hviezdickamaria
17. jún 2017
264 

Ako sme testovali naše chuťové poháriky 🙂

Veľmi sa chceme poďakovať za ďalšiu možnosť testovať a tentokrát to boli zaujímave výrobky značky ALNAVIT a ALNATURA.

Príchod kuriéra nás veľmi potešil ako vždy, a tak sme sa na to dali (ja a všetky dievčatá, ocka sme na zdravé potraviny zatiaľ nepresvedčili 😀) 

1.  ALNATURA Malinové želatinky gumenné 

Samozrejme prvou obeťou testovania sa stali cukríky 😀 výborná vôňa a skvelá chuť urýchlili zmiznutie celého balíka skôr, než by som si stihla vychutnať aspoň dve malinky 🙂 Dievčatá sa balíčka hneď ujali a už delili: "jeden jeden jeden, dva dva dva, tri tri tri, ..." 😀 Foto som pre rýchlosť mojich detí nestihla spraviť.

2.  ALNAVIT BIO kaša chia a kakao

Odkedy som, takmer pred troma rokmi, prešla na zdravý životný štýl, zamilovala som si sladké raňajky. Ráno bez mojej kašičky si už ani neviem predstaviť. A tak ma tento, pre mňa, nový druh raňajkovej kaše veľmi zaujal a potešil.

Recept na raňajkovú kašu ala Mary 🙂:

  • 5 PL kaša chia a kakao
  • 1PL ovsených vločiek
  • trochu mlieka
  • 1 biely jogurt
  • 1PL arašidove maslo
  • med

Všetko zmiešat a pridať  "zdobenie" (ovocie, orechy, semiačka, domáca granola). Kašu si robím stále večer pred spaním a ráno je pripravená na jedenie bez čakania 🙂 

Kaši nemám čo vytknúť. Je naozaj vynikajúca.

3. Ryžové vločky ALNATURA  a

4.  Sušené mango ALNATURA

Ryžové vločky som pridávala, kde sa dalo 😀 Všade tam, kde prihadzujem ovsené, som hodila aj pár ryžových. Okrem toho som skúsila aj mliečnu ryžu podľa návodu na obale. Bola výborná, rýchla a dokonca chutila aj deťom.

A mango som doslova "zožrala" sama 🙂 Čo-to, som ale stihla ešte sfotiť, keď som si ho pridala nakrájané k rannej ovsenej kaši. Aj keď som nikdy ozajstné mango nejedla, toto chutilo výborne a jedine negatívum bolo, že som si riadne potrápila zuby, pretože niektoré kúsky boli tvrdšie ako by som chcela.

5.  ALNAVIT BIO zmes múk

Múka ma zaujala, no po pravde, bála som sa ju použiť, aby z toho nebolo "fó-pá", tak ako prvé som vyskúšala palacinky 🙂 Namiesto bielej múky som použila takmer celé množstvo múky ryžovej a palacinky boli výborné, jemné a aj s cestom sa pracovalo rovnako dobre ako s klasickým palacinkovým.

Túto múku som vyskúšala ešte raz pri príprave mafiniek. Tentokrát som však dala múku ryžovú v celom množstve namiesto hladkej bielej. Mafinky boli chuťovo takmer na nerozoznanie (aspoň pre mňa) no deti sa o ne netrhali 😀 V deň upečenia boli mäkkučké, no na druhý deň už boli veľmi suché a aj tvrdé. 

6. ALNATURA Čaj fenikel, aníz a rasca

Naša rodina príliš čajová nie je a hlavne nie v lete. Ráno som ho však deťom spravila a už z detskej izby sa pýtali, čo tak dobre vonia. Voňal naozaj krásne a mne aj chutil, deťom až tak nie, ale vypili ho 😀

7. ALNAVIT penne celozrnné

Na cestoviny som sa tešila asi najviac, pretože cestoviny su u nás veľmi obľúbenou rýchlovkou. Chcela som si ich uvariť "al dente" no prišli mi ako gumené, tak som ich ešte nechala dovariť, a potom už boli naozaj výborné. Mojou obľúbenou kombináciou na cestoviny je pesto z medvedieho cesnaku a syr 🙂 Johanka si pochutila na čistých a ostatné deti samozrejme kečup a syr 😀 Táto kombinácia nikdy nesklame 😀 

8.  ALNAVIT BIO Pohánkový chlieb

Chuťovo výborný, ale opäť len pre moju osobu. Deťom stačila vôňa a ockovi pohľad naň 😀 Aspoň ostalo viac mne 😀 😀 Pečivo jedávam vždy iba na olovrant a zhodou okolností som nemala nič "vyhovujúce" napečené, tak padol chlebík vhod. 

Natrela som si ho zdravou vajíčkovou nátierkou: 

  • 2 vajíčka natvrdo
  • 1 biely cottage cheese
  • pažítka

A ešte mrkvovou nátierkou

  • 1 nastrúhaná mrkva
  • maslo
  • nastrúhaný syr
  • soľ, čierne mleté korenie

Samozrejme zeleninka nesmie chýbať.

Nielenže bolo toto testovanie mimoriadne chutné a zábavné, ale aj všetky výrobky značky ALNAVIT majú krásne obaly, ktoré v mojom špajzíku pekne ladili 😀 

Zistila som, ze skúšať nové veci sa oplatí 😉 

Rodinka dlugošovie 

#test_benu_alnatura

Pekná recenzia, krásne nápadité fotky 🙂

18. jún 2017

Začni písať komentár...

Odošli