Ako spriechodniť a ..v y č i s t i ť .. vystresovanú .p e č e ň už za 72 hodín
    Konzumácia potravín rýchleho občerstvenia sa v našom rýchlom svete rozmáha čoraz viac.Prečo si dávať pozor na pečeň aj keď nepijete alkoholNielen alkohol, ale aj pravidelná konzumácia nezdravých, mastných či sladkých potravín vedie k akumulácii toxínov a tuku v pečeni.To potom preťažuje nielen pečeň, ale celý tráviaci systém, keďže pečeň sa podieľa na tvorbe žlče, ktorá sa cez žlčník dostáva do čriev, kde sa zúčastňuje trávenia.Časom tak dochádza k znižovaniu funkcie pečene a k riziku vzniku potenciálne závažných ochorení.Z uvedeného dôvodu je potrebné pečeň aspoň raz za čas prečistiť a spriechodniť žlčovody.Týmto spôsobom podporíte nielen samotnú funkciu pečene, ale aj:zrýchlite metabolizmuszlepšite tráveniezvýšite úroveň energie počas dňaodstránite zápaly v tele
    Potrebovať budete tieto suroviny:
    1 čajovú lyžičku postrúhaného zázvoru
    šťavu z 1 citróna
    2 dcl paradajkového džúsu
    2 steblá zeleru
    štipku pomletej rasce
    štipku čili korenia (štipľavého)
    Vložte všetky suroviny do mixéra, dobre rozmixujte a váš nápoj na prečistenie pečene je hotový!
    Užívajte ho jeden krát denne počas 3 po sebe nasledujúcich dní. Po tomto čase na sebe už začnete pociťovať prínosy vymenované v predošlej podkapitole.
    C i t r ó n  – Je bohatý na vitamín C, hesperidín a citrusové bioflavonoidy. Tieto látky pomáhajú chrániť vašu pečeň pred toxínmi.
    P a r a d a j k o v ý . d ž ú s  –  účinne urýchľuje odbúravanie tukov, znižuje zápaly a hladinu zlého cholesterolu v krvi.
    Č i l i .. korenie – potláča chuť do jedla a zvyšuje pocit zasýtenia. Taktiež vďaka látke kapsaicín potláča zápaly a urýchľuje metabolizmus.
    R a s c a – sa často používa ako súčasť čajov na detoxikáciu. Na tento účel ju dokonca odporúča aj Univerzita integrovanej medicíny vo Wisconsine. Rasca je užitočná aj pri liečbe cukrovky.