1 / 1

    Akože Halloween nemusím ale toto? 🤦

    31. okt 2021

    🤦‍♀️😁 Nech si exorcista robí poriadky vo svojej cirkvi s kňazmi ktori hresia a nie to kto a prečo slávi halloween. My nie sme kresťania takže si môžeme sláviť co chceme aj ako chceme.

    31. okt 2021

    No dobre vedieť a ja že preco tie moje deti sú ako odrhnute z reťaze a to bude tým že staršia má každý rok v škole haloween 🙄🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    31. okt 2021

    @rybka2018 a vsimla si si tu palarelu, oslavou halloveen-u sa plnia psychatrie 🙈
    Pater sa moze bat o svoj lukrativny job, kedze psychicke problemy liecia odbornici a jeho uz nevolaju aby vymietal diabla z chorych ludi...

    31. okt 2021

    @viestta 🤣 tak nech vyháňa diabla z kňazov, ktorí zneužívajú deti a bude mať job ešte veľmi dlho.

    31. okt 2021

    @rybka2018 myslim si, za tam by sa mal realizovat

    31. okt 2021

    Ako ja mám doma tekvicu len na príkrmy, nemáme žiadne dekorácie, masky ani sme žiadnu tekvicu nevyrezávali, ale toto je smiešne 😀

    Tam nech si robia poriadky vo vlastných radoch 😀

    31. okt 2021

    a co sa tak dovzdelavat. Kto bol na nasom uzemi pred krestanmi? Co a ako oslavovali toto obdobie stari Slovania? Jaaaj, zeby tiez dlabali tekvice???
    Takze si svoje bludy u Halloweene strc vies kam...
    A za dalsie preco krestania oslavuju sviatky vtedy kedy oslavuju??? Lebo nasilu prebrali pohanske sviatky a cast ritualov, aby prekryli slavenie starych veci, a skor naucili ludi na nove, aby si ludia lahsie a rychlejsie zvykli.
    Ver si comu chces, ale nepretlacaj svoje bludy nasilu druhym...

    aj tu je celkom pekne zhrnutie:
    https://www.modrykonik.sk/blog/pisulina/message/repu-ci-zemiak-a-neskor-tekvice-vyrezava-7zieqb/

    31. okt 2021

    @elanor
    Svetlonos znamená lucifer.

    31. okt 2021

    Tieto skostnatelé myšlienky 🤦‍♀️

    31. okt 2021

    @jenna9 A? To sa teraz nic ine nemoze volat svetlo-nos? Len tak. Lebo isti prepnuti, hned za vsetkym vidia satana???
    akoze vazne?
    okrem ineho, skus staremu Keltovi, ci Staroslovanovi povedat, ze nemal vyrezavat tekvicu ci dinu, a robit svetlonosa, lebo to je Lucifer. Ked oni o Bohu a diablovi v dnesnom slova ponimani nemali ani potuchy.

    Tak aj hviezdu premenujme. Uz sa nemoze volat Zornicka, lebo jezismariasvatyjozefpanenanebi to je Luciferovo dalsie meno... Bubububuuuuu...

    31. okt 2021

    Juchúúú,kôň sa vracia do starých koľají🤭😆

    31. okt 2021

    @miskakyska veru, aspon chvíľu pokoj od kovidu 😄

    31. okt 2021

    @elanor
    Vyzvali ste k vzdelávaniu, tak som len doplnila informáciu, ktorá Vášmu internetovému štúdiu unikla

    31. okt 2021

    @jenna9 neunikla. Ale Svetlonos z tekvice sa vyvinul na nasom uzemi nezavysle od nazvov krestanov pre Satana.
    A to, ze krestania potom vsetko domace oznacili za diablov vymysel, je uz druha vec. Lebo z toho potrebovali urobit strasiaka. A hlavne robia do dnes.
    Vsetko co nehra knazom a im podobnym do karat je dielo diablovo. Bez ohladu na povod, bez ohladu na okolnosti, bez ohladu na vsetko.

    31. okt 2021

    @elanor
    Určite 😃?
    Lebo kresťanstvo po 3 stor.n.l. evidentne má rado tento sviatok, len ho oslavuje obkľukou, viď "dušičky".

    31. okt 2021

    @jenna9 vtip je vtom, ze vsech svatych sa kedysi veeeelmi davno povodne slavilo na jar.
    Ale sak dopohodky... 😉

    31. okt 2021

    Tak tu je nazor byvaleho satanistu,

    https://www.youtube.com/watch?v=emOVGpjpsug

    A tak na margo, kazdy za svohe rozhodnutia ponesie nasledky, uz ked ste si usta vytreli do knazov a Cirkvi, tak si vypocujte teda okultistu. To, ako sa rozhodnete je vsak na vas a vy si ponesiete nasledky.

    31. okt 2021

    Dovolim si pripomenut, ze tekvice su povodom z Mexika a zo severnej Ameriky, takze Slovania a Kelti z nich nemohli vyrezavat svetlonosov. V Europe sa objavili az 15. storoci spolu so zemiakmi, paradajkami, paprikou, kukuricou, fazulou a kakaom.
    Z coho vyrezavali svetlonosov predkrestanke narody netusim, ale tekvice to neboli.

    31. okt 2021

    @katharines Typické vyhrážky..

    31. okt 2021

    @katharines aha, takze takto sa siri posolstvo "miluj blizneho svojho ako seba sameho"? Vyhrazkami, chlenim siry a ohna pekelneho... 🙈 este dobre, ze tu nemame inkvizicne tribunaly, ty by si tam probila predsadajuceho a statne lesy by ti nestihali dodavat drevo na hranice 🔥

    31. okt 2021

    @elanor
    Či sa slávilo na jar naozaj neviem.
    Cirkev sa stala naozaj mocnou inštitúciou, keď:
    1. Väčšina skutočných kresťanov už bolo mŕtvych (v arénach atď)
    2. Keď cirkvi dal skutočnú moc cisár Konštantín, ktorý bol v skutočnosti pohan a uctieval slnko ako svojho boha. Preto je Sunday, Sonntag atď voľný deň, preto sú cirkevné sviatky v dni, keď slnko je v špecifickej fáze. Preto napríklad sú Vianoce vtedy, keď sú, hoci Prorok Ježiš sa nenarodil v decembri, ale skôr niekedy na prelome septembra a októbra, kedy skutočne stáda ovcí boli zháňané do dolín. A preto kresťania, hoci majú ako prvé prikázanie "je len jeden Boh", tak si z Proroka Ježiša spravili boha, a nie a nie sú schopní tie prikázania pochopiť

    31. okt 2021

    @misinka0611
    @viestta ak to beriete ako vyhrazku, je to vas problem a vase zmyslanie. Ale, co cakat, ked vidim, ze takmer kazdy prispevok je vami podavany ako urazka a vysmech. Pisem to ako fakt, lebo vsetko na svete ma svoje dosledly.

    31. okt 2021

    @elanor
    Čo som tým chcela povedať? Vzhľadom na pôvod cirkvi od jej "zrodenia" vďaka cisárovi Konštantínovi bolo len otázkou času, kedy sa tento sviatok dostane v jemnej forme aj do cirkvi a veriaci si budú pohanský sviatok uctievať tiež

    31. okt 2021

    @katharines pozri sa, ty si zi podla svojho presvedcenia. Ale daj si pozor na to co hovoris, lebo aj tieto tvoje slova budu raz sudene. A to, ze neboli myslene ako dobra rada, to vies aj ty sama.

    31. okt 2021

    @katharines Čo je fakt? Že ponesiem nasledky za to, že som napísala že by si cirkev mala pozametať pred vlastným prahom? Vieš čo si napísala tak to neotacaj.

    31. okt 2021

    @viestta neprisudzuj mi svoje zle zmyslanie.
    Bud upozornenie pred zlom akceptujes, alebo to upozornenie budes ignorovat. Plati to vseobecne vzdy a stale.

    @misinka0611 nic neboj Cirkev sa ocistuje neustale.

    31. okt 2021

    @misinka0611 my dve by sme skoncili na hranici s Janom Husom, keby mali taku moc. Zaujimave, ze aj papez uz zacina robit poriadky v cirkvi ale niektori veriaci este stale nic nevidia...

    31. okt 2021

    @katharines nechaj laskavo na mna co posudim ako zlo a co nie.
    Dala si svoj status verejne, kazdy ho moze komentovat ako uzna za vhodne. Kazdy si z neho moze zobrat co uzna za vhodne.

    31. okt 2021

    @viestta tak si vezmi z neho, co treba a nekomentuj mna a neprisudzuj mi svoje zmyslanie. Okrem ineho rec je o haloweene a nie Cirkvi. Takze tak ci tak su komentare mimo temu.
    A opakujem, bud upozornenie clocek prijme, alebo ho bude ignorovat.

    31. okt 2021
    Autor komentár zmazal

    @jenna9 no ved a presne o to prekryvanie povodnych pohanskych sviatkov a zvyklosti ako krestanskymi ide. NIekto sa tu budu bit do prs, ze fuj americky sviatok, my sme krestania a slavime svech svatych. A halloween tu nikdy predtym nebol. Je to nanajvys smiesne a zadubene. Lebo "halloween" tu ako sucast prastarych zvykov na som uzemi bol omnoho skor ako krestania. A ked uz tak ide povodom o kelstky sviatok aka irsky.
    Amerika to skor potiahla viac do tej komercnej fazy, ked uz.
    Nech si doma vyznava kazdy co chce, veri comu chce, ale naco to nasilu prezentovat a pretlacat ostanym ako jediny nemmeny fakt, lebo vsetci sme blazni, len ona je lietadlo???

    31. okt 2021

    @elanor
    Tým pádom sa ale zhodneme, že na tomto sviatku nebude nič dobré, a absolútne súhlasím s tým, žeby sa uctievať nemal.
    A už keď toto ako argument nestačí, tak dávať čas a energiu do toho, aby človek vyrábal strašidlá, alebo tieto "kostýmy", aby znehodnocoval potravu na "svetlonoše" - jednoducho, ak ľudia chcú dávať do tohto svoj čas a energiu, tak môžu len očakávať, že z toho nič dobré "nevyrastie".

    31. okt 2021

    @jenna9 kazdy nech si slavi co uzna sam za vhodne a ako uzna za vhodne. Cirkev nech si slavi co chce, ale nech sa netvari, ze iba ona ma patent na rozum a moze urcovat aj tym mimo nej co, kedy a ako maju robit, lebo nema
    A co sa cirkevneho majetku tyka, nech si robia s majetkom co chcu. Maju ho dost na to aby z neho vyzili viac ako dobre. Ked ho presustruju budu odkazani na milodary od svojich oveciek

    31. okt 2021
    Autor komentár zmazal

    @jenna9 ano, nerobia sa pre nic za nic. Bezak poukazal ako cirkev "gazduje" s majetkom a skoro exkomunikovali. Tiez nieco o cirkvi vypoveda.

    31. okt 2021

    Aby bolo jasne, samotny byvaly satanista, okultista a carodejnik upozornuje pred tymto dnom, exorcisti len riesia nasledky a to, ze maju vela prace je fakt.

    31. okt 2021

    🧟‍♂️🧟‍♀️🧟🕷️⚰️

    31. okt 2021

    @katharines by ma zaujimalo ci je toto tak reálne, ako je realne znasilnovanie detí knazmi a nasledne to tutlanie a nenahlasovanie orgánom aj ked sa kňazi priznali. Kuk reportáze Kristiny Kovesovej to je podľa mna ovela hrozostrasnejsie ako tieto sprostosti co si sem dala.

    31. okt 2021

    @rebeka25 nie, vobec to nie je problem. Tie deti, ktore maju psychicke problemy po zneuzivani knazmi poslu k exorcistovi a ten z nich diabla vymetie. Cirkev sa o svoje ovecky postara

    31. okt 2021

    @viestta Veď nechápem to. Dať takýto obrázok a razom nepriamo naznačiť, že budeme potrestané 😅

    31. okt 2021

    Baby,preco ste take podrazdene?
    @misinka0611
    @viestta
    Preco ste hneď zacali utocit? Pozeram si stenu na konovi, vidim tu z malych krasnych deti,prerobene strasidla,smrtky, tecie im "krv". Uz aj keby hneď clovek nebol veriaci,na toto sa pozera uplne hrozne. A to som nikomu do komentara nepisala svoj nazor. Tu dala autorka vyjadrenie a nech si kazdy z toho vezme co chce. Vy mi chcete povedat,ze ucitel nemoze obtazovat ziaka? Toto sa deje len v cirkvi? Ucitel nie je autorita? Ale na cirkev sa lahko poukazuje. Vsade sa najdu aj veci,ktore v ziadnom pripade do danej profesie nepatria, ale tolko kritiky ako je na cirkev,to uz je cloveku fakt luto. Precitali ste si,nepaci sa ,rolujte dalej. Ved vy sa tymto vyrokom na konovi ohanate dost casto. Autorka ma u mna 👍 hore,dat to v dnesny den naplochu pri vsetkych tych mrtvolach a smrtkach je fakt odvaha. A vy co tu na nu utocite sa pozrite vzdy najprv v zrkadle na seba,ci ste uplne bez viny. Lebo kamenom sa lahko hadze

    1. nov 2021

    @misenka3 Vôbec niesom ani som nebola podráždená. Ona dala príspevok, ja som napísala, nech si najprv robia poriadky vo svojich radoch na čo som dostala spolu aj s
    @viestta príspevok o nejakých následkoch kt. si budem niesť. Neviem prečo vy som si za ten príspevok, mala niesť následky 🙂

    Za mňa za toto nemá + , kedže každý rok sa tu nájde niekto kto rieši satanizmus, diabla a čerta 31.10. 🙂

    1. nov 2021

    A ešte jedna vec, ak by som ten prispevok smerovala napr. na toho učitela tiež si zanho budem niest nasledky, ci to by bolo uz v poriadku? S autorkou som komunikaciu skoncila dost rýchlo.. ak niekto zacne sa vyhrazat takymto sposobom tak radsej tomu cloveku prestanem odpisovat 🙂

    1. nov 2021

    @misinka0611 preco to beries ako vyhrazanie? Pochopila si to spravne? Rozhovor veriacich a neveriacich byva vzdy narocny. A velakrat vztahovacny a nepochopeny. Prispevok si si precitala,nepacil sa ti. Zautocili ste na cirkev a zacali hadku. Naco? Ked obvinujete cirkev zo vsetkeho zleho,preco ste sa zacali hadat? To je uz ok?

    1. nov 2021

    @misinka0611 ale to je presne tvoje zmyslanie a tvoje vnimanie ktore prisudzujes mne.
    Druha vec je, ze si prispela mimo temy.
    Ako som pisala vyssie, nasledky si clovek nesie neustale, avsak, kedze prispevok bol o haloveene, tak ak sa ludia rozhodnu podielat na tychto praktikach, ponesu si i nasledky.
    To mas ako ked niekto ide po kolajniciach, ak ho druhy upozorni, ze tu chodia casto vlaky a ide mu o zivot, avsak on ho bude ignorovat, tak bud zomrie a ked bude mat stastie, mozno stihne vlaku uskocit, alebo pride ku tazkemu urazu.

    1. nov 2021

    @misenka3 Beriem to ako to chcem brať, autorka tiež zobrala nejak ten moj prvý príspevok, ked bola schopna napisat to co napísala. A hadat? Pisem 2x ja sa tu nehadam normalne komunikujem, nemam 15 a niesom na pokeci. Moje hadky by vyzerali uplne inak tomu môžeš veriť.

    1. nov 2021

    @katharines Ak si niekto vyreže tekvicu aké následky ponesie?

    1. nov 2021

    @misinka0611 vypocuj si vyssie uvedene video a verim, ze aj sama prides na odpoved.

    1. nov 2021

    @katharines Po mojom neodpísaní ti si ma teraz opätovne oslovila, odpísala som ti položením normálnej otázky a odkážeš ma na nejaké video? Naozaj reálne ma zaujíma OD TEBA odpoveď aké následky si človek ponesie vyrezaním obyčajnej blbej tekvice ( ja som nevyrezávala ).

    1. nov 2021

    @katharines ake nasledky si ponesie dieta, ak sa na jeden den oblecie do masky? Pre deti to nie nic viac, nic menej ako vybocenie z bezneho zivota a je im uplne jedno ci su oblecene za certa, bosorku, kuchara alebo anjelika. Aky je rozdiel v tom, ze si oblecie masku na helloween alebo na fasiangovy karneval

    1. nov 2021

    @misenka3 ide o to, že cirkev vodu káže a víno pije. Cirkev zabudla, že už nežijeme v stredoveku a nemá už taký vplyv a moc ako vtedy. Dnes už ľudia používajú vlastný názor a rozum. Nech cirkev si robí exorciszmus vo svojom vnútri. A nech nebalamuti blaboli, že keď niekto oslávi halloween tak bude posadnuty diablom 🤦‍♀️ Exorcista ide poukazovať na oslavu sviatku, ktorý tu bol už pred stáročiami a pôvod ma v Európe, ale zabúda, že cirkev má na svojich rukách oveľa viac krvi a ľudských životov ako nejaký heloween. Takže je to pokrytectvo.

    1. nov 2021

    Ak mal byt hrad nedobitny, musel byt hermeticky chraneny pred nepriatelom. Ak sa vsak nasiel zradca, ktory otvoril nepriatelovi okno, nepriatel sa casom hradu zmocnil a znicil ho.
    Ako sa poznaju hraci na ihrisku? Podla dresu, tak ak si vy, alebo deti oblecu do dresu, ktory pripomina zlo, je to znak, ze si ho zlo pozna.
    Ak je clovek omnoho cennejsi ako milion hradov, preco nepriatelovi otvarat okna, aby cloveka znicil?

    1. nov 2021

    @rybka2018 posudzujes nieco, o com nic nevies. Duchovny zivot je sice nasim ociam neviditelny, no o to realnejsi. A to, ze ty nevidis nasledky teraz svojimi telesnymi ocami, neznamena, ze nieco neexistuje, ze to nesposobi obrovske skody, o to viac, ze ako si pisala ide o pohansky sviatok, ktory zahrna aj ludske obety, hanobenie mrtvych ai.

    1. nov 2021

    Pôvod slova Halloween je odvodené od All Hallows’ Even alebo All Hallows’ Evening, znamenajúce Predvečer všetkých svätých (31. október). Napriek katolíckemu názvu sa tomuto sviatku pripisuje nekresťanský pôvod.Bol tento sviatok čímsi diabolským, kde stredobodom slávnosti bolo uctievanie satana? Ani náhodou. Nielenže o tom neexistujú žiadne zmienky, ale je to historicky nemožné. Prvé satanské kulty sa začali rozmáhať až neskôr v stredoveku, a teda dávno potom, ako Kelti konvertovali na kresťanstvo.

    1. nov 2021

    @katharines nech sa páči môžeš si aj naštudovať niečo o histórii Haloweenu a nie tu presadzovať názor nejaskeho exorcistu
    https://historyweb.dennikn.sk/clanky/detail/hal...

    1. nov 2021

    Do Spojených štátov Halloween priniesli írski a škótski prisťahovalci, ale až po 1845 – 1846 (veľký hladomor) sa z neho stala celonárodná udalosť.

    V súčasnosti ide o sekulárny sviatok s karnevalovým charakterom, ktorý sa počas 90. rokov 20. storočia rýchlo rozšíril do Európy.

    1. nov 2021

    Kelti verili, že v túto magickú noc sa duše mŕtvych vracajú na zem a snažia sa ovládnuť všetko živé. Obliekali si strašidelné masky a maľovali sa vo viere, že v prestrojení sa zapáčia zlým duchom a tí ich potom nechajú na pokoji. Neskôr v období vlády katolíckej cirkvi okolo roku 835 chcel pápež Gregor IV. zamedziť sláveniu pohanských sviatkov, a tak sa z keltského Samhainu stal "Sviatok všetkých svätých" a nasledujúci deň (2.11.) bol vyhlásený za "Deň všetkých duší". Názov Halloween zaviedla protestantská cirkev v 16. storočí.

    1. nov 2021

    Halloween nie je „americký“ sviatok, ako si mnohí z nás myslia. Halloween je pomenovanie pre predvečer významného sviatku Samhain, ktorý oslavovalo keltské obyvateľstvo Britských ostrovov. Tento sviatok zostal významným aj po prieniku kresťanstva na toto územie. Do Spojených štátov sa tento sviatok dostal až v 19. Storočí, kam ho priniesli írski a škótski prisťahovalci. Tento deň sa „oslavuje“ v predvečer sviatku všetkých svätých a to 31.Októbra a to preto, že podľa keltskej tradície sa v túto noc prelínajú svety mŕtvych a živých. Kelti zapaľovali oheň symbolicky preto, aby mŕtve duše našli cestu do príbytkov živých, aby sa mohli zohriať a stráviť noc s pozostalými.

    Pýtate sa či má Halloween priamu súvislosť so sviatkom Všetkých svätých? Áno. V istom období Britské ostrovy obývali len Kelti, onedlho sa tam však rozšírili aj kresťania, ktorí si keltský Halloween vysvetlili v súlade s kresťanstvom. Sviatok všetkých svätých je dnes preto predovšetkým sviatok katolíckej cirkvi.

    1. nov 2021

    @misenka3 ano, dieta moze byt zneuzivane v skole, v rodine, moze byt zneuzivane kdekolvek. Moze mat psychicke problemy z roznych pricin, ADHD vznika ako dosledok asfyxie pri porode alebo v novorodeneckom veku, depresie mozu mat rozne priciny, je medzi nimi aj geneticka predispozicia, vandalizmus je dosledok zanedbanej vychovy v rodine, samovrazedne sklony mozu mat suvis so sikanou ale aj so zlym prostredim v rodine. Hodit tieto diagnozy na posadnutie diablom len preto, ze dieta sa raz v roku oblecie do masky a uziva si jeden den, ked sa vyboci z normalu je uplne scestne.
    Za posadnutie diablom cirkev povazovala aj epilepsiu, tanec sv. Vita a pritom vieme, ze sa jedna o choroby nervovej sustavy. Preboha, sme v 21. storoci, veda od cias inkvizicie pokrocila, tak vyuzivajme vedu na riesenie problemov a nie tmarstvo nejakych cirkevnych potentatov

    1. nov 2021

    @rybka2018 tu by som razne rozlisovala halloween, ktory so sebou prinasa rozne ritualy a diabolske masky a sviatok vsetkych svatych, ktory ma byt odprosovanim a pokanim za konane zlo.

    1. nov 2021

    Nosenie kostýmov sa prvýkrát rozšírilo v oblastiach Škótska, Írska a Walesu.

    Už od 16. storočia je zvykom chodiť v strašidelných kostýmoch od domu k domu a výmenou za koledu deti dostanú pohostenie v podobe sladkostí, koláčikov a iných dobrôt. Ľudia dodnes veria, že ak sa prezlečú za nadprirodzené bytosti, prekabátia a odstrašia tak zlých duchov, ktorí by im mohli ublížiť alebo pomstiť sa im.

    1. nov 2021

    @katharines aké rituály sa robia počas Haloweenu?? Strašidelné masky sa nosia už po stáročia.

    1. nov 2021

    @viestta tak preco sa k Cirkvi vyjadrujes, lebo z napisaneho nemas o nej ani sajn. Vsetky spominane diagnozy riesi vzdy najprv psycholog a psychiater, avsak ak vybocuju z diagnoz, riesi to exorcista. Tento postup je pevne dany.
    Avsak zlo ciha na deti viacerymi kanalmi ...

    1. nov 2021

    @rybka2018 k prispevku o 8:23 - ide o modlosluzbu

    1. nov 2021

    @katharines ja dufam, ze moje dieta, ak nedajboze bude mat problemy bude liecit odbornik. NIkdy, ale nikdy, by som ho nezverila do opatery nejakemu exorcistovi. Ale ano, ak clovek zije v prostredi, kde sa mu pravidelne vyhrazaju ohnom pekelnym za vsetko co nerobi podla pravidiel miesto toho aby mu pomohli a riesili s nim prvotny problem s laskou a pochopenim, tak to sa z toho moze naozaj scvoknut. Ale tam ani exorcista nezjedna napravu.

    1. nov 2021

    @katharines a už mi aj odpovieš aké diabolské rituály sa robia počas Haloweenu?

    1. nov 2021

    @rybka2018 odpovedala som ti, rozklikni link a nieco si uz aj sama popisala a nieco som uz spimenula skor

    1. nov 2021

    @katharines exorcista nie je odborník. A nikdy by som nezverila svojho blízkeho, ktorý chodí k psychológovi k nejakému exorcistovi 🤦‍♀️😁

    1. nov 2021

    @viestta prave preto,ze cirkev pokrocila,uz netreba spominat,co bolo dakedy. Ale ked to vytiahnes a budes tym argumentovat,tak to potom obhajuje tvoj zastarany nazor a nevidi iny.
    A k tomu zneuzivaniu,nikdy to nebolo v poriadku,a ked to urobi otec dcere? Matka synovy? Cudzi chlap dietatu? Preco sa na to nepoukazuje. Ale povie sa vzdy na cirkev. V tom momente je tema pedofilie horucim zemiakom. Hned kazdy vie,ze cirkev je len o tom a nicom inom. Cirkev poukaze na nieco, co sa jej nepaci- hned sú to pedofili. Ja poznam vela uzasnych ludi,ktori tvoria cirkev a nie su pedofili. Ako keby som tebe povedala,ze vsetky predavacky su hlupe a ty si jedna z nich. Preco by som to robila? A preco by som mala vidiet na predavackach vsetko zle len za to ,ze som sa stretla s par takymi,ktore ozaj nemali vhodne spravanie. A nemyslim si nic zle ani o tebe, videla som velakrat,ze dobre poradis ak niekto potrebuje. Ale preco si hned mastite ego hadzanim spiny? Dobro nevidite?

    1. nov 2021

    @viestta
    @rybka2018 exorcisti maju dost prace aj bez vas. A ako som pisala, sam exorcista, ak by ste ho aj vyhladali, vas odkaze najprv na odborne psychiatricke vysetrenie.

    1. nov 2021

    @katharines ja nemám chuť počúvať nejakého blázna. Chcem od teba odpoveď o ake diabolské rituály sa jedna. Lebo ja som nič take nenašla.

    1. nov 2021

    @rybka2018 Tak hladaj lepsie

    1. nov 2021

    @misenka3 🤦‍♀️ sa tu rozpráva o diabolskych ritualoch ale zatiaľ som rozumnú odpoveď ešte nedostala takže teda nič také sa nedeje. A keď niekto nie je kresťan ako môže oslavovať diabla. Keď neverí že existuje boh tak nemôže veriť ze existuje diabol.😁

    1. nov 2021

    @rybka2018 dostala si odpived, avsak odmietla si ju. To je uz tvoj problem, ze nerozumies, alebo nechces rozumiet, pripadne ani vediet.

    1. nov 2021

    @rybka2018 keby si naozaj hladala na co sa pytas,tak najdes. Ak vsak nedokazes spravne sformulovat otazku ,tak to nenajdes. A ak neveris,tato debata ti tym padom nic neda a je zbytocna. Tak si uzi dnesny den oddychom.

    1. nov 2021

    Pardon synovi malo byt s makkym i.

    1. nov 2021

    @katharines pozrela som si to video ale nič tam nebolo o diabolskych ritualoch počas Haloweenu. To co hovoril o vraždeni, kradeni to sa deje aj mimo Haloweenu. Co hovoril o terj muslimke a ich tradícií tiez nemá nič spoločné s rituálmy počas Haloweenu keďže muslimovia ho neslavia. Akurát len rozprával a rozprával, ale bez dokazov. Tí čo nezbozne veria v Boha jasne ze mu uveria. Ale ja som tam nenašla odpoveď na svoju otázku. Ale v pohode ja si Haloween party budem robiť každý rok tak ako doteraz keďže nevidím nič zlé na tom. Pretože na základe histórie Haloween diabla nikdy neoslavoval. To je ako teroristi zabíjajú ludi v mene Alaha, ale v korane sa píše, že nezabijes čiže skutočný muslim nezabije a neublíži. Tak ľudia budú odsudzovať muslimov, ale to isté robila cirkev zabijala v mene boha a pritom v desatoro božích prikázaní sa píše nezabijes.

    1. nov 2021

    @misenka3 hľadala aj som zadala Haloween a rituály no nič okrem úcty k zosnulým, zapaľovania sviecok, vyrezávani tekvic alebo sa obliekanie do kostýmov nenašla rituály ktoré sú diabolské.

    1. nov 2021

    @rybka2018 nemusela si hladat, dala som ti link 😉

    1. nov 2021

    @katharines uz sa ukludni. Ten "satanisticky" sviatok je za nami, tvoja misia je splnena, upozornila si na nebezpecenstva, ktore cihaju na deti, ked ich oblecieme za tekvicu. Teraz sa mozes dat pauzu az do Mikulasa, potom mi mozes vysvetlit preco ten dobrotivy biskup chodi s anjelom a certom.

    1. nov 2021