katkattf
22. dec 2019
240 

Ako sa pečie s dm bio výrobkami?

Odmalička som sa tešila na vianočnú atmosféru, tá je u mňa sprevádzaná hlavne pečením koláčikov, vôňou vanilky, orechov, škorice a medu... Hmmm, Vianoce 🤗🌲 

Tento rok mi Vianoce zavoňali doma skôr, vďaka testovaniu dm Bio výrobkov, ktoré boli krásne zabalené.

V balíčku na mňa čakali tieto výrobky.

Poďme sa spolu postupne pozrieť, ako obstáli v mojej kuchyni.

Ako prvú som si na testovanie vybrala dm Bio špaldovú múku T630. Bola som zvedavá, či sa z nej budú dať upiecť celošpaldové rohlíčky. Pri miesení som mala chuť prisypať aj pšeničnú múku, lebo som sa bála, či sa podaria. Neurobila som to 😉.

Na moje milé prekvapenie sa naozaj podarili, milujem vôňu domáceho pečiva. Rohlíčky boli mäkučke, kým sa nezjedli. Múku môžem len odporučiť.

Pri zarábaní kvásku na rohlíky som objavila hneď svojho favorita z voňavého balíčka, stal sa ním dm Bio lipový med. Je krásne krémový, voňavý, pripomenul mi agátový med, ktorý nám mamina kupovala od včelára. Tohto medu je naozaj škoda do pečenia, keďže má aj plno benefitov pre náš organizmus. Nechápem, že som ho doteraz prehliadala v dm drogérii.

Priznám sa, že som vďaka mojej babičke naozaj veľký kritik, čo sa týka chuti orechov. V obchode si často nejaké kúpim, keď sa mi minú domáce zásoby. Väčšinou som z kupovaných orechov sklamaná, lebo chutia horko. dm bio vlašské orechy obstáli z kupovaných orechov veľmi dobre. V balíčku boli pekné celé kúsky, neboli horké. Oriešky som použila na moje bezlepkové medovníky 🙂.

dm Bio kokosové čipsy už poznám, doma máme vždy aspoň jeden balíček, lebo ich s mužom vyjedáme len tak ako maškrtu. Sú bez zbytočného cukru a konzervantov. Mala som v pláne použiť ich do kokosových guličiek, ale manžel objavil balíček skôr ako ja, tak som nestihla moje plány uskutočniť 😂.

V balíčku som našla aj dm Bio kokosový olej, priznám sa, že som ho použila prvýkrát do pečenia. Konkrétne do banánového chlebíka. Doteraz som ho používala len na pery, alebo som ním natierala drobca po kúpaní. Príjemne ma prekvapila vôňa tohto oleja. V koláčiku ho nejako nebolo cítiť.

dm bio jahodový džem u nás až tak nezabodoval, chutil nám veľmi sladko, aj keď cukor pochádzal prevažne zo sladkých jahôd. Sme zvyknutý na domáci džem, kde si cukor regulujem podľa našej chuti.

dm Bio kakao mi krásne prevoňalo tieto vianočné rezy s orechami, ktoré zvyknem piecť vždy po sviatkoch, keď zostanú suché koláče, ktoré už nikto nechce.

Stačí si upiecť obľúbenú piškótu, svetlú alebo tmavú, na plnku zmiešať suché koláče, orechy, rum, džem,... a skvelý koláčik je hotový. 😉 Inak toto kakao je ako jedno z mála neodtučnené, vďaka čomu má plnšiu kakaovú chuť.

Na polevu som použila dm Bio horkú čokoládu s obsahom 70 % kakaa. Aj túto čokoládu už poznám, je to moja obľúbená maškrta, ktorá mi nechýba v potravinovej skrinke. Čokoláda obsahuje len kakaovu hmotu, surový trstinový cukor a kakaové maslo. Ak ľúbite horkú čokoládu, odporúčam vám ju vyskúšať, neoľutujete.

dm bio kypriaci prášok používam veľmi rada už dlhšie, páči sa mi, že je bez fosforečnanov. Koláče sú krásne kypré, a predsa o niečo zdravšie. Použila som ho, napríklad, do tohto banánového koláča.

Odkedy som objavila v dm drogérii dm Bio vanilkový cukor, iný už nekupujem. Prevonia vám akýkoľvek koláčik, raňajkovú kašu či krupicu. Ja si ho občas trošku pridám aj do kávy 😉. Vyskúšajte.

Testovanie ma veľmi bavilo, dúfam, že sa mi ešte podarí zapojiť do podobného testovania.

Napečené už máme, tak si užívame s manželom a synom vianočnú pohodu, síce bez snehu, ale pre mňa s vôňou detstva, vôňou vianočných koláčikov, ďakujem konik_testuje 💙.

Prajem vám pokojné sviatky 🌲⛄❄️🎅.

Katka.

#test_dm25 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli