Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Ahojte.

    Hladam taketo posteriozne choditko pre male dieta s mozgovou obrnou.

    Jedna sa o 5 rocneho chlapcek, na svoj vek je pomerne drobny, no je to velky bojovnik ktory sa raz tuzi postavit na nohy.

    Poprosim Vas ak o niekom viete kto by bol ochotny taketo malicke choditko predat za mensiu sumu pre dobru vec, dajte mi vediet. Hadam sa nejako dohodneme 🙂 Dakujem.
    Ak nikoho nepoznate, tak prosim aspon zdielajte.

    PS: nepiste mi prosim, ze je treba taketo pomocky ziadat od poistovne, ja mam zaujem niekomu pomoct pomimo vsetkej byrokracie, kedze situacia je dost komplikovana a pani ktora sa o chlapceka stara sama vsetko zvladat nemoze.

    Ahojte, neviete o nejakej socialne slabsej rodinke z Presova alebo blizkeho okolia ktora by sa potesila damskemu/panskemu obleceniu v top stave?

    V charitach neberu a bola by to obrovska skoda to dat na zberny dvor. Dakujem 🙂 PS: v mojom predoslom prispevku uvidite kolko toho je, tak rychlo rychlo, pomozte sa nam toho zbavit a zaroven urobit niekomu radost.

    Ahojte, neviete kde v Presove alebo v okoli by sa dali darovat tieto veci? Je tam kopec pekneho zenskeho oblecenia, nieco aj muzske. Neviete ci je niekde nejake centrum napr. azyl pre zeny alebo tak nieco kde by to vyuzili? Skoda by to bola vylozit len tak von ku kosom. Dakujem za kazdy tip

    Ahojte, neviete prosim Vas niekto o nejakej plantazi/lesnej skolke na vianocne stromceky v okoli Vranova, Presova alebo Kosic? Chceli by sme zivy stromcek, no budeme ho moct kupit az 23.decembra. Ak o niecom viete, prosim Vas dajte mi vediet. Budem velmi vdacna. Dakujem 🙂

    Justice for Zdenek
    Zdenek bol koncom minuleho roka zabity na jednej z Londynskych ulic na ceste domov z prace. Bohuzial pachatel bol zbaveny viny. Rodina a najblizsi priateli sa snazia o znovuotvorenie pripadu (co je vsak v UK raritou).
    Prosim Vas pomozte a pridajte svoj podpis na peticu ktora bude predlozena kompetentnym uradom. Nezabudnite vsak zdielat. Aby peticia zavazila, je potrebnych 100 000 podpisov.

    https://www.change.org/p/justiceforzed?recruite...

    Moj kamarat Bradley 🙂

    Po case naspat doma z Afriky.
    Afrika moja laska, navzdy v mojom srdci 🙂

    Horuco tu je ako v pekle ...uff.

    Feeling alive...

    Momentka z trhu 'kravskych hlav' 😒

    Milujem africke latky. Nedalo mi, musela som si nejake zaobstarat. Uz len najst dobru krajcirku a saty budu na svete 🙂

    Dnes sa mi podarilo nakrutit toto video 🙂 (v uliciach Durbanu, JAR) stala som tam v nemom uzase s otvorenymi ustami.
    Tie deti su neuveritelne.

    https://www.youtube.com/watch?v=C3nl2Z5RclI

    Aka smutna realita dnesnej doby. ☹
    Mrzi ma, ze aj nova generacia ktora by mala byt vedena k vacsej vseobecnej toleranci za ucelom prijemneho spolunazivania nasho druhu na tejto zemi je vedena k nenavisti uz v rannom veku.

    https://dennikn.sk/blog/o-mysiach-a-ludoch/

    janka3112
    8. apr 2016    Čítané 197x

    Preco je tazke eradikovat ochorenie aj napriek tomu, ze sa proti nemu ockuje.

    Vopred sa ospravedlnujem, ak je moja stylistika nie najlepsia alebo pouzite slova nie su najvhodnejsim ekvivalentom v Slovenskom jazyku. Slovencinu v tomto odbore nepouzivam, tak to moze zniet trosku cudne. Dakujem za pochopenie pri publikacii mojho prveho clanku.

    Takze naspat k teme, preco boli doteraz eradikovane niektore ochorenia a ine zase nie, aj napriek ockovaniu?
    Len tak informacne chcem najprv podotkunt, ze prva chorba vobec co bola uspesne eradikovana na narodnej urovni je Rinderpest (mor ktory kolil dobytok). Data siahaju do obdobia 17.storocia v Papezskych statoch a neskor do 19.storocia v Anglicku.
    Co sa kiahni tyka, posledny pripad bol v Somalsku v 1977 a o rok na to v UK (vdaka laboratornemu incidentu). Tymto sa kiahne povazuju za eradikovane.

    Na to aby bolo mozne eradikovat infekcne ochorenie je potrebne aby choroba splnala iste kriteria.

    *1. Musi to byt ochorenie ktore sa lahko diagnostikuje. V pripade kiahni, kazdy hned vedel, ze ide o kiahne. Nabehli vredy/vyrazky, vec bola jasna. Avsak v pripade detskej obrny je diagnostika ovela tazsia, kedze asi iba u 1% deti s detskou obrnou je toto ochorenie manifestovane paralyzou. Ostatne deti budu mat priznaky ako zapal hrdla, bolesti hlavy, zvysena teplota. Nic zavazne, preto je to lahko prirovnatelne k hociakemu inemu ochoreniu.

    *2. Dolezita je absencia ineho ako ludskeho rozervoara. To znamena, ze danym ochorenim mozu byt postihnute aj zvieracie druhy. Napr. ebola je prenasana netopiermi. Besnota sa siri vacsinou medzi liskami...atd. Ak je to ochorenie podobneho druhu, eradikacia je velmi zlozita...kedze je tazke nahanat vsetky lisky po lese, alebo napr. vyzabijat vsetky komare ktore su infikovane malariou.

    *3. Dalej zalezi do akej miery je ochorenie infekcne. Jeden clovek s kiahnami preniesol v priemere kiahne na dasich 5 ludi. V pripade osypok je nakazenych viac nez 10 ludi od jedneho jedinca. V tomto pripade je tazke dostat veci po kontrolu, co znaci problemy pri identifikacii moznych infikovanych kontaktov atd...

    4*. Velmi dolezity faktor je, ako dlho pretrvava immunita po ockovani alebo prekonani daneho ochorenia. Zalezi to od vela roznych faktorov ale v prvom rade samozrejme od fyziologie ...
    V pripade kiahni, ak niekto prezil, pravdepodobnost dalsej infekcie bola minimalna, co sa tyka imunity ziskanej po zaockovani proti osypkam, imunita ziskana je vo vacsine pripadov dostacujuca a hlavne dlhotrvajuca. Avsak v pripade detskej obrny bola pomerne nizka serokonverzia u deti ockovanych v tropickom pasme. Co znamena, ze nedosiahli dostacujucu imunitu a preto sa v dancyh oblastiach toto ochorenie este vzdy vyskytuje.

    Potom mozme rozpravat o praktickych a efektivnych intervenciach.

    *5. K eradikacii je potrebne mat ucinnu, kvalitnu a spolahlivu vakcinu, inu formu chemoprofylaktickej liecby alebo iny preventativny sposob akym je mozne chorobu kontrolovat. Dolezite je aby akakolvek z intervencii nebola financne nakladna, pretoze inak by nemohla byt ponuknuta alebo aplikovana na vacsine obyvatelstva. Taktiez je dolezita termalna stabilita vakciny. Je tazke ockovat niekde v odlahlych oblastiach Afriky alebo Azie v tropickom pasme ak ma byt vakcina chladena.

    *6. Dalsim faktorom je politicka/vladna podpora pri eradikacii. Na to aby sa dosiahol uspech sa musia spojit vsetci a tvrdo na tom pracovat. V pripade ochoreni ktore neprinasaju sokujuce statistiky to moze byt pomerne zlozite. Ako vysvetlite ludom a vlade, ze by bolo prospesne vyhubit dane ochorenie ked nanho zomrie mozno len 1 dieta z 1000? Poviete si, ze to su len statistiky, sanca na umrtie je mala. Je to vobec potrebne? Postoje mozu byt rozne...preco vsetok ten cas, usilie a peniaze ak umrtnost nie je az taka tragicka? Je dane ochorenie velkym bremenom pre spolocnost? Ak ano, ludia su viac poddajni.

    *7.Politicka zaujatost je jeden z najdolezitejsich faktorov pri funkcnosti daneho programu. Je plan na eradikaciu ochorenia dostatocne atraktivny? Budu sa nim moct zviditelnit nejaky jednotlivci, financne agentury alebo politicke strany? Poskytne im dany program dostatocne slavu v pripade ze odklepnu investiciu a zacnu s lobingom?

    Zatial asi len tolko, par zakladnych informacii na danu temu pre tych ktorym to vrta v hlave, ze preco a naco vobec ockovat, ked to aj tak nestoji za "vela".

    Musim to sem dat ! Pre mna je tato mlada zena inspiraciou. Obdivujem ju za jej odhodlanie a oddanost za ucelom pomoci detickam, ktore to naozaj potrebuju. Pre mna ma tato fotka obrovsku symboliku pomoci jeden druhemu, lasky a boja proti rasizmu a predsudkom. Veronika Cejpkova ktora zalazila sirotinec Whisper https://www.facebook.com/whisperorphans?pnref=s... zije uz niekolko rokov v Ugande. Dufam, ze aj nadalej sa jej bude takto darit...a hadam este viac. 🙂

    Jeeeej pozrite !!! NAJKRAJŠIE SLOVENSKÉ ĽUDOVÉ ROZPRÁVKY na pocuvanie pre deti (zadarmo) 🙂

    http://vydavatelstvo.goodboog.com/najkrajsie-sl...

    Velke DAKUJEM patri vsetkym Vam ktore/y ste reagovali na moj predosly status a sirili ste to dalej. Dnes bola patracia akcia ukoncena a pan Juraj sa konecne skontaktoval so svojou sestrou. Bol uzasnuty z toho, ze sa to vobec podarilo. Celemu modremu koniku este raz jedno prekrasne Dakujem. 🙂

    Zeny, prosim Vas, nenavstevuje tu niekto najlepsie externe, Vysoku skolu zdravotnictva a socialnej prace sv. Alzbety v Bratislave? 🙂

    Smutny pribeh tazko skusanej rodiny ☹

    http://www.piestanskydennik.sk/rubriky/spravy/a...

    Vazeni priatelia a znami, Z celeho srdca by som chcela vsetkym tym, ktori sa zapojili alebo nejakym sposobom prispeli k sireniu nasej zbierky na LUDIALUDOM.SK podakovat. Po vyse dvoch rokoch sme uspesne dosli do konca a Misko sa dnes vytesuje z krasneho invalidneho vozika ktory bol jeho celozivotnym snom. Osobitnu vdaku si zasluzi slecna Andrea, ktora nam prispela stedrou sumou. Este raz, vsetkym velke DAKUJEME !!!

    Zienky, mate niektora tazsiu formu psoriazy a byvate v BA a okoli? Ak ano, potom tento link stoji za precitanie 🙂
    http://www.alphamedical.sk/sk/O-spolocnosti/Akt...

    Mamicky, ktore rady ucite svoje deti prirode, davam vam tip na super naucne hracky a zabavky pre deti. Sama som neodolala a nieco som si z toho v minulosti kupila 😀

    http://www.insectlore-europe.com/

    Mile mamicky, mozem vas prosim poziadat o vyplnenie kratkeho dotaznika, k diplomovej praci mojej kamaratky.
    Dotaznik je anonymny a je zamerany na (Ne)potrebu medii pri vychove dietata. Vopred velmi pekne dakujem.
    https://docs.google.com/forms/d/1_HlJhI2olS8ncR...

    Mam uzastne spravy !!! Touto cestou by som sa chcela podakovat vsetkym vam, ktore tento napad podporili a tym ktore v minulosti prispeli co by len jednym eurom na financnu zbierku (na el.vozik) ktoru som zorganizovala takmer 2 roky dozadu. Velmi si vazim vasu ochotu pomoct. Preto vam chcem povedat, ze tato zbierka bola uspesne ukoncena V priebehu buducich mesiacov budem urcite informovat o vysledku. Este raz velmi pekne dakujem. https://www.ludialudom.sk/vyzvy/933

    Mile mamicky ! Robim prieskum 🙂
    Nezisiel by sa vam tu na Modrom konikovi obchodik, ktory by ponukal naozaj pekne detske saty, skor urcene na slavnsotne prilezitosti a tiez sezonne aj karnevalove masky. Co myslite? Su taketo veci lahko dostat, alebo je s nimi zvacsa problem? Budem rada za akekolvek postrehy a dotazy. Taktiez by ma zajimalo, kolko by ste boli ochotne dat za peknu karnevalovu masku alebo za sviatocne saty pre male dievcatko? Dakujem

    Mile buduce mamicky z BRATISLAVY , prave som nasla nieco pre vas.

    Cvičenie pre tehotné v štúdiu Michelle v Bratislave pod odborným vedením (8 vstupov).

    Je to vo forme aukcie na dobru vec.https://aukcie.ludialudom.sk/aukcie/sluzby/rozne/582_cvicenie_pre_tehotne_v_studiu_michelle_v_bratislave_pod_odbornym_vedenim