konik_testuje
10. feb 2022
1100 

Striebro, ktoré je nad zlato

O bolesti pri pôrode sa hovorí. O bolesti po pôrode taktiež. O čom by sa však mohlo hovoriť viac, je bolesť spojená s dojčením. Pretože, milé dámy, dojčenie nie je vždy ako jazda na nadýchanom obláčiku. Občas je to skôr jazda po tŕnistej prekážkovej dráhe plnej výmoľov. Preto mi náprsné košíčky SilverNurse, ktoré liečia boľavé a poranené bradavky, spadli z nebies. O čo ide a či skutočne nastane zázrak, ktorý sľubujú, sa dozviete vďaka testovaniu, na ktoré sme sa v Modrom koníku podujali. 

Jedno dieťa som úspešne “oddojčila”, a to bez akýchkoľvek problémov. O to viac ma začiatok druhého kola dojčenia prekvapil. Od bolesti som zatínala zuby, videla hviezdičky pred očami a obávala sa ďalšieho dojčenia. Aby ste vy nemuseli zažívať tieto krušné chvíle, otestovali sme pre vás náprsné košíčky SilverNurse1. Malý strieborný zázrak, ktorý by mal dokázať divy. Hojiť, uzdravovať a chrániť bradavky a spraviť z dojčenia už spomínanú jazdu na krásnom obláčiku. Je tomu tak?

Trochu teórie:

Poďme si najprv povedať, o čo teda ide. Tieto ručne vyrobené, a klinicky testované, náprsné košíčky zo striebra rýdzosti 925 sa používajú na ochranu a liečenie bradaviek počas dojčenia. Sú antibakteriálne, protiplesňové a bez pridaného niklu. Okrem týchto vlastností obsahuje striebro aj protizápalové látky, takže účinne pomáha dojčiacim matkám pri liečení boľavých a popraskaných bradaviek. Poradia si s ranami, trhlinami či ragádami. Nielenže hoja, ale aj chránia. Zabraňujú bolestiam, podráždeniu a infekciám, takže nepomôžu iba s poranenými, ale aj s citlivými bradavkami. Vytvoria fyzický štít a zabránia tak nepríjemnému treniu. Môžete ich používať nielen počas dojčenia, ale aj počas tehotenstva, kedy sú bradavky extrémne citlivé.

A ako to teda funguje? Stačí, ak ich budete nosiť nasadené na bradavkách. Bodka. Na konci dojčenia kvapnete pár kvapiek materského mlieka do košíčkov a tie umiestnite na bradavky. Nič viac nie je treba. Sú jednoduché na používanie, ako aj na čistenie. Stačí ich každý deň umyť teplou vodou a raz mesačne vyčistiť pomocou sódy bikarbóny, čím zabránite oxidácii. V ponuke sú v 2 veľkostiach: v normálnej veľkosti (priemer košíčka 4,3 cm a priemer dvorca menej ako 5 cm) a vo veľkosti XL (priemer košíčka 5,5 cm a dvorca viac ako 5 cm). Dodávané sú spolu s plátenným vreckom, v ktorom ich môžete bezpečne skladovať.

A teraz trochu praxe:

Veľmi živo si pamätám tie prvé dni po pôrode. Okrem iných vecí mi komfort narúšali bradavky - boľavé, podliate, poranené. Kto by bol povedal, že taká malá pusinka môže narobiť také problémy? Ako som spomínala na začiatku, pri druhom dieťati som takéto komplikácie rozhodne nečakala. Čo čert nechcel, malý človiečik sa síce prisal hneď, ale nie práve správnym spôsobom. Vedela som, že je dôležité prikladať, prikladať, prikladať, aby sa stimulovala tvorba mlieka. Avšak každým priložením sa bolesť stupňovala. Bolesť, ktorú som nepoznala. Podpora laktačnej poradkyne? To v našich nemocniciach, žiaľ, nie je samozrejmosťou. Keď už dojčenie skutočne bolelo, zavolala som si sestričku, ktorú som poprosila o skontrolovanie správnosti prisatia. Zjavne som ju vyrušila pri kávičke, súdiac podľa jej ochoty. Za 2 sekundy zhodnotila, že je to ok. Na moje šťastie, aj keď neskoro, prišla do služby iná sestrička, ktorá hneď zhodnotila nesprávne prisatie. Och, moje milé bradavky, mohli ste si ušetriť traumu, keby to zlaté žieňa prišlo skôr. Prisatie sme teda upravili, avšak bradavky už boli v dezolátnom stave… A tak som skúšala rôzne mastičky, náplasti, obklady, rady starých mám. Ale stav sa takmer vôbec nezlepšoval. Hojenie išlo skutočne pomaličky a štýlom jeden krok vpred, dva vzad. Toto sú chvíle, ktoré skutočne nechcete zažiť. A už vôbec nie v hormonálnom víre šestonedelia.

Pomocník nielen v začiatkoch dojčenia, alebo vitajte, zuby!

Presuňme sa však do prítomnosti, keďže minulosť nezmeníme. Dojčenie už síce ide ako po masle, no prichádzajú prvé bujaré noci, ktoré majú na svedomí zuby. Tie zuby, ktoré vás zrazu prenesú do obdobia začiatkov dojčenia. Tentoraz za poranenia nemohlo zlé prisatie, ale pokúsanie. Chcelo sa mi plakať, keď som si pomyslela na to, že ma celé to trýznenie s hojením rán čaká opäť. Avšak vôľa pokračovať v dojčení bola silnejšia ako bolesť. Tentoraz však prišla nádej v podobe redakčného testovania malých strieborných košíčkov SilverNurse1. Keď nepomohli krémy, maste, obklady, určite nepomôže nejaká strieborná vecička, vravím si ironicky. Čuduj sa svete, stal sa zázrak. Poranenia sa zlepšili doslova zo dňa na deň. Košíčky som v kritickom období nosila pomedzi dojčenia neustále. Aj v noci. Sú maximálne pohodlné a ani neviete, že ich máte. Ak ste zvykli nosiť prsné vložky, budete si komfort SilverNurse pochvaľovať. Prsné vložky, aspoň mne osobne, zvykli byť nepríjemné a citlivé bradavky mi dráždili ešte viac. Strieborné klobúčiky ich, naopak, chránia a liečia zároveň. A tak som sa zbavila všetkých mastičiek a vždy, keď cítim, že moje bradavky dostávajú zabrať, vytiahnem náprsné košíčky. A že je tých chvíľ teraz, v období rastu zubov, veľa, vám ani hovoriť nemusím. 🙂

Má skutočne všetko nielen plusy, ale aj mínusy?

Myslím, že plusy tohto malého zázraku sú zjavné. Poďme sa však pozrieť aj na nejaké tie mínusy. Odradiť vás môže prvotná cena. Treba však poznamenať, že košíčky majú neobmedzenú životnosť a využijete ich počas celého dojčenia, pri ďalšom dieťati alebo ich odložíte pre dcéru či vnučku. ;) Ak si však spomeniem na tie výdavky za rôzne liečivé a hojace mastičky, gélové náplasti a iné produkty na úľavu, kúpou SilverNurse hneď na začiatku by som veru ešte aj ušetrila.

Ďalším mínusom môže byť to, že košíčky v prípade tenkých, nevystužených podprseniek presvitajú. Mne to doma vôbec neprekáža a vonku, pod svetrom či bundou, taktiež nie. Leto s košíčkami som ešte nezažila, ale vystužená podprsenka a voľnejšie oblečenie by tento problém mohli vyriešiť. I keď, ide vlastne o nevýhodu? 🙂

Výhody:

  • prírodné a antibakteriálne,
  • chránia citlivé bradavky,
  • hoja poranenia,
  • efekt sa dostaví rýchlo,
  • jednoduchá údržba,
  • komfortné nosenie,
  • neobmedzená životnosť.

Nevýhody:

  • prvotná investícia,
  • môže ich byť pod oblečením vidno.

#test_silvernurse

Začni písať komentár...

Odošli