hexi
26. jan 2011

Domáce vlhcené obrúsky

Image titleČítali ste si niekedy zloženie vlhčených utierok pre bábätká na utieranie zadočka? Mnohé z látok v nich obsiahnutých nie sú pre pokožku malého bábätka alebo novorodeniatka práve najideálnejšie. Prečo si teda nevytvoriť svoje vlastné? Ja som sa nechala inšpirovať jednou šikovnou mamičkou z USA a vyrobila som si svoj vlastný produkt na čistenie zadočka mojej dcérky. Myslím si, že práve leto je vhodný čas na takýto malý experiment.

Použila som:

  • čistú vodu
  • detský kúpeľ (mala som doma iba Babylove z DM-ky ale môžete použiť akýkoľvek ktorý doma používate pre vaše dieťatko)
  • olejček – ja som mala doma zasa iba detský olej Babylove ale vhodnejší by bol napríklad jojobový alebo nejaký iný olej v BIO kvalite. Nabudúce použijem tento olejček, na ktorý som vtedy úplne zabudla, že ho mám.)

Image title

Množstvá som si upravila podľa seba tak, aby sa mi tekutina zmestila do fľaštičky so sprejom, ktorú som doma našla. Vody bolo teda asi za hrnček, ostatných ingrediencií po 2 polievkové lyžice. Naliala som to do fľaštičky, zamiešala a hotovo.

Image title

Na prebaľovací pult som si umiestnila vyťahovacie papierové obrúsky. Môžete sa rozhodnúť, či si vždy pri prebaľovaní obrúsok zvlhčíte a potom ošetríte zadoček dieťatka, alebo či prípravok nastriekate priamo na zadoček dieťatka a potom zotriete papierovým obrúskom. Ja to robím tým druhým spôsobom a moja dcérka má z toho veľkú zábavu. Image title )

Samozrejme, keď niekam cestujeme alebo sme jednoducho mimo domu, použijem kúpené vlhčené obrúsky. Doma však už približne tri týždne používam vždy svoj vlastný produkt a mám lepší pocit, že šetrím Lauruškinú pokožku, našu planétu a v neposlednom rade aj korunky.

vela doktorov ich odporuca pouzivat len v krajnom pripade napriklad ked idete von s dietatom alebo tak, kazdodenne pouzivanie neodporucaju, nicia prirodnu floru a ph pokozky najma u dievcatiek, ja osobne obdivujem mamicky ktore ich stale pouzivaju teraz sa nemusi prejavit ziaden problem ale ked bude dievcatko dospievat tak nech sa necuduju ze bude mat zapaly a infekcie.

26. jan 2011
hexi
autor

@claudika aj ja ich pouzivam len sem tam, ale toto som sem dala ako alternativu za kupovane navlhcene obrusky, ja malu umyvam vo vani po kakani a po cikani mokrym uteracikom

26. jan 2011

ano ja len som sa o svoj nazor chcela podelit s ostatnymi

7. feb 2011

Začni písať komentár...

Odošli