jééj, sa presne hodí do tohoto počasia...zasnežený koláčik 🙂 určite supiš chutí, to je z lístkového cesta a plnené krémom zo zl.klasov??? či? 🙂
Cesto:300 g hladkej múky špeciál, 100 g práškového cukru, 1 PL rumu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 50 g Hery, 1 PL medu
Krém:1 L mlieka, 2 Zlaté klasy, 3 PL polohrubej múky, 3 žĺtka, 250 g masla, 200 g práškového cukru. Postup:Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a každú časťrozgúľame na papieri na pečenie. Vložíme do plechu a upečieme v teplej rúre. Dávame pozor, lebo cesto je rýchlo upečené, aby nám nezhorelo.
Krém : Trochu mlieka odoberieme a v ňom vymiešame Zlatý klas, múku a žĺtka. Ostatné mlieko privedieme do varu a vmiešame mlieko so Zlatým klasom, múkou a žĺtkami. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Krém navrstvíme na jeden plát upečeného a vychladnutého cesta, priložíme druhý plát cesta a necháme v chladničke postáť 2-3 hodiny. ( v pôvodnom recepte je ešte šlahačka... 🙂 )
piekla som na 180 cca 5-7 min.
@suzanah181 ešte raz vďaka... je skvelý ♥
wau krasne sa vam podaril 🙂
ďakujem za receptík 🙂
krasny, podaril sa ti 🙂
@katasa nie je zac.. urcite je aj bez tej slahacky skvely.. 🙂
@suzanah181 tak tomu ver! zajtra letím do lidla nakúpiť pudingy 😀 😀 😀
vyskusam 🙂
dostala som chuť.. 😀
kráááásny
možemaj ja poprosiť ?
aj aj :D hihi dakujem
Uuuuu tak tottoo vyzva na zajtra
ĎAKUJEME za recept 🙂
krásny určite vyskušam...
prosim Ta ked chcem urobit aj so slahackou , kde ju mam pridat do pudingu? A aku? Slahackovu smotanu tam len vyliat?, alebo to treba aj vyslahat?
@cherry1981 uf.. si mi dala 😀 nerobievam ho so šlahačkou 🙂 ale myslím, že ako dalšie poschodie nad puding a asi klasiku so stužovačom...
@katasa dakujem, zajtra idem vyskusat, dufam, ze sa podari🙂
jeden z najlepsich kolacikov ake poznam,a pritom jednoduchy 🙂 proste mnam 🙂
Dakujem krasne za recept uz sa chladi 🙂
@michaela2107 to ma teší 🙂 aj srdiečko posielam 😉
toto je najgeniálnejší koláč, vždy sa mi zatial podaril a chutil výborne
toto je ten istý recept + šľahačka
http://varecha.pravda.sk/recepty/najlepsi-medov...
zienky ako ho krajate aby drzal takto pekne krem? mne to vytekalo ....
Dakujem a prepacte do cesta ste davali aj rum(viem ze nie je pisany) ☺️
môžem poprosiť receptík, vyzerá výborne a práve sa rozhodujem, čo dneska upečiem 🙂