hypnobirthing
    13. mar 2015    Čítané 0x

    Prečo je kurz HypnoPôrodu® rozložený na 5 týždňov?

    Autohypnóza a hlboká relaxácia sú veľmi efektívnymi technikami pre pôrod. Sú to získané schopnosti, ktoré sa musia naučiť postupne a nacvičiť medzi jednotlivými lekciami kurzu. To zaručí, že máte dosť času na rozvinutie podmienených reakcií, ktoré robia HypnoPôrod® - Monganovej metódu takou úspešnou.

    Neexistuje tu žiadna skratka a preto sa náš program učí v piatich, 2 a 1/2 hodinových lekciách.

    Vyučovanie HypnoPôrodu® - Monganovej metódy počas jedného dňa alebo víkendu v zhustenej forme nezaručí tak efektívne, že rodičia budú schopní absorbovať a zapamätať si rozličné techniky a obsiahlu predpôrodnú prípravu, ktorú sa na kurze majú naučiť. Pamäť nášho mozgu a tela má obmedzenú kapacitu pre učenie, obzvlášť v tehotenstve!

    Dostatočne dlhý čas medzi lekciami pomôže rodičom lepšie spracovať, čo sa naučili v predchádzajúcej lekcii a počas týždňa spoločne nacvičovať. Keď o týždeň prídu na ďalšie stretnutie, môžu diskutovať, opraviť naučené schopnosti a zdokonaliť techniky, ktorým možno ešte celkom neporozumeli.

    Tento rozvrh poskytuje dostatok času na preskúmanie svojich pocitov, na relaxovanie s partnerom, vyriešenie a odstránenie akejkoľvek úzkosti, ktorá by sa mohla počas kurzu vyskytnúť a nadviazanie vzťahu s bábätkom počas tejto predpôrodnej etapy rodičovstva. Radi s vami pracujeme osobne a sledujeme váš progres, aby sme vás mohli pripraviť tak, že k pôrodu vášho bábätka pristúpite pripravení, uvoľnení a sebaistí.

    ______________________________________________________________________________________________________________

    PS: Ak hľadáte kurz HypnoPôrodu®, uistite sa, že osoba, ktorú ste kontaktovali je platným členom HypnoBirthing® inštitútu. Požiadajte ho/ju o predloženie certifikátu (obsahuje Zlatú pečať, dátum vystavenia, dátum expirácie a nesmie byť starší ako 1 rok), aby ste mali istotu, že dostanete autentické inštrukcie k hypnopôrodu a nie imitáciu tejto metódy. Ak máte pochybnosti, kontaktujte nás a certifikáciu lektora pre vás overíme.

    Počas tehotenstva a prípravy na pôrod je dôležité obmedziť počúvanie/čítanie negatívnych príbehov o pôrode a sústrediť sa na tie pozitívne. Ak sa chce s vami kamarátka podeliť o "hororový" opis svojho pôrodu, zastavte ju hneď na začiatku rozprávania. Vaše bábätko a podvedomie totiž tiež počúvajú.

    hypnobirthing
    3. mar 2015    Čítané 0x

    Pre oteckov

    Prítomnosť pri pôrode je pre otcov zážitok na celý život. Zdieľanie pôrodného zážitku s Vašou partnerkou vás dokáže ešte viac zblížiť. Vaša úloha pôrodného spoločníka je veľmi dôležitá a napomáha pokojnému a ľahšiemu priebehu pôrodu.

    Čo sa naučíte:

    • Relaxačné techniky, ktoré mamičke pomôžu uvoľniť sa počas pôrodu
    • Masážne techniky na uvoľnenie endorfínov a prehĺbenie relaxácie
    • Ako vytvoriť a ochrániť príjemné prostredie na pôrod
    • Aké otázky položiť, ak chcete zistiť, či je intervencia naozaj potrebná, aby ste spolu s partnerkou mohli urobiť informované rozhodnutie
    • Ako nadviazať vzťah s bábätkom ešte pred pôrodom
    • Ako sa zbaviť akéhokoľvek strachu alebo úzkosti v súvislosti s pôrodom
    • Svoje vlastné relaxačné techniky a afirmácie

    Tieto špecifické úlohy, ktoré sa naučíte Vám umožnia podieľať sa na pôrode ako aktívny partner a zabezpečia pohodlný a pokojný pôrod pre mamičku aj bábätko.

    Prihláste sa na skupinový alebo individuálny kurz Hypnopôrodu® - Monganovej metódy a naučte sa ako pomôžete svojej partnerke prežiť ľahší a pokojnejší pôrod. Aktuálne termíny, prihlášku a obsah kurzu nájdete na www.hypnobirthing.sk | www.hypnoporod.sk

    Pozývam vás na našu FB stránku https://www.facebook.com/hypnobirthing.sk

    Aktuálne termíny kurzov hypnopôrodu nájdete na web stránke www.hypnobirthing.sk/kurzy/terminy-kurzov/
    Pozvite na kurz aj svoju kamarátku a získate každá zľavu 5% z ceny kurzu.