igor_bupi
29. máj 2015

Tipy oteckom: Zábavky, s ktorými nás baví svet

Keby som mal s trochou nadsádzky uviesť niekoľko dôvodov, pre ktoré sa oplatí byť otcom, určite by som uviedol tieto:

Animáky

Vďaka otcovstvu som si začal vychutnávať návštevy kina. Animáky sa vo fabrike na sny vyrábajú aj pre rodičov a neraz sa nám stalo, že sme sa nevedeli dočkať pokračovania. Prvé Autá boli výborné, ale v istom období, po „tisícom absolvovaní okruhu“ som už ja nemohol. Za zmienku určite stojí Dračia séria, ktorú sme dokonca na môj podnet videli v kine trikrát. Som rád, že aj takéto povinnosti so sebou prináša úloha rodiča - otca.

Rozprávky

Ďalšiu oblasť, ktorú si so synom vychutnávam, je objavovanie detskej literatúry, ktorú som doteraz nepoznal alebo som pozabudol detaily. Rozprávky som síce už tak intenzívne neprežíval, ale pri tých lepších kúskoch som si to vedel vynahradiť obdivom k ilustráciám a kvalitnému jazyku. Objavil som si fakt pár čarovných knižiek. Doba pokročila a rozprávky som začal počúvať aj v aute ako audio knihy. Aj tam máme svoje obľúbené. Došlo dokonca na oprášenie slovenskej klasiky. Naposledy zarezonovali Nebojsa a Tri prasiatka (aj s hudobnými vložkami).

Starí priatelia

Keď sme sa po skončení výšky porozchádzali do rôznych kútov Slovenska a Európy, stretnutia s dobrými kamarátmi boli zriedkavé. Niečo sme registrovali vďaka „social a online“ prepojeniam, ale stále to bolo málo. Až keď sme pre otcov s deťmi začali organizovať každoročne chaty v žičlivej komediálnej atmosfére „S tebou mně baví svět“ veci sa pohli. Takmer nikto z pôvodnej zostavy prvého ročníka si nenechal ujsť pokračovanie. Áno, vďaka otcovstvu sme sa opäť začali stretávať so starými kámošmi. Ďalším veľkým plusom týchto našich stretnutí je evidentné zocelenie našich detí a ich väčšie vykročenie k samostatnosti😉

Ak tieto dôvody nie sú pre niekoho dostačujúce, tak DÔVODOV BEZ NADSÁDZKY je oveľa viac a majú aj svoju váhu. Treba si ich ale pestovať a objavovať so svojimi blízkymi.

Igor 🙂

Konecne znena🙂aj muzky clanok z pohladu muza.dakujeeeem 😉

29. máj 2015

preklep zmena😀

29. máj 2015

Začni písať komentár...

Odošli