konik_testuje
28. jún 2022
6936 

Na vlastnej koži sme otestovali, ako sa účinne zbaviť bradavíc či kurích ôk

Kedy, ak nie v lete, nám najviac záleží na dokonalom vzhľade našich nôh? Nemyslíme tým len dokonale hladkú a do bronzova opálenú pokožku. K letným radovánkam neodmysliteľne patria aj letné dovolenky, pobyt pri vode či návšteva kúpalísk. Pedikérky si „brúsia“ pilníky, pretože práve v tomto období si dávame záležať aj na dokonalom vzhľade našich chodidiel, ktoré sú inokedy skryté v ponožkách a topánkach. Existujú však aj väčšie problémy ako stvrdnutá pokožka na nevábnych pätách. Bradavice a kurie oká nie sú príjemnými spoločníkmi. Ak vás práve letná obuv prinútila, postaviť sa problému zoči-voči, čítajte ďalej našu recenziu. Do redakcie Modrého koníka sme dostali na testovanie roztok Duofilm2, ktorý si poradí s bežnými bradavicami a unikátne expresné pero Duofilm1 na odstraňovanie kurích ôk.

Ísť s kožou na trh a priznať, že vás trápia bradavice nie je veľmi príjemné. No keďže sa nejedná len o problém estetický, ale aj zdravotný, nemali by ste ich prítomnosť brať na ľahkú váhu. K nám domov toto vírusové ochorenie kože, spôsobené papilomavírusom, ktorý sa prenáša z človeka na človeka, pravdepodobne priniesol manžel. Keďže sa mylne domnieval, že sa jedná o otlak, problém neriešil dlhšiu dobu. Bradavice, ktoré sú na nohách, sú vďaka telesnej hmotnosti, ktorá na bradavicu pôsobí pri chôdzi, zatlačené dovnútra pokožky. S otlakom si ich veľmi ľahko pomýlite. Keď však manželovi začali spôsobovať pri kráčaní bolesť, navštívil kožnú lekárku a až tá mu stanovila správnu diagnózu. Skončil na chirurgii, kde mu bradavice vyrezali. Nič príjemné, mať stehy na chodidlách,... Chirurgické odstránenie však nepomohlo dokonale a na ruke sa objavili ďalšie. Kožná lekárka mu tentokrát bradavicu odstránila dusíkom. Ak si myslíte, že to malo happy end, tak sa mýlite.  Objavila sa ďalšia, no tá mu našťastie sama zmizla. Závažnosť bradavíc sa totiž môže pohybovať od mierne obťažujúcich, ktoré vymiznú spontánne, až po také, ktoré môžu prerásť do nepríjemného chronického stavu.

Kým sa však manžel dal takpovediac dokopy, stihla túto pliagu chytiť naša dcérka. Spočiatku sme si mysleli, že ide rovnako o otlak na nohe, či pupáčik na ruke. Keď však začali bradavice rásť, pochopili sme, proti čomu bojujeme. Navštívili sme lekárku a tá jej odporučila Duofilm. Priznám sa, používali sme ho pár dní. Pokožka v mieste aplikácie zbledla a stvrdla. No aj po jej odlúpnutí, pod ňou bradavica zostala. Vytrvalosť nie je moja silná stránka, a tak sme v aplikácii nepokračovali a psychicky som pripravovala dcéru na to, že jej ju jednoducho dáme „vypáliť“ u kožnej. Práve vtedy sme do redakcie dostali na testovanie roztok Duofilm2. Keďže sme boli ideálni kandidáti, rozhodla som sa začať kúru ešte raz, tentokrát svedomito a sledovať, čo sa bude diať.

Roztok Duofilm2 obsahuje dve účinné látky: kyselinu salicylovú a kyselinu mliečnu, ktoré vzájomne pôsobia na olupovanie kože až do úplného vymiznutia bradavíc. Roztok sa nanáša pomocou aplikátora na bradavice raz denne, najlepšie večer pred spaním. V liečbe sa odporúča pokračovať, kým bradavica úplne nevymizne a neobnoví sa normálna štruktúra kože. V priebehu 2 týždňov dcérke zmizli 3 menšie bradavice na chodidlách. Bola som nadšená. Dcérka rovnako, keďže je liečba jednoduchá a hlavne bezbolestná. Pozitívne výsledky ma motivovali, pokračovať aj v nanášaní roztoku na najväčšiu bradavicu, ktorú mala na ruke.

Roztok sa odporúča aplikovať pred spaním, po tom, ako ste pokožku ponorili na 5 minút do horúcej vody, osušili uterákom a jemne miesto obrúsili pilníkom. Pomocou aplikátora som opatrne naniesla roztok na bradavicu tak, aby sa nedostal na okolitú zdravú kožu. V liečbe pokračujeme už tretí týždeň, a bradavica na ruke je tiež takmer preč.

Aby toho nebolo málo, okrem bradavíc ju na nôžke trápilo aj kurie oko. Už v troch rokoch sa začala venovať krasokorčuľovaniu a v miestach, kde bolo jej chodidlo pravidelne vystavované tlaku, a opakujúcim sa tvrdým úderom pod vplyvom tvrdých doskokov, jej vzniklo kurie oko.

V domácej liečbe je k dispozícii množstvo produktov a jedným z nich je unikátne expresné pero Duofilm1 na odstraňovanie kurích ôk, ktoré sme mali možnosť testovať. Obsahuje dvanásť percentnú kyselinu salicylovú a dexpantenol. Pero pomohlo zmierniť tlakovú bolesť a viditeľné výsledky sa dostavili už po štvrtom dni používania. Jedinečný tvar pera s presným aplikátorom umožnili naozaj jednoduchú a rýchlu aplikáciu.

Za redakciu Modrého koníka môžeme oba produkty Duofilm odporučiť. Liečba je jednoduchá, bezbolestná a účinná. Jedinou prekážkou vám môže byť nutnosť pravidelnej aplikácie, na čom sme my pri prvom pokuse stroskotali. Vzdali sme to skôr, ako stihol Duofilm ukázať čo dokáže. Takže sa obrňte trpezlivosťou a vyhláste boj bradaviciam a kurím okám.

#test_duofilm

Duofilm je super... Použila som ho pred rokmi a odvtedy mám pokoj 😉

28. jún 2022

aj ja mam s duofilmom vybornu skusenost, a presne , ked uz sme si mysleli, ze to nema konca kraja bradavice zmizli, takze trpezlivost a dodrziavanie terapie su fakt velmi dolezite

28. jún 2022

Zatiaľ som o Duofilme nepočula,ak by bolo možné,rada by som ho otestovala,keďže mám niečo- netyším,čo,či odtlak,či bradavice na spodku pravého chodidlá a nehojí sa mi to.Chvílu je leošie- ani to pri chôdzi becítim,inokedy má to zase pichá a bolí pri chôdzi.

28. jún 2022

Mne ani ten nepomohol. Kožna mi ani nestanovila diagnozu (kedze som za nou isla koli mykoze nechtov a tvrdych bolavych miest na chodidle) na to mi dala mastičku na zlupanie a zmakcenie kože a ze to niektry maju take tvrde...... takze sa doteraz trapim a tie bolesti chodidiel su niekedy otrasne pali ma cele chodidlo

28. jún 2022

Odporúčam po zistení bradavíc začat používať i červenú indulónu. Zamedzí vzniku ďalších bradavíc.

28. jún 2022

hm a ako dlho trvá úplné vymiznutie kurích ôk,

4. júl 2022

Začni písať komentár...

Odošli