jumama
29. nov 2021
2250 

Tipy na darčeky pre kolegyne

Povzdychla som si za nás všetkých: Doba "pandemická, home-officová", čo spravíš s medziľudskými vzťahmi na pracovisku? Tento rok žiadny Mikulášsky večierok, žiadne Vianočné posedenie s punčom?

Rozmýšľate napriek neistej dobe nad malým darčekom pre kolegyne, pretože si rozumiete a chcete ich potešiť? V článku nájdete tipy, čo sa osvedčilo ako malý vianočný darček kolegyni, či darček naj kamarátke mne...

Vianočná dóza na koláče a vaše koláčiky v nej

Pre tie žienky, čo rady pečú príprava väčšieho množstva medovníčkov, či čajového pečiva nebude žiaden problém. Možno poznáte recept na medovníčky, čo zostanú stále mäkké, možno máte napriek zlému roku dostatok orechov na medvedie labky alebo vanilkové rožky, alebo vlastníte všetky možné nadstavce na strojové pečivo a možno práve naopak si trúfate na niečo moderné, do čoho by sa kolegynky samé nepustili, ako makrónky, či rôzne raw koláčiky. V tomto voňavom a chutnom darčeku je čosi veľmi osobné, čomu ste venovali váš čas. Chýba už len vianočná dóza na koláče, v ktorej vianočné pečivo odovzdáte.

Dóza okrúhla na koláče - vianočný dekor

Dóza okrúhla na koláče - vianočný dekor - sada obsahuje tri kusy. Ide o praktický doplnok do každej kuchyne. Každá dóza má viečko na uzavretie.

Alternatívou k napečeným koláčikom je pohár medu. Ak máte vo svojom okolí medára, podporte ho, myslite pri kupovaní vianočných medových zásob aj na svoje kolegyne. Napríklad u nás medár ponúka najrôznejšie medy aj v malých pohárikoch na ochutnávku: Čisté alebo šľahané, s ovocnými príchuťami, s peľovými zrnkami, s kakaom, ba dokonca aj s čili korením. Na vianočnom večierku by ste sa mohli blysnúť aj medovinou, ktorú zväčša každý medár predáva tiež.

Škorica v mede:

Škorica v mede Cera Mel

Škorica v mede Cera Mel je zložená z kvetového medu pastovaný (98 %) a škorice (2 %).

Pečený čaj s vôňou Vianoc

Čo je to pečený čaj? Rôzne kúsky, či bobuľky ovocia a voňavé vianočné korenia podľa vašej chuti badián, hrebíček, škorica, ďalej pridajte cukor a prípadne aj alkohol. Ingrediencie sa spolu premiešajú a upečú na plechu, ovocie pritom pustí šťavu. Potom sa zmes zavarí do pohárikov.

Keď si chcete pripraviť chutný čaj, dáte za lyžicu zmesi do šálky a zalejete vriacou vodou. Vianočné korenia, kúsky ovocia a prípadne kvapka alkoholu v pečenom čaji mu dodajú chuť vianočného punču.

Znovu záleží len na vás: Ste tvorivé a zručné v kuchyni? Potom pečený čaj pripravíte a zavaríte samy. Pohrajte sa so zabalením a vytvorte z obyčajného pohárika vianočný. Stačí koliesko vianočnej látky, či pevnejšieho vianočného papiera, ktorým prekryjete viečko previažete ho motúzikom a originálny darček je na svete. Každej kolegyni môžete pripraviť vtipnú etiketu... Dávate im kúsok vášho času, kúsok seba.

Ak máte málo časuj, tak pečený čaj nájdete aj v obchode. Na výber bývajú rôzne kombinácie ovocia, s alkoholom, bez alkoholu, s cukrom, bez cukru... Môžete k poháriku pridať milý vianočný veršík na kartičke, ktorú spolu s voňavou ihličnatou vetvičkou priviažete k poháriku.

Pečený čaj bez cukru – višňa a čučoriedka

Pečený čaj bez cukru – višňa a čučoriedka je zložený z 8 druhov ovocia. Krásne ho zafarbili a ochutili višne s čučoriedkami.

Hrnček na kávu alebo čaj

Ste kávičkárky? Potom viete aké to je dôležité, mať svoj obľúbený hrnček na kávu! Poznáte svoje kolegyne a teda viete, aký motív by ich potešil. Ak chcete pridať darčeku tajomný alebo vtipný podtón, skúste to s tzv. "magickým hrnčekom" - vyzerá obyčajne, no pri naliatí horúceho nápoja zmení obrázok. Ako napríklad tento Magický hrnček - batéria

Magický hrnček - batéria

Magický hrnček - batéria je originálny darček pre osobu každého pohlavia k narodeninám alebo k sviatku.

Vybrať si samozrejme môžete aj iné motívy, tento napovedá, že spoločná kávička vám dobíja baterky 🙂

Lyžička so srdiečkom

Raz som v darčekovom balení müsli dostala zlatú lyžičku. Verte či nie, odvtedy je to najobľúbenejšia raňajková lyžička mojej dcéry aj muža. Jedia ňou všetko. Jogurt, pribináčik, müsli, krupičnú kašu... Že by ten pre príbor netypický zlatý odtieň dodával jedlu slávnostnú príchuť? Takže môj ďalší tip na darček pre kolegyňu kávičkárku je - zlatá latte lyžička so srdiečkom:

Latte lyžička so srdiečkom PVD light gold - Love Cutlery

Latte lyžička so srdiečkom PVD light gold - Love Cutlery je luxusná lyžička Alpha s povrchovou úpravou PVD. Okrem latte sa hodí aj k miešaným drinkom a limonádam. Luxusná farba a maličké srdiečko robia lyžičku atraktívnejšou a jedinečnou.

Ak sa vám zdá cena za jednu zlatú lyžičku vysoká, napríklad aj preto, že potrebujete darček pre viac kolegýň, či kamarátiek, môžete kúpiť sadu lyžičiek so srdiečkom z bežnej nehrdzavejúcej ocele. Cena za 6 lyžičiek je iba o trochu vyššia ako za jednu zlatú. Rozoberte sadu a každej kamoške podarujte jednu, stačí na ňu priviazať vianočnú stužku a milý malý darček je na svete!

Latte lyžičky so srdiečkom 6 ks set - Love Cutlery

Latte lyžičky so srdiečkom 6 ks set - Love Cutlery sú dlhé latte/limonádové lyžičky.

Vianočné utierky alebo chňapky

Myslíte si aj vy, že trochu gýča k Vianocniam skrátka patrí? Mení sa pred a počas Vianoc množstvo času, ktoré strávite v kuchyni? Potešili by vás vianočné utierky a chňapky? Mňa aj malá zmena v kuchyni vždy poteší. Na jar kvietky vo váze, pred Vianocami adventný veniec a môžu byť aj tematické utierky alebo chňapka... Tento rok som našla v obchodíkoch krásu nevídanú (podľa mňa), kuchynské utierky so zimnými motívmi od Josefa Ladu. Nakúpila som ich pre svokru, švagrinku, sestru a aj pre pani učiteľky. Samozrejme aj pre mňa 🙂 V balení sú 2 kusy utierok, môžete ho rozdeliť a získať dve symbolické vianočné prekvapenia za dobrú cenu.

Kuchynské utierky Ladovská zima:

Kuchynské utierky Ladovská Zima Josef Lada

Kuchynské utierky Ladovská Zima Josef Lada sú štýlovým a praktickým doplnkom do každej kuchyne. Vynikajú na nich nádherné farby a precízne detaily. Materiál sa vyznačuje svojou hebkosťou, vynikajúcou nasiakavosťou a poddajnosťou. Gramáž 180 gr/m2 zaisťuje dlhú životnosť, hustú a pevnú štruktúru látky. Utierky majú praktické pútko pre jednoduché zavesenie.

Kuchynské utierky Srnka a zajac:

Kuchynské utierky Srnka a zajac Josef Lada

Kuchynské utierky Srnka a zajac Josef Lada zo zberateľskej kolekcie Josef Lada sú štýlovým a praktickým doplnkom do kuchyne. Vďaka najmodernejšej digitálnej tlačovej technológii sa utierky pýšia nádhernými farbami a precíznymi detailmi. Tie predstavujú autentickú ladovskú poetiku.

Kuchynské utierky Štedrý večer, Vianoce:

Kuchynské utierky Štedrý večer Josef Lada

Kuchynské utierky Štedrý večer Josef Lada prinášajú do kuchyne jedinečnú vianočnú atmosféru. Utierky s motívmi obrázkov Sluha a Na polnočnej sa vďaka najmodernejšej digitálnej tlačovej technológii pýšia nádhernými farbami a detailmi.

Ručne robené vianočné dekorácie

Ak patríte k tvorilkám, tak môžete kolegyniam a kamarátkam darovať nejaké vlastnoručne vyrobené vianočné dekorácie. Myslím, že v takom prípade ani nepotrebujete poradiť.

Ak sami netvoríte, tak nepreberné množstvo krásnych vianočných ozdôb nájdete v rôznych facebookových predajných skupinách, na známom hand made portáli, na weboch tvoriliek, ale aj tu na Modrom koníku, v bazáriku v kategórii Bytové doplnky a dekorácie / Vianoce - stačí, ak si začiarknete aj voľbu "vlastná výroba" a vyfiltrujú sa vám ručne robené výrobky.

V čase predvianočnom to trochu ožíva aj v skupine Výmena HandMade výrobkov, tento priestor určite využijú žienky, ktoré sa venujú niektorej tvorivej technike a rady by svoje dielka vymenili za dielka inej tvorilky. Napríklad papierové pletenie za šité vecičky, či šperky... kombinácie si môžete dohodnúť podľa vašej ľubovôle.

Hlbina ženskej duše

Pri hľadaní knižných darčekov som narazila na kartičkovú hru, ktorá si priam pýta byť venovaná kolegynkám, či kamoškám. Jej názov Hlbina ženskej duše napovedá, že môže byť zaujímavým zrkadlom nášho ženského prežívania a pováh. Podľa mňa sa dá hrať samostatne, ale aj v skupine, v rodine.

Cieľom hry je preniknúť pod našu každodennú masku, ísť do hĺbky a baviť sa pri tom. Hra obsahuje 60 kariet rozdelených do štyroch okruhov - zážitky, rozkvet, prínos a humor.

Hlbina ženskej duše

Hlbina ženskej duše je venovaná ženám a dievčatám. Diskusná hra je ideálna na dámske jazdy, ženské kruhy, rozlúčky so slobodou, chvíle pri káve. V hre sa nájdu mladšie, staršie, slobodné, vydaté, bezdetné a aj tie s deťmi.

Vybrali by ste si niektorý z týchto darčekov pre svoje kolegyne a komošky aj vy? Podeľte sa v komentároch so svojimi nápadmi, inšpirujme sa navzájom!

Začni písať komentár...

Odošli