koloria
10. okt 2023
26 

Vyrobte si vlastné halloweenske dekorácie

Čakanie na  Halloween si môžete skrátiť a spríjemniť výrobou vlastných strašidelných dekorácií, do ktorej viete  zapojiť celú rodinu  a zažijete pri tom kopec zábavy. Budete na to potrebovať napríklad  farby na sklo, farby na porcelán, farebný papier, nožnice, toaletný  papier, bielu bavlnu, čiernu alebo oranžovú látku, poriadnu dávku fantázie a dobrú náladu.

Prinášame niekoľko tipov na výrobu dekorácií.

Maľovanie na sklo

Maľovanie halloweenských motívov na okná  farbami na sklo je skvelý spôsob, ako pridať tajomnú , strašidelnú atmosféru do vášho domu.

Pred začatím maľovania si dobre umyte okná a dajte im čas na vyschnutie. Rozhodnite sa, aké halloweenské motívy chcete maľovať na okná či už  tekvice, pavúky, duchov, čarodejnice, kostry, či dokonca scény z hororových filmov. Použite šablóny, ktoré si vytvoríte sami alebo nájdete online.

Vyberte farby, ktoré budete používať, a pripravte si štetce rôznych veľkostí. Na jemné detaily budete potrebovať menšie štetce, na väčšie plochy väčšie štetce.

Začnite maľovať svoje halloweenské motívy na okno  s hrubými obrysami a potom doplňte detaily. Nebojte sa experimentovať a byť kreatívni.

Predtým, ako začnete maľovať ďalšie vrstvy alebo pridávať detaily, nechajte farby uschnúť podľa pokynov na obale farby. Po vyschnutí môžete pridať ďalšie detaily alebo kontúry farbami na sklo.

Farby na sklo viete použiť aj na vykreslenie strašidelných motívov, ako sú lebky, duchovia, pavúky a podobne, na sklenené poháre alebo sviečky.

Maľované porcelánové taniere a šálky:

Vlastné halloweenové dizajny zvládnete namaľovať s farbami na porcelán alebo perami a  fixkami na porcelán aj na taniere, šálky alebo misky.

Strašidelné obrusy

Vytvorte halloweensky obrus z bielej látky. Použite farby na textil alebo perá a fixky natextil  na kreslenie halloweenových vzorov, ako sú pavúky, lebky a duchovia, tekvice, netopiere.

Dekorácie z papiera a kartónu

Vytvorte výrezy na okná alebo dvere z farebného papiera, filcu alebo kartónu. Môžete vytvoriť napríklad veľké lebky, čarodejnice alebo duchov prípadne urobte  papierové girlandy v tvare tekvíc alebo netopierov. Z bieleho alebo čierneho papiera  vystrihnite aj duchov alebo pavúkov, pridajte im oči a zaveste ich v miestnosti alebo na stromy vonku. Z papiera sa dajú dokonca  aj poskladať ako origami netopiere a ďalšie ozdoby.

Múmie

Zabaľte obyčajné predmety ako hrnčeky, kvetinové vázy  do bielej látky  alebo toaletného  papiera tak, aby vyzerali ako múmie. Oči domaľujte farbou alebo vystrihnite a nalepte z farebného papiera.

Halloweenský vankúš 

Ušite si vankúše v tvaroch halloweenských symbolov, ako sú duchovia, pavúky alebo čarodejnice. Použite látky v halloweenských farbách, ako je oranžová a čierna. Rovnako viete ušiť prikrývku a našiť na ňu hallowweenske motívy. 

Vyrezávané tekvice

Neodmysliteľnou súčasťou a symbolom Halloweenu sú vyrezávané tekvice. Tekvice sú umiestnené na prahu domov, v záhradách, balkónoch, terasách  a vytvárajú strašidelnú atmosféru.

Táto tradícia sa datuje do stredovekej Európy a bola prinesená do Severnej Ameriky európskymi prisťahovalcami. Počas Halloween ľudia vyrezávajú tváre  do  tekvíc a umiestňujú do nich sviečky. Tým vytvárajú strašidelné "jack-o'-lanterns," ktoré majú za úlohu odpudzovať zlých duchov.

Vyrezávanie tekvíc sa stalo tradičným spôsobom, ako vyjadriť ducha Halloweenu a pridať trochu strašidelného kúzla do našich domovov počas tohto magického sviatku.

Pamätajte, že hlavným cieľom vymýšľania a tvorenia halloweenskych dekorácií  je mať zábavu a vychutnať si spoločne strávený čas s rodinou.

Fotky zdroj: Freepik

Začni písať komentár...

Odošli