ikusik91
12. nov 2018
209 

Samko nechce mliečko, pomohol nám SUNAR?

V čase, keď na MK prebiehala súťaž o testovanie UM SUNAR premium 2, sa môj 8,5-mesačný syn odstavoval od kojenia. Na poslednej poradni nám schudol (pripisovala som to odstaveniu) a Dr. nám odporučila, že aspoň do 11 mesiacov by malo dieta piť mlieko. Odporučila kúpiť ako náhradu UM SUNAR. Keďže jedno konkurenčné UM sme mali doma zakúpené a odmietal aj toto, tak som si povedala, že nebudem kupovať ďalšie. A preto mi táto súťaž padla ako stvorená pre nás. Hlavou mi hneď prebehli myšlienky, že možno naozaj príjme inú značku mlieka a budem mať o starosť menej s vymýšľaním, čo mu dať papať namiesto mliečka. Povedala som si, prečo to neskúsiť, veď nič za to nedám. A pravdupovediac, ani som nečakala, žeby ma na základe môjho komentára pod príspevkom súťaže vybrali, keďže som tam písala o odstavení a odmietaní inej značky mlieka.

V deň vyhlásenia výsledkov súťaže mi prišla interná správa, že som bola vybratá. Ani si neviete predstaviť, ako veľmi som sa tešila. O pár dní na to kuriér priniesol balík a ihneď som ho s nadšením rozbalila. Vlastne ho rozbalil s mojou pomocou Samko :D Pribalená fľaša v krabici ma prekvapila. Prečítala som si inštrukcie rozrábania mliečka a začala odratávať dni, kedy budem môcť začať testovať.

Asi ako každá mamička, aj ja som bola presvedčená, že budem kojiť. O problémoch na začiatku tu písať nebudem (väčšina mamičiek vie, že na začiatku to nie je jednoduché), avšak mliečko sa nám podarilo rozbehnúť a kojila som pre mňa neuveriteľných 8 mesiacov. Keď sme prešli na tuhú stravu (ani to nebolo jednoduché 😀), postupne začal odmietať prsník. Najskôr počas dňa, neskôr už aj ráno a večer. Doteraz si to neviem vysvetliť. 

Hneď prvé ráno testovania som skúsila zarobiť mlieko na raňajky. Dávkovanie a rozrábanie mlieka je veľmi jednoduché. Na krabici je všetko pekne napísané. Zarobenie mlieka trvá cca minútu, keďže toto mlieko má super konzistenciu a veľmi rýchlo sa rozpúšťa vo vode. Musím vyzdvihnúť výhodu tohto mlieka, že po rozrobení nezostali vo fľaske žiadne hrudky oproti konkurenčnému, kde mi to dosť vadilo. Na druhej strane by som zase privítala uzatvárateľné balenie, keďže veľa cestujeme. Využila som aj pribalenú fľašu, skúšala som Samkovi davať mliečko najprv po sediačky, potom aj po ležiačky, no neúspešne. Doslova mi rukou odstrkoval fľašu :( 

Vtedy som si povedala, že sa nevzdám. Už viackrát som počula, že treba len vydržať a dieťa sa chytí. Prišiel večer, mlieko skončilo vyliate v umývadle. Tak sa to opakovalo niekoľko dní. Keď dostal do rúk fľašku, akurát sa hral s jej cumlíkom :D

Nechcela som sa vzdať, no zlom nastal vtedy, keď začal odmieťať aj čaj z fľašky, lebo vedel, že z fľašky dostával aj mlieko. Jednoducho bol z toho zmätený. Skúšala som aj viac druhov flašiek, nie len tú, čo bola pribalená v krabici. Neúspešne. S istotou viem povedať, že u nás nebol a nie je problém piť z fľaše (čo mnoho kojených deti má), lebo čaj aj vodu pije zatiaľ len z fľaše.

Keďže pitie UM SUNAR v našom prípade nemalo úspech, napadla mi možnosť robiť mu kašičky. Na večeru je zvyknutý papať kašu. Mali sme kúpenú takú, čo sa zarába s UM a SUNAR nám v tom pomohol. Kašička mu veľmi chutila, fotka hovorí za všetko.

A tak mliečko využívam aspoň na kašičky. Moje dieťa odmieta akékoľvek mlieko, a preto problém nie je v mlieku, ale v dieťati. Aj napriek našej skúsenosti odporúčam mamičkám UM SUNAR premium 2. My ho naďalej budeme využívať na kašičky. Na záver len toľko, že som rada, že sme to aspoň skúsili, aj keď Samko žiadne mliečko nechce.

#test_sunar #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli