konik_testuje
23. máj 2022
98 

Jedinečná receptúra inšpirovaná potrebami detí narodenými cisárskym rezom

Narodenie dieťatka je dar. Ten najväčší. A je naozaj jedno, či sa narodí prirodzenou cestou, alebo cisárskym rezom. Na to nezabúdajte. Milujúcou a tou najlepšou mamou ste v oboch prípadoch. Rovnako je to aj v prípade dojčenia alebo podávania náhradného dojčenského mlieka. Ani to nie je ukazovateľom lásky alebo toho, akou dobrou mamou ste. 

Niektoré mamičky sú s pôrodom cisárskym rezom stotožnené. Iné menej. No a podaktoré dokonca sužujú pocity viny či smútku. A to v poriadku nie je. Na konci je predsa vždy to najdôležitejšie - dieťatko a láska rozmerov, o akých sa vám ani nesnívalo. Rovnakou „ranou” pre mnohé mamičky môže byť aj to, že dojčenie sa dostatočne nerozbehne, prípadne skončí skôr, ako by si mamička želala. Áno, dojčenie je bezpochyby to najlepšie, čo môžete dieťatku dať. Niekedy to však nejde. Za neschopnosťou dojčiť sa skrýva veľa príčin, od zdravotných problémov a psychiky, až po fyziologický dôvod, akým sú nedostatočne vyvinuté mliečne žľazy. Ak nedojčíte, a to z akéhokoľvek dôvodu, nemalo by to trápiť ostatných a nemali by ste sa tým trápiť ani vy. Stále ste rovnako dobrou mamou, ktorá chce pre svoje bábätko iba to najlepšie. A dnes sú už na trhu dojčenské mlieka, vďaka ktorým dostane dieťatko všetko, čo potrebuje. 

A ako to bolo u mňa? Pripravovala som sa na prirodzený pôrod, pravidelne cvičila panvové dno za pomoci balónika, robila masáž hrádze, pila čaje. Skrátka som sa na pôrod tešila a dôsledne sa pripravovala. Potom však prišiel deň D a nič nešlo podľa plánu. Absolútne nič. Nechcem zachádzať do detailov, pretože sú to pre mňa stále spomienky plné strachu. Po akútnom cisárskom reze však malo všetko šťastný koniec. Klop klop. A my sme sa tešili z krásneho, zdravého synčeka. Sotva som sa pozviechala z pôrodu a z toho, že Adamko prišiel na svet cisárskym rezom, prišla ďalšia skúška mojej psychiky. Dojčenie. To, na ktoré som sa tiež svedomito pripravovala. A ktoré taktiež nešlo podľa plánov. Suma sumárum, Adamko má dnes 9 mesiacov a dojčený už, bohužiaľ, nie je.

Pretože môj synček nie je vo veku 9 mesiacov dojčený, tak sme sa s radosťou chopili testovania tohto mlieka s jedinečnou receptúrou určeného pre deti narodené cisárskym rezom od ukončeného 6. mesiaca, ktoré nemôžu byť dojčené.

Nutrilon prišiel s následnou dojčenskou výživou, ktorá bola vyvinutá na základe inšpirácie potrebami detí narodených cisárskym rezom.  Nutrilon® 2 Profutura® CESARBIOTIK™¹14 obsahuje jedinečnú kombináciu bifidobaktérií Bifidobacterium breve (tie sa bežne vyskytujú v čreve dojčených detí), ako aj oligosacharidov GOS/FOS. Zloženie je tiež obohatené o oligosacharid materského mlieka 2'FL (2'fukozyllaktóza), vitamíny C a D na podporu normálneho fungovania imunitného systému1 a nenasýtené mastné kyseliny omega-3 (ALA a DHA)² na podporu vývoja. Samozrejmosťou je, že receptúra je bez palmového oleja

Od teórie k praxi

Čo sa týka balenia, oceňujem jeho praktickú stránku. Plechová dóza je za mňa určite lepšia voľba ako kartónové krabice s mliekom vo vreckách. Jednak v tomto prípade viem, že je prášok dostatočne chránený a jednak je používanie a dávkovanie praktické a ideálne pre ľudí ako ja, ktorí kde-tu niečo vylejú či rozsypú. :D Vďaka dóze, ako aj priloženej odmerke, sa mi vždy podarí pripraviť mlieko bez nehôd. Čo nemôžem povedať o príprave mlieka z prášku baleného vo vreckách. ;) To, že dóza, viečko a odmerka sú plne recyklovateľné, je veľkým plusom navyše.

Aj vďaka baleniu je príprava skutočne jednoduchá. Ak ste už mlieko pripravovali, postup vám bude zrejme jasný. Do vysterilizovanej fľašky nalejeme potrebné množstvo prevarenej dojčenskej vody, ktorú sme vychladili na približne 40 °C. Mlieko dávkujeme výhradne priloženou odmerkou, pričom každú dávku prášku v odmerke zarovnáme pomocou pomôcky, plastového zarovnávača, ktorý sa nachádza vnútri dózy. Riadime sa odporúčaním pediatra a dávkovaním (počet odmeriek a množstvo vody), ktoré je uvedené priamo na dóze

Následne fľašku zavrieme a poriadne premiešame. Platí, že miešame aspoň 10 sekúnd, aby sa voda a prášok dôkladne premiešali. To, či má pripravené mlieko vhodnú teplotu, zistíme teplomerom alebo skúškou - pár kvapiek mlieka si kvapneme na vnútornú stranu zápästia. Čo sa týka rozpustnosti, udeľujem 1*. Mlieko sa naozaj výborne rozpúšťa!

Teraz prichádza na scénu Adamko, ktorý v tomto kroku preberá testovanie do vlastných rúk (a úst). 🙂 A s akým nadšením! Po mlieku siahol s úsmevom, ktorý mu nezmizol ani po jeho ochutnaní. Fajnový jazýček, ktorý nevezme na milosť iba tak hocičo, tento výber mliečka odobril a svoje testovanie si naplno vychutnal. Vychutnala som si ho aj ja, pretože ho synček dobro prijal. To nie je vždy pravidlom 😊 

Otestované a ochutnané - aký je výsledok?

Naše testovanie je na konci, no Nutrilon Profutura Cesarbiotikᵀᴹ 2 u nás rozhodne nekončí. Som vďačná za to, že sa nám toto jedinečné následné mlieko priplietlo do cesty, pretože, úprimne, doteraz som o ňom ešte nepočula. Nevedela som, že je na trhu takéto mlieko, ktoré je špeciálne vyvinuté pre deti ako Adamko, narodené cisárskym rezom, ktorý už nie je dojčený. Aj vy máte malého „cisára”, ktorý už dovŕšil 6 mesiacov a nie je dojčený? V tom prípade by toto mlieko nemalo uniknúť vašej pozornosti. Ak chcete svojmu dieťatku dopriať vhodné mlieko, s čistým svedomím, na základe našej osobnej skúsenosti, vám toto mliečko odporúčame. Okrem toho, Nutrilon následné aj batolacie mlieka sú pre nás zárukou kvality. Aj na základe toho, že za nimi stojí 50 rokov výskumu výživy detí, vkladám do ich produktov dôveru. Viem, že niekedy sa mamičky zvyknú riadiť iba tým, či mlieko bábätku chutí. Opäť prízvukujem, že výživa v prvých 2 rokoch je extrémne dôležitá, preto by sme jej mali venovať špeciálnu pozornosť. 

PLUSY:

  • Unikátna receptúra pre deti narodené cisárskym rezom od ukončeného 6. mesiaca, ktoré už nie sú dojčené,
  • obsahuje bifidobaktérie, ktoré sa prirodzene vyskytujú v čreve dojčených detí,
  • inšpirované zložením materského mlieka,
  • zloženie so živinami pre podporu imunitného systému1,
  • konzistencia a rozpustnosť,
  • praktická, plne recyklovateľná dóza,
  • zloženie bez palmového oleja.

MÍNUSY:

  • Okrem vyššej ceny, v porovnaní s lacnejšími, sme žiadne mínusy nenašli.

#test_cesarbiotik

¹ Obsahuje vitamíny C a D, ktoré prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému, tak ako všetky následné mlieka podľa požiadaviek legislatívy.

² Obsahuje ALA (kyselina alfa-linolénová), ktorá prispieva k normálnemu vývoju mozgu a nervovej sústavy, a také DHA (kyselina dokozahexaénová), podľa požiadaviek legislatívy pre všetku následnú dojcenskú výživu.

  Dôležité upozornenie: Dojčenie je najlepším spôsobom výživy dojčiat. Potravina na výživu dojčiat starších ako 6 mesiacov. Nutrilon® Profutura® CESARBIOTIK™ 2 má byť iba súčasťou zmiešanej a vyváženej stravy dieťaťa a nemá sa používať ako náhrada materského mlieka počas prvých 6 mesiacov života. Rozhodnutie o začatí podávania príkrmov, vrátane akejkoľvek výnimky z pravidla veku 6 mesiacov, by malo byť prijímané iba na základe rady nezávislých osôb kvalifikovaných v lekárstve, výžive alebo farmácii alebo iných odborníkov zodpovedných za starostlivosť o matku a dieťa, a to v závislosti na individuálnom raste a vývojových potrebách konkrétneho dojčaťa. Podporujeme odporúčania WHO - plné dojčenie v prvých 6 mes. veku a pokračovanie až do 2 rokov a ďalej, spolu so zavádzaním bezpečnej a vhodnej doplnkovej stravy. Vždy majte na pamäti, že rozhodnutie prestať dojčiť môže byť nevratné. Prechod na dojčenské mlieko má i zvýšené finančné a sociálne dopady oproti dojčeniu. Pre zdravie dojčaťa je dôležité dôsledne dodržiavať odporúčaný postup prípravy a dávkovania a použitia dojčenskej výživy uvedený na obale.

Začni písať komentár...

Odošli