knossos
10. jún 2015

Triky vizážistov – aby sme vyzerali stále ako z časopisu ;)

1. Suchý šampón – najrýchlejšia prvá pomoc, ak nemáme čas umyť si vlasy. Tie budú vďaka suchému šampónu vyzerať ako čerstvo umyté a husté. Blondínky si môžu vybrať bezfarebný ale tmavovlásky by si mali zvoliť tú farebnú verziu, aby im vlasy nezostali matné. Vyberte si radšej spray, ten stačí nasprayovať na korienky vlasov, suchým uterákom premasírovať a poriadne vyčesať.

2. Podkladový gel pod mejkap – je to priesvitný, matný gel, ktorý vyrovná pleť a pripraví ju na mejkap. Ten bude zjednotený a trvácny. Pozor! používame ho veľmi málo a vždy pod mejkap.

3. Púder na zväčšenie objemu vlasov - Hlavnou úlohou púdru pre objem vlasov je zväčšiť objem a hustotu jemných alebo nepoddajných vlasov. Jednoducho ho naneste tam, kde potrebujete dodať viac objemu. Objemové mikročastice vlasy napumpujú objemom bez tupírovania či fénovania.

4. Pigmentovaný minerálny púder – má strednú až plnú kryciu schopnosť. Je to vlastne práškový púder, ktorý priľne k pokožke, obsahuje aj vitamíny a minerály.

5. Kliešte na riasy – patrí do povinnej výbavy každej ženy, no napriek tomu veľa z nás sa bráni ich používaniu. Používa sa na vykrútenie rias, aby vznikol dojem otvorených očí. Oplatí sa si ich zaobstarať.

6. Rozjasňovač – obsahuje mikročiastočky odrážajúce svetlo, ktoré minimalizujú tienisté plochy.
Na obrázku v albume vidíte, kam naniesť rozjasňovač.

7. Obrúsky pohlcujúce mastnotu – v okamihu odstráni mastnotu a lesk, bez toho aby porušil mejkap. Stačí ho pritlačiť na lesklé miesto, mastnota zostane na papieriku a mejkap na tvári. Vďaka tomu postačí menej púdru a mejkap nebude vyzerať tak „umelo“.

8. Korektor – ten asi poznáme všetky, ale viete si vybrať aj „farbu“? Zelený korektor používame na chybičky červenej farby /vyrážky, začervenaný nos, rosacea/ a žltý zas na chybičky modrej farby / presvitajúce žilky/.