Nič pravdivejsie a zamyslenia-hodne som už dávno nečítala.

    Keď zomrieš, netráp sa o svoje telo... Tvoji príbuzní urobia všetko, čo bude potrebné podľa ich možností. Vyzlečú ti šaty, umyjú ťa, oblečú ťa, vezmú ťa z domu a odvezú na tvoju novú adresu. Mnohí ťa prídu na pohreb pozdraviť. Niektorí zrušia svoje plány a dokonca sa vypýtajú z práce, aby išli na tvoj pohreb. Tvoje veci, čo si nerád požičiaval, budú predané, obdarované alebo spálené. Tvoje kľúče, náradie, knihy, CDčka, zbierky, šaty... A buď si istý, že svet sa nezastaví a nezaplače za tebou. Ekonomika bude pokračovať. V tvojej práci budeš nahradený. Niekto s rovnakými alebo lepšími schopnosťami zaujme tvoje miesto. Tvoj majetok pôjde k dedičom. A nepochybuj o tom, že budeš aj naďalej citovaní, súdení, spochybňovaní a kritizovaní za malé a veľké veci, ktoré si v živote urobil.
    Ľudia, ktorí ťa poznali iba podľa tváre, povedia: "Chudák!" Tvoji úprimní priatelia budú plakať niekoľko hodín alebo pár dní, ale potom sa budú znova smiať. Tvoje zvieratká si zvyknú na nového majiteľa. Tvoje fotky budú chvíľu zavesené na stene, potom na nejakom nábytku, až napokon uložené v spodnej časti zásuvky. Niekto iný si sadne na tvoj gauč a bude z neho jesť. Hlboká bolesť v tvojom dome bude trvať týždeň, dva, jeden mesiac, dva, jeden rok, dva... Potom sa pridáš k spomienkam a potom sa tvoj príbeh skončí.
    Dokončené medzi ľuďmi, dokončené tu, dokončené na tomto svete. Ale tvoj príbeh sa začne v tvojej novej realite... v tvojom živote po smrti. Tvoj život, kde si sa nemohol pohnúť s vecami, ktoré si tu mal. Stratia hodnotu, ktorú mali. Tvoja krása tela, meno, priezvisko, majetok, úvery, pracovná pozícia, bankový účet, domov, auto, titul, spolužiaci, trofeje, priatelia, manžel/ka, deti, rodina... V novom živote budeš potrebovať iba svojho ducha. Jediný majetok, ktorý pretrvá, je majetok ducha. Preto sa snaž žiť plnohodnotne a buď šťastný, kým si tu, pretože ako povedal Francesco D ' Assisi: "Odtiaľto si nevezmeš to, čo máš. Vezmeš si len to, čo si dal."