gilian
29. mar 2016
151 

Láska a Tarot

Konečne sme sa dostali cez najtmavšie obdobie roku (december a január). Dni sú trošku dlhšie a slniečko svieti trošku jasnejšie. Dúfam, že ste nemuseli stráviť túto časť roka sami a bez lásky! Láska je ako kyslík pre naše telo a myseľ. Čím viac sme v spojení s druhými, tým sme zdravší nie len z fyzického, ale aj mentálneho hľadiska. Čím menej sme spojení s druhými, tým je tam väčší risk, že skončíme s depresiou. Je dokázané, a aj viditeľné v bežnom živote, že čím menej lásky máme v živote, tým je pravdepodobnejšie, že budeme mať depresiu. Depresia sa môže prejaviť rôznymi spôsobmi. Môžeme to nazývať „ťažké srdce“, alebo „smútok na duši“, či nechuť byť medzi ľudmi. Kľúčom k „vyliečeniu“ z depresie je priznať si, že máme problém a uvedomiť si, že nie je normálne stále cítiť melanchóliu, alebo smútok. Nie je to ľahké, ale ak to dokážeme, bude to polovica nášho úspechu. Budeme pripravení začať pracovať na pozitívnej zmene.

Neviditeľné sily existujú všade okolo nás. Síce im nerozumieme a nevidíme ich, sú okolo nás a ovplyvňujú nás. Niektorí ich volajú jin/jang, iní zase karma. Isté je to, že tieto sily na nás nielen vo vnútri, ale aj navonok, neustále pracujú. Láska je jedna z týchto síl. Láska je všadeprítomná a je to tá najsilnejšia sila, ktorá existuje.

A preto, ak nám chýba láska v živote, nesmieme sa cítiť tak, že sa to nikdy nebude dať zmeniť. Musíme si uvedomiť, že láska je všade okolo nás. Môžeme ju pritiahnuť do svojho života, ak to naozaj chceme a vieme ako na to. Niekedy je potrebné, aby sme ju aktívne vyhľadávali a snažili sa na nej pracovať. Inokedy sa zase musíme snažiť prestať držať situáciu pod kontrolou a nechať lásku, aby k nám prišla automaticky, ako klinec k magnetu. V takomto prípade by sme sa radšej mali sústrediť na nás samých a našom osobnom prístupe k životu.  Len ak milujeme samých seba a vieme oceniť samých seba, budeme schopní vyjadriť lásku k iným.

Praktický Prístup k Láske

Láska je síce všade okolo nás, ale láska sa len tak nestane. Mnohí ľudia veria tomu, že láska k nim príde sama a zostane v ich živote naveky. Ak sa tak nestane, začnú o sebe pochybovať, dostanú sa do depresie a možno sa začnú cítiť, že si lásku nezaslúžia. Láska sa stane súčasťou nášho života, len ak vieme, ako s ňou narábať, a ako sa o ňu starať. Ak sa o ňu nestaráme, láska vyhorí, zomrie. Je to presne tak, ako keď nepolievame kvetinku na okne. Kvetina jednoducho zomrie, vyschne, lebo si ju nevšímame a nestaráme sa o ňu.

  • Láska je schopnosť, ktorá sa dá naučiť. Nevyplýva len z hormónov a emócii. Erich Fromm, nemecký sociálny psychológ, psychoanalytik, sociológ, a filozof nazval lásku “Akt našej vôle.” Láska (nie zaľúbenosť, alebo pobláznenie) je spojená s toleranciou a bezpodmienečnou akceptáciou.
  • Je veľmi dôležité, aby sme sa naučili rozlíšiť lásku od zaľúbenosti. Zaľúbenosť nikdy dlho netrvá, aj keď sa pri nej cítime božsky. Zaľúbenosť trvá priemerne šesť mesiacov. Láska je dlhotrvajúca a vzniká zo zaľúbenosti. Na druhej strane, zaľúbenosť nemusí prerásť do lásky.

    Schopnosť komunikovať je kritickou vlastnosťou na to, aby sme mohli lásku upevňovať a rozvíjať. Efektívna komunikácia vytvorí vzájomnú dôveru a istotu medzi partnermi. Ak komunikujeme, cítime sa, že nás naše okolie počuje a akceptuje nás. Toto nám zaručí, že dosiahneme vysokú úroveň osobného šťastia.

7 Tarotových Kariet Lásky

Ja, ktorá pracujem s Tarotom, dostávam od klientov veľa otázok ohľadom lásky a vzťahov. Som veľmi rada, že ľudia chcú vedieť, čo im radí Tarot, pretože Tarot je nástrojom, ktorý nikdy neklame. Tarot je nestranný, nikoho neľutuje, ani nezavádza. Tarot je perfektne objektívny a vždy ukáže pravú tvár energií, ktoré danú situáciu ovplyvňujú. Určité tarotové karty nám zaručene ukážu, či sa dívame na lásku, alebo nie.

Eso pohárov – Eso pohárov vyjadruje extrémne pozitívny vzťah a sľubuje vzťah naplnený láskou.
Obaja partneri cítia, že majú medzi sebou spojenie. Silná zaľúbenosť medzi partnermi. Stretnutie s osudovou osobou.

Dva poháre - Karta 2 Pohárov resprezentuje naše pocity zaľúbenia a túžbu po tom, aby sme spoznali svojho partnera hlbšie. Karta vyjadruje naše spojenie a vzájomnú potrebu byť k sebe čo najbližšie. Emocionálne sme na jednej vlne. Neznamená to, že budeme fyzicky intímni, ale intimita tam existuje, pretože si vytvárame citové spojenie s tým druhým. Aj ak má náš partner zlé stránky, my ich nevidíme. Registrujeme len to, čo je na ňom/nej dobré. 

Desať pohárov – Karta Desať pohárov zobrazuje veľmi šťastný zväzok dvoch ľudí. Vzťah je veľmi stabilný, aj keď partneri nie sú zobratí. Vzťah vyzerá a funguje, ako rodina. Partneri sú spolu a chcú spolu aj zostať.

Desať mincí - Karta Desať mincí ukazuje veľmi stabilný vzťah. Obaja partneri sú zaangažovaní vo vzťahu a chcú ďalej budovať a stavať na ňom. Uvažujú nad tým, že srpavia ďalší krok vo vzťahu: deti. Bohatstvo nie len materiálne, ale aj duchovné. Partneri su si oddaní.

Cisárovná - Karta Cisárovná resprezentuje krásny a stabilný vzťah. Zaručuje, že vzťah je založený na hlbokej láske a vzájomnej podpore. Partneri pociťujú vnútorné prepojenie medzi sebou. Cisárovná zároveň reprezentuje zmyselnosť oboch partnerov a erotiku vo vzťahu, ktoré veľmi ľahko  môžu prerásť do tehotenstva partnerky.

Milenci – Karta Milenci nám hovorí, že partneri si boli súdení. Obaja si budú musieť prejsť skúškami lásky, ktoré sa môžu skončiť dobre, alebo zle. Partneri si "sadli" na mnohých stránkach. Partneri pociťujú hlboké spojenie jeden s druhým.

Hviezda – Toto je veľmi šťastná karta sľubujúca šťastnú budúcnosť vzťahu. Partner je v očiach toho druhého výnimočný a úžasný. Prítomné sú radosť a pocity šťastia. Váš partner vás miluje s celým srdcom a chce si s vami vybudovať budúcnosť.

Dúfam, že vás tento príspevok zaujal. Ktoré ďalšie karty by ste pridali do zoznamu? Neváhajte a napíšte mi svoje postrehy do komentárov. 🙂

Autorka: JonikaVestenieTarot

Začni písať komentár...

Odošli