konik_testuje
27. jún 2022
83 

Ktoré je to pravé?

Konečne je to tu, vytúžené aj obávané rodičovstvo. Rodičia, starí rodičia, kamaráti, kolegovia a snáď aj okoloidúci nám rozprávali, aké to bude. No až realita nám ukázala, že rodičovstvo je neprenosná skúsenosť. Človek si tým musí prejsť sám, aby pochopil, čo znamená byť rodič. A k tomu ešte byť otec na rodičovskej (schválne nepoviem dovolenke, to by sa malo zrušiť). Z tejto, pre otca trošku netradičnej pozície, by som vám chcel predstaviť náhradnú dojčenskú výživu BEBA COMFORT 2 HM-O, ktorú sme mali možnosť v redakcii testovať.

Rodičovská idylka

O tom, že s dieťaťom ostanem doma ja ako otec, sme sa s humorom bavili ešte dávno predtým, ako bolo na ceste. Kombinácia príchodu pandémie, doby práce z domu a nevýhodných podmienok pre matky živnostníčky nám však ukázala, že to bude dobrá cesta.

V zostave otec na rodičovskej a mama na home office budeme obaja tráviť maximum času s dcérou. Mama občas odbehne za malou, keď to bude potrebné.  Tesne pred prvými narodeninami sme na odporúčanie pediatričky mali začali hľadať náhradnú dojčenskú výživu. 

Ktoré je to pravé?

Blížil sa čas kŕmenia a jediné, čo môžem ako otec spraviť, je utekať do obchodu. Zrazu stojím pred nekonečným regálom s dojčenskou výživou. Vôbec netuším, ktorú vybrať. Chutia všetky rovnako? Ako sa to pripravuje? Ako sa líšia zložením? Prečo niektoré stoja trikrát viac než iné? V hlave sa mi automaticky premietnu najznámejšie značky, vyberiem 2 rôzne, k tomu dojčenskú vodu a utekám domov. 

Prvýkrát čítam inštrukcie k príprave a cítim sa ako mladý chemik. Ohrievačka, teplomer, fľaštička, voda na mililiter presne, v hlave prepočítavam dávkovanie. V rodičovstve (hlavne tom prvom) je veľmi ľahké sa vystresovať a mať obavy, že niečo robím zle. Podarilo sa! Malá pije. Kuchynská linka je síce celá od výživy, ale v naberaní a zarovnávaní lyžičky sa časom určite zlepším. 

Dnes si už na tieto nemotorné začiatky takmer nespomeniem. Zabralo to dosť času, tréningu a hľadania tej správnej výživy. Na niektorých nás so ženou oboch zarazila chuť, od hrachovej až po rybaciu. Pri niektorých sa nám stalo, že Olivka v polke balenia dané mlieko už nechcela piť, takže sme prešli na iné a zvyšok starého zatiaľ zvlhol. Naberanie prášku z balení v sáčku bez možnosti zarovnania o hranu dopadlo vždy katastrofálne. 

Zloženie pre nás bola spočiatku španielska dedina. Dôležité pre nás však vždy samozrejme bolo, aby sa čo najviac podobalo materskému mlieku a malú z neho nebolelo bruško.  

Testovanie náhradnej dojčenskej výživy BEBA COMFORT 2 HM-O48 prišlo ako na zavolanie. A priznám sa, že sme pri nej zakotvili. Spĺňa všetky naše požiadavky, na zloženie aj praktickosť balenia. Bielkoviny získavajú vlastným špeciálnym procesom Optipro. Slovo FUKOZYLLAKTÓZA síce znie ako jazykolam, ale je to oligosacharid štruktúrou podobný tým v materskom mlieku. Baktérie L. reuteri (tie, ktoré sa prirodzene vyskytujú v črevnej mikroflóre dojčených detí), vitamíny A, C, D a absencia palmového oleja sú rovnako dôležité.

Po nejakom pol roku už dokážem výživu pripraviť jednou rukou, s netrpezlivou hladoškou v druhej. Chce to grif, ale prišiel celkom rýchlo. Olivka sa už dávno naučila na zvuk „šejkovania” fľaše, počuje ho aj na druhé poschodie. Plač ju prejde hneď, ako uvidí fľašu. Ak má práve dudlík, veselo ho vypľuje a naťahuje ručičky.

BEBA nás nesklamala ani pri výletoch. Vždy som bol zvyknutý cestovať naľahko. S dieťatom sa to samozrejme výrazne skomplikovalo. Preto som rád, keď môžem zobrať o nejakú vec menej. A objemná plechovka výživy je jedna z nich. Určite sa mi ju nechce brať na dlhšiu prechádzku alebo návštevu. Hotové tekuté mliečko BEBA COMFORT 2 HM-O25, ktoré je pripravené na okamžité podávanie. Je veľká záchrana a malý kúsok slobody. Jej podanie nepokazí ani dedo, či babička a my tak môžeme výletovať ako s veľkým dieťaťom.  Okrem toho, že krásne vonia, aj skvele chutí. Priznám sa, že ak sa nám nechce v noci mlieko zarábať, siahneme  po tekutej BEBE.

Za redakciu Modrého koníka môžeme náhradnú dojčenskú výživu odporučiť. Nás presvedčila zložením a Olíviu chuťou.

#test_beba2


 Dôležité upozornenie: Dojčenie je pre vaše bábätko to najlepšie. Ak už nemôžete dojčiť, vyberajte náhradnú dojčenskú výživu po dohode so svojím pediatrom. Spôsob použitia a ďalšie informácie na obaloch a na www.nestlebabyandme.sk

Začni písať komentár...

Odošli