72 / 128
    nase ranajky- pohankove palacinky s kurkumou a dzemom- nieco uzasne

    povodny recept je tu: http://www.varimezdrave.cz/ryzove-palacinky-s-k...
    ja som namiesto ryzovej dala pohankovu muku, robila som len zo 400 ml ovseneho mlieka a dala som necelych 300g muky aj tak to cesto bolo trosku huste. Musim sa pochvalit ze aj manzelovi chutili pricom on po novom zo zasady odmieta vyskusat moje zdrave sladkosti 😀 zjedol vsetko co sme mu nechali 🙂

    28. jún 2013

    @ildici12 super, nieco podobne som akurat hladala. netusis co sa stym udeje bez tych vajec? 😅

    28. jún 2013

    @ildici12 🙂 ja robim takto lievance, pohankova muka, ovsenne mlieko ako zaklad, moji chalani ich miluju 🙂

    28. jún 2013

    @haley7897 presne tusim kedze som ich samozrejme doma nemala 😀 boli aj bez nich uzasne 🙂

    28. jún 2013

    @ildici12 😀 super, ja sice nejake mam, ale to len preto , ze nam ich furt svokra nosi.. 😀 musim vyskusat 🙂

    28. jún 2013

    @ildici12 a neboli take tuhsie ako tie s vajcom? Akurat dnes som robila so spaldovej muky a ovseneho mieka a zdali sa mi take tuhe v porovnani s "normalnymi".. Ale mozno to bolo mukou....

    28. jún 2013

    @beronsche tak su trosku tuhsie ale snazim sa ich robit take tensie takze da sa to v pohode 🙂

    29. jún 2013

    prosím ta, a tiež si nechala múku v mlieku niekoľko hodín? či len namiešala cesto a hneď robila? a žiadnu inú múku si nedávala? ja robievam totiž pohánkovo-špaldové, trošku hladkej ešte ,ale sa mi trhajú..keď pridám polohrubú klasickú, tak je to lepšie, no stále som neprišla na to, ako bez klasickej pšeničnej ich urobiť..ďakujem

    30. jún 2013

    @ivitom mne sa netrhaju ani ked ich robim zo spaldovej...ale mozno je to aj tym ze mne sa vacsinou tie palacinky podaria take hrube mozno robim hustejsie cesto. ale ano vecer som to zarobila a nechala som to do rana odstat...ono to cesto zmenilo tu konzustenciu stalo sa akoby hutnejsim. ja som to doteraz vzdy robievala priamo bez cakania, ale odteraz z bezlepkovej muky tie palacinky budem robit len tymto sposobom 🙂

    1. júl 2013

    zase dík, dobre vedieť, ja rada používam "alternatívne múky", teda tie, ktoré moja mamka nepoužíva, aj keď minule som u nej nechala špaldovú celozrnnú, asi 3 mesiace tam stála, a minule som skoro odpadla, keď nás privítala rebarborovým koláčom z tej múky, to bola taká mňamka, že sme sme sa predbiehali v jedení🙂 a nevedela som, že tie bezlepkové je lepšie nechať "odstáť", palacinky máme radi tenké, tak preto zas ja nerobím také hutné cesto, ale keď to nechám odstáť, tak uvidím, čo z toho bude..

    1. júl 2013

    Mňamky palacinky a ten jogurtík je naša 1🙂

    4. júl 2013