koloria
6. júl 2023
45 

Neodolateľný letný štýl s dotykom rustikálnej elegancie

Prútené, plátenné alebo štrikované kabelky sú must have tohtoročného leta. Objavujú sa v kolekciách všetkých veľkých módnych značiek a sú považované za originálny a prírodný doplnok k letnému oblečeniu. Ich príťažlivosť spočíva v jednoduchom, ale štýlovom dizajne a schopnosti doplniť akýkoľvek letný outfit. Vyrábajú sa z prírodných materiálov, ako je prútie, rákosie, slama, plátno, priadza, vlna, ratan alebo iných druhov prírodných materiálov.

Štýly prútených kabeliek sú rôzne,  vrátane malých crossbody kabeliek, clutches / kabelky do ruky bez popruhu/, väčších tašiek na plece a dokonca aj prútených kufrov. Často sa objavujú v prírodných odtieňoch, ako je hnedá, béžová, krémová, alebo aj v jasných farbách, aby oživili letný outfit.

Mnoho prútených kabeliek je vyrábaných ručne. Majstri remeselníci zručne tvarujú prútené vlákna a vytvárajú rôzne vzory a textúry. Ručná výroba pridáva kabelkám osobitý a jedinečný charakter.

Prútené kabelky  alebo teda kabelky z prírodných materiálov môžu byť zdobené rôznymi vzormi a doplnkami, ktoré im dodávajú výnimočný  štýl a výraz. Môžu mať napríklad vyšívané vzory, nášivky,  farebné pásiky, perlyumelé kvety, strapcepom-pomy alebo iné ozdoby. Tieto detaily pridávajú kabelkám živé a hravé prvky.

Prútené kabelky majú  viacúčelové využitie. Okrem toho, že sú originálnym  doplnkom, môžu slúžiť aj ako praktická taška na pláž, pikniková taška, obľúbený doplnok na letné festivaly alebo dokonca ako štýlový obal na prenášanie osobných vecí.

Prútené kabelky sú často veľmi ľahké a vzdušné, čo ich robí ideálnymi pre letné mesiace. Tieto kabelky nie sú ťažké ani nepružné, čo znamená, že ich môžete pohodlne nosiť na pleciach alebo v rukách bez zbytočného zaťaženia.

Považujú sa za súčasť ekologickej módy. Vyrábajú sa z prírodných materiálov, ktoré sú obnoviteľné a biologicky odbúrateľné. V porovnaní s kabelkami vyrobenými z umelých materiálov majú teda menší ekologický odtlačok. Dajú sa ľahko prispôsobiť rôznym príležitostiam a štýlom obliekania od elegantného, cez bohémsky až po rustikálny. Môžete ich kombinovať s ležérnymi letnými outfitmi, ako sú šaty, šortky alebo letné sukne, ale tiež môžete vytvoriť kontrastný efekt, keď ich nosíte s elegantným oblečením na letné party alebo udalosti.

Prútené kabelky sú  pomerne trvanlivé a odolné, najmä ak sú kvalitne vyrobené. Prútené materiály majú tendenciu byť pevné a odolné voči bežným vonkajším  faktorom, ako sú poškriabanie alebo opotrebenie. Avšak, je dôležité si uvedomiť, že nie sú až tak odolné voči vlhkosti a môžu sa poškodiť, ak sú vystavené dlhodobému kontaktu s vodou.

Zdroj foto: Freepik

Začni písať komentár...

Odošli