto zložité slovo v preklade znamená Jasné Vedenie. Je to schopnosť niečo vedieť a vedieť, že je to pravda, bez toho, aby sme to mohli potvrdiť dôkazmi o jeho pravdivosti. Nedokážeme ani vysvetliť, ako sa k nám táto informácia dostala. Táto informácia sa objaví v našej mysli okamžite a sme presvečení o jej pravdivosti, lebo cítime, že o nej nemusíme pochybovať. Vieme, že je to tak, ako to vidíme v našej mysli.

Claircognizance (Clair – jasný, Cognizance – vedomosť) je jedným zo štyroch schopností mimozmyslového vnímania. Okrem Claircognizance, poznáme tiež Clairvoyance (jasné videnie), Clairaudience (jasné počutie) a Clairsentience (jasné cítenie).

Ako Vieme, že Niečo Vieme?

Stalo sa vám niekedy, že sa vám v mysli objavili náhodné informácie a vedeli ste, že sú pravdivé? Skúste si spomenúť, akého charakteru boli tieto informácie. Stalo sa vám napríklad, že keď ste stretli niekoho nového, zrazu ste o tomto človeku „vedeli“, že ___________ (že si dané tričko kúpil len včera, alebo sa mu nedarí v kariére. Možností je nekonečno.)? Tieto záblesky informácii môžu byť predpovede, či predtuchy. Môžu to byť pocity istoty o ich správnosti. Môžete vedieť veci o rôznych miestach, situáciách, alebo ľuďoch bez toho,  aby vám niekto niečo o nich povedal v predstihu. Niekedy sa nám tieto informácie objavia v podobne  „déja vu“.

Jasné vedenie je schopnosť rozpoznať náhle intuitívne informácie a chápanie ohľadom nejakej otázky, alebo životnej situácie. Claircognizance úzko súvisí s naším Tretím Okom.

Informácie, ktoré vnímame týmto spôsobom  nemusia byť len o prítomnosti. Môžu byť aj o minulosti, alebo budúcnosti. Môže sa nám stať, že jednoducho budeme vedieť, čo sa ide stať v blízkej budúcnosti ohľadom nejakého problému, ktorý práve riešime.  Vieme, ako dopadne vaša kamarátka, ktorá sa rozhodla začať randiť s jej novým objavom. Alebo dokonca vieme, čo sa ide stať s nami – s naším životom. V iných prípadoch môžeme vedieť, aké to muselo  byť v minulosti, alebo čo daný človek vyviedol—bez toho, aby ste si tieto informácie mohli overiť.

Veľa krát sa stáva, že toto vedenie nám hovorí niečo úplne iné, alebo opačné, ako nám tvrdia o danej situácií iní. Kvôli tomu sa môžeme cítiť, že sa sme outsideri, alebo sa cítime byť osamelí. Myslíme si niečo úplne iné, čo je všeobecne akceptované, ako pravda. Ako príklad môžem uviesť niekoho, o kom si všetci myslia, aký je úžasný a dobrosrdečný. Vy si však myslíte presný opak. Nemáte toho človeka radi, lebo ste presvedčení, že klame, pretvaruje sa a všetky dobrosrdečné skutky robí, lebo tým niečo získa (sebeckosť).

Zdroj Jasného Vedenia

Mnohí veria, že informácie tohto druhu k nám prichádzajú od anjelov, alebo duchovných sprievdocov. Je to forma komunikácie so silami duchovného sveta. Jasné vedenie môže ale prísť aj od nás samých—z nášho vnútra. Je všeobecne akceptované, že informácie sa k nám dostávajú z nášho Vyššieho Ja—čiže zvonka—cez našu Korunnú čakru. Korunná čakra je navyššou čakrou a nachádza sa na vrchu hlavy, tesne nad lebkou. Na to, aby sme tieto informácie  mohli dostávať, naša Korunná čakra musí byť  dostatočne otvorená. Naše Vyššie Ja je vlastne našou dušou,  ktorá má kontakt s duchovným svetom a všetkými informáciami, ktoré existujú (databáza týchto informácii sa tiež nazýva Akášické záznamy).

Ľudia, ktorí majú silve vyvinutú Claircognizance myslia analyticky. Neustále hľadajú odpovede na ich otázky a predstava duchovného sveta ich fascinuje. Takisto sú si vedomí, že majú šiesty zmysel. Čím sú starší, tým viac chápu, ako ich talent funguje, a ako sa  líši od ostatných talentov mimozmyslového vnímania. Vedia rozlíšiť, či daná informácia k nim prišla formou Jasného Vedenia, alebo to bola Clairvoyance, alebo telepatia a podobne.

Ako si Vyvinúť Claircognizance

Najlepším spôsobom je samozrejme meditácia. Meditácia je veľmi účinný nástroj, ktorým vieme posilniť všetky druhy mimozmyslovného vnímania. Meditáciou by sme sa mali sústrediť na naše čakry, na ich vyčistenie a otvorenie.

Ďalším spôsobom, ako si posilniť Claircognizance, je tzv. Automatické písanie. Jednoducho si sadnite za stôl, dajte si pred seba čistý papier a pero, ktorým sa ľahko píše. Uvoľnite sa. Zatvorte oči a tri krát sa z hlboka nadýchnite a vydýchnite.Tak sa ešte viac uvoľníte. Snažte sa na nič konkrétne nemyslieť. Všetky problémy na chvíľu zamknite v priečinku vaše mysle, aby vás zbytočne neotravovali. Snažte sa zachovať si relatívne „prázdnu“ myseľ. Sústreďte sa na svoj dych, to vám pomôže. Zoberte si pero do ruky a začnite písať hocičo, čo vám v tom danom momente napadne. Nerozmýšľajte o tom, o čom píšete. Jednoducho to napíšte. Nerozmýšľajte o gramatike, alebo krasopise. Píšte bez rozmýšľania...

Keď  skončíte a prečítate si svoje poznámky. Budete prekvapení, čo všetko ste napísali. Nebudete veriť, a ani si nebudete pamätať, že vás napadli  takéto myšlienky. Nebuďte prekavapení, ak dané informácie budú v sebe niesť veľa pravdy o vás, či vašom živote (čím práve prechádzate).

Autorka: Jonika Vestenie Tarot

som neverila ze to ma nejake vysvetlenie 🙂

31. mar 2016
gilian
autor

@angelina1003 🙂 A teraz uz viac rozumiete, o com je tato schopnost?

31. mar 2016

@gilian doteraz mi to prislo ze to je bezne nemalo to nejake realne vysvetlenie 🙂

31. mar 2016

To automaticke pismo funguje aj ked nemam ziadnu schopnost? 🙂

7. apr 2016
gilian
autor

@mirusssska ano, to funguje, ak si myslite , ze nemate ziadnu schopnost...Dolezite je byt uvolnena, ziadny stres, ziadne starosti...pomoze pri tom meditacia.

7. apr 2016

Začni písať komentár...

Odošli