Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    heltacek
    Správa bola zmenená    25. dec 2016    

    Nas krasny zivy stromcek....

    Trocha ine #vianocne foto 🙂 🙂

    #hladam #model #hlohovec #tfp_fotenie
    (fotenie bez naroku na honorar)
    dievca, stihla postava, dlhe vlasy pod ramena (idealne po prsia), zelene, modre, alebo tmavo hnede oci, 18-25 rokov, trocha odvazna na atelierove portretne fotenie (nejedna sa o akty). Podrobne info sprava.....

    Vysledok prezidentskych volieb.

    Prvy krat v historii USA sa bude biely miliardar stahovat do statneho bytu po cernosskej rodine....

    Jeseň sa nám trocha ochladila.... viac foto už čoskoro v skupinke Helt Foto, nakuknite 🙂
    https://www.modrykonik.sk/group/8951/

    heltacek
    1. nov 2016    Čítané 176x

    HandMade

         Sem tam sa stáva, že mi hlavou prebehne nejaká tá myšlienka a teraz tomu nebolo vôbec inak. Samozrejme to nebolo len tak, ale tento myšlienkový pochod bol spustený sériou udalostí tu na stránke MK za posledné obdobie. A keďže som mal za posledné obdobie trocha viac voľného času ako inokedy, trávil som ho samozrejme aj s vami tu na MK. Ale o čo vlastne ide?

         Nejaký ten čas je na stránkach modrého koníka zakázané prezentovať vlastnú tvorbu v blogu a teda na verejnej ploche.

    Túto zmenu určite postrehli všetci, ale hlavne mamičky, ktoré sa takto pochválili svojou šikovnosťou a možno aj nejaké to euríčko zarobili. Pochybujem, že by sa jednalo o stovky či tisíce eur, ale pravidlá sú pravidlá a treba ich dodržiavať. No a v tejto fáze som si u mamičiek aj NEmamičiek všimol jeden fenomén, ktorý sa objavuje hlavne u detí okolo tretieho až piateho veku života. Tento fenomén azda pozná takmer každá mamička i otecko pod trefným názvom "PREČO".

    Áno tie otázky typu prečo toto, prečo hento, prečo tamto, a prečo, a prečo a prečo? Samozrejme najpálčivejšie otázky prečo sú špecifické "Prečo on môže a ja nemôžem?, Prečo má ona to čo by som tiež chcela a ja to nemám?, Prečo nemôžem mať tiež to, tamto?" a tu sa ukazuje ako tento fenomén ide s človekom (hlavne ženského typa) cez dospievanie a nevytráca sa ani v starobe.  

         Postupom času sa tieto otázky trocha menia, no pointa je stále tá istá. Áno uvediem špecifický príklad, možno dva.. "Prečo nemôžem mať aj ja takú peknú postavu?, Prečo nemám aj ja také pekné, pevné a príťažlivé prsia či zadok?, Prečo aj ten môj muž nie je taký super a prečo mi nepomáha s domácnosťou?, a v neposlednom rade Prečo bol môj príspevok pozastavený a hen tam tej si nikto nevšíma?

         Tu sa samozrejme objavujú ďalšie otázky a nedorozumenia ohľadom..., no nazveme to spravodlivosti.

    Aké je to nespravodlivé, že na mne bola spáchaná krivda a práve mne bolo ublížené. Je zrejme len náhodou, že pri písaní tejto pasáže v TV práve vysielajú film Duch, áno ten s Patrickom a Demi.

    Tiež je to v očiach niektorých ľudí príbeh plný nespravodlivosti. Prečo jej musel milovaný muž zomrieť, alebo prečo mala ona možnosť sa stretnúť so svojou láskou aj keď cez Whoopi a rozlúčiť sa?

    Je to tak, život je plný týchto a podobných príbehov. Je však správne položiť si aj inú otázku a pozrieť na túto v našich očiach krivdu aj z inej strany. Inak Patricka práve zastrelil ten zlodej 🙂...

         Ale vráťme sa k pointe veci tu na MK. Takže, ako ste si všimli, už nie je možné vo svojom blogu, teda na ploche zverejňovať mimo iného vlastnú tvorbu. Z počiatku bolo toto pravidlo chápané ako nejaké zlo, užívateľky len veľmi ťažko prekonávali túto zmenu a myslím, že doteraz je táto zmena neprijatá a odcudzovaná. Samozrejme, pravidlá sú pravidlá a mali by platiť pre všetkých úplne rovnako a bez rozdielu. Logiku to samozrejme dáva, no je takéto niečo vlastne možné? Poďme sa nato pozrieť trocha inak.

          Koník nám presne definoval čo je to vlastná tvorba HandMade. Troška odbočím, a len stručne. Handmade v čistom preklade je ručná tvorba, vyrobený ručne, ale toto slovo má aj trocha komplexnejší význam a to, domáca výroba. K súvislosti prídeme neskôr.

    Vráťme sa k MK a vysvetleniu čo je to HandMade. V prvom rade treba podotknúť, že sa nejedná o služby, ale ja tu samozrejme nemám v úmysle vypisovať celé pravidlá MK.

    Zaujali ma len niektoré pasáže, pretože som si uvedomil ako nie je možné striktne dodržiavať takzvanú spravodlivosť.

    Teda Handmade je:

    • výsledok výrobnej činnosti výrobného tímu
    • predmet vyrábaný, alebo poskladaný z hotových častí/dielov ak bol významným spôsobom zmenený jeho vzhľad
    • výrobok nemôže byť vyrábaný sériovo ani veľkoobchodne
    • a samozrejme výrobok nie je nutné mať označený značkou

         A tu sa dostávame k merítku veci. Pravidlá sú nejakým spôsobom jasne stanovené a malo by byť z cela jasné ich dodržiavanie.

    Prečo teda modrý koník NEDODRŽIAVA pravidlá, ktoré sám určil a stále v blogoch ponecháva odhadom asi 80% príspevkov, ktoré tieto celkom jasné pravidlá porušujú?

    Áno, možno si to neuvedomujete a predpokladám, že si to neuvedomuje ani tím nášho koníka, ale takmer všetky príspevky porušujú celkom jasné pravidlá modrého koníka.

    Nejde tu o žiaden predaj a obohacovanie sa, ide len o takú skromnú prezentáciu toho čo niekto vyrobil a chce sa len jednoducho pochváliť, podeliť sa o radosť z úspechu s inými mamičkami a tvorilkami, prípadne chce len dostať nejakú to pochvalu formou stlačenia tlačidla "páči sa mi to" veľkým množstvom užívateľov. Veď aj preto takmer všetci, samozrejme aj ja pridávame čokoľvek do svojho blogu a samozrejme mimo iného preto píšem aj tento článok. Je to také prirodzené v dnešnej dobe, a starší ľudia nám vôbec v tomto smere nerozumejú i keď aj zopár starších prepadlo tomuto štýlu života.

         O čo vlastne ide, že toľko príspevkov porušuje pravidlá? Položme si zopár otázok...

    Čo je výsledkom výrobného tímu, čo môže byť poskladané z hotových častí tak, že výsledkom je značne pozmenený finálny vzhľad, čo vytvoríme a nerobíme to sériovo a nedajbože veľkoobchodne i keď občas vo väčšom množstve, a i keď to nie je nutné, označujeme si toto naše úsilie značkou??? Už si takmer každá z vás pozrela do svojho blogu a zamyslela sa? Nie? Tak by ste to mali rýchlo urobiť, pretože takmer so 100%tnou istotou porušujete pravidlá koníka.

         Áno mám na mysli naše deti, ktorých fotografie sú naše blogy plné. Tak čo, teraz už viete prečo sa nedajú pravidlá dodržiavať striktne a prečo by sa pri ich tvorbe mal autor veľmi zamyslieť? Je to zbraň ktorá sa dá použiť na obidve zúčastnené strany, teda áno aj na tím modrého koníka. Tento článok samozrejme nemá za účel dávať niekomu návod na niečo, či podnecovať niečo čo sa určite zopár čitateľkám zrodilo práve teraz v hlave.

         Tento článok má len poukázať ako ťažké a zložité je vytvárať akékoľvek pravidlá a ako je náročné kontrolovať ich dodržiavanie. Na bedrách modrého koníka, je však správne rozoznať inzerát od vlastnej prezentácie práce a mal by si uvedomiť, že svet nie je čierno biely a nemal by takto pohŕdať ľuďmi, ktorý túto stránku tvoria a sú tí najdôležitejší.

         No MY by sme si však mali uvedomiť, že pravidlá sú nutnosť, že nie je slušné ich obchádzanie, je neetické pokúšať sa pravidlá porušovať, či dokonca aj zneužívať. Táto stránka žije tak ako ju tvorca vedie a vlastne je to dieťa, ktoré rastie podľa vzoru svojich rodičov. No a pokiaľ sa niekomu nepáči, ako sa toto dospievajúce dieťa správa, nemusí sa sním už priateliť a má právo voľby. Jedno je však isté, snahou zmeniť toto dieťa vo svoj obraz je morálny odpad a nikto z nás nato nemá právo. Oveľa prirodzenejšie je prijať toto dieťa medzi seba a zmieriť sa stým aké je. Robíme to dnes a denne v bežnom živote, tak prečo je také ťažké to urobiť aj v sociálnom svete? Môžme však len dúfať, že toto dieťa si niekedy uvedomí vlastné chyby a bude mať snahu o nápravu.

    P.S. : Áno som chlap, ale aj napriek tomu sú moje vyjadrenia voči určitej skupine užívateľov čisto náhodné.

                                                                                  Bežný užívateľ Modrého koníka Milan Helt.

    #sutaz #srdiecka
    Mám tu ďalšiu súťaž o srdiečka..... Čo je na fotke? (ako celok) Každá správna odpoveď vyhráva.....
    Nápoveda - foto cvaknutá v Chorvátsku...
    Aj ďalšie súťaže v našej skupinke Croatia Foto
    https://www.modrykonik.sk/group/8700/

    Na Markize zamena manzeliek zo Sale, ZARUKA DOBREJ SHOW

    Minulele tu nejaka mamicka nevedela odhadnut hmotnost bez vazenia, tak tu je tabulka.

    Najväčšia nebankovka na Slovensku končí. Vráteniu dlhov sa však nikto nevyhne.
    http://www.tvnoviny.sk/ekonato/1820874_najvacsi...

    Dnes nam milacik takto vytunila auticko. Nastastie sa jej nic nestalo. Dostala smyk na mokrej vozovke. Stale tvrdim, ze sucastou výcviku v autoškole by mala byt aspon zakladna skola smyku.

    Sme sa dnes vyšantili na novom bicykli......

    (7 fotiek)

    Tak dnes ma nasa laska 3 roky a takto si vyslapuje do skolky, ba dokonca aj kvapky stastia nam padaju. A uplne si to pamatam ako vcera. Bol utorok, take chladne februarove pocasie bez snehu. Ten den som robil sekcne stretnutie a Miska mi robila oblozene taniere. Uz od rana si trozka stazovala, ale kto by bral vazne tehotnu, ked si stazovala cely posledny mesiec 🙂. Sekcne som zacal o 15:00, ale uz okolo 15:45 som letel domov, nalozil moje lasky do auta a leteli (ked pisem leteli, tak ozaj leteli) do porodnice v Trnave. Tam som Misku vylozil, pusa medzi dverami a letel som naspat pokracovat v sekcnom stretnuti. Po skonceni sekcneho niekedy okolo 20:00 som frcal do porodnice, ze co teda. No a nas drobcek prisiel na svet az o 23:35, asi vedel, ze treba pockat na tatinka 🙂 🙂 🙂 🙂 Mozem povedat, ze to bolo dlhych a tazkych 9 mesiacov cakania, strachovania sa, obav, kazdy den pichania injekcii (asi 250 krat), ale nakoniec sme to vsetci traja zvladli.

    Rodinne pripady.... tam co, ako to dopadne, aka bude pointa???? Ublizi Lee uz jej byvali frajer, alebo po nej vystartuje reziser?

    Na Markize ide zamena manzeliek a tu nie je 300 prispevkov k tomu.... co sa deje dievcata, nejde elektrina?? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    Pridem teraz do spalnee a v posteli s polovickou maly. Samozrejme nic neobvikleho polovicka spi uplne na hrane, pol tela z postele maly jej nalepeny na hlave a 99% postele prazdnej 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 To asi vsetci poznete,ze??? 🙂🙂

    Neviem ci vsetci mate s VALENTINOM. Je to bezny den ako iny, len vytvoreny na biznis. To si ako pocas roka nevyjadrujete lasku, alebo "musia" vasi "manzelia" cakat az na Valentina aby vam kupili ruzu apd??
    Boze ake povrchne ste niektore, to je neuveritelne.....

    Jo a mozte ma zato ukamenovat, len chcem podotknut, ze neuznavam ani velku noc a to by sa asi vacsine uz pacilo, co?

    @martina1308 🙂 dakujem

    Milanko neblazni, ideme uz spat. Nie, nie, je necem..
    Tak sme vsade zhasli, aj telku a on sa ho uz min 39min hra vo svojej izbe s autickami.... len vrrr, vr, vrrrrrr je pocut..
    A to poobede ani nespal....

    Milanko je chorucky a Masa a medved nam to pomahaju prekonat kedze vonku napadol sneh a my musime sediet doma...

    (2 fotky)

    Ahojte, prosím o radu... Hľadám profi predajňu (najlepšie aj so SHOWROOMom) špecializovanú na predaj projekčnej techniky a ozvučenia (projektory). Kľudne celá SR aj CZ, ale NIE Nay, Hej, apd. Ak by ste niekto o niečom takom vedel/a dajte prosím infošku. Ďakujem......