18 / 128
    domaci celozrnny chlebik

    juuuj tak ten vyzerá kráááásne....

    21. jan 2013

    @myska2233 len je to mini verzia :D zajtra vyskusame a potom upeciem aj vacsi 🙂

    21. jan 2013

    Mohla by som poprosit recept? Vyzera super a uz davno chcem vyskusat celozrnny chlebik doma. dakujem

    22. jan 2013

    @mila23 dala som 2 salky celozrnnej a salku bielej muky, sol, drozdie, trosku trstinoveho cukru a asi tak necelu salku vody, treba to skusat postupne a vymiesila cesto. nechala som ho vykysnut tak asi 3-4 hodinky, potom som to este raz prepracovala a nechala stat dalsich 30-40 minut. vyhriala som ruru na 190 stupnov, som do nej dala prazdnu jansku misu aj s vrchnakom aby sa aj ta zohriala a potom som do nej dala cesto. piekla som prikryte 30 minut a dalsich 15 minut odokryte 🙂

    22. jan 2013

    @mila23 ale je z toho len taka mini davka, ja neviem mozno 300-400 g moze mat ten chlieb, tak si to potom uprav podla potreby 🙂

    22. jan 2013

    @ildici12 jeeej, dakujem.A aka bola ta celozrrna muka? Klasicka psenicna? A hladka?

    22. jan 2013

    @mila23 bola psenicna, vola sa to stredna- SPECIAl. mlyn pohronsky ruskov to vyraba, take biele- fialove balenie, u nas sa da kupit v kaufe a v tescu, ale urcite to skusim aj z hladkej spaldovej 🙂

    22. jan 2013

    @ildici12 ano, viem ktora to je. Tiez ju obcas pouzivam - aj ked mne pride ako grahamova.
    Ja som chcela piect z tej spaldovej,ale kamaratka vravela,ze nech nedavam iba tu,lebo to nenakysne. Do tej "fialovej" totiz pridavaju lepok - ze z tej to lepsie nakysne.
    Alebo pomiesat.
    Dakujem za recept :o))

    22. jan 2013

    @mila23 no z cisto spaldovej to nenakysne to je pravda, musis tam pridat aj nejaku inu muku. ja som to raz skusala len z raznej muky a to mi tiez nenakyslo... tak to radsej takto riedim 🙂

    22. jan 2013