1 / 1

    Pekné, treba verit. 🤗
    A ako lekari reagovali na tehotrnstva po sekciach, odporucaju max 2 deti.. lebo potom je aj jazva velka a nepruzna.

    18. aug 2019

    @krkavcia_mater no, su maminky, co maju 4-5 sekcii, ale dobre je mat podporu i dobreho lekara. Vsetko sa da, ked sa chce.

    18. aug 2019

    @katharines klobuk dole. Ja mam za sebou jednu a uz si viac neprosim. Aj jedinacik moze byt stastny.

    18. aug 2019

    vazim si zivot...milujem deti...len mam pocit,ze to je taky hazard so zivotom😔

    18. aug 2019

    Keď sa má narodiť a má žiť, tak bude žiť. Keď už, tak hazard so životom matky je aj potrat.
    Kto sme my, aby sme rozhodovali o živote a smrti? Veď nepoznáme ani deň ani hodinu našej smrti. Spoznala som počas liečby na onko kopec mladých ľudí plných nádejí a plánov, ležali tam i ľudia v rokoch, dovtedy zaneprázdnení prácou, nielen starší. Uzdravilo sa ich veľmi málo 😔.

    18. aug 2019

    @mamkabeika v tomto pripade, ale dopredu zena vie, ze hrozi roztrhnutie maternice, komplikacie.. Boh nam dal rozum, aby sme ho pouzivali. Pred otehotnenim sa da chranit.. ci je lepsie nechat tu vdovca a siroty?

    19. aug 2019

    @krkavcia_mater Myslim si,ze lekarom je to dost jedno,pre kolko sekcii sa zena rozhodne,lebo pred kazdou sekciou podpisuje papier,ze suhlasi a berie na vedomie vsetky rizika. Cize keby sa cokolvek stalo,vina bude na strane rodicky. Ja ked som sa po 2.sekcii pytala,ci mozem hned nosit poporodny pas,dostala som od lekara,co ma operoval odpoved "je to Vasa jazva,mozete si s nou robit,co chcete"🙈

    19. aug 2019

    @krkavcia_mater Každé telo má inú schopnosť zahojiť sa. Druhý pôrod som mala sekciou. Keď som čakala tretie dieťa, na sone chcel doktor skontrolovať jazvu a on ju ani nevedel nájsť.

    19. aug 2019

    @krkavcia_mater ono je to prudko individuálne. Viem o žene, ktorá mala 8 sekcií a na druhej strane, moja známa mala obrovské riziko ruptúry už pri 2. sekcii ( mala hrozne tenulinkú maternicu v okolí jazvy, a to aj 4 roky po 1. sekcii.) Takže tak.

    19. aug 2019

    @krkavcia_mater Máš pravdu, že Boh nám dal rozum a v akomsi prirodzenom svetskom poriadku je to šialenstvo ísť do takého rizika. Myslím, že aj pápež hovoril niečo na ten spôsob, že je to nezodpovedné. Ale ak si Boh praje, aby sa narodili, počnú sa a narodia sa a Boh vtedy dá, aby šlo všetko v nadprirodzenom poriadku. Žiadne dieťa tu nie je z vôle rodičov ani to zo skúmavky. Všetky deti sa rodia z Božej vôle, sú v prvom rade Božie deti, nám sú len zverené na určitý čas.

    19. aug 2019

    @mamkabeika Ja som mala pri druhej tiez problemy s bolestou javy uz v termine + placentu iducu cez jazvu. Povedali mi,ze to bude viac krvacat,ale tiez sa kazdou dalsou sekciou stupnuje riziko,ze ta placenta k jazve prirastie,alebo do nej vrastie - to su vsetko zivot ohrozujuce stavy s ktorymi sa po kazdej dalsej sekcii musi ratat. Mna osobne to odradilo od 3.dietata.

    19. aug 2019