joannnka
17. nov 2019
200 

So Somatom to ide ľahšie...

Priznám sa, že po kúpe umývačky riadu som neraz bojovala s nedostatkami, čo spôsobovali pozostatky jedál a možno aj nevhodný výber umyvacích prostriedkov.

Neraz som zúrila nad zle umytým riadom či zvyškami po kapsuliach na umývanie.

Ako takmer každá rodina som sa na umývacích prostriedkoch snažila ušetriť, ale následná spotreba vody pri doumývani riadov, či nákup dalších prostriedkov na ručné umývanie, ma presvedčil poohliadnuť sa po niečom kvalitnejšom, i keď s vyššou cenou.

Somat Gold kapsule sa u nás rýchlo osvedčili a udomácnili.

Keď ma vybrali na testovanie Somat Gold Gélu, moc som sa potešila, a to, čo prišlo kuriérom, ma príjemne prekvapilo. Takú nádielku som nečakala.

Hneď po vybalení dostala naša umývačka citrónový parfum. Nie je nič horšie, ako pachy zbytkov pri dokladaní riadov do umývačky. Táto citrónová vôňa pachy pohlcuje, no uznavávam, nemusí sa každému páčiť. 

Umývanie

Doposiaľ sme vyskúšali len kapsule Somat Gold, gél nie. Boli sme spokojní, ale objemné balenie často zavadzalo v našej maličkej kuchyni. Balenie Somat Gold Gélu je rozhodne skladnejšie ;)

Gél prešiel prvou zaťažkávacou skúškou excelentne. Všetok riad čistý a Jánske sklo ako nové už pri 40 stupňoch.

Počas testovacieho obdobia sa mi nestalo že by som mala riad s gold gélom umytý zle a to riady pri dvoch deťoch rozhodne nemám čas nejako špeciálne ukladať do umývačky. Takže áno , zvládne to aj chlap a k umývacke netreba ani maturitu ... 

V našej domácnosti používame pomerne dosť plastového riadu, ale vždy má trápilo následne utieranie zostatkovej vody. Príbory, sklo, keramika... po otvorení umývačky takmer vždy suché aj bez extra sušiaceho režimu, plasty, žiaľ, nie.

Túto zmenu sľuboval prostriedok na leštenie s funkciou sušenia plastového riadu. Leštidlo som začala teda kombinovať s gélom a na plaste sa veru už toľko vody nedržalo. 

Čistenie

Umývačka dostáva v našej domácnosti riadne zabrať a nie je nič horšie, ako ručne čistiť zanesený filter. 

U nás sa riady neoplachujú pred vložením do umývačky. Osobne mi to príde neekonomické a umývačku som kúpila, aby som s riadom mala menej starostí a viac času na seba a deti.

Aj keď si zatiaľ umývačka so všetkým celkom slušne poradila, nezaobíde sa to bez pravidelného čistenia. Tu som použila pre mňa aktuálne zázračný prostriedok na čistenie umývačky v podobe kapsúl s granulátom. Nadchlo ma, že sa dá použiť počas umývania riadov.

Táto kapsula doslova zničí zbytky a mastnotu usadenú na spodu umývačky a odteraz je tento výrobok môj hrdina 🙂 

Spomeniem aj tekutý čistič, ktorý bol obsiahnutý v balíku na testovanie. Je fajn a výsledok bol OK. Je určený výhradne na vyčistenie umývačky bez riadov - na úvodnej foto.

Somatu ÁNO 

Na trhu je veľa prostriedkov určených do umývačky. Výber je, samozrejme, na každom z vás. Mňa Somat presvečil, že je pre NÁS!

#test_somat #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli