katarinka26
14. apr 2015

Študujúce dojčiace mamičky a tehotné - myslím, že toto sa zíde počas skúškového /štátnic

Omega-3 sú bombou pre náš mozog, je ťažké ich dopĺňať bežnou stravou, nie to ešte v období dojčenia a počas tehotenstva. Jamieson vyvinul tento skvelý produkt práve pre dojčiace mamičky a tehotné, a myslím , že Vám môže pomôcť pri nasávaní všetkých informácií do Vašej hlavy. Viem aké to bolo náročné sa učiť na štátnice a to som nemala deti. Dopovala som sa všetkým čo mi prišlo pod ruku a zdalo sa mi to byť vhodné. Dojčiace mamičky a aj tehotné sú dosť limitované v tomto smere, preto Vám odporúčam tento skvelý výživový doplnok, vyvinutý práve pre Vaše potreby 🙂. Prajem Vám skvelé študijné výsledky
#jamieson #prenatal #statnice

Tehotenstvo sprevádzajú súčasne s vývojom dieťaťa mnohé telesné i duševné zmeny v tele matky. Tkanivá v prsníkoch a v maternici sa zväčšujú, zvyšuje sa množstvo krvi potrebné na ich prekrvenie, objavuje sa nevoľnosť, vymizne menštruácia a zvyšuje sa potreba spánku a tekutín. V dôsledku týchto zmien sú nutričné
potreby tehotných matiek väčšie.
Jamieson Prenatal s omega-3 DHA multivitamín obsahuje úplné spektrum vitamínov a minerálov a kyselinu dokozahexaénovú z rastlinného zdroja.

Multivitamín
Potrebná denná dávka väčšiny základných vitamínov a minerálov sa počas tehotenstva zvyšuje – potreba prísunu živín pre vývoj plodu a dopĺňanie energie matke v príprave na laktáciu.1 Nedostatok živín sa prejaví zhoršením zdravotného stavu matky, pretože plod si berie väčšinu vitamínov a minerálov z matkinho tela.
Kyselina listová, železo, vitamín B12 a zinok sú potrebné vo väčšom množstve a práve ich nedostatok je u tehotných žien najčastejší. Kyselina listová je nevyhnutnou súčasťou tvorby červených krviniek a rozvoja centrálneho nervového systému;3 nedostatok tohto dôležitého B vitamínu môže spôsobiť anémiu, nízku
pôrodnú hmotnosť detí, a vrodené defekty neurálnej trubice, ako je rázštep chrbtice. Železo je potrebné počas tehotenstva na zvýšenie množstva červených krviniek v tele matky a taktiež pre plod. Ak matka nemá pred tehotenstvom optimálne zásoby železa, je zvlášť potrebné jeho dopĺňanie. Pre vyvíjajúci sa zárodok sú potrebné dostatočné zásoby, pretože čoskoro po narodení dochádza k významnému poklesu železa u dieťaťa.
Jamieson Prenatal s omega-3 DHA je nutrične vyvážený pre potreby budúcej matky a dodáva dieťaťu vhodné živiny potrebné pre zdravý vývoj.
Jamieson Prenatal s omega-3 DHA multivitamín obsahuje kompletnú zmes 13 vitamínov, vrátane 1 000 μg kyseliny listovej, a taktiež 8 minerálov, vrátane 28 mg železa. Vyrába sa na prírodnej báze čerešne acerola, šípok a citrusových bioflavonoidov. Je obohatený o 400 IU vitamínu D3. Vitamín D je známy ako „slnečný vitamín“, ktorý pomáha v absorpcii vápnika, podporuje zdravé kosti, pokožku, zuby a je zvlášť dôležitý počas tehotenstva.

DHA
Jamieson Prenatal s omega-3 DHA multivitamín obsahuje dôležitú esenciálnu mastnú kyselinu, ktorá je potrebná počas tehotenstva. Kyselina dokozahexaénová (DHA) je dôležitá pre správny rast a vývoj mozgu a centrálnej nervovej sústavy,rovnako ako pre funkciu sietnice plodu a novorodenca. Mozog plodu a centrálny
nervový systém sa rýchlo rozvíjajú v ranom štádiu tehotenstva a pokračujú v raste počas tretieho trimestra. Avšak, telo matky a plodu s samé nedokáže vyrobiť omega-3 esenciálne mastné kyseliny. Matka ich musí získať zo stravy, aby boli k dispozícii pre plod prostredníctvom placenty. Preto je DHA veľmi dôležitou súčasťou stravy matky v priebehu celého tehotenstva. Taktiež v období dojčenia je naďalej dôležitá, pretože materské mlieko, ktoré obsahuje dostatok DHA (ak matka má dostatočný príjem omega-3 mastných kyselín), podporuje rýchly neurologický vývoj, vývoj zraku a nervového systému, ktorý pokračuje počas prvých šiestich mesiacov života dojčaťa.

Nový výskum ukázal, že konzumácia omega-3 mastných kyselín počas tehotenstva zlepšuje reakcie imunitného systému novorodencov. Dopĺňanie omega – 3 mastných kyselín počas tehotenstva preukázalo, že je možné znížiť percento detí s atopickým ekzémom a precitlivenosťou na vajíčka. Doplnky výživy s rybím olejom s vysokým obsahom DHA sú obzvlášť prínosné ako pre tehotné, tak aj pre dojčiace ženy, ktorým sa často odporúča, aby obmedzili spotrebu rýb (vynikajúci zdroj omega-3 mastných kyselín), vzhľadom na možnosť kontaminácie plodu ortuťou. Deti s nedostatočným príjmom esenciálnych mastných kyselín sú vystavené zvýšenému riziku vzniku porúch pozornosti (ADD alebo ADHD) v neskoršom veku. V skutočnosti súvislosť medzi poruchami správania a učenia sa a nedostatku EFA môže byť spôsobená zmenami v metabolizme mastných kyselín u detí s ADHD. Preukázalo sa, že suplementácia rybím olejom s vysokým obsahom DHA môže zlepšiť symptómy ADHD, vrátane netrpezlivosti, úzkosti a kognitívnych problémov. Výživový doplnok obsahuje prémiový olej s obsahom omega-3 mastných kyselín získaný z morských rias - bohatý a udržateľný zdroj DHA, prirodzene
bez znečisťujúcich látok. Väčšina ľudí je presvedčená, že ryby sú bohatým zdrojom DHA, aj keď v skutočnosti ryby získavajú DHA z rias v ich potravinovom reťazci.

Jamieson Prenatal s omega-3 DHA multivitamín
je vyrobený z prírodných zdrojov a je farmaceuticky testovaný na zaručenie účinnosti a absolútnej klinickej čistoty.
Čím sa odlišuje s omega-3 DHA multivitamín z Jamieson Laboratories a prečo iný znamená lepší?
1) Obsahuje prírodný vitamín E, ktorý je biologicky dostupnejší ako jeho syntetická forma.
2) Obsahuje vitamín D3, čo je biologicky dostupnejšia forma vitamínu D.
3) Minerály s optimálnou absorpciu.
4) Obsahuje 1 000 μg kyseliny listovej, ktorá pomáha predchádzať vrodenými poruchám neurálnej trubice.
5) Obsahuje vyššie množstvo železa (28 mg) na zvýšenú potrebu množstva krvi počas tehotenstva.
6) Vyššia hladina vápnika (200 mg) podporuje zdravý rast kostry dieťaťa.
7) Prenatal DHA vo forme malých a ľahko prehĺtateľných kapsúl.
8) Zdroj DHA z rias, bez rybacej chuti.
9) Naše prémiové výživové doplnky sa vyrábajú s použitím procesu 360 Pure – najmenej 360 testov kvality, ktoré zaručujú vysledovateľnosť a spoľahlivosť surovín, bezpečnosť výrobku, jeho účinnosť a absolútnu klinickú čistotu.

@monulka28 prenatal od Jamieson je bud Prenatal s DHA (s omega ) alebo bez DHA - Prenatal

9. jún 2015