katarina414
8. jan 2022
112 

DmBio pôžitok

Asi to bol zámer uskutočniť toto testovanie pred Vianocami. Všetko sa dalo pekne zakomponovať do príprav. Poďme pekne postupne. ❤️

Ako základ na vianočné pečenie prišla Špaldová múka dmBio T 630.

Špaldovú múku používam už roky. Je lepšie stráviteľná a výborne chutí. Taká je aj táto a navyše v bio kvalite, takže pri pečení pre deti je to to pravé. My sme ju využili na vianočné pečenie a bábovku a všetým chutilo, nič neostalo. Odradiť môže trochu vyššia cena, ale ja volím kvalitu pred kvantitou. 

Druhým pomocníkom pri pečení z tohto testovania je Vanilkový cukor dmBio Bourbon.

Musím sa priznať, že tento cukor sa mi dostal do rúk prvý raz a jediné, čo ma trápi je fakt, že sa to udialo až teraz. Vanilku milujem a kupovala som si takú tú, ktorú treba prekrojiť a vyškrabkať a vždy bola aj tam, kde nemala byť a to bolo šialené pri jej cene. Takže za tento objav som naozaj vďačná. Cukor vonia ako rozprávka... 

Je naozaj intenzívny. Osem percent vanilky je dosť veľa. Kto používa vanilku, vie, že stačí trocha a efekt je úžasný. Zvyšok zloženia tvorí trstinový cukor. To bol ďalší dôvod na radosť, lebo ten ja milujem. Využitie je také univerzálne, že sa oplatí spraviť si slušnú zásobu. Keďže k nám dorazil pred Vianocami, bol v každom pečive a použila som ho aj do lievancového cesta. 

A ďalším adeptom na pečenie bola Višňová nátierka dmBio. 

Ako prvá ma oslovila farba nátierky. Hneď som si povedala, že bude super do lineckého pečiva. To som ešte netušila, že sú v nej kusy ovocia (višne), takže natrieť ich na tieto koláčiky nebolo jednoduché, ale výsledok je neskutočný. 

Višne tvoria 55 % nátierky a určite si to človek všimne. Trochu ma sklamalo, že obsahuje pektín, ale neviem, či by bola bez neho taká lahodná.

Rovnako dobrá ako v koláčikoch bola aj v čokoládovom pudingu a teším sa, keď si ju natriem na vianočku.

Ako vianočné pečivo nemohli chýbať medovníčky. Tento rok som ich vylepšila a použila som Medovicový med dmBio. 

Každé Vianoce kupujem lesný med aj na oplátky. Má krásnu tmavú zlatú farbu a intenzívnejšiu chuť. Tento rok bol výnimočný, lebo sa u nás objavili dva lesné medy. Tak som porovnávala. A budúci rok sa k medu od dm určite vrátim. Jeho chuť a vôňa sú skutočne výrazné. Med, ktorý máme od včelára taký nie je. Nie je med ako med. Keďže sú Vianoce, vyskúšali ho doma všetci a zožal slušný úspech.

Kakaový prášok dmBio padol vhod na prípravu toho najlepšieho nápoja k pečivku - kakaa. ❤️

Kakao u nás nesmie chýbať. Pravidelne pripravujem kakao ako nápoj. Je to kus môjho detstva. Žiadne instantné kakaové nápoje! Pekne teplé mlieko, kakao a med (použila som dm medovicový a bol 👌), všetko pekne rozmixovať. Mňam! Aby sme neostali len pri nápojoch, nesmie chýbať bábovka a určite ešte niečo upečieme. Ak mám hodnotiť kvalitu, tak musím uznať, že chuť je lahodná, vôňa intenzívna, ale extra rozdiel oproti kakau, ktoré mám doma, som nezaznamenala. Pre mňa je hlavný benefit bio kvalita a cena.

Kakao máme uvarené, vianočné pečivo sme pojedli... Čo tak hrianka s čokoládovou nátierkou? Lieskovcový nugátový krém dmBio

Na túto nátierku som sa veľmi tešila. Všetky dm maškrty mali u nás úspech, tak boli očakávania vysoké. V konečnom dôsledku nesklamala. Je chutná, má jemnú chuť lieskových orieškov, dobre sa roztiera, je vhodná na hrianky, vianočku (ale aj iné pečivo) aj ako náplň do pečiva. Ja by som uvítala viac orieškov. 🙂 Zloženie: 5 % čokolády a 13 % lieskovcov. A čo tvorí zvyšok? Hlavne cukor a slnečnicový olej. Ako pozitívum hodnotím, že cukor je trstinový.
Táto nátierka + teplá hrianka + dobré kakao = ❤️

K zimnej pohode nepochybne patrí aj teplý a vôňavý čajík. 

Ovocný čaj dmBio lesné ovocie, čierna ríbezľa a čučoriedky v tomto smere určite nesklame. Je vhodný na každodenné pitie. V zime zahreje, v lete schladí. Chutí dobre, ešte lepšie s dm medovicovým medom, ktorý mu dodá výbornú chuť. Ešte trocha citróna, teplá deka a dobrá kniha - ideálny relax. Keďže mám malé deti, teší ma bio kvalita. Čo je pre mňa zvláštne, je fakt, že čaj, ktorý má v názve - ovocný čaj, obsahuje 58 % šípok a ibišteka - čiže väčšinu zloženia netvorí ovocie, ale to tak býva.

Aby toho sladkého nebolo málo - ešte tu máme poriadnu mňamku - Javorový sirup dmBio trieda C. 

Tento sirup je naozaj lahodný. Má intenzívnu chuť a vôňu. Výborný je ako poleva na palacinky, vafle, ako súčasť dresingu, marinády, do čaju, kávy... Keďže obsahuje veľa minerálov, vitamínov a antioxidantov, je to lepšia voľba ako biely cukor.
Pôvodom je z Kanady (tak to má byť 😉). Trochu som zisťovala, čo znamená označenie C. Niekde uvádzajú, že najkvalitnejší je javorový sirup triedy A, ale čítala som na viecerých stránkach, a väčšinou uvádzajú, že A je označenie toho, že je svetlejší a jemnejší a naopak - C je tmavší a má intenzívnejšiu chuť. A chuť má famóznu. Prvýkrát som spravila lievance a len sa tak zaprášilo. Vyskúšala som ho pridať aj do pleťovej masky, čaju a na pečené kuracie mäso.

Keby ste si chceli dať od sladkého pokoj, môžete vyskúšať Zmes jadier orechov a mandlí dmBio.

Veľmi praktické balenie. Oriešky nie sú solené, čo je výhoda, pretože sú vhodné do sladkej, slanej kuchyne aj na okamžitú spotrebu - chrumkanie pri telke. U nás väčšina padla okamžite. Zastúpenie orieškov zodpovedá popisu.

A na záver niečo malé a chutné - Superfood dmBio tyčinka - drvené kakaové bôby & kešu.

Tento typ tyčiniek mám rada. Vždy, keď sa nestíham poriadne najesť, toto je taká rýchla voľba. Zloženie, ktoré dodá energiu - hlavnou zložkou sú datle, v menšej miere drvené kakaové bôby, ktoré príjemne chrumkajú a vyvažujú sladkú chuť. Ďalej kešu orechy, jablková šťava, kokosový tuk, zemné mandle, kakao a morská soľ.

Zloženie plné chutných surovín.
Určite ju kúpim celej rodine, keď pôjdeme na turistiku.

Čo dodať na záver? Dm-ke dôverujem už roky. Verím, že jej výrobky sú kvalitné a jedinečné a toto testovanie to potvrdilo. Našla som si výrobky, ku ktorým sa určite rada vrátim. Sú to hlavne: vanilkový cukor, javorový sirup a medovicový med. Nie, že by neboli ostatné dobré, ale tieto ma naozaj dostali. 

Ak by som mala opísať aj niečo, čo ma sklamalo, tak v 90 % chýba pri výrobkoch presne uvedená krajina pôvodu surovín. Ja som spokojná, keď takúto informáciu dostanem a v obchodoch to intenzívne sledujem.

Ďakujem dm-ke a MK, že boli naše Vianoce naozaj sladké! 😉

#test_dm34 #recenzia #skusenosti_dmbio

Začni písať komentár...

Odošli