Najbližšia tvorivá dielňa sa uskutoční 12.4.2012 vo Výmenníku Terasa - budeme robiť 3d origami z papiera🙂) a krásny korálkový set.

    S portálom Oslavuj.sk sme pre Vás pripravili TVORIVÚ VEĽKONOČNÚ SÚŤAŽ:http://www.oslavuj.sk/velkonocna-tvoriva-sutaz/17281

    22.3.2012 - tvorivá dielňa od 17:00 hod. vo Výmenníku Terasa - tešíme sa na Vás.

    POZVANKA na Tvorivé dielne - výroba diel na aukciu pre OZ Quatre Patters Dna 17. 3. 2012 od 15:00 hod. do 17:00 hod. vo Výmenníku Obrody na Terase.

    karinv
    27. feb 2012    Čítané 0x

    Prvý Spravodaj z OZ Tvorivá dielňa

    Ak sa prihlásite na naše stránky budete pravidelne dostávať spravodaj postupov, nápadov a inšpirácií ako je tento:

    Maľovanie na textil

    V sortimente obchodov s kreatívnymi potrebami nájdete farby na textil svetlý, tmavý, prírodný, jutu, ľan, syntetické a zmesové materiály. Farby, ktoré sú vodou riediteľné sa  miešajú aj medzi sebou. Farby sa predávajú na kusy alebo v sadách. Pri výbere farieb Vám pomôže vzorkovník farieb. Taktiež pred nanesením farby na finálny produkt, Vám doporúčame vyskúšať si to na kúsku látky ako bude látka na farbe vyzerať. Na nanášanie farieb môžete použiť rôzne štetce, molitanové hubky, ale aj pumpičku na rozprašovanie a aplikátor na nanášanie kontúr.

    Pracovný priestor pred prácou si pripravíme. Nezabudnite na podloženie pracovnej plochy podložkou proti priesaku farieb. Pripravíme si farby, štetca a nádobu na vodu. Pri práci môžeme využiť šablóny na textil. Nezabudnite na špeciálne ceruzky na textil, na nakreslenie motívu ktoré sa vyperú a nebudú tvoriť súčasť výsledného produktu. Môžete použiť aj papierovú pásku na ohraničenie plôch na látke.

    Ak maľujete na tričko, tričko podložíte kartónom, prípadne niekoľkými vrstvami papiera, aby farba nepresiakla. Maľujeme vždy na čisté a suché tričko. Špeciálnou krajčírskou ceruzkou na textil, alebo vyprateľným značkovačom si nakreslíte ľubovoľný motív. Môžete použiť aj vopred vystrihnutú šablónu. (To nie je nutné, ak si trúfate kresliť na látku voľnou rukou. Vymaľujeme predkreslený motív. Dporučujeme počkať, kým jedna farba uschne, až tak začať ďalšou, aby sa farby do seba nezapustili, pokiaľ sú pri sebe. Tričko je možné dotvoriť farebnými kontúrami na textil. Dostať aj metalické farby. Žehleím sa farby zafixujú, stupeň zvoľte podľa návodu na farbách.

    Pár tipov:

    Tričko si môžete aj opečiatkovať. Buď si pekné pečiatky nakúpite, alebo si ich  z penovej hmoty moosgummi vyrobíte. Pečiatky si vyrobíte aj zo zemiaku.

    • Pri použítí šablóny - farby tupujte štetcom.
    • Ťažšie sa maľuje na hotový produkt, napríklad na jednofarebnú plátenú tašku. Je potrebné si čo najdôkladnejšie napnúť  látku tak by sme mali rovnú plochu na maľovanie.
    • Nezabudnite na nažehľovačky🙂 aj tie efektne doplnia Vašu prácu, ako aj flitre, či korálky.

    Do tvorenia priatelia!

    Karin V.

    www.oztvorivadielna.sk

    http://www.oztvorivadielna.sk/newsletter

    Pripravili sme pre Vás príručku tvorivých nápadov: http://www.shopcity.sk/tovar.php?id=2630

    karinv
    31. mar 2016    Čítané 7x

    OZ Tvorivá dielňa

    Našim zámerom je spájať ľudí, ktorí majú vzťah k umeniu, kreativite a tvorivému sebavyjadreniu.

    Ciele
    •organizácia umeleckých a tvorivých dielní, vzdelávacích aktivít a podporovať záujem o výtvarné techniky a remeselné zručnosti,
    •podporiť záujem verejnosti o arteterapiu,
    •podporovať tvorivých a kreatívnych ľudí,
    •budovať, spravovať a rozširovať informačnú stránku združenia a budovať partnerstvá,
    •zapájať sa do projektov a podporovať také projekty, ktoré súvisia s cieľom činnosti OZ Tvorivá dielňa

    Príďte medzi nás na pravidelné stretnutia – tvorivé dielne.

    Ukážky hodvábnych inšpirácií z dielní.