itmama15
15. júl 2019
1896 

Deň č. 169 Homeopatiká???

Dlho predlho som chcela napísať tento článok. Neberte to ako nejaký návod či propagáciu, ale odkedy riešim raketu, tak stále častejšie mi kdesi ktosi spomína homeopatiká. Jedna mamina mi o tom písala už v decembri. Vtedy som si ešte o tomto pomyslela svoje, ale potom nezávisle od seba, mi začala ďalšia mamička písať, že mala pozitívnu skúsenosť s homeopatikami. Reku kurnik, čo to vlastne je? Môže to byť náhoda? Už som na svojej rakete "vyskúšala" čokoľvek, asi ako každá mama na začiatku takéhoto obdobia a keďže toto nemohlo uškodiť, hor sa nato... Chcela som si zároveň sama vytvoriť názor na to čudné homeopatiku...

Moja predstava bola ako mi nejaká teta s veľa preveľa gorálikmi ide natrhať bylinky za mesačného svitu. Išla som k odporúčanej homeopatičke a to Vám nebola žiadna tetka, ale celkom pekná mladá žena, žiadne woo-doo, kancelária skor na štýl psychológa Charlieho Sheena.... Takže nič strašné. Pred návštevou a vlastne počas návšteve som opisovala svoju malú raketu. Hľadala som intenzívnejšie ten moment "prepínača", odkedy bola moja raketa taká "zaspatá".... Stále sa mi to spája s letom 2018, keď sme žiaľ mali aj to slávne MMR očkovanie. Nechcem šíriť paniku, to nie, možno je to zhoda náhod, ale viem, že hlas svojej rakety som naposledy počula pred očkovaním, keby sa rozbehla k mojim kolenám a brblala si mamamamama..... Odvtedy vzdochoprázdno, sociálny úpadok a však to vlastne poznáte, čo tu vypisujem už nejaký ten piatok... Vedela som teda, žeby som chcela vyskúšať MMR detox, ktorý by mohol zmierniť účinky očkovania, čo mohlo zle uškodiť na mojej rakete. Nechcem týmto článom vyvolať paniku na antiočkovanie, ale mne sa to v prípade mojej rakete spája žiaľ s ním, ale 100 % potvrdiť to veru neviem a zároveň to neviem ani vyvrátiť...

Tak sme teda skúsili MMR detox. Boli to 4 dávky po 2 týždňoch, čiže dva mesiace, každý pondelok a štvrtok som jej dávala homeopatiká.

Myslím, že detox nám pomohol. Homeopatička tvrdila, že najväčší rozdilel uvidím pri 3 dávke a mala pravdu. Vtedy bola úžasná. Dva týždne boli jedy také klasické detské, nie také záchvatové. Opíšem však radšej celý vývoj mojej rakety za dva mesiace.
Raketa je viac komunikatívna aj voči druhým, na každého najskôr ukáže prstom a potom kuká na mňa, aby som jej povedala, kto to je alebo aby som videla, že niekto prišiel. Krásne zdiela, neverbálne sa už vieme veľmi pekne dohovoriť, niektoré slová sa snaží opakovať, aj keď viac vo svojej hatlanine alebo v skrátenej verzií napr. buch - buchta, ja - jahoda.... Sociálne veľmi začala inklinovať k synovi. Smeje sa na ňom, vie sa pri ňom hrať (keď je sama, sa len motká pri mne, ale keď je on doma, tak sa paralelne pri sebe vedia hrať), volá ho napr. na trampolínu, šmyklávku ale skákať. Syn sa jej môže slobodne dotýkať  a ona už pri tom neškrieka ako keby ju drali z kože. Dnes som dokonca na vlastné oči videla, ako ukazovala na lietadlo a pozerala potom na neho. Alebo vždy keď sa vyciká alebo vykaká volá ho, aby sa prišiel pozrieť na "veldielo" a zakričál jéééj.  Hra sa podľa mňa pomaličenky rozvíja napr. si plyšákov vozí v kočári, potom si ich vyhodí na trampolínu, dáva im akože papať a párkrát to zopákne, vždy mi ukáže iné zviertké, povie napr. "búú", keď hádze kravu na trampolínu... neviem, mne to príde už fakt celom funkčná hra, samozrejme rolová ešte nenaskočila a ani nenaskočí, dokým nebude reč, nemôžem tvrdiť...

Nepripisujem všetko homeopatikám, pretože si myslím, že ukazovanie a zdielanie začalo naskakovať ešte predtým, aj keď nie tak aktívne a nie voči druhým.  V decembri/v januári som do dotazníka k psychológovi napísala pri otázke: "Čo Vám najviac chýba/vadí na Vašom dieťati?", niečo v zmysle, že moja raketa tu je, ale zároveň tu nie je. Nevedela som presne opísať slovami vtedy stav mojej rakety. Pani J mi vtedy povedala, že to čo mi chýba je prirodzená spätná sociálna väzba. Myslím, že týmto homeopatickým detoxom, sa mi to akosi čiastočne možno aj úplne vrátilo.

Čo však ostalo a je stále na mojej rakete výrazne, sú afekty alebo afektové záchvaty alebo prehnané emočné spracovanie stimulov, či ako to napísať.... Doma ich viem poriešiť, buď skríknem, dohovorím, odignorujem alebo aj po zadku dám, tu doma v domáckom prostredí ako keby mi viac rozumela, vníma ma, počúva.., Ale vonku, pri odchode z ihrísk, v zoologických záhradách, keď vidí holubov na námesti, tobogán s bazénom alebo včera na kolotočoch, to sú proste také záchvaty, kedy kope, škrieka, ide ma biť, lebo ju obmedzujem v čase, keď ona chce behať, skákať....ani vysvetlovanie ani po zadku ani ignorovanie nezaberie, lebo takýto amok ona sama nemá pod kontrolou.

Homeopatička sa snažila ešte nasadiť homeopatiká presne na mieru, ale táto časť mi príde ako pokus-omyl. Užívali sme ich každú druhú sobotu, ale myslím, že tieto homeopatiká zo soboty podľa mňa tieto záchvaty "ešte" zhoršovali, bola po nich viac podráždená a to bolo často už k nevydržaniu. Doslova za všetko. U týchto homeopatík som žiadne zlepšenie nevidea, takže tento pokus sa nevydaril. Dám však ešte jednu šancu a chcem vyskúšať ešte nejaké, ktoré možno zázračne vyriešia homeopatiká...

Toto je moja reálna skúsenosť s homeopatikami. Či by som ich vyskúšala ešte raz? Áno, určite a možno aj skôr, nečakala by som tak dlho... Neuškodili, skôr pomohli... Ale skúste samé, možno budete mať inú skúsenosť..

homeopatika su nariedene ako prd vo vesmire, funguju v lepsom pripade ako placebo, v horsom ako bariera pre ziskanie skutocnej liecby (v pripade PAS je to asi zajedno, max. clovek vyhodi par eur a podpori sarlatanov)

spekulaciami o mmr vsak robite pri citanosti tohto blogu zial velmi zlu sluzbu verejnemu zdraviu
(btw. ja som ho odkladala po 3r a vyvoj dietata bol iny davno pred tym a paradoxne po mmr sa nastartoval vyvin reci ... samozrejme tiez len casova, nie kauzalna suvislost)

15. júl 2019

Ono sa hovori, ze ockovanie moze spustit napr. autoimnunitne ochorenia (neviem ci aj autizmus), ale same o sebe ich nesposobuje. Proste to v cloveku drieme a po ockovani sa to prejavi. Za inych okolnosti by sa to prejavilo tiez, ale neskor... Nie som lekar, pisem len co som sa docitala. Osobne na homeopatika neverim, ale chapem ta - na tvojom mieste by som tiez skusila cokolvek co by mohlo pomoct, hoci aj svatenu vodu, a to som ateista 🙂 Drzim palce, aby ste dalej napredovali. A k tej komunikacii - ja som ti uz viackrat vravela, ze su si velmi podobni s mojim synom. On je cca o 6 mesiacov starsi od tvojej rakety a ten vyvin reci je velmi podobny. Proste oneskoreny vyvin reci... my sme konecne v stave, ze ja mu uz rozumiem (ale len ja). Jeho komunikacia je napr.: mama, hau hau chrrrr tam - v preklade: mama, plysovy pes spi tam... Jeho slovna zasoba sa za posledne 2 mesiace rozsirila z asi 10 slov na 20, co je v porovnani s rovesnikmi stale zufalo malo, ale pomalicky napreduje. Uz som sa zmierila s tym, ze o rok navstivime logopeda... co uz, preskakala som si to so starsim (tiez oneskoreny vyvin reci), zvladnem to aj s mladsim.

15. júl 2019

@meluela áno viem, sama som v tom videla také šarlatánstvo, ale stále mi to nedalo, či môžu mať mamy pozitívnu skúsenosť s takýmto niečím... išla som do toho, tak ako do všetkých možných zázračných vitamínov, bezhlavo a zúfalo, a povedala som si, ešte toto a skončila som s pokusmi na mojej rakete... už nič žiadne lieky, vitamíny zázračné, len tvrdá práca a samotný vývoj dieťaťa... a viem, že za tento článok si možno "vypočujem" svoje, len som chcela povedať, o svojej skúsenosti s homeopatikami.... naozaj netvrdím, že očkovanie jednoznačne u nás spôsobilo ten sociálny regres, ale nastal práve v tom období v tom mesiaci, keď sme žiaľ boli očkovaní... ja sama dám syna určite znovu očkovať, pri rakete však určite váham.... je to debata, neodvážim sa oponovať, či očkovať, či nie... v každom prípade, už sa nad tým zamýšľam viac a hlavne už nebudem odsudzovať mamy, ktoré sa rozhodnúť neočkovať, a mali tiež nejaký regres po očkovaní...

15. júl 2019
Autor komentár zmazal

@itmama15 robíš v IT, vieš ako funguje veda a vedecké štúdie a teda asi vieš, že 1000000x už bola wakefieldova štúdia vyvrátená a ze homeopatiká sú fakt placebo, bože žena, ved ty sa javis tak rozumne, že snáď chápeš, že korela ia nerovná sa kauzalita.

15. júl 2019

@alby2014 chcela som to vyskusat🤷‍♀️ 3/4 veci pri napr. Testovaní a programovaní bolo pokus omyl...🙈teda minimalne v začiatkoch, ked som sa s niecim “zoznamovala”...

15. júl 2019

@itmama15 áno keď je človek zúfaly, tak vyskúša naozaj všetko najmä ak ide o zdravie vlastného dieťaťa. Žiaľ kto nezažil, nepochopí. Mne je pomerne dosť ľúto, že sa všade všetko opiera o vedu a to ľudské duševne sa vytratilo, lebo ja mám stále väčší a väčší pocit, že len kombinácia oboch, je tá správna cesta. Lenže Miesto toho, aby obe strany spolupracovali, tak si hádžu vzájomne polená pod nohy a obviňujú sa a pritom spoločne by dokázali pomôcť toľkým ľuďom, ale žiaľ o pomoc a vyliečenie tu nikdy nepôjde pokiaľ svoju rolu v týchto oblastiach budú tvoriť peniaze. Podľa mňa je veľmi zaujímavý práve ten placebo efekt, že sa teda mnohým ľuďom polepší. Prečo s tým teda má veda problém? Prečo neskúma to, že ako je to možné, že sa niektorí ľudia dokážu vyliečiť z placeba? Sami seba presvedčiť, že sú zdravi a potom skutočne aj vyzdraveju? A to nejde o ojedinelý prípad.

15. júl 2019

@cianna Musím sa priznať, že ja som to do takejto hlbky neskúmala... prioritne ma zaujímal len ten MMR detox... v tomto budú asi vzdelanejšie maminy vyššie v komentoch..

15. júl 2019

@itmama15 ja ti poviem jednu skúsenost. Dcera mavala veľké bolesti pri menzese ( asi od 7 mej triedy) . Jej tabletky ani nezaberali a ja som jej v zúfalstve raz strcila do úst obyčajny tiamin( tuším to bol on) cize vitamín. Reku tu mas toto je inak silne to mi dal znamy v lekárni. Ale psst to malo byt len pre mna.. 5 rokov na tom ,,ficala" nikdy som jej ju nedala zobrat si. Vzdy ja štýlom, Nika rychlo ponáhľam sa. Na zapi to vela... Ked bola v kúpeľoch ako prváčka na strednej , som jej ,,tajne " odsypala... A ked mi volala ako sa to vola,ze tam jednej babe uz nevedeli co dat a MOJ LIEK jej
pomohol... Áno placebo efekt ako z učebnice... Ale 4-5 rokov to fungovalo... Prečo nie

16. júl 2019

Tiez musim pridať reakciu tiez sa nam syn zmenil po mmr vakcine dovtedy blabot prve hlasky mama, baba, dede, tata potom utlm, motoricky bol na tom vzdy dobre. Postupne som si vsimla ze prestal reagovat na nase oslovenie, nepozeral sa nam do oci, stale uhybal pohľadom, neukazoval prstom ani do mmr očkovania ale reagoval na oslovenie, usmial sa na nas proste bolo to ine. Po mmr sme mali pocit ze sa nam maly akosi vzdialuje a uzatvara sa to boli tie prvotne auti znaky. Ale viem ze bol iny uz pred tym vzdy som bola ako na ihlickach stale taky nepokoj som cítila ze nieco nie je ok mala som s kym porovnat kedze sestra mala o par mesiacov staršieho tak to bolo uplne ine dieťa ovela socialnejsie a spolocenskejsie ako nas. Netvrdim teda ze za to moze mmr len to asi sposobilo fakt ten regres v správaní a v mentalnom napredovaní ze maly sa nikam neposunul a zacal stagnovať a uzatvarat sa a potom zacalo kopu auti priznakov ktore sa uz ciastocne vytracaju par ich uz uplne potlacil. Niektore este obcas vidim ale neobmedzujem ho v tom musi sa aj on obcas ponorit do svojho sveta hlavne ked ma vela podnetov okolo seba a nevie to rychlo spracovať alebo ked s niecim nesuhlasi zapchava si usi. Viem ze je to cinnost ktora ho ukludni a potom je o5 ok a späť s nami.
Co sa tyka homeopatii. Skusali sme protokol ale nejak sme videli len zhorsenie hyperaktivity a celkoveho správania viem ze to je vraj ok ale upustili sme od toho. Momentálne sme len na oleji a b komplexe. A napreduje aj bez ostatnych veci. Sice pomalicky ale napreduje.

16. júl 2019

S homeopatikami moc skúsenosti nemám,tak tu dnes budem len za tú googlom študovanú antivaxerku,a nebudem stručná,lebo mne pre zmenu príde zaujímavé,že je kopec prípadov,kedy deti boli očkované neskôr,nie podľa očkovacieho kalendára a aj tak sa niečo poondialo a nesledujem to týždeň a nemusí ísť len o MMR.majte ma za posadnutú konšpirátorku,ale nerozumiem ako môžu byť vakcíny považované za bezpečné,keď neprechádzajú striktnou dvojito zaslepenou kontrolou liečiv ako bežné lieky. Je do očí bijúce,že so samotnými vakcínami nie je niečo v poriadku.kto nie je slepý,vie čítať medzi riadkami a zaujíma sa aj o celosvetové prípady a nárast NÚ napr v Amerike,musí chápať,že toto tutlanie problému je len o zisku.100x opakovaná lož sa stáva pravdou,skúpené mienkotvorné médiá vymývajú mozgy jednoduchým ľuďom úplne efektne.nie len tu ale na celom svete sa dookola objavujú tie isté vzorce zmeny správania detí v rovnakom časovom rozmedzí po očkovaní,ale kompetentní zatvárajú oči,pľujú do sveta nepravdivé štatistiky,reči o korelácii a klamárovi Wakefieldovi,ale to,že oni klamú fiktívnou kolektívnou imunitou,že ľuďom mažú med okolo úst a sľubujú ochranu vakcínou,ktorú musí novorodenec dostať niekoľkokrát a aj tak mu nezaručí dostatok protilátok,to,že z ľudí spravili pokusné králiky a do novorodencov pchajú niekoľkonásobne prekročený limit neurotoxických jedov je ok.niečo tu proste nie je v poriadku a to treba riešiť. Súhlasím s @cianna že pokiaľ v tom budú na prvom mieste peniaze a nie záujem o zdravie spoločnosti,vždy bude pre nich lepšia voľba zátĺkať,splietať rozprávky o kauzalite a korelácii a poprieť súvislosť akéhokoľvek NÚ s očkovaním,aj keby to bolo v letáku čierne na bielom. Všetko je len hra so strachom rodiča. Čistá psychológia. Vyber si,či sa viac bojíš nú alebo chorôb.logicky matka uprednostní strach z jednodenného úkonu 6x za život svojho dieťaťa,ako podstúpiť celoživotný strach z toho,čo číha na jej dieťa za rohom ak nezaočkuje.je ľahké spoľahnúť sa na druhého.ťažšie je plávať proti prúdu,vybrať sa cestou menšiny,cestou odsúdenia spoločnosťou,ktorá svoju ťarchu pomyselne presunie na lekára,výrobcu vakcín,či iné kompetentné hlavy.ale kde sú kompetentní,keď sa z vášho dieťaťa stane mrzák,handrová bábika,neprítomné telo bez duše? Kompetentní vám zavrú dvere,skutok sa nestal,ste hysterická matka,veľa googlite a spájate nespojiteľné.nenesú zodpovednosť.zrazu príde tá ťarcha,kopec otázok a možno aj sebaobviňovanie...je ťažké vystúpiť z radu,prevziať to veľké bremeno,zodpovednosť za niečo,o čom vás presviedčajú,že bez titulu nemáte právo o zdraví vlastného dieťaťa rozhodovať.všetko je to spochybňovanie inštinktu a starostlivosti matky.vtlčú vám do hlavy aj to,čo nie je pravda.kompetencie sa presúvajú vtedy,keď sa niečo posere. Prevencia je veľká vec,ale vpraviť do nemluvňaťa neurotoxíny a tváriť sa,že riziko neexistuje,max opuch,teplota a začervenanie je prinajmenšom alibistické,sebecké,zvrátené,nechutné a čisto populistické.ak chcú očkovať,ok ale vedome,informovane,dobrovoľne,zodpovedne a hlavne tak aby boli chránené rodiny,nie obchodníci so zdravím.treba poriadny odškodňovací systém,školených lekárov,vnímavú a empatickú spoločnosť,výskum,placebo skúška a iné dôležité veci v tak závažnom probléme.nerobme z detí pokusné krysy a z pánov v oblekoch miliardárov.

16. júl 2019

@dr_smajlik oki, ak je jedinou/hlavnou motivaciou ockovacich programov zisk pre farmafirmy, aku motivaciu pre ockovanie populacie mali byvale komunisticke rezimy? Ved vyrabali vakciny bud vo vlastnej rezii a ak by aj nieco brali zvonku, tak by ich to stalo cenne valuty ktorych nikdy nebolo dost. Preco to asi tak robili? Argumenty si prevzala 1:1 z prelozenych americkych stranok a tie si neuvedomuju, ze aj "za oponou" mimo kapitalizmus sa ockovalo ...

16. júl 2019

@dr_smajlik ako dvojité zaslepené štúdie si predstavuješ, že vezmeme 100 deti zaockujeme a 100 nezaockujeme obe skupiny vystavyme daným chorobám s rizikom smrti a sledujeme hej?

16. júl 2019

@alby2014 tak tak .. neeticke studie by chceli, ale obrovsku retrospektivnu kohortnu studiu radsej odignorovat ... "The study strongly supports that MMR vaccination does not increase the risk for autism, does not trigger autism in susceptible children, and is not associated with clustering of autism cases after vaccination. It adds to previous studies through significant additional statistical power and by addressing hypotheses of susceptible subgroups and clustering of cases."
https://annals.org/aim/fullarticle/2727726/meas...

16. júl 2019
16. júl 2019

@meluela mna by velmi zaujimalo kto financoval tie studie co vyhlasuju ze ockovanie s autizmom nesuvisi...alebo vazne si myslis ze v nasom svete plnej korupcie a manipulacii verejnej mienky je prave tato studia nezaujata a pravdiva? Vies kedysi, ked ludia este verili ze zem je plocha, boli schopni upálit na hranici cloveka ktory tvrdil ze je gulata. Dnes vsetci vieme kto mal pravdu...to len tak na okraj

16. júl 2019

Omg vystavíme... Taka hrúbka mi tam vyletela.

16. júl 2019

@alexandraalexandrova
Primary Funding Source:

Novo Nordisk Foundation and Danish Ministry of Health.

16. júl 2019

@alexandraalexandrova zato antivax dostal v poslenych rokoch pekny boost z politicko-mocenskych dovodov .. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45294192

16. júl 2019

@meluela Novo Nordisk je farmaceuticka korporacia...z toho je uplne jasne aky bude vysledok nimi financovanej studie . Logika nepusti...

16. júl 2019

@alexandraalexandrova ja som vedec, aj ked v oblasti nie prirodnych vied a veda funguje takto na ...svete su tisice vedcov, niektorz pracuju pre stat, vacsina na univerzitach, v sukromnych laboratoriach, thinktankoch, tretom sektore. Veda znamena, ze ak mam data a uplatim nejaku metodologiu, resp. urobim pokus, ci pozorovanie a dojdem k nejakemu vysledku, ktory inteterpetujem...tak za danych okolnosti s tymi istymi datami a za rovnakych okolnosti, kazdy, kto moj pokus, pozorovanie, ci analyzu zopakuje...MUSI dojst k rovnakym zaverom. Cize, ak su 10tky studii, dokonca meta studie od seba nezavislych vedcov...a naozaj nemozes vsetkych podplatit z roznych statov, roznych institucii a vsetci tvrdia, ye ockovanie nesposobuje autizmus...tak prosto nesposobuje, lebo oproti nim stoji uz 100x vyvratene wakefieldova studia, ktoreho btw cielom bolo tiez, len rpedadit svoju vakcinu...MMR sa podava medzi 15 az 18 mesiacom,c o je bohuzial vek, kedy sa da naozaj sledovat, autisticke spravanie, lebo jeho nastup. Je to naozaj len blba korelacia. A ano aj farma firmy investuju do vyskumu a investuju miliony, vola sa to vyvoj lieciv...

16. júl 2019

Ja už by som na tvojom mieste neockovala vôbec ani druhé dieťa. Po tvojom zážitku....z uplnej náhody po očkovaní uuuuuuuplnaaaa náhoda a zhoda okolnosti a bála bla bla ovecky beeeeee beee budú beeeeekat. Ja mám syna plne neocko šťastný to človek zdravý ako buk! Nikdy nič nemal ani nič nebral žiadne antibiotika lebo je silný a ma silnú imunitu lebo mu ju nezozrali očkovaním. Veľa šťastia, nech sa vám darí a nech už len napredujete po detoxe.

16. júl 2019

Držím prsty a verím, že dcerka bude napredovať.... My mame podobnú skúsenosť u najstaršej dcéry, ktorej mmr a hexa porušili nervovú sústavu...homeo detox od vakcin podstúpila až v 7mich rokoch a nastala veľká zmena k lepšiemu, uplne sa zmiernili hystercicke záchvaty a moje dieťa je konečne schopné prespat celú noc.... (zmien bolo viac no tieto boli najväčšie)

16. júl 2019

@alexandraalexandrova a vyraba mmr ci ine ockovacie latky? ci to z lasky ku farma konkurecii podla teba tlaci na falsovanie vysledky?

16. júl 2019

V denniku N som citala clanok lekarky imunologicky ktora v Prahe ockuje deti s problemami, napr cukrovkou, alebo alergickymi reakciami po ockovani. Sama priznala ze niektore ockovania mozu sposobit zastavenie mentalneho vyvoja dietata. Skuste to vyhladat v archive.

16. júl 2019

@itmama15 tiež ti fandím, drž sa svojej intuície a pozeraj na to čo je dobré pre tvoje dieťa. Ja homeopatiká užívam už viac ako 15 rokov, často mi pomohli, ale bolo aj zopár neúspechov. Proste treba nájsť tie správne, ktoré sadnú. Placebo efekt u človeka možno, ale liečia sa nimi aj maličké deti,zvieratá, tak neviem či aj týmto sa dá vsugerovať nejaké vyliečenie...

16. júl 2019

@meluela nesnaz sa...proste nevysvetlis...ja nechapem ako sa da v storoci verit homeopatii a nechapat ako funguje veda, ci dookola omielat osobnu skusenost, ktora je y pohladu objektivnej pravdy irelevantna. Vid moje zdrave neockovane dieta, no ja mam zdrave ockovane a dokopy to nedokazuje nic.

16. júl 2019

@jerrz a ja poznam aj total neockovaneho aspergera .. aj v auti skupine je ich hodne .. samozrejme ze mamicky kedze im to nesedi do schemy spravia mentalne salto a su plne presvedcene ze by to bolo este horsie kebyze ockuju

16. júl 2019

@meluela vieš,ono v minulosti bola myšlienka obdivuhodná,možno s cieľom naozaj pomôcť miliardám ľudí,tak ako to bolo s jadrovou energiou.pokiaľ sa do toho nedostal biznis a politika.dnes už sa nemôžme spoliehať ani na vedcov a ich štúdie. Kúpiť sa dá všetko.a logicky.myslíš,že keby farmaceutická firma prišla na to,že mmr spôsobuje autizmus,že by ich niekto oslavoval?dostali by nobelovku?pílili by si konár pod vlastnými riťami.Buď výrobca vína a urob si reklamu,ako víno zvyšuje riziko alkoholizmu. Myslíš,že niekto kúpi?
Kedysi boli lekári platení od toho,koľko zdravých ľudí majú vo svojom rajóne.dnes sú platení za to,že z akútnych pacientov spravia chronických,zo zdravých mrzákov.nie je to ich chyba,je to proste mnoho súvislostí a na vrchu je biznis a politika. Bohužiaľ vo vysokých sférach existuje priveľa bábkarov a pod nimi sú len bábky.nepohodlní sú umlčiavaní,podplácaní...nepovedz,že veríš v to,že nám chce niekto dobre....tam "hore" nie je jediná dobromyseľná duša. Darmo sa nehovorí "peniaze ničia charakter". A koho nepokrivia,toho upracú. Koľko utajených prípadov sa ukáže o 30 rokov? Koľko zamestnancov,vedcov vypovedá svedectvá o nekalých praktikách?prečo to, robia? Chcú vakcíny pre seba?platí im za to antivax spoločenstvo?niekedy sa konšpirácie stávajú skutočnosťou. 9 miliárd obyvateľov,2% majú viac ako zvyšných 98%,miliardári so zbierkami luxusných áut a žobrač,ktorá umiera hladom,...koľko z tých milionárov,výrobcov vakcín,lekárov vlastné detI neočkuje?prečo?
Áno,občas si pripadám aj ja ako fanatik,no zatiaľ ma nikto nepresvedčil o opaku.

@alby2014 odpoviem protiotázkou. A je v poriadku testovať bezpečnosť "za pochodu" na miliardách ľudí a v prípade existujúcich poškodení vždy len vypľuť vetu o kauzalite a korelácii?vtedy už sú straty povolené?tam už ti nevadí,že to môže byť tvoje dieťa,sestrine,kamoškine a pod? Každá jedna verí,že práve jej dieťa bude bez NÚ.verí niekomu,kto jej dal falošné záruky. Každá jedna,ktorej spomínaná kauzalita a korelácia zmenili život,si kladie otázku,či by jej dieťa bolo v poriadku keby neočkovala.každá jedna je kompetentnými odsunutá za dvere,lebo skutok sa nestal. Pokiaľ nechcú kompetentní niesť podiel viny na poškodeniach ľudí,nemali by chcieť,aby matky povinne podstupovali toto riziko pod nálepkou "bezpečné" ak tomu tak reálne nie je.... problém nie je vo vakcinácii.problém je v diktatúre,šikane,klamstvách,nezodpovednosti. Následky znáša ten kto hrdo veril v dobro spoločnosti.vtedy sa karta obráti.bohužiaľ čo sato stalo nevie vziať späť. Problém nastáva vtedy,keď autority obchodujú so smrťou,keď sa sfukčňuje nefunkčné za pochodu,keď chýbajú záruky a v hre je strach buď-alebo...celý vakcinačný program má obrovské nedostatky,nespočet dier,ale kým sa peniažky sypú a plebs príliš nekričí,načo utrácať.
Logicky ak je právne postihnuteľný rodič,ktorý odmietne očkovať,ako je možné,že nikto nie je právne postihnuteľný v prípade NÚ? Cogito ergo sum. Všetko je o súvislostiach.

16. júl 2019

Nech si vravi kto chce co chce...homeopatika nezatracujem ako vacsina v komentaroch...pouzivam ich aj na psoch...a povedzte mi, ze pes vie, ze mu davam liek a preto sa zacne citit lepsie a prestane zrazu vracat napriklad 😀 to iste...asi to dako musi aj realne fungovat a nie je to len placebo...😉

16. júl 2019

Synovec je autista a nema ziadne ockovania. Zacal sa menit ked mal rok aj par mesiacov. Tiez prestal blabotat a stratil ocny kontakt. To len na margo MMR.

16. júl 2019

@dr_smajlik moja sestra je jeden z poslednych rocnikov neockovanych plosne na rubeolu. Jej syn, ktoreho musela predcasne porodit v 19tt mal fetalny rubeolovy syndrom, lebo sestra sa nakazila rubeolov. Ja som prva v rade, co vie ake su dosledky neockovania a porusovania kolektivnej imunity.

16. júl 2019

@alby2014 samozrejme, že aj choroby proti ktorým sa očkuje, môžu prebiehať bez komplikácií aj s komplikáciami. Zástancovia očkovania nechcú pochopiť,ako písala aj @dr_smajlik , že sa nespochybňuje zámer očkovania ako takého, ale treba celý systém vakcinácie podrobiť, dôslednej kontrole vakcín, bezpečnosti, zníženie látok vo vakcínach, ktoré majú toxické účinky atď. A k čomu je dobré to ignorovanie nežiadúcich účinkov?...

16. júl 2019

@janettdamian nikto nepopiera dôsledky, ale popiera sa a je jasné preukázaná nesúvislosť autizmu a očkovania.

16. júl 2019

Jaaaj zena, odpalila si sud s dynamitom 😀 Nech je to ako chce, som rada,ze homeo aspon z casti pomohlo. Neuvazujes nad tym urobit detox znova?

16. júl 2019

@vrzka19 Myslis asi tento rozhovor, ze? Vyborny jehttps://denikn.cz/116129/deti-se-zavaznou-reakc...

16. júl 2019

@alby2014 nepopiera???? tak to by si mala vidieť ako to funguje v praxi... mám svoje osobné skúsenosti, bohužiaľ

16. júl 2019

@alby2014
@meluela chcela by som zit v takej naivite ako vy...zilo by sa mi urcite lahsie. Nic v zlom...

16. júl 2019
Autor komentár zmazal
Autor komentár zmazal

@dr_smajlik perfektne napísané

16. júl 2019

@alexandraalexandrova mne pokroky dnesnej mediciny dali do poriadku dieta, ktore by v minulosti malo chabe prognozy, takze si po tejto skusenosti nemyslim, ze hlavnou ulohou vedy a mediciny je skodit ludom

16. júl 2019

@alby2014 ja som nikde nepovedala,že nepoďme očkovať.ale nie za takýchto podmienok...choroby bolI sú aj budú,tak ako nežiaduce účinky boli sú aj budú a to sa nedá poprieť.autizmus nie je jediný NÚ na svete... stačí si prečítať príbalový leták a nech sa páči.skôr ide o to,že sa tento problém bagatelizuje.na slovensku existujú len 3 NÚ aj to prosím pekne nazývajú očakávané vedľajšie účinky-začervenanie,opuch,horúčka.ostatné je hysterickosť matky...v tomto vidím obrovský problém.ak dokážete s takou určitosťou povedať,že existuje mnoho štúdií,ktoré vyvracajú spojitosť autizmu s očkovaním,kde je štúdia,že ostatné NÚ sú len časovou zhodou okolností, a prečo ich teda aj výrobca uvádza,ale ak sa vyskytnú poprie sa akýkoľvek súvis s vakcináciou a nikto neberie zodpovednosť na svoje plecia? Už vidíš v čom je problém?ak niekto spochybní vakcináciu,je xy štúdií,ktoré vakcináciu podporia,ale ak niekto spochybní nepopierateľnú zmenu správania či motoriky dieťaťa,povedala to len obyčajná matka na základe svojich skúsenosti.a je jedno,že sú ich 1000ky a vzorce sa opakujú,nie je to relevantné,nikto nespochybňuje dogmu,že je to len zhoda náhod,lebo to povedali titulované hlavy,ktoré strávili štúdiom niekoľko mesiacov či rokov,nie matka ktorá si dieťa porodila a je s ním 24/7.
Ekvivalent k tomu povedal pre jednu cz reláciu starý biofarmár.voľne prarafrázované povedal:prečo ja,ktorý pestujem v súlade s prírodou,bez chemických postrekov, potrebujem papiere a povolenia,striktné kontroly na to,že pestujem bio,ale ten čo predáva chemické potraviny,totálny odpad dostane granty,štátne príspevky a pod.prečo im nenalepia nálepku Chemo?
Na každého iný meter....z ľudí sa vytratila ľudskosť,empatia,spolupatričnosť,odvaha niečo zmeniť.bezducho sa podriaďujeme autoritám,prečo?

16. júl 2019

Moja skusenost ked malemu isli zuby a bol plaćlivy dostal homeopatikum a bolo po placi.ako babatko si tazko uvedomil nejake placebo. Dolezite je ze mu to pomohoo

16. júl 2019

@meluela nikde som nic take nepisala...veci vsak nie su ciernobiele, ty ako pacient vidis iba to co lekar chce aby si videla. Ale vela toho, co je za tym nevidis. Takze mozes mat cisto pozitivny dojem, lebo vidis iba cast obrazu. A kebyze to nezazijem z tej druhej strany, ako zdravotnik, tak by som videla iba ten pekny obraz aj ja...a mozem bez zabran napisat ze mam dieta s autizmom a viem ze unho autizmus nespustilo ockovanie. Narodil sa tak...a kto tvrdi ze autizmus je mozne badat az cca okolo 15 mesiaca veku, ten vie o tom prd. Autizmus je mozne vidiet ovela skor, existuju velmi skore znaky...a ked niekto ma zdrave dieta ktore ma ocny kontakt a rozprava a chova sa uplne normalne a zrazu po ockovani sa otoci o 180 stupnov je logicke ze ten stav nieco muselo spustit. Ja ako neockujuci rodic vsade pisem ze vakcina nesposobuje autizmus. Nemam rada ked sa zo vsetkeho vini prave ockovanie. Ale verim tomu ze chemicky koktejl vo vakcine ma velmi silny a bohuzial casto negativny vplyv na nezrelu CNS dietata. A preto sa stava ze niektore deti po ockovani napriklad prestanu chodit, padaju, nastane zmena v spravani a niekedy sa objavi PAS. Takisto ako existuju aj monoho inych faktorov ktore mozu tento stav spustit a ovlyvnit, lieky, narkoza, genofond atd...
Ked chces verit tomu ze ockovanie s tym nic nema, je to tvoja slobodna volba samozrejme...nie je mojim cielom ta o comkolvek presviedcat, mam na to svoj nazor, ty mas zas svoj...

16. júl 2019

@itmama15 Pekný článok, verte svojej intuícii. Ono s tými lekármi je to všelijaké, budú vám tvrdiť, že si vymýšľate, ale pravda môže byť úplne niekde inde. My máme v rodine skúsenosť s nežiaducimi účinkami u mojej mamy, ale to je vedľajšie. Keď sa sťažovala u lekárky na bolesť hlavy po očkovaní, odbila ju, že si vymýšľa, odporúčala psychiatrické liečenie. Nakoniec mojej mame zistili nador na mozgu. Stalo ju to niekoľko rokov presviedčania a bojovania s lekármi za seba samú. Preto nech vám hovoria čokoľvek iný ľudia, riaďte sa sama sebou.

16. júl 2019

@jerrz a rovnako sú zdravé ďaľšie 100-vky detí čo boli očkované, lebo sú silné a majú zdravú imunitu....

16. júl 2019

@itmama15 a skusala si ten nemecheck protokol? Kedysi si o ňom pisala.

16. júl 2019

Odporúčam prečítať si skúsenosť detskej lekárky, ktorá roky pracovala s homeopatiou. https://modlitba.sk/?p=2820

16. júl 2019

Maminy, podla mna vsetky mate pravdu, trochu z toho, trochu z toho... pri tomto asi clovek nebude mat nikdy 100% istotu, lebo kazdy clovek/dieta ma inu imunitu, inu reakciu... jednemu to nic nespraví, druhému to iba sčervenie, tretiemu to moze smrncnut cns... ja som nikdy o ockovani nepochybovala, az pri mojej rakete proste premyslam stale, keby to presne začalo, len sa mi to zlieva vsetko so vsetkym, nebola som v tom obdobi sústredena na raketu, riešila som syna a neho operaciu, ale mam na pamäti take okamihy/fotky/videá, proste ako sa usmievala, ako na neho reagovala, a potom buum tma a fotky, kde sa vykruca ako had, ani chytiť sa jej nemohol😞 a potom som si to vsetko so vsetkym zacala davat dokopy... stale nemozem tvrdiť, ze to je 100% očkovaním, pretoze príznaky som zacala registrovať az ked, som zacala riešiť, ze este nerozpráva, blabotat prestala... mna totiž ani nenapadlo, zeby mohla mat nejaky regres po ockovani.... kontrolovala som len vpichy - ok, žiadne teploty - check očkovanie vybavene🤷‍♀️ Teraz sa uz však zamýšľam, preco som sa viac nestarala, co to do mojich deti idu vlastne pichat... preco mi k tomu nikto nedal príbalový leták, ale rovno uz pichali? Stale neviem odkial su skutočne vakciny, ked píšete, ze aj za komunistov pichali, ich vakcínam by som aj verila, lebo ozaj co komunisti vyrobili zas ľuďom slúžilo, (len príklad odveci - moja 89 rocna babka ma este stale funkčnú chladničku), ale dnesne vakcíny su vlastne odkial? Je mozne odignorovať zeny, ktoré reálne mali zlu skúsenosť s očkovaním? To nie su cisla v štatistikách, ktorým mozme/nemôžme verit, ale reálne zeny, zeny aj zo Slovenska... naco by si take nieco niekto vymýšľal? Tolko moje úvahy k ockovaniu... ja osobne uz budem s rešpektom uvažovať o ockovani, a poradím sa s pol svetom, ked bude treba, len aby sme zas nemali regres, preto vsetky vase komenty citam a budem urcite nad nimi uvažovať pri rozhodovaní o ďalšom ockovani....

16. júl 2019

@zuzanacoci vsetko som vyskusala🙈 len ked som pred dvomi mesiacmi zacala s detoxom upustila som aj od diéty aj od protokolu, aby som videla “efekt” detoxu... ale idem ho skusit znovu, len si musím olej kvalitný olivový zohnat. Zatial davam rybi olej, dologram (magnezium) a b-komplex... mozno este začnem znovu s karmozinom ale nejaky rozdiel uz nevidim v spravani ked ho brala, skor kvoli reci, lebo viacerí logo aj neurológovia ho odporúčajú...

16. júl 2019

@itmama15 ja som tiez s protokolom skoncila, uz druhy krat, ale po lete chcem zacat znova. Tiez nemam odporucany olivovy olej, dam co mam. Drzim palce, nech ten detox stale pomaha a tvoja dcerka robi pokroky 😊

16. júl 2019

@dr_smajlik tlieskam, vystizne a presne, kiez by to takto zacali vnimat aj vsetci ti zapredanci co toto cele dovolili...

16. júl 2019

Homeopatika môžu z casti obsahovať nejakú účinnú latku, napr.výťažky z bylin(preto sa moze zdať, ze homeo účinkuje aj malym detom a psom), ale neucinkuje ta sladká voda okolo, ale ta bylina. Homeo bez riadnej dávky liečiva, ci uz chemického, alebo prírodného pôvodu, účinkovať nemôže. A uz vobec nie 1000x zriadene.

16. júl 2019

Najlepšie viesť, čo je pre ňu ôk a co pomohlo a v akej miere ako ktokoľvek iný, pretože ty ku poznáš. Nehľadaj a nečakaj na súhlas iných, hlavne ak ide o niečo iné, čo sa vymyká tomu bežnému, čo sa očakáva. Držím ti palce a riad sa svojim inštinktom. Vôbec nie je zlý.

16. júl 2019

@erickatt presne aj ja mám túto skúsenosť, ešte ako dievčaťu mi jedna známa lekárka poradila na bolesti tohto druhu dať si kalcium a magnézium.. odvtedy už ubehlo veľa veľa rokov a zaberá to naozaj super, žiadne analgetiká nie je treba.. ale to je asi aj vedecky podložené, nejde len o placebo v tomto prípade..

17. júl 2019

@itmama15 ahoj, co davas na podporu rozvoja reci? Nevedela som, ze nieco existuje na toto. Dala by som to aj mojmu malemu, za vyskusanie nic nedam... Teda ak je to volnopredajne. Lebo tiez mi srdce stisne ked mi rovnako stare dieta na ihrisku krasne povie cele vety a ten moj ledva zo seba vysuka "mama toto tam daj"

17. júl 2019

@sandri nám neuroligicka dala Lucetam

17. júl 2019

Dobrý deň, neviem či máte instagram.. No skúste si pozrieť maminku s profilom spolu_aut , ktorá má jednu dcéru autistku ako zvládajú každodenné situácie. Príjemný deň

17. júl 2019

@nikachru Dakujem. Sledujem ich, obcas mrknem, ako to zvládajú.

17. júl 2019

@huahua hmmm, ten je podla info o lieku az od 8 rokov.

17. júl 2019

@sandri lucetan 400 je asi od troch

17. júl 2019

@erickatt placebo efekt uznávajú aj lekári. Keď človek verí, že mu to pomôže, tak to tak môže byť. Hlavne pri bolesti.

17. júl 2019

placebo efekt mava v klinickych skuskach az okolo 60%. pre predstavu- ked 100 ludom date placebo a poviete im, ze je to napr. na bolest hlavy, tak 60ludi ta hlava naozaj prestane boliet..
Cize moj nazor (som farmaceutka - doktor farmacie a mala som aj homeopatiu ako volitelny predmet) ze je to hlavne zalozene na placebo efekte -ak veris ze ti pomoze, tak je sanca ze pomoze. Inak vyhadzovanie penazi. Myslim, ze Lekarnicka komora robila nejaku antikampan na homeopatiu pod nazvom "Zuzanka nepotrebuje homeopatiu"

17. júl 2019

@matabb73 u syna to nefungovalo ani milimeter

17. júl 2019

@dr_smajlik perfektne napísané 🙏🙏🙏 ja sa už s nikým na tuto tému ani nebavim, našťastie my máme lekárku, ktorá veľmi na mmr nechce očkovať. Minule pred záverečnou sme sa dosť o tom bavili a sama mi povedala, že ako chodia farmaceutické firmy znasilnovat, že existujú 2 druhý vakcín na mmr a odchádzali s tým, keď to nechcela vziať tie horšie že nevadí aj tak s tým zaockujeme cigánov, môj bol zaockovany na 3-4 mesiac, ešte som do toho takto nevidela, až keď prišiel 15 mesiac a lekárka to stále presúvala a stále teraz nie je veľa chorob, teraz nie je teplo a potom z nej vyhrklo že nebude môjho syna očkovať, lebo môže mať po mne preddispoziciu, tak som začala to viac riešiť a potom som zistila aj mama mi povedala, akú som ja ako dieťa mala reakciu po očkovani, skoro som zomrela, museli mi pichnúť protilátku, na 4 deň som dostala osypky...a veľa ďalšieho, nebudem to tu rozpisovať, moja mama bola očkovaná aj tak dostala čierny kašeľ. Ešte sme o tom ani nevedeli a môj neocko syn s nou spal a on to nedostal. Dokonca aj moji rodičia sú proti tomu. Véd do dokonalého narodeného dieťaťa pichať také sajrajty co najskôr pokiaľ sú nemluvnata a teraz mam pocit, že všade naokolo deti s nejakým postihnutím. Aj moja mama minule čakala na MHD a prihovorila sa jej taka teta a na vozíčku mala chlapca a začali sa spolu baviť a povedala, no ideme za dcérou do prace, ja jej strazim syna od kedy ho zaockovali je kalika... Kto mi zaručí, že moje dieťa nebude mať následky??? Našťastie, imunita perfektná, chorý minimálne, aj to iba "soplik" za tento školský rok 9 vynechanych hodín aj to preto, že sme mi niekam isli, ale nie pre chorobu, do nás oboch môžu sople fukat a to nedostaneme (klopem)

18. júl 2019

@lizatko1009 ono práve problém je,že ľudia sa boja o tom hovoriť,lebo na jednej strane jee to priznanie istej formy pochybností okolo prechádzajúceho rozhodnutia a zrazu priznať,že tí neočko šialenci predsalen mohli mať pravdu a na druhej strane ten strach z nepochopenia a odsúdenia spoločnosťou....takých prípadov je mnoho,len sa štatisticky neevidujú práve preto,že sa NÚ bagatelizujú. Štatistiky sú extrémne podhodnotené....

18. júl 2019

@dr_smajlik minulý rok som bola so synom na preventívnu a brala mu sestrička krv, a už tam pri nás čakala nastepovana novopecena mamička s možno takým 4-5mesacnym uplakanym babom, taka nesympaticka osoba, všetky poporodne kila zakázané v leginach a veľký obtiahnuty trojuholník medzi nohami, viem možno som sprostá, ale na moje oči je to strašne odporne a len tak sa hompalala z miesta na miesto a v ruke už držala zaplatenú vakcínu, ktoru si bola kúpiť v lekárni. sestrička zabudla a vraví mi, že Matúš nebol očkovaný? A ja ze nie a ani nebude... A ta pani leginova hneď odporne na mňa:to tak, len nedávajte očkovať a potom naše deti od vašich všetko chytia!!! Ja naň pohľad primitíva(mala šťastie, že sme boli u lekárky a boli tam deti, len som jej povedala, ved vaše očkované bude čoho sa bojíte? Ved je zákonom chránené, ostala pozerať ako tela neupravené

18. júl 2019

@dr_smajlik Presne práve o tom čítam ako sa robili vedecké štúdie na zloženi vakcin same pochybenia a begatelizovanie a najviac je na tom to ze veľa sa urobilo odhadom???!!!! Keby všetky matky mali tieto informácie a rozumeli by tým latinskym výrazom (Je to viac medicínsky písané ako pre laika) , tak by veru tak slepo neverili doktorom. Veď doktory sami nevedia zlozenie ani výskumy ako kolo toho prebehli, len sa naučili na medicíne krasnu rozprávku a šup do ockovania. Poznaaaame veľmi dobre.....

19. júl 2019

Začni písať komentár...

Odošli