karin1905
14. jún 2020
125 

Testovanie Manufaktura Baby friendly

Posledný májový a prvý júnový týždeň sa u nás niesol v duchu testovania produktov Manufaktura pre deti. Pravdupovediac, netušila som čo takáto testovačka obnáša a s patričnou dávkou rešpektu som sa na túto úlohu pripravovala. Moje obavy sa však razom rozplynuli po rozbalení balíka s produktami, ktoré sme obdržali.
Prvé dojmy zo sady na starostlivosť o detské telíčko boli vďaka krásnemu dizajnu samotných produktov viac než pozitívne, no povedala som si, že podstatný nie je obal, ale to, či táto sada splní požiadavky náročnej detskej pokožky mojej dcérky. A tak sme my a spolu s nami ďalších 9 vybraných mamičiek začali testovať Manufakturu Baby friendly...

Ako úplne prvý produkt na testovanie sme zvolili Jemnú umývaciu a kúpeľovú emulziu, laicky teda detský sprchovací gél. Keďže mám doma štvorročnú slečnu, tá pri samotnom rituáli večerného umývania najviac ocenila praktický dávkovač s pumpičkou, vďaka ktorému si mohla operatívne sprcháč dopĺňať aby jej to dobre bublinkovalo🙂A ja, vzhľadom k tomu, že deti majú po mne problémy so suchou pokožkou, som bola vďačná za šetrné zloženie s mandľovým a ovseným olejom a PH 5,5.


Súčasne so sprchovacím gélom sme používali aj Jemný vlasový šampón. Keďže vlásky malej vodou umývam denne, akýkoľvek šampón na ne aplikujem každé tretie umývanie. Tento od Manufaktury bol ideálny čo sa týka konzistencie - ani hustý, ani riedky - kde jedna “pumpička” postačila na dôkladné napenenie a umytie dlhých dievčenských vláskov. Zloženie na báze ovseného oleja s prídavkom panthenolu zaručilo regeneráciu pokožky hlavy i vlasu samotného.

Neoddeliteľnou súčasťou našich (nielen) po-kúpeľových rituálov je natieranie pokožky s cieľom jej premastenia. Nanešťastie deti po mne (okrem množstva iných superschopností😎), zdedili i nábeh na suchú až atopickú pokožku. Odmalička som preto dbala o to, aby sa ich pokožka nebezpečne nepresúšala a nepraskala. V tomto smere som sa roky spoliehala na za studena lisovaný mandľový olej z lekárne, ktorý ma vždy dostal z najhoršieho. Preto Ošetrujúci olej Manufaktura bol produktom, na ktorý som bola zvedavá najviac. Prekvapil ma svojou vstrebateľnosťou a teda tým, že po nanesení nezanechával na dlhú dobu na pokožke mastný film, ako som bola zvyknutá u iných olejov (a že ich nebolo málo, čo som na sebe a deťoch odskúšala, to mi môžete veriť😉). Páčila sa mi na ňom pre olej netypická svieža vôňa, rovnaká akú majú všetky ostatné produkty z tejto sady. S obľubou sme si teda večer po kúpaní všetci traja - dcéra, syn i ja - mastili suché hánky, ktoré nám znepríjemňujú život. Kombinácia mandľového, marhuľového a ovseného oleja sa teda javí ako veľmi podarená a Ošetrujúci olej u nás vďaka nej obstál na jednotku.

Posledným testovaným produktom bol Jemný krém na tvár a telo, opäť s prídavkom mandľového a ovseného oleja. Tento krémik sa dcére páčil zo všetkých produktov najviac - s natieraním tváričky pred odchodom do škôlky si už poradí celkom sama. Praktický dávkovač je i v tomto prípade super vec - krém vďaka nemu zbytočne neoxiduje a nevysychá. Ľahká textúra krému má za výsledok to, že sa výborne vstrebáva a pokožka po nej ostáva vláčna a pružná.

Na záver: 

Po skúsenosti s kozmetikou Manufaktura, ktorú som používala a používam, som bola úprimne zvedavá, čo ešte môžu vylepšiť aby boli ich produkty ešte jemnejšie a šetrnejšie. Rada Baby friendly ma milo prekvapila a utvrdila v tom, že niekedy nie je potrebné vymýšľať nové veci, stačí staviť na osvedčenú klasiku a dať jej len up-grade. Testovanie, a rovnako aj túto kozmetiku pre deti, hodnotím veľmi pozitívne - páčilo sa deťom i mne, a som úprimne vďačná za možnosť zdieľať naše postrehy. 

#test_manufaktura4

#recenzia

Obsahuju tie produkty aj latku SLS?

8. nov 2020

Začni písať komentár...

Odošli