1 / 1

    :( Hrozné!

    29. aug 2019
    Autor komentár zmazal

    Zbytocna tragedia. Nechapem ako ju mohli nechat od stredy do pondelka takto nechat ked krvacala.

    29. aug 2019

    Strašne že sa niečo také stane! Mali jej spraviť hneď ten deň keď tam prišla že sa necíti dobre cisársky a mohla mať zdravého chlapčeka! Naše zdravotníctvo je fakt v riti a úplnej.

    29. aug 2019

    Ja keď počujem toho Kráľa z tej posratej Penty, ako sa snaží presvedčiť s kľudom Angličana, že všetko je v pohode, všetko bolo podľa predpisov, “proste sa to stalo a stáva sa, nie je to chyba lekárov, sestričiek, nemocnice” tak mám chuť zakaždým rozbiť televízor 😡😡😡 by som bola zvedavá, keby sa jemu a jeho rodine stala podobná tragédia či by tiež bolo podľa predpisov

    29. aug 2019

    😭😭😭

    29. aug 2019

    Galanta rodila som tam prvé. Katastrofen, až na niektoré sestričky. Co sa týka primára to je korunovany debil. Teraz mam pred ďalším pôrodom a strašne rozmýšľam ze tam už v živote.

    29. aug 2019

    Dnes už nezáleží nikomu na ničom berú nás ako kusy.Volakedy sa to nemohlo stať.Este keď ma človek bolesti povedia že ste citlivá.Hnus celé zdravotníctvo.

    29. aug 2019

    Nemam slov,nieco hrozne.. a pritom na Galantu som davnejsie citala,ze patri medzi najlepsie porodnice

    29. aug 2019

    @majalu18 nie je pravda že voľakedy to bolo lepšie. Práveže hlavne v zdravotníctve bol prístup k pacientom a k rodičkám oveľa, ale fakt že oveľa horší. Socialistická pôrodnica bola jedna katastrofa kde sa nebral ohľad ani na matku, ani na dieťa (myslím hlavne psychologicky). Hlavne pôrodná starostlivosť a prístup sa posunuli míľovými krokmi dopredu, aj keď teda stále sú rezervy ktoré ešte treba dobiehať. Príspevok myslím všeobecne celoslovensky, nie na konkrétne zariadenie.

    29. aug 2019

    Mňa takto nechali. 10dni som prenášala a potom hospitalizácia. Tri dni mi dávali vyvolavacku (asi ,4) a tie injekcie na zjemnenie krčka. mala som kontrakcie každých 5-10minut a medzi to spala.... Proste spala a každých 5-10minut sa zobudila. A zas. Toto bolo dva dni vkuse. Po 3dnoch v noci som sa konečne otvorila na 2 prsty, ráno to boli 4 a tam sa to zas zaseklo
    ....praskli mi vodu.... A zas sa čakalo ... Akože tiež som sa už bála či bude v poriadku. Vďakabohu ani smolka ešte nebola.... Malinký mi pomohol aj pri pôrode. Ale to vyčerpanie totálne len pri príchode na sálu to akoby o mne hovorila (vyzobrala som nech mi dajú hodinku oddych, lebo keď mi praskli vodu mne sa uľavilo a bola som tak unavena že som odpadávala....tak som si oddýchla na Tom kresle... A rodila až potom)
    Myslím že v podobných prípadoch je sekcia možno namieste....

    29. aug 2019

    Mna pri druhom nechali 10 hodin v bolestiach, nastastie som nekrvacala. Drobec mal 2x obtocenu snuru, preto porod nepostupoval. Nastastie vsetko dobre dopadlo aj ked mu prikladali na rozdychanie kyslik. Ale ked prisla do vedlajsieho boxu 16rocna nespolupracujuca obcianka, tak ju radsej zobrali na sekciu, pretoze sa im nechcelo s nou natahovat.

    29. aug 2019

    @kopytko03 samozrejme že som nemyslela za socializmu to je jasné,myslela som tak 10,15 rokov dozadu.

    29. aug 2019

    @majalu18 10 rokov dozadu som rodila ja na Kramároch. Po tom ako mi začala tiecť voda, mi štyri dni pichali vyvolávačky a antibiotiká. Po štyroch dňoch sústavných bolestí a striedania smien si pamätám akurát to, že som si tam ľahla na sterilnú posteľ (nič iné na oddych tam nebolo a chceli po mne, aby som sa zdržiavala na chodbe aby na mňa videli) lebo mi bolo už všetko jedno, v tej chvíli mi bolo jedno aj to či zomriem, len som chcela mať už pokoj. Prišla sestrička a strašne ma zje*ala za to že som si dovolila ľahnúť na tú posteľ, lebo oni ju musia sterilizovať znova. Následne nastúpila smena s doktorom, ktorý mi dával vyvolávačku ešte v prvý deň, zdesil sa že tam stále rodím a nerodím a hneď ma brali na cisársky. Dcéra mala pupočník okolo krku na dvakrát a našťastie bola v fyzicky v poriadku, ale celý život s ňou riešime neurologické komplikácie, ktoré mohla mať aj tak, ale už sa občas nevyhnem uvažovaniu či sa im nedalo vyhnúť.
    Zaujímavé je, že keď som rodila druhú dcéru, pôrod prebiehal naprosto v poriadku až do chvíle, kedy som neprišla na sálu a neuvidela tam tú sestričku, čo bola na mňa prvýkrát hnusná. Vtedy u mňa nastal totálny psychický blok, až taký, že sa pôrod zastavil a musela som nakoniec znovu na cisarák.

    29. aug 2019

    Je mi ľúto čo sa tej pani stalo, ale myslim že väčšina žien už vie že krvacanie v tehotenstve nie je ok. Ak 3 dni krvacam a oni má poslu domov, v momente sa otacam do inej nemocnice. A žalobu na nemocnicu by som samozrejme riešila potom.

    29. aug 2019

    Ja som si v Galante tiez užila svoje ... prenášala som dva týždne, hospitalizovaná som bola od konca 41 tyždňa,nič so mnou nerobili len bežné sledovanie , po 5 dňoch hospitalizacie som povedala ze ak so mnou nebudu niečo robit podpišem reverz a idem preč. Vtedy ma velice išiel vyšetriť primár a bez toho aby mi dal nejaké info mi dal zo spodu tabletku na vyvolanie porodu bez mojho vedomia ... vraj si mam dve hodiny pospat,po dvoch hodinach prisla sestricka ze ci budem uz rodit,vravim ze ked som doteraz neporodila tak v ten den to urcite nebude,naco mi ona povedala ze ved ta tabletka co som dostala zabera do par hodin,tak jej hovorim ze aka tabletka? Pozrela na mna a ze vy o nicom neviete,tak som potom nic nepovedala ... jemne bolesti zacali o druhej cez den, to ma zobrali na vzdycharen,tam som stravila dlhych 15 hodin v bolestiach s tym ze som sa neotvarala ... napichali do mna vsetko mozne, vracala som im tam zelenu vodu,prosila som ich aby mi spravili cisarsky ... o štvrtej rano ma brali na salu s tym ze ideme rodit,manzel mi drzal kyslik pred nosom,bola som vysilená smädná, sestrička mi skákala po bruchu a malého mi vytiahli modreho s zlomenou klucnou kosťou .... chvalabohu moj malý to prežil .... ale ako vydím stále aj po osmich rokoch v Galante rodičky radšej trápia a potom sa stane takéto nešťastie .... rodičom úprimnú sústrasť

    29. aug 2019

    @scheluska24 😖😖😖 och, hrozné toto citat 😢
    Ženy by sa mali do budúcna vyhýbať takejto nemocnici a potom sa snad spamätajú keď nebudú mať ľudí a tým pádom ani peniaze za nich .

    29. aug 2019

    Ja neviem prečo mám ten pocit,že úplne na ňu je.ali
    Proste máš 18 si si zat.tkala tak sa teraz tráp.Strasne mi je ľúto chlapčeka a samozrejme celej rodiny

    29. aug 2019

    @glorikarebeka presne to isté som si pomyslela, že preto sa k nej tak správali, lebo je mladá a nič nevie ... tak si dovoľovali ... to isté som zažila aj ja, keď som rodila prvú dcéru, mala som 19 rokov, ani pes o mňa nezakopol, keď som tam rodila 36 hodín, bez jedla a vody a keď trebalo tlačiť, tak jasne že som nevládala a ešte som dostala zjeba, že som vôbec netlačila a nepomáhala malej von. Iný pôrod bol teraz pred polrokom, keď som už mala 27. Sestrička bola celý čas pri mne, dr. chodila stále na kontrolu. Úplne iný prístup vtedy a teraz.

    29. aug 2019