Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    hviezdickka
    8. sep 2017    Čítané 293x

    Chorvatsko - Polynesia - Umag

    Isli sme na 10 dni cez cestovnu kancelariu Franka Tour. 2 dospeli a dieta do 2 rokov za 1 100 Eur s polpenziou, vlastna doprava - v cestovke bol manzel sam, ja som bola s malym, pretoze je velmi akcny a aj tak by som bola len pri nom a ani by som nepocula, co pani v cestovke rozprava. Manzel zdoraznoval a viackrat povedal, ze si radsej priplatime, nech sme s dovolenkou spokojni a nic nelutujeme. Umag sme si vybrali kvoli syncekovi, pretoze je to najblizsie. Ubytovanie Polynesia je 3 km od mesta Umag.

    Kurz sa pohyboval v Chorvatsku nad 7, cize 1 Euro bolo 7,10 alebo 7,12 KN. Plus minus.

    Ubytovanie

    Ubytovani sme boli v Studiu. Po prichode sme boli nemilo sokovani. Stolicky mali latkovy potah, ktory bol spinavy a boli na nom fleky. V casti medzi operadlom a sedadlom bola fakt strasna spina v tom zahybe. Synceka som po prichode nechala po izbe chodit v ponozkach a v priebehu 10 minut mal tak spinave ponozky, ze mi bolo z toho do placu. Podlaha nebola vobec umyta, a to tam mohli byt ubytovane aj psy. V kupelni medzi sparami boli cierne miesta. Manzelovi aj mne sa to tam "bridilo". Ked sme prisli na recepciu a povedali sme, nech nam pridu umyt dlazku, nebol ziaden problem. 

    Kuchyna bola vybavena dvojplatnickou, chladnickou bez mrazaku, hrncami, priborom, taniermi, hrncekmi, bol tam aj odkvapkavac na riad a kos. Odkvapkavac na riad bol totalne spinavy a ani nechcem vediet, kolko rokov tam uz bol. Nepouzivali sme ho, kupili sme si obycajnu plastovu tacku a na nu som davala umyty riad. Z riadu som nepouzivala nic, hrniec pre maleho som mala svoj, taniere nebolo treba kedze sme mali ranajky a vecer a na obed sme sli do restiky. Maly ma svoje plastove misky a lyzicky.

    Nebolo tam denne upratovanie izieb. Ked sme chceli nove uteraky, museli sme ist zasa na recepciu a povedat, nech nam prinesu nove. Raz som si dokonca dala cedulku zvonku na dvere nevyrusovat, kedze syncek spinkal, no aj tak prisli upratovat.

    Sacky do kosa to iste, trebalo chodit pytat na recepciu. Potom nam doniesli automaticky, kedze sme tam asi casto chodili.

    Na kuchynskej linke sme mali mravce a na recepcii nam povedali, ze je to uplne normalne.

    Manzel bol z toho ubytovania, naozaj nestastny, smutny a sklamany. Isiel na recepciu, ze doplati a nech nam daju ine ubytovanie. Nebolo to vsak mozne, pretoze vsetko bolo obsadene. Manzel to nazval - chatarske ubytovanie. Cez stolicku sme si prehodili uterak, aby sme si na nu sadli, na gauci sme ani raz nesedeli.

    Na recepcii sa nas pytali, ci chceme detsku postielku, no my sme mali vlastnu - v cestovke nam povedali, ze detsku postielku a detsku stolicku na izbu si mam priniest so sebou, pretoze nevedia zarucit, ze nam to tam daju. Internet na izbe bol za poplatok, na dve hodiny stal 15 KN, ostatne ceny si nepamatam. Na internete sme boli len ked sme sa sli najest do restiky - nechybal nam.

    Za parkovisko sme nic neplatili, takze uz asi bolo v cene.

    More a plaz

    More nie je klasice krystalove ako vidite na obrazkoch v Chorvatsku. Bolo tmave modre, pretoze na dne boli cierne kamene, nie biele. Trochu pri okrajoch plaze boli riasy. More bolo teple - isli sme v druhej polovici augusta.

    Kamienkova plaz je tam len jeden maly usek, inak su plaze betonove. Betonove plaze su uplne super, nam vyhovovali aj nasmu syncekovi, behal po nich hore - dole a mal radost.

    Polpenzia

    Hovorili nam v cestovke, ze tam lepsie varia, pretoze tam chodia Nemci. Podla nas to bola klasicka zavodna kuchyna, priemerne jedlo. Vyber bol bohaty a myslim, ze si vyberie kazdy.

    Ranajky - salaty, maslo, dzem, nutela, med, chlieb, zemle, krupica, kroasanty, palacinky, prazenica, volske oko, vajicko na tvrdo, parky, mafiny, keksiky, ovocie atd.

    Vecera - cestoviny, pizza, maso, ryba, zelenina, kolace, zmrzlina, ovocie, lasagne, ryza, zemiaky, salaty atd.

    Obmienalo sa to, cize zemiaky boli raz na kolieska, raz na kocky, zemiakova kasa, varene zemiaky. Niekedy neboli napr. lasagne ale bol baklazan so zeleninou. 

    My sme boli s jedlom spokojni. Akurat tam vzdy bolo plno ludi, takze ak chcete vecer pizzu a rano kroasanty a palacinky, tak si pekne pockate v rade. Ak ste s malym dietatom ako my, tak nemate cas cakat - aspon nas maly nikde dlho neobsedi. Detske stolicky mali 3, z toho jedna nemala popruhy. Niekedy to bol naozaj problem dostat sa k detskej stolicke. Naozaj este 2 detske stolicky by mali kupit, aby tam clovek nemusel ako blbec chodit hore-dole a hladat stolicku, predierat sa medzi stoly a ludi, ktori sa vam samozrejme ani neuhnu.

    Okolie 

    Pri ubytovani su stanky so suvenirmi, da sa vybrat, je tam toho plno. Su tam aj restauracie - vsetky maju wifi. My sme chodili do tej istej, tam sme sli najprv a boli sme spokojni, tak sme chodili tam. Velky sendvic s kopou zeleniny stal 4 Eura, Pizza 5-8 Eur, kopcek zmrzliny 1 Euro. Ine ceny neviem, jedli sme to iste dookola, manzel pizzu a ja ten sendvic :D 

    Pri mori su 2 bazeny - jeden detsky a jeden pre dospelych. Voda bola v pohode, zo zaciatku sa zdala studena, no ked bol clovek dnu tak bola ok. 

    Hned nad restauraciou je supermarket, kde si mozete nakupit. Oproti recepcii je obchod, kde maju vsetko. Cokolvek doma zabudnete, tam to kupite. Drogeria, hracky, kuchynske potreby, veci do vody a samozrejme potraviny. Mali tam mrazenu zeleninu, maso, zemiaky - kto si chce aj varit, bude mat z coho. Ja som varila len syncekovi, takze som tam chodila na ovocie a zeleninu.

    Do mesta Umag chodi vlacik, cesta trva cca 30 min, stoji 20 KN na osobu a chodi kazdych 15 min. Je to velmi pekna jazda. Mesto Umag je tiez pekne, zasa plno stankov, je tam male centrum a molo. Neboli sme tam vsak vobec spokojni s restauraciami, ktore su hned za stankami - asi sme nemali stastie. V prvej nemali vobec detsku stolicku. V druhej mali no bez popruhov a fakt strasne spinavu. V tretej mali taku provizornu malicku detsku stolicku priviazanu na klasickej stolicke. Ked sme sa pytali, ci maju detsku stolicku pozerali na nas, akoby sme prileteli z inej planety.

    V Umagu je Kik, Dm aj Muller. 

    Daju sa tam pozicat bicykle, 1 hod stoji 60 KN.

    My tuto destinaciu nedoporucujeme hlavne kvoli moru, ktore naozaj nie je to priezracne ciste more, ake vidite na fotkach v Chorvatsku. V Chorvatsku som bola s rodicmi ako dieta a tu vodu si pamatam dodnes. Ked som videla vodu v Polynesii, bola som velmi sklamana. Co sa tyka ubytovania - mozno je to vsade rovnaka uroven, len to nemame s cim porovnat, kedze sme sli k moru prvykrat. No spinave stolicky, mravce na kuchynskej linke a cierne spary v kupelni asi nepotesia nikoho.

    Aj napriek tomu to bola super dovolenka a radi na nu spominame 🙂 Brali sme to tak, ze na izbe sa aj tak len vyspime a cely den sme aj tak prec. Este na zaver chcem povedat, ze nie sme s manzelom ziadne fajnovky, vela sme sa stahovali a byvali fakt vo vsetkom moznom. Doma nestravim cely den upratovanim. Sme klasicka domacnost 🙂 Snad som na nic nezabudla. Ked ma este nieco napadne, doplnim 🙂