61 / 128
    kvaskovy rebarborovy kolac- cisto moj vymysel

    cesto: cca 200-250 g celozrnnej muky, 100 g kvasku, cca 70-100g cukru, 1 vajicko, trosku kokosoveho mlieka. prisady prisposobime tak aby sme dostali kompaktne, nelepkave cesto. nechame vykysnut cca 5-6 hodin. da sa to spravit aj z kvasnic, potom bude treba viac mlieka. zatial osupeme rebarburu - pouzila som 4 kusy a nakrajame na polmesiaciky. jeden hrudkovity tvaroh (lepsie este jemny, ale taky som nemala doma zmiesame so skoricovym cukrom a cca 3-4 lyzicami trstinoveho cukru) tak aby aj tvaroh bol sladucky, kedze rebarbora je dost kysla. rozvalkame cesto na plech, nasypeme nan rebarboru aj tvaroh a dame zapiect do rozohriatej rury na 180 stupnov asi 25-30 minut. treba sledovat to cesto. ta rebarbora mi pustila strasne vela stavy, tak som musela sem tam vyliat tu stavu. kolacik bol uzasny, manzel este samozrejme poriadne ocukril kolacik praskovym cukrom 😀

    2. máj 2013