1 / 35
    môj prvý medový krémeš :) za recept ďakujem @suzanah181

    môžem poprosiť receptík, vyzerá výborne a práve sa rozhodujem, čo dneska upečiem 🙂

    31. mar 2013

    jééj, sa presne hodí do tohoto počasia...zasnežený koláčik 🙂 určite supiš chutí, to je z lístkového cesta a plnené krémom zo zl.klasov??? či? 🙂

    31. mar 2013
    katasa
    autor

    Cesto:300 g hladkej múky špeciál, 100 g práškového cukru, 1 PL rumu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 50 g Hery, 1 PL medu

    Krém:1 L mlieka, 2 Zlaté klasy, 3 PL polohrubej múky, 3 žĺtka, 250 g masla, 200 g práškového cukru. Postup:Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časťrozgúľame na papieri na pečenie. Vložíme do plechu a upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto je rýchlo upečené, aby nám nezhorelo.

    Krém : Trochu mlieka odoberieme a v ňom vymiešame Zlatý klas, múku a žĺtka. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko so Zlatým klasom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta, priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. ( v pôvodnom recepte je ešte šlahačka... 🙂 )

    31. mar 2013

    @petruskka to nevyzera na listkove..mne sa zda, ze to su upecene platy 😉 no pockame si na recept 😀

    31. mar 2013
    katasa
    autor

    piekla som na 180 cca 5-7 min.

    31. mar 2013
    katasa
    autor

    @suzanah181 ešte raz vďaka... je skvelý ♥

    31. mar 2013

    wau krasne sa vam podaril 🙂

    31. mar 2013

    ďakujem za receptík 🙂

    31. mar 2013

    @katasa supiš, Vďaka ...vyskúšame 🙂

    31. mar 2013

    krasny, podaril sa ti 🙂

    31. mar 2013
    katasa
    autor

    @zuzula666
    @vierusia
    @petruskka až teraz som sa dostala ku koštovke 😀 a musím dodať, že krém je skvelý!!!! nepoužila som zlatý klas, ale LIDL pudingy-jeden vanilkový a jeden smotanový 🙂
    @tinusa80

    31. mar 2013

    @katasa nie je zac.. urcite je aj bez tej slahacky skvely.. 🙂

    1. apr 2013
    katasa
    autor

    @suzanah181 tak tomu ver! zajtra letím do lidla nakúpiť pudingy 😀 😀 😀

    1. apr 2013

    vyskusam 🙂

    14. júl 2013

    dostala som chuť.. 😀

    29. júl 2013

    @katasa do tej plnky ide polohruba muka? nie hladka?

    29. júl 2013
    katasa
    autor

    @jansticka áno, tak, ako je v recepte som dala... a ked vychladlo som ponornym mixovala do hladka a až potom s cukrovym maslom
    @jansticka

    29. júl 2013

    @katasa ja tiez mixujem puding pred tym ako ho dam do masla 🙂

    30. júl 2013

    @katasa mozem sa spytat to cesto ked sa upecie,tak sa prerezie na dva platy? alebo je to mierka len na jeden plat? dakujem za info

    1. aug 2013

    @katasa aha uz som lepsie precitala,,vidim v popise..pardon..a vdaka 🙂

    1. aug 2013
    katasa
    autor

    @kikina84 v pohode, aj ja sa radšej pytam skôr ako sa do niečoho pustím ak som si nie istá...

    1. aug 2013

    @katasa mozem sa este spytat,,s tou slahackou ste neskusala este? vdaka

    1. aug 2013
    katasa
    autor

    @kikina84 nie...vždy ho robím bez ( a kľudne si tykajme 😉 )

    1. aug 2013

    kráááásny

    25. okt 2013

    možemaj ja poprosiť ?

    4. jan 2014
    katasa
    autor

    @linsss koláč, či recept? 😉 recept je tretí koment

    4. jan 2014

    aj aj :D hihi dakujem

    4. jan 2014
    katasa
    autor

    @linsss tak ked ho budem najbližšie piecť, pošlem ti 🙂

    4. jan 2014

    @katasa dúfam , že to bude čoskoro , pretože vyzerá neskutočne 🙂

    4. jan 2014

    Uuuuu tak tottoo vyzva na zajtra

    10. jan 2014

    ĎAKUJEME za recept 🙂

    18. máj 2014

    krásny určite vyskušam...

    1. jún 2014

    prosim Ta ked chcem urobit aj so slahackou , kde ju mam pridat do pudingu? A aku? Slahackovu smotanu tam len vyliat?, alebo to treba aj vyslahat?

    5. júl 2014
    katasa
    autor

    @cherry1981 uf.. si mi dala 😀 nerobievam ho so šlahačkou 🙂 ale myslím, že ako dalšie poschodie nad puding a asi klasiku so stužovačom...

    5. júl 2014

    @katasa dakujem, zajtra idem vyskusat, dufam, ze sa podari🙂

    5. júl 2014

    jeden z najlepsich kolacikov ake poznam,a pritom jednoduchy 🙂 proste mnam 🙂

    3. nov 2014

    Dakujem krasne za recept uz sa chladi 🙂

    23. dec 2015
    katasa
    autor

    @michaela2107 to ma teší 🙂 aj srdiečko posielam 😉

    23. dec 2015

    toto je najgeniálnejší koláč, vždy sa mi zatial podaril a chutil výborne
    toto je ten istý recept + šľahačka
    http://varecha.pravda.sk/recepty/najlepsi-medov...

    12. jan 2017

    zienky ako ho krajate aby drzal takto pekne krem? mne to vytekalo ....

    23. mar 2018

    @katasa prosim Vas recept je na klasicky velky plech?dakujem

    23. okt 2018
    katasa
    autor

    @grlu ano, robím to na klasickom 🙂

    23. okt 2018

    Dakujem a prepacte do cesta ste davali aj rum(viem ze nie je pisany) ☺️

    23. okt 2018
    katasa
    autor

    @grlu v pohode si tykajme 😊
    Nie, rum nedávam

    23. okt 2018

    @katasa dakujem pekny vecer 🙂

    23. okt 2018