katka_matej
20. nov 2020
231 

Adventné aktivity pre deti

Ticho adventu. Tento rok sa nám žiada akosi viac. Vyhnúť sa obchodným centrám, preplneným uliciam a nájsť úkryt doma, v kostole, v prírode. Počúvať praskajúce drevo v kozube, smiech našich detí (občas aj bojové pokriky🙉😂), koledy a vychutnávať si pomalý príchod Vianoc.

Po svadbe sme si s manželom vytvorili adventný kalendár s aktivitami, zameranými na spoločne prežívaný čas adventu. Tento rok prišiel čas, aby sme do adventných aktivít zapojili aj naše deti. Katku už pomerne plnohodnotne a Jakubka aspoň tak spolovice.

Adventné aktivity si môžete stiahnuť v pdf verzii na blogu (https://www.zvukyluky.sk/adventny-kalendar-pre-deti/). Nájdete tam aj pár tipov na DIY adventné kalendáre. Aktivity sú rôznorodé, cez tvorivé, aktivity vonku, čas strávený doma, až po duchovné prežívanie adventu. V kalendári som ponechala aj prázdne kartičky, do ktorých si môžete dopísať vlastné. Cieľom bolo, aby nás aktivity nevyčerpali, práve naopak. Teda sú to pomerne časovo aj materiálovo nenáročné záležitosti. K aktivitám si môžete pridať aj nejakú drobnosť do vrecúška, zdravú maškrtu, našla som inšpirácie s dielikmi lega, puzzle, napadli mi aj postavičky z betlehema, ktoré by sme si takto do Vianoc nazbierali do jasličiek.

Nech je pre vás čas adventu časom ticha a radostného očakávania Vianoc 😇🙏🎄.

Tiež si zvykneme robiť adventný kalendár s aktivitami. Niekedy je naozaj náročné niečo vymyslieť. Ďakujem za inšpiráciu. ❤️

20. nov 2020

@alienkami rada 😉

20. nov 2020

Začni písať komentár...

Odošli